Jump to content

kostasioan

Members
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by kostasioan

  1. Eυχαριστω ρε φιλε.Νομιζω οτι προσανατολιστηκα τωρα.Αυτη πρεπει να ειναι η ιδανικη λυση.Θα αρχισω το ψαξιμο των ανταλλακτικων και σε λιγο καιρο θα προχωρησω στην μετατροπη!
  2. Δεν εχω αγορασει ακομα τουρμπινα ουτε τιποτα.Ψαχνομαι για να καταληξω τι βελτιωση να κανω.Την συγκεκριμενη τουρμπινα την βρηκα σε ενα site το οποιο ελεγε οτι ταιριαζει σε πασσατ και α4 και οτι πηγαινει μεχρι 230-240 αλογα.Βεβαια δεν σημαινει οτι δεν κοιταζω αλλες τουρμπινες.Θελω να φτασω γυρω στα 250 αλογα,σκεφτηκα και για κ04-023 αλλα εμαθα οτι θελει αλλη πολλαπλη.Απο κει και περα αν παμε σε garret ανεβαινουμε σε δυναμη αρα δεν ενδιαφερομαι. Πιστευω οτι στην ιπποδυναμη παιζουν μεγαλο ρολο τα περιφερειακα.Δηλαδη μπορει ο κωνσταντινος με το πασσατ να μιλαει για 220-230 αλογα αλλα γνωμη μου ειναι οτι με ενα καλο ιντερκουλερ,αλλα μπεκ,καλη σκαστρα,εξατμιση,κλπ μπορεις να φτασεις τα 240-245 αλογα. Στο κατω κατω με μια κ03s και καλα περιφερειακα(και προγραμμα εννοειται) φτανεις 230 αλογα.Απο οτι νομιζω η κ04-015 ειναι εστω ενα κλικ μεγαλυτερη απο την κ03s,αρα τα 250 αλογα τα θεωρω εφικτα. Πιθανως να υπαρχουν και καποια παιδια στο club με κ03s βελτιωμενα που να εχουν κανει δυναμομετρηση ωστε να μας πουν τη γνωμη τους....
  3. Ωραια μου ακουγονται ολα μονο που με ξενερωσαν τα 220 αλογα που ειπες.Εγω 200+ το υπολογιζω τωρα που εχει προγραμμα και μιση εξατμιση(μαμα καταλυτης και downpipe).Θα περιμενα τουλαχιστον 240 αλογα με αυτη την τουρμπινα και εξατμιση κομπλε και ιντερκουλερ.Πολυ θετικο ειναι που λες οτι κρατας 1,1 bar στον κοφτη,πραγμα που σημαινει οτι η τουρμπινα εχει ψυχη ψηλα.με την κ03 μετα τις 5400 κατρακυλαει η πιεση. Μηπως λογω μαμα ιντερκουλερ δεν βγαζεις τα παραπανω αλογα? Γιατι οι πιεσεις που λες οτι δουλευεις ειναι καλες ωστε να βγαλεις τα αλογα που σου ειπα.
  4. Η χρηση μεχρι τωρα θα ελεγα οτι ειναι πολυ καλη.Τα service τα κανω παντα στις 10000,δηλαδη νωριτερα,το αφηνω παντα να κρυωνει,δεν το τρεχω με κρυο μοτερ κλπ.Προχθες κοιταξα τα λαδια και διαπιστωσα οτι εκαψε μονο 100ml σε 8000 χιλιομετρα!Και τον τελευταιο καιρο το πιεσα και καποιες φορες.Προγραμμα φοραω απο τις 15000 χλμ.Εσυ τι αλλαγες ακριβως εχεις κανει και ποσα αλογα το υπολογιζεις?Ειδες καλη διαφορα στο γκαζι σε σχεση με πριν?Ποσο σου κοστισε? Σορυ ρε συ για τις πολλες ερωτησεις αλλα εισαι ιδια περιπτωση με μενα απο οτι φαινεται και θελω να μαθω απο πρωτο χερι τη στιγμη που το εχεις και δοκιμασμενο για 20000 χλμ
  5. γεια σας ρε μαγκες.ειμαι νεος στο club και σκεφτομαι ιδια μετατροπη για το passat μου δηλαδη τουρμπινα κκκ-015 και ολα τα παρελκομενα(ιντερκουλερ,εξατμιση κλπ).Το αμαξι μου εχει 110000 χιλιομετρα ομως.Θα εχω αξιοπιστια;Αντεχει ο κινητηρας αυτη την παραπανω δυναμη;Aυτο με απασχολει εντονα και θα ηθελα την αποψη σας.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.