Jump to content

digigram

Members
  • Posts

    73
  • Joined

  • Last visited

About digigram

  • Birthday 05/02/1979

User Information

  • Gender
    Male

User Profile

  • Interests
    Final Cut Pro Editor

Other Info

  • Car Type
    Golf MK 5
  • Car's nickname
    Black Jazz

digigram's Achievements

VWClub Member

VWClub Member (1/1)

0

Reputation

  1. Είναι ακουστικό φαινόμενο που οφείλεται σε λανθασμένο χρονισμό ανάφλεξης του μίγματος. Το μίγμα αναφλέγεται πολύ νωρίς, πριν ακόμη φθάσει το πιστόνι στο άνω νεκρό σημείο. Αυτό επιφέρει μείωση της απόδοσης του κινητήρα και αύξηση της καταπόνησης των μπιελών. Σε κινητήρες τούρμπο το φαινόμενο καταστρέφει τον κινητήρα τάχιστα. 1)Τα πυράκια (ήχος μεταλλικός, σαν χτύπημα ενός σφυριού σε μια συμπαγή μεταλλική επιφάνεια) μπορείς να τα ακούσεις κυρίως όταν το αυτοκίνητο "κρεμάει" και το φορτίο του κινητήρα είναι μεγάλο (π.χ. αν σε μια ανηφόρα ξεχάσεις να κατεβάσεις ταχύτητα) 2)Σε κάθε χτύπημα έχουμε δραματική μείωση της θερμοδυναμικής απόδοσης του κινητήρα (διαφυγή μεγάλων ποσών ενέργειας προς τα τοιχώματα των κυλίνδρων). Γι' αυτό και τα αυτοκίνητα που κτυπάνε πυράκια σε μια ανηφόρα δεν μπορούν να επιταχύνουν σωστά (δεν είμαι σίγουρος γι' αύτό). 3)Σε κάθε κτύπημα έχουμε κρουσικές καταπονήσεις του μηχανισμού του κινητήρα (μπιέλες, έμβολα, κουζινέτα, ελατήρια κ.τ.λ.)
  2. Ο ηχος εξακολουθει και υφισταται...
  3. Καλημερα κι απο μενα εβγαλα προγραμμα και 17αρες και ειδα αρκετη διαφορα στην καταναλωση βενζινης
  4. Αρχηγε της ανταλλαξα ....
  5. Τωρα να δειτε που θα αυξηθει 4 λεπτα απο τον Ιουλιο με την εφαρμογη του ΦΠΑ! Το 80-90% απο την τιμη λιτρου παει στο κρατος...΄.....
  6. Ετσι που εφτασε η βενζινη ουτε προγραμα ουτε 17αρες παιδια.... εγω θα τις πουλησω....
  7. Οι 17αρες σωστο το ποδι μου ειναι ελαφρυ γενικα τωρα με την κριση, αλλα εχω δει Διαφορα!!! Η διαφορα ειναι μεγαλη παιδια....
  8. Ακομα και τις 17αρες θα ανταλλαξω με 16αρες μαμα μαλλον!!!!!
  9. Εγω πηγα σημερα κι εβγαλα το προγραμα για λογους οικονομιας!!!!
  10. Εγω απο αλεξανδρουπολη μεχρι Βρηλησσια εκανα 870κλμ με μεση ταχητυτα 120-140κλμ αλλα και με ανοιγματα 160-200 για λιγο! Εχω ενα tsi 122 με προγραμμα στα 155 αλογα και η μεση καταναλωση ηταν 7.5 λιτρα!
  11. Μολις κατεβηκα να σφιξω την συγκεκριμενη βιδα αλλα δεν κουνιεται ειναι σαν κολλημενη πανω στο σιδερο....
  12. Και σε μενα το ιδιο 5αρι εχω!
  13. Μαλιστααα αυτην δεν την εσφιξα λογω απουσιας εργαλειου θα το κανω αυριο και μακαρι να σταματησει αν και εχω ακουσει κι εγω για σωλινακι πισω απο το ταμπλο! Ενα μεγαλο ευχαριστω σε ολους οσους ανταποκριθικαν στην ερωτηση μου!!!!!
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.