Jump to content

mikespi

Members
  • Posts

    46
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by mikespi

  1. Αχά.... Τώρα κατάλαβα. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Φαντάζομαι κάποια στιγμή θα ζορίστηκε το μοτεράκι και άρχισε τα κόλπα.Θέλει την φροντίδα του τώρα. Ευχαριστώ και πάλι.
  2. Χαιρετώ την ομάδα.Μήπως γνωρίζει κάποιος τι σημαίνει το παρακάτω μήνυμα?? Address 08: Auto HVAC Labels: 1K0-907-044.lbl Part No SW: 1K0 907 044 DD HW: 1K0 907 044 DD Component: ClimatronicPQ35 130 1213 Revision: 00130023 Serial number: 00000000000000 Shop #: WSC 00000 000 00000 1 Fault Found 01317 - Control Module in Instrument Cluster (J285) 004 - No Signal/Communication - Intermittent Δεν έχω αντιληφθεί κάποια δυσλειτουργία,αλλά μου το βγάζει συνέχεια.
  3. Γιατί να μην είναι συμβατό? Πήρα και μετατροπέα ειδικό για Golf για να συνδεθεί στη φίσα του αυτοκινήτου.Δουλεύει κανονικά απλά πρέπει να το κλείνω με το χέρι.
  4. Χαιρετώ για άλλη μια φορά την ομάδα. Θα ήθελα τα φώτα σας γιατί το έχω ψηλοχάσει.Πήρα το Kenwood DPX504BT για να αλλάξω το RCD300. 1.Αν έχω καταλάβει καλά θα έχω ένα error στο VAg com,λόγο του Canbus,που δε μας πειράζει.Σωστά? 2.Από που θα πάρω ρεύμα για να σβήνει το "εργαλείο" μαζί με το κλειδί ? 3.Η φίσα που έχει πάνω το αυτοκίνητο βγάζει δύο κόκκινα καλώδια με μόνιμο ρεύμα.Είναι και τα δύο καλά? 4.Το Kenwood έχει ένα καλώδιο για Dimmer.Μπορώ να το συνδέσω κάπου έτσι ώστε να δουλεύει μαζι με το dimmer του αυτοκινήτου? 5.Ο αντάπτορας για την κεραία που πήρα από ebay έχει μία είσοδο και όχι δύο που έχει το αμάξι.Έβαλα το ένα και δουλεύει.Το άλλο είναι άλλη κεραία,σε άλλο σημείο? Ευχαριστω εκ των προτέρων
  5. Αααααααα μάλιστα.Τώρα εξηγούνται όλα.Σε ευχαριστω rivol.
  6. Ωραία,αλλά τωρα πως δουλεύει? Το rcd 300 δε το χρειάζεται?
  7. Καλημέρα σε όλους. Αποφάσισα να αλλάξω το rcd 300 του Golf V και ένας μάστορας μου είπε ότι πρέπει να βάλω και ενισχυτή κεραίας extra γιατί αλλιώς δε θα πιάνει .Ισχύει κάτι τέτοιο?? Απ'ότι ξέρω,η κεραια που έχει από τη μαμά του έχει ενίσχυση πάνω της.Δε μπορώ να χρησιμοποιήσω την ήδη υπάρχουσα εγκατάσταση ? Έχει κανείς εμπειρία στο θέμα??? merci
  8. Είσαι αρχηγός,σε ευχαριστώ.
  9. Χαιρετώ και πάλι την ομάδα, μήπως ξέρει κάποιος πως αφαιρείται το πλαστικό που βρίσκεται κάτω αριστερά του οδηγού ; Προσπάθησα αλλά δε τα κατάφερα.Κάτι κάνω λάθος.Προσπαθώ να βρω τον συναγερμό που βρισκεται εκεί από πισω.
  10. Μήπως υπάρχει ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα???
  11. Χαιρετώ και καλημέρα. Όπως λέει και ο τίτλος έχω λίγα (1-3) missfires όταν το ζεσταίνω στους κυλίνδρους 3 ή 4.Δεν καταλαβαίνω κάποιο πρόβλημα,απλά στο vag-com τα είδα όταν έκανα έλεγχο.Όταν ζεσταθεί δεν βγάζει τίποτα. Είναι φυσιολογικό αυτό?
