Jump to content

Jim85

Members
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Jim85

  1. Το πιθανοτερο ειναι οτι ξαναεβαλε μεσα τα ιδια λαδια. Το αρχικο ποστ το διορθωσα αν δεις γιατι αυτο που εγραψα για τα λαδια και τον στροφαλο ήταν λαθος. Ενδεχομενως και να εχεις δικιο στα λεγομενα σου για το γραναζι μεταβλητου, παντως υπαρχουν και αντιπροσωπειες που λενε ευθεως ότι οταν προκυπτει το συγκεκριμενο σφαλμα χρειαζεται να αλλαχθει το μεταβλητο στα 1-2 αυτοκινητα στα 10. Τωρα αν ειναι αληθεια αυτο ή οι υπολοιπες που τα αλλαζουν ολα θα φανει. Και καταλαβαινω αυτο που λες οτι υπαρχουν αμαξια που ξαναεμφανισαν προβλημα απλα εγω αποφασισα να το ρισκαρω
  2. Μου άλλαξαν ότι υπήρχε στο σετ της καδενας που τους πηγα. το σετ ειχε και γραναζι στροφαλου, το οποιο δεν μου το αλλαξαν γιατι μου ειπε οτι δεν χρειαζεται. Και επειδη τον ρωτησα γιατι δεν το αλλαζει, μου έδειξε συγκριτικα το άλλο γραναζι που περιλαμβάνει το σετ (το πανω, δεν θυμαμαι την ονομασια του) και το αντιστοιχο παλιο του κινητηρα που μου αντικατεστησε και μου εξηγησε οτι το γραναζι ηταν σε αριστη κατασταση. Αυτο το ειδα και εγω οπτικα, αν και χρειαζεται μικρομετρο για να δεις εξονυχιστικα αν ειναι φαγωμενο ή οχι. Πάντως οπτικα δεν ειχε καμια διαφορα απο το καινουριο. Το μεταβλητο δεν το πειραξα καθολου (δεν εκανα καθαρισμο). Λαδια και φιλτρο δεν Μου αλλαξε, ειχαν αλλαχθει πριν 2000km. Το κυριο σημειο που μου ειπε ο μηχανικος του συνεργειου ειναι ότι το προβλημα της καδενας δεν δημιουργειται απο τα γραναζια αλλα απο τις γλυσιερες και τον τεντωτηρα, απλα αν πας σε αντιπροσωπεια σου αλλαζουν όλα τα κινητα μερη που εμπλεκονται με την καδενα και για αυτο φευγει στο θεο το κοστος και για τα ανταλλακτικα και για την εργασια. Απο οτι μου ειπε εχει αλλαξει καμια 70 καδενες με τη διαδικασια που περιεγραψα και μεχρι στιγμης δεν εχει προκυψει θεμα, με νβαση τα λεγομενα του. Χρονισμα, σβησιμο σφαλματος, ελεγχος στο δρομο, κλπ εγιναν κανονικα. Εγω αυτα εκανα και ελπιζω να μην με ξαναποσχολησει το θεμα.
  3. Καλησπέρα, ενημερωνω για το θεμα που ειχα θίξει. τελικα αλλαξα μονο σετ καδενας (γνησιο) και οχι μεταβλητο. Όλα μαζι, σετ καδενας + εργατικα, μου βγηκε 315€. Το ανταλλακτικο το αγορασα εγω και το service εγινε σε εξωτερικο συνεργειο.
  4. Το αμαξι εχει κανει ολα τα σερβις σε συγκεκριμενη αντιπροσωπεια πλην του τελευταιου στα 120000km που το εκανα εξω (και δεν το μετανιωσα καθολου). Η ΕΤΕΑ (δεν ειναι αυτη η αντιπροσωπεια που το πηγαινα) μου ειπε οτι για αυτην τη βλαβη πρεπει να αλλαχθουν ολα (σετ καδενας + μεταβλητο) και μου ειπε οτι πανω κατω θα βγει 1500€!