Jump to content

Elias_MKIV

Members
  • Posts

    94
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Elias_MKIV

  1. Οι προδιαγραφές Euro3 και Euro4 έχουν σχέση με τις εκπομπές καυσαερίων. (Ρύποι Euro5 < Ρύποι Euro4 < Ρύποι Euro3 < ......κτλ) Τώρα όσον αφορά την κατανάλωση, η λογική λέει πως, τα μοτέρ με ηλεκτρονικό γκάζι καίνε λιγότερο από ότι αυτά με την ντίζα. Σημαντικότερο από όλα όμως είναι πόσο βαρύ είναι το πόδι σου με το πεντάλ του γκαζιού.
  2. Έχε στο νου σου ότι(αν κάνω λάθος να με διορθώσει κάποιος) μέχρι τον 6/2001 το μοτέρ του Golf IV ήταν με ντίζα και είχε προδιαγραφές Euro3. Από τον 6/2001 και έπειτα, το μοτέρ ήταν με ηλεκτρονικό γκάζι και είχε προδιαγραφές Euro4.
  3. Έχεις συναντήσει κάτι παρόμοιο??? Ανοίγοντας την πόρτα του οδηγού είδα και εγώ νερά στο πλάι. Και μάλιστα επάνω στο κάλυμμα που υπάρχει για τα καλώδια. Ήταν ακριβώς στην ένωση των 2 πλαστικών και είχε δακρύσει λίγο προς τα μέσα. Πάντως φαίνεται κάτι να παίζει μέσα από την πόρτα. Ίσως και από την τσιμούχα του παραθύρου. Επίσης, τους νεροχύτες, που αναφέρουν κάποια παιδιά παραπάνω, πρέπει να τους καθαρίζουμε συχνά. Ειδικά αν παρκάρουμε κάτω από δέντρα. Επιπροσθέτως θέλουν καθάρισμα και οι δίοδοι εξόδου των νεροχυτών, οι οποίοι βρίσκονται πίσω από τα πλαστικά καλύματα των φτερών.
  4. Εγώ θα σκεφτόμουν και το kit SP80-025(μπουκάλες & ελατήρια) της AP. Χαμηλώνει 4cm εμπρός και 3cm πίσω. Θα σου βγει αρκετά πιο φθηνά από ebay (περίπου 290¤ με μεταφορικά). Και εγώ για αυτά σκέφτομαι μιας και έχει έρθει η ώρα για αλλαγή. Αν κάποιος έχει εμπειρία από αυτές τις αναρτήσεις ας μας πει την γνώμη του.
  5. Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει όλες οι εκδόσεις των οχημάτων να είχαν test drive. Να ξέρεις τι παίρνεις!!! Μάλιστα ένας πολιτής είχε πει σε ένα φίλο μου, ο οποίος ενδιαφερόταν για το Golf GTI να οδηγήσει το Golf TSI 122ps για να πάρει μια γνώμη για το πως είναι. Λες και είναι τα ίδια.... Επίσης, του είχε πει χαρακτηρηστικά ότι όποιος πάει για το GTI ξέρει τι θα πάρει και δεν χρειάζεται test drive. ¶κου να δεις..........................
  6. Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία.
  7. Όπως αναφέρει και ο τελευταίος φίλος ότι πληρώνεις παίρνεις. Νομίζω ότι γυρίζοντας την λάμπα xenon ανάποδα(το πάνω-κάτω) λύνεται το πρόβλημα της σκιάς. Έτσι είχα διαβάσει κάποτε.
  8. Κανένας, τίποτα???
  9. Γνωρίζει κάποιος τη συγκεκριμένη εταιρία εξατμίσεων? Ενδιαφέρεται να βάλει ένας φίλος στο Golfακι του. Επίσης, μήπως βγάζει εξατμίσεις σε εκδόσεις resonated & non resonated?
  10. Έχεις δίκαιο φίλε μου. Δε το γνώριζα.... Αφου έψαξα λίγο στο google, είδα ότι έχει αρκετές πληροφορίες στο σχετικό thread που έχει στο Ελληνικό Scirocco Club.
  11. Μπράβο φίλε. Από τα πιο ωραία project που έχουν τρέξει στην Ελλάδα. Τσέκαρε και άλλο ένα αδελφάκι: http://forums.vwvortex.com/showthread.php?4756689 Το οποίο τώρα το πουλάει: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?lang=en&id=134058769&pageNumber=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=25200&makeModelVariant1.modelId=29&makeModelVariant1.modelDescription=r36&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&customerIdsAsString=&tabNumber=2 Αν θες πες μας λίγα πράγματα για το αυτοκίνητο. Εντυπώσεις, κτλ. Γενικά, όλο το παιχνίδι που γίνεται από την απόφαση μέχρι την υλοποίηση του project. Και πάλι μπράβο...
