Jump to content

dimmpoyz

Members
  • Posts

    111
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by dimmpoyz

  1. το cquartz το έχουν δοκιμάσει παρά πολύ και ειναι ceramic δεν θυμάμαι την αντοχή του. το Opti-Coat 1 είναι ceramic και όλα αυτά που γραφεί είναι ακριβώς ιδία με αυτά που γραφεί το Williams ceramic-coat μονό επαγγελματιες,5 χρόνια, 2-4 μικρά κ.τ.λ .το ίδιο ακριβώς είναι και το Opti-Coat 2.0 με μονοί διαφορά τον χρόνο δουλέματος που είναι πιο πολύς για να μπορούν να το εφαρμόσουν όλοι όχι μονό επαγγελματίες. κανένα από τα δυο δεν θέλει συντήρηση ούτε επανεφαρμογή μετά από κάποιο καιρό, τα βάζεις και τελειώνεις. άρα με 60€ το βάζεις και έχεις ακριβώς την ιδία προστασία. η εγγυηση που δίνεται δεν μου λέει κάτι γιατί απλά αν γίνει αστοχία το γυαλίζεται-βάφεται και ξαναπερνάτε το ceramic-coat. για να έπαιρνα ένα προϊόν που είναι ίδιο με το Opti-Coat ακριβώς και κάνει 200€ή340€ (αν δεν είσαι μέλος)παραπανω πρέπει η εγγυηση που μου δίνεται να είναι για 5 χρονιά και σε περίπτωση αστοχίας να δίνεται τα λεφτά πίσω. όλα όπως και το δικό σας προϊόν θέλουν απλό πλύσιμο με σαμπουαν με ουδετερο ph και οι κουτουλιές θα πρέπει να απομακρύνονται άμεσα το γραφεί και η ιδία η εταιρία σας αλλά δεν το βλέπω στα δυο ελληνικά site. η απάντηση της apahellas για τις κουτουλιές σήμερα το πρωί ήταν και δυο μήνες να τις αφήσεις δεν παθαίνει τίποτα το χρώμα.Ο αστερίσκος κάτω-κάτω http://www.williamscarcare.com.sg/ceramic_coat.html θεωρώ ότι πουλάτε ένα προϊόν που είναι ίδιο με αλλά στην αγορά πολύ παραπάνω εγώ αυτά έχω να πω και δεν ασχολούμαι ξανά με το θέμα γιατί θεωρώ κοροϊδία να δώσω τόσα λεφτά για ένα προϊόν ίδιο που απλά αν γίνει ζημιά μου την καλύπτεται με τα παραπάνω λεφτά που έχω δώσει σε σχέση με τα προϊόντα του ανταγωνισμού και στην τελική αν δεν πάθει καμιά ζημιά θα έχω δώσει τόσα λεφτά παραπάνω τσάμπα.
  2. θα ήθελα να μου πείτε αν το ceramic coat είναι αδιαπέραστο από κουτσουλιές κ.τ.λ. η απλά αντέχει περισσότερο από αλλά προϊόντα(τα συγκεκριμένα του πινάκα); τα δυο προϊόντα που ανέφερα παραπάνω δηλαδή το aquartz και το opticoat δεν τα βλέπω στον πινάκα άρα δεν παραδέχονται η δυο αυτές εταιρίες ότι το ceramic coat είναι καλύτερο από τα προϊόντα τους. άρα μπορεί με πολύ λιγότερα λεφτά να έχω ιδία προστασία.