Και επειδη ή αντιπροσωπεια που το πηγαινα ηταν η ακριβοτερη της Θεσσαλονικης, δεν υπαρχει περιπτωση να μου ζητουσαν λιγοτερα (τουλαχιστον ως αρχικη τιμη). Υποθετω οτι ως τακτικος πελατης θα μου κανανε καποια εκπτωση αλλα μην φανταστειτε δραματικα πραγματα. Στην κλασσικη πλεον βλαβη των TSI που ειναι η αντλια νερου (ηλεκτρομαγνητικη) μου χρεωσαν 270€ (!!!!) διαγνωστικα μεχρι να βρουν τι εχει, επειδη το Check εβγαζε βραχυκυκλωμα και αλλα 300€ για το εξαρτημα! Συνολο 570€ και αρχικα μου ειχαν ζητησει 660€, δλδ 14% εκπτωση μετα απο απειρο κραξιμο. Τελος παντων, το αυτοκινητο θα το φτιαξω σιγουρα εκτος αντιπροσωπειας απλα ψαχνομαι αν πρεπει να αλλαξω και το μεταβλητο για να εχω το κεφαλι μου ησυχο μελλοντικα (3 αντιπροσωπειες ειπαν οτι πρεπει να αλλαχθει) ή να αλλαξω μονο σετ καδενας και να τελειωνω χωρις να πειραξω το μεταβλητο. Οποιος εχει κανει αντιστοιχη κινηση και μπορει να με συμβουλεψει σοβαρα, τον ευχαριστω προκαταβολικα Ζητω συγνωμη αν κουρασα με το κειμενο μου, απλα πολλες και σοβαρες βλαβες εντος 4 μηνων
  5. Καλησπερα, εχω 1.4 TSI του 2007, 120500km. Μολις εμφανισε τα σφαλμα P3008, αισθητηρας θεσης εκκεντροφορου. Κατα 99% παω για αλλαγη καδενας. 1ον) Ξερει κανεις αν εχει νοημα να ζητησω καλυψη κοστους απο την VW? 2ον) Αν εχει αλλαξει καποιος καδενα μετα απο το ιδιο προβλημα, που εκανε την αλλαγη και με τι κοστος (ρωταω κυριως για εξουσιοδοτημενα συνεργεια-περιοχη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-και οχι για αντιπροσωπειες)? Ευχαριστω εκ των προτερων.
  6. Καλησπερα,440 ευρω (αυτη ειναι η τελικη τιμη με εκπτωση 15%) στο Μανδυλα,Θεσσαλονικη. Μου το βγαλε στα 77000 km,εχω τα 140 hp,2007 μοντελο.Ο συμβουλος του σερβις μου ελεγε παπαριες και επειδη ειδαν οτι ειχα σπαστει τρελα με αφησαν και παρακολουθουσα το ξηλωμα/περασμα της καινουριας αντλιας μεσα στο συνεργειο (που κανονικα δεν το επιτρεπουν).εκει ο τεχνικος που μου το εφτιαξε μου ειπε οτι τα tsi το βγαζουν συνεχεια και οτι μετα τις 60000 km τα περισσοτερα tsi (με compressor) θα το βγαλουν.
  7. Αυτο που γραφεις μου εχει συμβει κ μενα κανα δυο φορες αλλα με 4η κ μονο κ γυρω στα 100 χαω.Το αλλο που μου συμβαινει ειναι οτι μου κανει κενα στο γκαζι σχεδον στανταρ στις 3200-3500 σαλ,δηλαδη στο τελευταιο σταδιο απεμπλοκης του κομπρεσσορα κ μετα συνεχιζει να δινει κανονικα με την τουρμπινα το γκαζι του το αμαξι.Το περιεργο ειναι οτι τα κενα αυτα γινονται οταν αρχισω να γεμιζω οποιαδηποτε ταχυτητα απο τις 1800-2000 σαλ ενω αν γεμισω π.χ τη 2α μεχρι τις 5000-5500 σαλ κ μετα βαλω 3η κ ερθω στις 2800-3000 σαλ τοτε οταν φτανω στις 3200-3500 σαλ που προανεφερα σπανιως μου κανει τα κενα στο γκαζι που ειπα πιο πανω.σκεφτομαι οτι μαλλον καποιος αισθητηρας απεμπλεκει τον συμπιεστη νωριτερα μαλλον κ σ'αυτο οφειλονται τα κενα στο γαζι αλλα οποιος εχει αντιμετωπισει το ιδιο προβλημα κ ξερει κατι παραπανω ας με διαφωτισει. Να προσθεσω οτι μου κανανε κ μενα αναβαθμιση (ανακληση Μ23 νομιζω) κ το προβλημα εξακολουθει να υφισταται.Μου ειχαν πει για την ακριβεια οτι την κανανε γιατι δεν εβγαλε καποιο fault το διαγνωστικο τεστ
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.