  12. Όπως αναφέρει και ένας φίλος και αν δεν κάνω λάθος, βάζεις μόνο το κάτω κομμάτι του πίσω προφηλακτήρα, μαζί με άλλους θόλους ή προσθήκες αν υπάρχουν. Για του golf iv μπροστινό προφηλακτήρα R32 υπήρχαν και προσ8ήκες για τους θόλους, μιας και έβγαινε πιο έξω(φαρδύτερος). Σχετικά, με την αγορά εκτός ευρωπαικής ένωσης πρόσεχε λίγο μιας και θα χρειαστεί να πληρώσεις εξτρά τελωνείο, που σημαίνει φ.π.α. 23% και δασμούς. Αν κάποιος ξέρει αναλυτικότερα το τι ακριβώς περιλαμβάνει το τελωνείο, ας μας δώσει τα ''φώτα'' του. Τέλος, με την εξάτμιση, αν δεν θές να την αλλάξεις όλη, η δουλεία σου θα γίνει λογικά με ένα τελικό τύπου R32.
  13. Ginetai: http://forums.vwvortex.com/showthread.php?3455053-mk5-Jetta-Golf-4motion-conversion-findings/page1 http://forums.vwvortex.com/showthread.php?4605306-MKV-GTI-4Motion-Swap-Pics http://myfastgti.com/volkswagen/showthread.php/gti-4motion-conversion-8549.html?amp;p=116489
  14. Αν πας σε 17αρες, το 205/50/17 είναι καλή περίπτωση. Έχει και ''ψωμί'' το λάστιχο για να μην κοπανάει πολύ και μένεις και σε φάρδος 205 έτσι ώστε να μην πεθάνει κιόλας το αυτοκίνητο. Μόνο η διάμετρος αυξάνεται λίγο... Εγώ που έχω 1400 αυτο θα σκεφτόμουνα σε περίπτωση που πήγαινα σε 17αρες.
  15. Να το χαίρεσαι φίλε μου το αμαξάκι σου. Λέγοντας ότι όλο το αμάξι είναι R32, εννοείς ότι έχει γίνει μετατροπή και η τετρακίνηση???
  16. Όπως αναφέρω και παραπάνω, αν το μόνο σου πρόβλημα ήταν ότι δε μπορείς να χειριστείς το πορτ-μπαγκαζ ηλεκτρονικά παρά μόνο με το κλειδί, θα σου πρότεινα να κοιτάξεις το μοτεράκι κλειδώματος-ξεκλειδώματος του πορτ-μπαγκαζ ή γενικότερα αν φεύγει η εντολή από την CCM. Στη δικιά σου περίπτωση όμως, μιας και έχεις και άλλα θέματα, όπως φωτισμού και ένδειξης ανοιχτής πόρτας, τα οποία παρουσιάζονται στην πλευρά του οδηγού, πιθανόν να φταίει η φίσα της Door Control Module ή ακόμα και η ίδια η μονάδα. Σχετικά με το τιμόνι αν εννοείς το δικό μου post, το ανέφερα απλά για να σου εξηγήσω που βρίσκεται η CCM μέσα στο αυτοκίνητό σου.
  17. Καλοτάξιδο φίλε και να το χαίρεσαι........ Επίσης, χαρά στο κουράγιο σου που έδωσες τόσα χρήματα. Από τη μία είναι η εποχή δύσκολη, σύμφωνα με αυτά που μας παρουσιάζουν κάθε μέρα και από την άλλη μου φαίνεται ότι είναι πολλά τα χρήματα για το Golf. Δε λέω γαζώνει αλλά.............. Και φαντάσου ότι αυτό το λέω εγώ που έχω τρελό σκάλωμα με τα Golf. Σχετικά με τα χρήματα, τα λέω αυτά μη γνωρίζοντας την οικονομική σου κατάσταση. Αν τώρα αυτά τα χρήματα δεν πρόκειται να σου λείψουν μαγκιά σου.