  12. Μακάρι να είναι έτσι,απλά μου έκανε εντύπωση που δεν έχω δει στο forum κάποιον να λέει ότι το έσπασε.
  13. Βασικά αναφέρομαι σε όλους τους TSI κινητήρες που εύκολα πέρνεις πολλά άλογα.Συμφωνώ ότι το πόδι του καθενός κάνει την διαφορά,αλλά νομίζω ότι αν γράψουν πολλοί την εμπειρία τους θα μπορέσουμε να βγάλουμε έναν μέσο όρο για την ευαισθησία ή την ανοχή,αν θέλετε, των TSI. Εγώ έχω Golf V με ελαφρύ προγραμματάκι (195hp) και θέλω να πιστεύω ότι δεν τον ζορίζω ιδιαίτερα.Κάνω λάθος ή όχι?
  14. Καλησπέρα σε όλους. Η ερώτηση μου νομίζω είναι απλή.Έχω διαβάσει πολλά θέματα στο forum αλλά δεν έχω καταλάβει τελικά αν αυτοί που πείραξαν το μοτέρ(1ο,2ο,3ο στάδιο) το έχουν πληρώσει ακριβά.Τελικά αντέχει ή όχι.Δε μιλάω για αισθητήρες,μπουζί και ψιλοπράγματα.Μιλάω για τούρμπο,φλάτζες,πιστόνια,μπιέλες,καπάκια,σασμάν κτλ. Τι λέτε?
  15. Απ'οτι καταλαβαίνω της μαμας του είναι για πέταμα.Panos140 με κάλυψες πλήρως.Μάλλον θα το βάλω και μόνος μου. Σας ευχαριστώ.
  16. Χαιρετώ την ομάδα, έχουμε Golf V 140 TSi με εργοστασιακό συναγερμό που χτυπάει μόνος του.Η εγγύηση δεν το καλύπτει(επέκταση).Η μπαταρία δεν είναι το πρόβλημα. Τι κάνουμε? Διάβασα πολλά topic στο forum για το ίδιο θέμα αλλά κανείς δεν έλεγε τι έγινε τελικά.Μήπως συμφέρει να τον αλλάξω? Ποιος είναι απόλυτα συμβατός με το Golf V και πόσο πάει το μαλλί?? Ευχαριστώ...
  17. Χαιρετώ την ομάδα, έχω την εξής ερώτηση για όποιον γνωρίζει.Έχω ένα Vagcom από ομαδική αγορά από το forum.Έχω ένα 5άρι TSi 140ps.To software είναι έκδοση 805.4.Κάνει να το βάλω και στο Fabia ή όχι.Στη λίστα του AUTOSCAN μου το βγάζει σαν επιλογή.Το έχει βάλει κανείς από εσας σε άλλο τουτού ή δεν κάνει? Sorry αν ειμαι σε λάθος κατηγορία.
  18. Είχα και εγώ την ίδια ιδέα,να καθυστερήσω δηλαδή λίγο ακόμα,άντε και λίγο ακόμα,και λίγο ακόμα την αλλαγή ελαστικών στη μηχανή μου.Το αποτέλεσμα το φαντάζεστε. Ένα χιλιαρικάκι € έτσι για τις πρώτες ζημιές και ακόμα δίνω.Ευτυχώς εγώ δεν χτύπησα. Τα λάστιχα είναι το νούμερο 1 όταν ξεκινάμε κουβέντα για την ασφάλεια. Αν γλιστράει ΑΛΛΆΞΤΕ ΤΑ!!
