Jump to content

blugosi

Members
  • Posts

    195
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by blugosi

  1. Στο δικό μου τα άλλαξαν όλα μέσα στην εγγύηση, χωρίς να έχω κάποιο πρόβλημα. Υπήρχε οδηγία μου είπαν...
  2. Και στο δικό μου πολάκι έτσι γίνεται, γι αυτό με το που το πάρω χαμπάρι πατάω το κουμπί του αρκουδίσιον και σε δευτερόλεπτα ξεθολώνουν όλα. Δε χρειάζεται να πας τη θερμοκρασία στο κρύο, ακόμη και στο φουλ ζεστό να πάς τον περιστροφικό διακόπτη, με το a/c πατημένο, εξαφανίζεται το θάμπωμα.
  3. Λοιπόν, Σήμερα πήρα το αμάξι από τον Μπουρμά. Τελικά αντικαταστάθηκε ολόκληρο το mechatronic. Είναι βαρύ πράγμα, σε μέγεθος μπάλας μπάσκετ. Το κόστος του ανταλλακτικού είναι 1150 ευρώ και η εργασία άλλα 200 περίπου. Παρόλο που το αμάξι είναι πεντέμισυ χρονών, με 115.000 χλμ. και εκτός εγγύησης φυσικά, στο Μπουρμά κάπως το χειρίστηκαν και πλήρωσα συνολικά 140 ευρώ για την αντικατάσταση. Φαίνεται ότι είναι γνωστό το πρόβλημα και η κατασκευάστρια αναγνωρίζει το λάθος σε μεγάλο βαθμό. Εγώ ικανοποιημένος είμαι πάντως.
  4. Έκανα.... Τίποτε.... Μάλλον ο παπάς ήταν .... αντιμνημονιακός και δεν έπιασε!
  5. Όχι δυστυχώς.... Θα δούμε τι θα γίνει , γιατί από ότι διαβάζω είναι γνωστή η βλάβη στην VW και εφαρμόζεται διαφορετική διαδικασία...
  6. Δύο φορές τις τελευταίες 15 μέρες, ενώ το αμάξι περπάταγε κανονικά με D επιλεγμένο, πετάει την ταχύτητα στο νεκρό, αναβοσβήνει η ένδειξη D στο καντράν και δεν ξαναπαίρνει ταχύτητα. Αναγκαστικά το έβγαλα στην άκρη του δρόμου, το σταμάτησα, έσβησα μηχανή και όταν ξαναέβαλα μπροστά δούλευε. Το έχω αφήσει στο συνεργείο του Μπουρμά στην Αλίμου. Μου είπαν ότι είναι ο εγκέφαλος του Mechatronic και θέλει αλλαγή. Λεπτομέρειες σχετικά με κόστος θα μου πουν αύριο. Θα φάω καλό πρωινό, θα καταπιώ και δύο Malox για να μη με πιάσει το στομάχι μου. Σε αυτό το αμάξι μόνο το παμπρίζ δεν έχει χαλάσει ακόμη!
  7. ... Και τρίτος πολύδισκος συμπλέκτης στα 105.000 χλμ, λίγο πριν εκπνεύσει η εγγύηση! Αυτό έγινε πριν λίγους μήνες. Το αναφέρω γιατί σήμερα χάλασε και το Mechatronic και το αμάξι βρίσκεται πάλι στο Μπουρμά! Θα κάνω ανεξάρτητη ανάρτηση σχετικά με αυτό.
  8. Έχω ένα Polo 1.2 Tsi, με 115.000 χλμ. Στο τελευταίο σέρβις δε χρειάστηκα τακάκια. Απορώ όμως, ανάβει κάποιο λαμπάκι άμα φαγωθούν; Η απλά με το μάτι κοιτάμε αν έχει ψωμί ακόμη;
  9. Μου χάλασε για δεύτερη φορά το χειριστήριο του κλιματισμού στα 92.000 χλμ. Την πρώτη φορά είχε χαλάσει στα 45.000 χλμ. Εδώ και μια εβδομάδα μου έκανε κάτι παλαβά το αριστερό χειριστήριο (της θερμοκρασίας) αλλά τώρα χάλασε ο ροοστάτης του ανεμιστήρα. Οι τρεις πρώτες σκάλες δε δουλεύουν και δουλεύει μόνο η τέταρτη, αυτή που βάνει τον ανεμιστήρα στο φουλ! Πάω Φιλοσίδη αύριο, μιας και έχω επέκταση εγγύησης... Γύρευε πόσο θα έκανε η ζημιά χωρίς την εγγύηση!
  10. Ότι και να κάνεις, θα χαλάει!!! Το αμάξι είναι κουδουνίστρααααα!!!! Τελευταίο Group VAG για μένα!!