  3. εμενα η apahellas μου ειπε σημερα το πρωι 400€ opticoat που διαβασες ειναι η πρωτη εκδοση υπαρχει τωρα τελευτεα η δευτερη που μπορεις να το εφαρμοσεις μονο σου και ειναι το ιδιο ναι ειναι κεραμικο και στοιχιζει γυρω στα 60€ αν δεν κανω λαθος
  4. που το διαβασες αυτο εγω δεν το εχω διαβασει πουθενα και επισημα κιολας μπορεις να βαλεις link. ευχαριστω για την απαντηση αυτη. αυτο δεν το γραφεται πουθενα στην ιστοσελιδα σας μπορει τα αλλα δυο να μην αντεχουν τρεις μερες αλλα εγω με αυτα που διαβασα στην σελιδα σας και στην apahellas καταλαβα οτι οσο και να το αφησω δεν θα παθει τιποτα απο τις κουτσουλιες.
  5. Ναι δεν δίνουν γραπτή εγγύηση. τι το κάνω να δώσω 400€ με γραπτή εγγύηση και αν γίνει ζημιά να μου το βάψουν η να μου το γυαλίσουν. αν είναι να δώσω τόσα λεφτά θέλω εγγύηση ότι το χρώμα δεν θα πάθει τίποτα απολύτος και δεν θα ξαναβαφτεί-γυαλιστή τα 5 χρονια αλλιώς εφαρμόζω ένα από τα αλλά δυο προϊόντα που κάνουν 60-100€ και αν γίνει κάποια ζημία πάω και το βάφω-γυαλίζω με τα λεφτά που μου περίσσεψαν αν είχα βάλει το ceramic coat. επίσης υπάρχουν πολλά review παγκοσμίως που έχουν δοκιμαστεί και δουλεύουν άψογα έναντι στο ceramic coat που δεν υπάρχει ούτε ένα review. διάβασε λίγο καλυτέρα για τα δυο προϊόντα υπόσχονται μεγάλη αντοχή και παραπάνω από το ceramic coat
  6. μπορεί η σύνθεση του ceramic coat να είναι διαφορετική και να μην έχει σχέση με τα αλλά δυο, αλλά και τα αλλά δυο προϊόντα υπόσχονται παροιμία προστασία-αντοχή με το ceramic coat
  7. +1000 υπάρχουν παρά πολλά review για αυτά τα προϊόντα. φίλε ta6ape το link που έβαλες στην προηγουμένη σελίδα είναι μια ζήτηση για το προϊόν και όχι review.
  8. εγω θα συμφωνησω με τον φιλο Stoilas που λεει οτι δεν υπαρχουν review απο το εξωτερικο για το προιον παρα μονο στην ελλαδα.αν σας ειναι ευκολο μπορειτε να μου στειλετε με πμ καποια review απο το εξωτερικο γιατι στο google δεν βρισκω κανενα.
  9. φίλε με γυαλισμα με αλοιφαδορο ισως μπορεσεις να το βελτιωσεις ή και να το εξαλειψεις τελειως.οπως λεει και ο joop πιο πανω η συντηρηση ειναι το παν αν θελουμε να συντηρησουμε το χρωμα σε καλη κατασταση.
  10. αν καταλαβα ο φιλος αναφερεται σε γυαλισμα οπως αναφερει ο νικος παραπανο αν θες να κανεις τετοιο γυαλισμα θα πρεπει να μαθεις καποια πραγματα για clay bar-αλοιφες-σφουγγαρια κ.α που ειναι δυσκολο να αναλυθουν εδω εκτεταμενα.το φορουμ που εδωσα ασχολείται μονο με την περιποιηση αυτοκινητου και μπορει να βρει πληροφοριες για αυτο το εδωσα.
  11. http://www.cardetailing.gr/phpBB3/index.php http://www.swell.gr http://www.shinearama.co.uk/
  12. ειναι κουραστικη η ολη διαδικασια αλλα το αποτελεσμα που θα εχεις θα σε ανταμηψη.
  13. ολα τα προιοντα που επελεξες ειναι κορυφαια.το 845 ειναι πανευκολο στην εφαρμογη του αλλα και το 915 δεν ειναι δυσκολο.για τον πηλο μπορεις να παρεις αυτο:http://www.shinearama.co.uk/product.php?id=VAL-CBLING-500 που αραιωνεται και εχει διαφορες χρησεις.