  19. Φιλε georgek7 έχεις δίκιο. Αγαπητοί φίλοι,οι προθέσεις μου είναι και ήταν καθαρά ενημερωτικές.Δεν έχω κατάστημα ελαστικών και δεν είμαι ανταγωνιστής του κυρίου.Πιστεύω ότι τα forum υπάρχουν για να επικοινωνούν τα μέλη εκφράζοντας ελεύθερα τις απόψεις τους.Αν θίγεται κάποιος μπορεί να απαντήσει,να πει την γνώμη του και τα υπόλοιπα μέλη κρίνουν.Δυστυχώς όμως δεν είμαστε τόσο ελεύθεροι όσο νομίζουμε.Μπορεί απλά εκφράζοντας την άποψή σου να βρεθείς κατηγορούμενος ότι είσαι συκοφάντης.Θα πρότεινα λοιπόν στους Admin αν δεν διαγράψουν το θέμα,να το μετονομάσουν σε "Προσοχή στις αλλαγές ελαστικών" ή κάτι τέτοιο. Ευχαριστώ
  20. Θα παρακαλούσα του Admin του Forum,για προσωπικούς λόγους,να διαγράψουν το θέμα. Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
  21. Δυστυχώς έβρεχε εκείνη τη μέρα και ήταν λίγο λερωμένες οι ζάντες.Το σκέφτηκα και εγώ αυτό που λές.Έχεις δίκιο έπρεπε να το πάω πλυμένο. Είπα στην αρχή ότι,όμορφα και ωραία φορώντας το καλύτερο χαμόγελό μου του γνωστοποίησα την κατάσταση και η απαντήσεις με ύφος και τσαμπουκά ήταν οι παραπάνω.Από 'κει και πέρα.....άβυσσος! Ναι αυτή είναι και εμένα η απορία μου! Και τις 4? Το σχέδιο είναι το κλασικό VW 16" από Golf 5 Tsi GT Sport.Θα προσπαθήσω να ανεβάσω κάτι.
  22. Αγαπητοί φίλοι αυτοκινητιστές, οφείλω να σας ενημερώσω για να μη την πατήσει και άλλος.Μετά από αλλαγή ελλαστικών,έχουμε τέσσερις(4) ζάντες χτυπημένες με σημάδια και γρατζουνιές.Η απάντηση τους,τα κλασικά "Ελληνικά" όπως "αποκλέιεται να το κάναμε εμείς....","εγω εχω 30 χρόνια μαγαζί.....","θα μου πεις εσύ εμένα...." και άλλα τέτοια γνωστά και αναμενόμενα με υφάκι και τσαμπουκά.Αυτό που δεν μπορώ να εξηγήσω ακόμα είναι πως κατάφερε το σαΐνι να γδάρει και το σήμα της ζάντας (VW) στο κέντρο της κάθε ρόδας.Συμπληρώνω ότι ήταν η πρώτη αλλαγή ελλαστικών μετά της μαμάς του. Έχετε το νου σας γιατί τις δυσκολές αυτές εποχές μετράς ευρώ ευρώ τις οικονομίες σου,πας στον ποιο φτηνό έμπορα και μετά το βρίσκεις μπροστά σου. Αυτά.
  23. Λοιπόν,όλα καλά.Ακούστε συγκυρίες.Λόγο κλήσης του αυτοκινήτου στο παρκάρισμα με την πρόσοψη να κοιτάει την ανηφόρα δεν τράβαγε βενζίνη από το ρεζερβουάρ(χώρις να είμαι στη ρεζέρβα)με αποτέλεσμα να μην παίρνει μπροστά. Ταυτόχρονα επίσης λόγο κλήσης δε μπορούσε να τραβήξει λάδι η τρόμπα (με τις μιζιές) με αποτέλεσμα την ένδειξη "oil pressure". Η λύση; Βάζουμε βενζίνη με μπιτόνι.Παίρνει μπροστά ο κινητήρας,κινείται το λάδι και όλα καλά. Όταν το έβαλα σε επίπεδο δάπεδο είδα ότι η ένδειξη του λαδιού ήταν σχετικά χαμηλά.Είχε λάδι,όχι στη μέση,αλλά λίγο ποιο κάτω. Συμπέρασμα.Δεν παρκάρουμε σε ανηφόρα με την πρόσοψη να κοιτά τον ουρανό γιατί προφανώς και η παροχή βενζίνης αλλά και του λαδιού είναι στο άλλο άκρο των δοχείων τους. Αυτά.
  24. Προσπάθησα ξανά αλλά,τίποτα.Γυρνάει η μίζα αλλά δεν πέρνει.Θα το μεταφέρω συνεργείο και θα δούμε.Θα σας ενημερώσω για την πορεία του γιατί διαβάζω για πολλά VW με παρόμοιο πρόβλημα.Άλλα από αισθητήρα πίεσης,άλλα από τρόμπα λαδιού και άλλα από κάποιο βουλωμένο σωληνάκι που περνάει το λάδι.Μπορεί να μην είναι τίποτα σοβαρό(αισθητήρας) ή κάτι που μπορεί να κάνει σοβαρή ζημιά(τρόμπα).
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.