  11. Η στιγμιαία κατανάλωση παραμένει η ίδια. Όταν βάζω Ν η P δεν έχω πια κραδασμό. Που να το πάω τώρα; Στο γρατσία δεν το ξαναπάω ούτε για υαλοκαθαριστήρες!
  12. Την Παρασκευή πήρα το αμάξι από το Γρατσία, όπου μου άλλαξαν - για δεύτερη φορά εντός εγγύησης - τον πολύδισκο συμπλέκτη. Πριν το αφήσω το αμάξι, θυμάμαι ότι όταν σταματούσα στο φανάρι με D, και πατούσα σταθερά το φρένο, ο συμπλέκτης κάπως αποσύμπλεκε την ταχύτητα και είχα ένα χαμηλό ρελαντί χωρίς κραδασμούς. Ήταν σα να είχα βάλει P η N στο σαζμάν. Τώρα, παρατήρησα ότι δε συμβαίνει κάτι τέτοιο. Με το φρένο πατημένο, το αμάξι δε φεύγει μεν μπροστά αλλά αισθάνομαι τον κραδασμό του κινητήρα στο τιμόνι, πως σε ένα χειροκίνητο σαζμάν αφήνοντας ελάχιστα το συμπλέκτη αισθάνεσαι τις πιστονιές , κάπως έτσι. Στα δικά σας αμάξια, τι συμπεριφορά έχει; Τώρα έχω πρόβλημα , η τώρα είναι σωστό; Αισθάνομαι ότι τώρα έχω πρόβλημα γιατί στο Γρατσία δε μου έκαναν καθόλου καλή δουλειά....
  13. Τα 0.4 λίτρα την ώρα παραπάνω που βλέπουμε όλοι στο ρελαντί με το a/c στην πρώτη σκάλα είναι 5 hp. Τα 0.7 λίτρα την ώρα παραπάνω που βλέπεις εσύ, είναι οκτώμισυ άλογα. Προφανώς και στις χαμηλές στροφές με λίγα γκάζια θα στο κολώνει το αμάξι....
  14. Και εγώ πήγα ένα Yaris της συζύγου στο PaintBull πως το λένε, μου τα έτριψε και μετά από έξι μήνες είχαν γίνει τα ίδια χάλια.....
  15. Μία απλή δοκιμή: Στο ρελαντί, με το αμάξι σταματημένο, σβηστά φώτα, στέρεα κλπ. πάτα το κουμπί στο trip computer που σου δείχνει στιγμιαία κατανάλωση. Στο δικό μου, χωρίς A/C δείχνει 0.6 λίτρα την ώρα και μόλις βάλεις το A/C ανεβαίνει 0.4 λίτρα ακόμη. Πόσο ανεβαίνει στο αμάξι σου;
  16. Στο μερσεντές έχω αυτά τα λάστιχα της Goodyear σε παραπλήσιο νούμερο, 245/40/17 από όταν πρωτοβγήκε το μοντέλο, και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Τον Οκτώβρη που είμαι για αλλαγή, θα πάω να βάλω τα ίδια ακριβώς. Και τα Continental, και τα Michelin έχουν ακόμη πιο μαλακά πλαϊνά και βουίζουν και περισσότερο από τα Goodyear . Δεν πρόκειται να κάνω πειράματα...
  17. Εμένα η πτώση απόδοσης λόγω χρήσης a/c είναι μικρή. Το A/C του πόλο τρώει περίπου 7 άλογα. Το θέμα είναι ότι στα λίγα γκάζια και στις χαμηλές στροφές 7 άλογα είναι αρκετά, εννοώ όταν με λίγα γκάζια και χαμηλά ο κινητήρας αποδίδει 15-20 άλογα. Εκεί τα 7 άλογα είναι σημαντική απώλεια. Όταν όμως είσαι με γκαζάκι στις 2000 στροφές, τα 7 άλογα δεν θα έπρεπε να σε κόβουν αισθητά... Αν παρατηρείς κάτι άλλο, υπάρχει πρόβλημα να το πας στο μάστορα....
  18. Το ρελαντί ανεβοκατεβαίνει ανάλογα με το φορτίο του κινητήρα. Σε στάση, το φορτίο μπορεί να περιλαμβάνει το βεντιλατέρ του ψυγείου, τον κλιματισμό, φώτα, στερεοφωνικά κλπ. Οπότε δεν είναι εύκολο να αιτιολογήσεις πρόβλημα αν το ρελαντί είναι στις 600 η στις 750 στροφές.
  19. Στα όνειρά μου, ίσως να μη χρειάζεται ο δικηγόρος. H Renault πάντως στο παρελθόν, δεν αναγνώρισε την ευθύνη της για αντίστοιχη περίπτωση (καντράν οργάνων Laguna II) και αναγκάστηκα να τους κάνω αγωγή για να μου επιστρέψουν τα χρήματα.