  14. τον πηλο αυτο εχω και εγω.κανει με σκετο νερο αλλα ειναι καλυτερο να βαλεις λιγο σαμπουαν στο νερο.με σκετο νερο πρεπει να ξεκαζεις παρα πολυ νερο και ειναι λιγο κουραστικο.
  15. Συμβουλές για οικονομική οδήγηση: 1. Προσπαθούμε πάντα να έχουμε ταχύτητα στο σασμάν και όχι νεκρά. Στις κατηφόρες ρολάρουμε με ταχύτητα στο κιβώτιο και όχι με νεκρά (σύστημα cut off). Βάζουμε νεκρά κάτω από τις 1500 στροφές όπου το cut-off απενεργοποιείται. Γενικά στο ρελαντί η κατανάλωση δεν είναι μηδενική αλλά σημαντική! Μηδενική κατανάλωση έχουμε όταν δεν πατάμε γκάζι και έχουμε πάνω από 1500 στροφές. 2. Η μέγιστη οικονομία επιτυγχάνεται όταν αλλάζουμε ταχύτητα περίπου στο 70% των στροφών που αποδίδεται η μέγιστη ροπή. Δηλαδή αν η μέγιστη ροπή αποδίδεται στις 3800 στροφές, τότε πρέπει να αλλάζουμε ταχύτητα περίπου στις 2600-2700 στροφές (σε ευθεία). Σε ανηφόρα θα πρέπει να φτάνουμε στο 100% της ροπής και σε κατηφόρα μπορούμε να αλλάξουμε λίγο χαμηλότερα από το 80%. 3. Κάθε μιζάρισμα καταναλώνει βενζίνη ίση με την κατανάλωση σε λειτουργία στο ρελαντί για 1 λεπτό. ¶ρα αν θέλουμε να μείνουμε σταματημένοι για πάνω από 1 λεπτό, σβήνουμε τον κινητήρα. 4. Όσο μικρότερες οι αποστάσεις, τόσο μεγαλύτερη η κατανάλωση. 5. Οδηγάμε πάντα με το σκεπτικό ότι ανάμεσα στο πόδι μας και στο πεντάλ του γκαζιού παρεμβάλλεται ένα αυγό που δεν πρέπει να σπάσουμε. 6. Όσο λιγότερο φρένο πατάμε, τόσο καλύτερη κατανάλωση πετυχαίνουμε. Κρατάμε μεγάλες αποστάσεις από το προπορευόμενο όχημα και ρυθμίζουμε την ταχύτητά μας ώστε να μην χρειάζεται να πατάμε φρένο πριν τις στροφές ή όταν φρενάρει ο μπροστινός. Κατεβάσματα σχέσεων είναι καλύτερα από φρένο. Φρενάρισμα σημαίνει ότι πάει χαμένη ενέργεια από περιττή επιτάχυνση. Φρενάρουμε εννοείται μόνο σε περίπτωση ανάγκης ή όταν πρέπει να σταματήσουμε. 7. Στην Εθνική η ελάχιστη κατανάλωση επιτυγχάνεται με περίπου 100 χλμ στο κοντέρ και όχι 120-130! Και φυσικά με τη μέγιστη σχέση στο κιβώτιο. 8. Κλείνουμε τα παράθυρα αν είναι εφικτό, και ελαχιστοποιούμε τη χρήση του κλιματισμού. Ο κλιματισμός είναι αποδωτικός και στους 25 C. Δεν χρειάζεται να τον λειτουργούμε στους 20 C! 9. Έχουμε πάντα τη σωστή πίεση σε όλα τα ελαστικά. Συχνός έλεγχος. 10. Καλή συντήρηση του αυτοκινήτου, συχνά service.
  16. μεσα και εγω.η καλυτερη οικονομια γινεται με το δεξι ποδι...
  17. για κερι εγω θα σου πρότεινα το collinite 915 ή collinite 845 που ειναι πολυ ευκολο στην εφαρμογη του.η γυαλιστκη που εχεις διαλεξη ειναι πολυ καλη για περασμα με το χερι.