  18. Πολύ πιθανόν να έχεις πρόβλημα με τη φίσα της μονάδας(να μην κάνει καλή επαφή) που υπάρχει στην πόρτα του οδηγού ή ακόμα και με την ίδια τη μονάδα. Αν ανοίξεις την ταπετσαρία σου θα την δεις πολυ εύκολα. Ο λόγος που στο λέω αυτό είναι επειδή στα Golf IV το πορτ-μπαγκαζ ανοίγει μέσω της Comfort System Central Control Module (CCM) του αυτοκινήτου, η οποία βρίσκεται πίσω & κάτω από το τιμόνι. Οι εντολές(όχι canbus εντολές) που στέλνει στο μοτεράκι κλειδώματος-ξεκλειδώματος περνάνε μέσα από 2 καλώδια, ένα πράσινο και ένα μπλέ[Ξεκλείδωμα-->πράσινο(+) & μπλέ(-), Κλείδωμα-->πράσινο(-) & μπλέ(+)]. Το θέμα όμως είναι ότι για να φτάσει η εντολή μέχρι εκεί πρέπει να περάσει πρώτα από την μονάδα που υπάρχει στην πόρτα του οδηγού (Door Control Module), μιας και ο διακόπτης κλειδώματος-ξεκλειδώματος βρίσκεται στην πλευρά του οδηγού. Αν μου έλεγες ότι όλα δουλεύαν άψογα, θα σου πρότεινα να κοιτάξεις το μοτεράκι κλειδώματος-ξεκλειδώματος του πορτ-μπαγκαζ ή γενικότερα αν φεύγει η εντολή από την CCM. Για αυτό μιας και έχεις και άλλα θέματα, τα οποία παρουσιάζονται από την πλευρά του οδηγού, πιθανόν να φταίει η φίσα της Door Control Module ή ακόμα και η ίδια η μονάδα. Επίσης, αυτό που αναφέρει ένας φίλος παραπάνω σχετικά με κολλήσεις στην πλακέτα της κλειδαριάς είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που αναφέρω εγώ. ¶λλο η ηλεκτρονική κλειδαριά της πόρτας και άλλο η μονάδα της πόρτας.
  19. Είχα διαβάσει κάπου πως καλή λύση, για 1.4 TSI/GT, είναι το σασμάν από το Golf V 2.0 (150ps). Τώρα κατά πόσο ισχύει δε γνωρίζω.
  20. Ο φίλος εννοεί το μοτέρ με τα 140 ή τα 170 άλογα. Γενικότερα το μοτέρ που είχε κομπρέσορα & τούρμπο μαζί. Ο κινητήρας που σας λέει ο μηχανικός σας έχει μόνο τούρμπο. Ίσως να είναι και καλύτερη λύση μιας και δεν θα είναι τόσο περίπλοκος σε μελλοντική αναβάθμιση, αφού από θέμα συμπιεστή αλλάζεις μόνο μια τουρμπίνα. Στην περίπτωση του twincharged κινητήρα δε γνωρίζω αν μπορείς να αλλάξεις τον ένα συμπιεστή από τους δυο.Ίσως να υπάρχει αλληλοεξάρτηση μεταξύ τους με αποτέλεσμα να θέλουν και οι δύο αλλαγή ή η αλλαγή του ενός να σου δημιουργεί περιορισμούς.
  21. Σου εχω στείλει pm. Αν θες τσέκαρε...
  22. Πολύ σωστή παρατήρηση, την οποία ξέχασα να αναφέρω. Ο αισθητήρας βρίσκεται πίσω από την κάτω δεξιά γρίλια, όπως κοιτάμε τη μούρη του αυτοκινήτου(πλευρά οδηγού), την οποία αφαιρούμε για να ξεβιδώσουμε την βίδα του προφυλακτήρα.
  23. Σχετικά με τον πίσω βρήκα ακόμα 2 link τα οποία περιέχουν και part numbers για να τα βρεις και πιο εύκολα στην αντιπροσωπεία. Polo: http://uk-mkivs.net/forums/p/3741/35275.aspx#35275 Fabia, Audi Avant: http://uk-mkivs.net/forums/t/344238.aspx
  24. Κοίτα και η bosch και η Valeo αυτές τις διαστάσεις δίνουν. Και εγώ όταν έκοβα τα λάστιχα για να τα αλλάξω, ο ένας ήταν κατά 90% μεγαλύτερος. ¶ρα λογικά όπως στα ανέφερα παρπάνω είναι. Σχετικά με τον πίσω σε bosch H341 ο κλασσικός. Υπάρχουν και κάποιες πατέντες βάζοντας το πίσω σύστημα(μπράτσο & μάκτρο) από το polo ή από το fabia. Από ένα γρήγορο search, τσέκαρε 2 link που περιέχουν και φωτογραφίες για να καταλάβεις τι εννοώ. Σίγουρα θα υπάρχουν και άλλα πολλά. http://uk-mkivs.net/forums/p/14477/143289.aspx#143289 http://uk-mkivs.net/forums/p/221441/1427304.aspx#1427304
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.