  20. Δυστυχώς οι αντιπροσωπείες έχουν διαμορφώσει ορισμένες εσφαλμένες εντυπώσεις στη χώρα μας, αλλά οι κατά καιρούς διορισμένοι από τους πολιτικούς υπουργοί εμπορίου , οικονομίας κλπ. σφυρίζουν αδιάφορα. Όταν αγοράζεις ένα προϊόν που έχει εγγύηση δύο ετών, δε σημαίνει ότι η αναμενόμενη ζωή του είναι δύο χρόνια... Η αναμενόμενη ζωή ενός εξαρτήματος αυτοκινήτου, αν δεν είναι αναλώσιμο π.χ. τακάκια, δίσκος συμπλέκτη κλπ., είναι για την εύλογη ζωή του οχήματος, ας πούμε 200.000 χλμ. Η εγγύηση είναι ένας ελάχιστος χρόνος στον οποίο αν υπάρχει σχεδιαστική η κατασκευαστική αστοχία του εξαρτήματος, φαίνεται η αστοχία οπότε ο κατασκευαστής το αλλάζει αναλαμβάνοντας την ευθύνη. Άρα, αφού μου αλλάξανε το πολύδισκο η την καδένα στις 63.000 χλμ, έχει κι αυτό δύο έτη εγγύηση... Και τώρα που θα μου το αλλάξουν πάλι, έχει άλλα δύο χρόνια εγγύηση. Οπότε, λαμβάνοντας υπόψη και ότι δεν θα ανανεώσω την εγγύηση του χρόνου, αν χαλάσει η καδένα η ο πολύδισκος θα απαιτήσω αντικατάσταση και θα τη διεκδικήσω δικαστικά, κι ας πληρώσω το δικηγόρο.
  21. Σίγουρα; Δεν επιμένω αλλά όταν μου τον αλλάξανε στην Autonet μου είπαν ότι κοστίζει σχεδόν 2.000 ευρώ. Αλλά και 750 να κοστίζει, δε λέει κάθε 30.000 χλμ. να τον αλλάζουμε!!!
  22. Πήγα το αμάξι (1.2 TSI DSG) για σέρβις 90.000 χλμ. στο Γρατσία με μόνο σχόλιο ότι ακούγεται η καδένα, την οποία μου είχαν αλλάξει εντός εγγύησης στα 63.000 χλμ περίπου αν θυμάμαι καλά. Τελικά θέλει πάλι αλλαγή η καδένα και τα συμπαραμαρτούντα, και εκτός αυτού με ενημέρωσαν ότι έχει πρόβλημα ο πολύδισκος συμπλέκτης και πάνε για αλλαγή. Μου τον είχαν ξαναλλάξει στις 65.000 χλμ. περίπου. Τόμπολα!!!!
  23. Τους είπα ότι ακούω την καδένα μόνο. Το σαζμάν δεν το είχα καταλάβει καθόλου. Δεν έκανε τη γνωστή κλωτσιά από πρώτη σε δευτέρα, όπως την έκανε στις 60.000 χλμ που μετά μου άλλαξαν τον πολύδισκο συμπλέκτη. Από ότι φαίνεται, και ο καινούργιος κωδικός είναι γτπ. Τρέμω στην ιδέα ότι επειδή σύντομα θα περάσω τις 100.000 χλμ , δεν μπορώ να επεκτείνω την εγγύηση ξανά. Ενημερωτκά, ο πολύδισκος κοστίχει σχεδόν 2.000 ευρώ, χωρίς εργατικά!!
  24. Και τα νέα είναι για άλλη μια φορά συναρπαστικά! Το αμάξι είναι μέσα στο συνεργείο από την Πέμπτη, κι έχουμε Δευτέρα. Χρειάζεται για άλλη μια φορά αλλαγή καδένας εκκεντροφόρου μαζί με τα παρελκόμενα. Επίσης ο εγκέφαλος του σαζμάν βγάζει πρόβλημα στον πολύδισκο συμπλέκτη, και πάμε για αλλαγή του, κι αυτουνού για δεύτερη φορά!!! Δε μου δίνουν το αμάξι να φύγω γιατί μπορεί να κολλήσει το σαζμάν εν κινήσει και δεν το ρισκάρουνε. Πάμε για τέλος εβδομάδας και βλέπουμε. Αν αγαπητοί μου φίλοι δεν είχα επεκτείνει την εγγύηση, η την είχα ακυρώσει κάνοντας τα σέρβις σε μη εξουσιοδοτημένο συνεργείο, θα έσκαγα πάνω από τρία χιλιάρικα επισκευές για το τίποτε!!
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.