Jump to content

digigram

Members
  • Posts

    73
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by digigram

  1. Είναι ακουστικό φαινόμενο που οφείλεται σε λανθασμένο χρονισμό ανάφλεξης του μίγματος. Το μίγμα αναφλέγεται πολύ νωρίς, πριν ακόμη φθάσει το πιστόνι στο άνω νεκρό σημείο. Αυτό επιφέρει μείωση της απόδοσης του κινητήρα και αύξηση της καταπόνησης των μπιελών. Σε κινητήρες τούρμπο το φαινόμενο καταστρέφει τον κινητήρα τάχιστα. 1)Τα πυράκια (ήχος μεταλλικός, σαν χτύπημα ενός σφυριού σε μια συμπαγή μεταλλική επιφάνεια) μπορείς να τα ακούσεις κυρίως όταν το αυτοκίνητο "κρεμάει" και το φορτίο του κινητήρα είναι μεγάλο (π.χ. αν σε μια ανηφόρα ξεχάσεις να κατεβάσεις ταχύτητα) 2)Σε κάθε χτύπημα έχουμε δραματική μείωση της θερμοδυναμικής απόδοσης του κινητήρα (διαφυγή μεγάλων ποσών ενέργειας προς τα τοιχώματα των κυλίνδρων). Γι' αυτό και τα αυτοκίνητα που κτυπάνε πυράκια σε μια ανηφόρα δεν μπορούν να επιταχύνουν σωστά (δεν είμαι σίγουρος γι' αύτό). 3)Σε κάθε κτύπημα έχουμε κρουσικές καταπονήσεις του μηχανισμού του κινητήρα (μπιέλες, έμβολα, κουζινέτα, ελατήρια κ.τ.λ.)
  2. Ο ηχος εξακολουθει και υφισταται...
  3. Καλημερα κι απο μενα εβγαλα προγραμμα και 17αρες και ειδα αρκετη διαφορα στην καταναλωση βενζινης
  4. Αρχηγε της ανταλλαξα ....
  5. Τωρα να δειτε που θα αυξηθει 4 λεπτα απο τον Ιουλιο με την εφαρμογη του ΦΠΑ! Το 80-90% απο την τιμη λιτρου παει στο κρατος...΄.....
  6. Ετσι που εφτασε η βενζινη ουτε προγραμα ουτε 17αρες παιδια.... εγω θα τις πουλησω....
  7. Οι 17αρες σωστο το ποδι μου ειναι ελαφρυ γενικα τωρα με την κριση, αλλα εχω δει Διαφορα!!! Η διαφορα ειναι μεγαλη παιδια....
  8. Ακομα και τις 17αρες θα ανταλλαξω με 16αρες μαμα μαλλον!!!!!
  9. Εγω πηγα σημερα κι εβγαλα το προγραμα για λογους οικονομιας!!!!
  10. Εγω απο αλεξανδρουπολη μεχρι Βρηλησσια εκανα 870κλμ με μεση ταχητυτα 120-140κλμ αλλα και με ανοιγματα 160-200 για λιγο! Εχω ενα tsi 122 με προγραμμα στα 155 αλογα και η μεση καταναλωση ηταν 7.5 λιτρα!
  11. Μολις κατεβηκα να σφιξω την συγκεκριμενη βιδα αλλα δεν κουνιεται ειναι σαν κολλημενη πανω στο σιδερο....
  12. Και σε μενα το ιδιο 5αρι εχω!
  13. Μαλιστααα αυτην δεν την εσφιξα λογω απουσιας εργαλειου θα το κανω αυριο και μακαρι να σταματησει αν και εχω ακουσει κι εγω για σωλινακι πισω απο το ταμπλο! Ενα μεγαλο ευχαριστω σε ολους οσους ανταποκριθικαν στην ερωτηση μου!!!!!
  14. Την βιδα μολις την εσφιξα τορκ ηταν τελικα!!! Τωρα θα δω αυριο εαν κανει παλι θορυβο... Μες στο πλαινο ντουλαπακι δεν βρηκα κατι αλλο να σφιξω
  15. Λογικα δεν μπορω να το κανω μονος μου ετσι? Πρεπει να παω στους απαραδεκτους! Να τους πληρωσω Χρυσαφιιιιιιιι....Και κανουν πως δεν ξερουν τι ειναι .... Ημαρτον για μπουνιες ειναι οι τυποι ρεεεε λες και δεν τους εχει ερθει αλλο αμαξι με το συγκεκριμενο ''Προβλημα-Ηχο''?
  16. Ευχαριστω μακαρι να ειναι αυτη η βιδα !Εσφιξα και και τα 6 τορκ που βρισκονται στο ντουλαπακι μεσα και εξω! Εσυ την εσφιξες και σταματησε ετσι?
  17. Οχι δεν περιμενα BMW αλλα ειναι καπως απαραδεκτο καινουριο αυτοκινητο να κανει ετσι τι να πω ! Φιλικα παντα!
  18. Πολυ καλησπερας σας εχω ενα γκολφ 5 1.4 tsi 122ps,2008 μαιος μεχρι εδω καλα ολα!!!! Αυτος ο ηχος απο το ντουλαπακι σαν κροταλισμα ,σαν συντονισμος, σαν δεν ξερω γω σας εχει τυχει? να το ακουσετε? Στο ρελαντι ακουγεται και μολις πατησεις το πενταλ βενζινεις εξαφανιζεται... μολις το αφησεις (το πενταλ) ξαναρχιζει...Τι να πω πηγα στον γρατσια αλλα και καλα δεν μπορουσαν να βρουν τι ειναι....''Και καλα....'' εληξε και η εγγυηση μου και ο θεος να βαλει το χερι του!Μπορει να μην εινα σοβαρο αλλα ρε παιδια πηρα γερμανο για ν χω ποιοτητα .....Ειχα civic type R 2002 με TEIN αναρτησεις(Πιστατες ) και 17αρια 205-45,και δεν εκανε ΚΙΧ ο Ιαπωνας απο τριξιματααααα ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!! Εαν εχει ξανανοιχτει το ιδιο θεμα σορρυ!
  19. Απο πανω τους θα μαι οπως πανταααααα δεν τους αφηνω μονους τους οπως ημουν και με το type r που ειχα αλλα στην χοντα δεν ειχα δωσει ποτε τοσα λεφτα ....anyway τωρα οσον αφορα για το ταμπλο που λενε σας το χουν κανει εσας?
  20. Καλημερα κι απο μενα εχω κλεισει ραντεβου αυριο για σερβις στον γρατσια στην μεσογειων το γκολφακι μου εχει 25000χλμ θα μου κανουν αλλαγη λαδια μαζι με φιλτρο,φιλτρο καυσιμου,καμπινας,φιλτρο μηχανης,θα κανουν ελεγχο στα τακακια,και γενικα διαγνωστικους ελεγχους ... και τους εχει ερθει μια εγκυκλιος απο την γερμανια για εναν ελεγχο στο ταμπλο !!! 370-380 ευρω συνολο το σερβις!!!
  21. Κι εγω εβγαλα τhν piper και τωρα ειμαι με το μαμα φιλτροκουτι χωρις καπακι.... μια χαρα
  22. Εγω κουραστηκα απο τον ηχο της φιλτροχωανης και ξαναβαλα το μαμα φιλτροκουτι!!!
  23. Τι ειναι καλυτερο να βαλω την εξατμιση του gt ή του gti??? δεν θελω πολυ θορυβο!!!
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.