  18. με το κέρωμα δεν μπορεί να φύγει η αράχνη με τίποτα.το κερί αυτό που κάνει είναι να δημιουργεί ένα φίλμ πάνο στο βερνίκη που το προστατεύει απο τις καιρικές συνθήκες ακτινοβολία κ.α.για να φύγει η αράχνει πρέπει το αμάξι να γυαλιστει.
  19. πληροφοριες μπορείς να δείς εδώ: http://www.cardetailing.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=8&t=27
  20. ο πηλός φτάνει για τρία-τέσσερα περάσματα ανάλογα και με τις επικαθίσεις που έχει το αμάξι και αν σου πέσει κατω τον πετάς.τον πηλό τον κόβεις σε τρία κομμάτια.με τον πηλό και την αλοιφή γυαλίσματος περνάμε την λαμαρίνα.βγάζεις παραπάνω απο 6 περάσματα.εγω θα σου πρότεινα το παρακάτω πακέτο που θεωρείτε πολύ καλό για πέρασμα με το χέρι: πηλός:Sonus Ultra-Fine Detailing Clay Bar και για λιπαντικό αν θες αυτο Sonus Glyde Clay Lubricant αλλιώς σαμπουάν με νερο. αλοιφή γυαλίσματος:Autoglym Super Resin Polish κερί:Collinite 845
  21. μπορείς να το πάρεις απο το εδώ:http://www.swell.gr/car/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=175&category_id=19&option=com_virtuemart&Itemid=72
  22. για κερί πάρε το Collinite 845 είναι πολύ εύκολο στην εφαρμογή του και κρατάει γύρω στους τρείς- τέσσερις μήνες.
  23. ναι το collinite 845 ειναι πολυ καλο και ευκολο στην χρήση.το μόνο πρόβλημα είναι που θα το βρείς ειδικά στην ελλάδα.όποιος ξέρει μαγαζία στην ελλάδα που το πουλάνε ας μας πει και εμας.
  24. γενικά:το water injection είναι ένα πρώτης τάξεως intercooler. To νερό απορροφά θερμότητα από το συμπιεσμένο αέρα, για να ψύξει περισσότερο τον κινητήρα μόλις μπει στους κυλίνδρους. Πέραν τούτου, το water injection ενισχύει τη δράση του υπάρχοντος intercooler, αναλαμβάνοντας υποστηρικτικό ρόλο. Ειδικά σε θερμά κλίματα ή σε συνθήκες καύσωνα, όπου τα intercoolers αέρα-αέρα τα βρίσκούν σκούρα επειδή ο θερμός περιβαλλοντικός αέρας μειώνει δραματικά το βαθμό απόδοσής τους και ο συμπιεσμένος αέρας κυριολεκτικά ζεματάει, ο ψεκασμός νερού μετά το intercooler αποκαθιστά τις θερμοκρασίες στην εισαγωγή. Έτσι ο κινητήρας όχι μόνο προστατεύεται αλλά και διατηρεί ακλόνητη την ισχύ του. Επιπλέον το water injection μπορεί έμμεσα να αυξήσει την ισχύ ενός turbo κινητήρα: όσο καταπολεμούμε αποτελεσματικά την προανάφλεξη τόσο αποκτούμε την δυνατότητα να αυξήσουμε την πίεση υπερπλήρωσης άφοβα και με ασφάλεια. Το κυριότερο, μπορούμε μέχρι ενός σημείου να το επιτύχουμε χωρίς να μειώσουμε τη σχέση συμπίεσης, να βάλουμε ένα μεγαλύτερο intercooler ή να κάνουμε άλλες επεμβάσεις στον κινητήρα. Επίσης, στους turbo κινητήρες το water injection είναι ακόμη αποτελεσματικότερο σε ότι αφορά την ψύξη των εσωτερικών μερών:επειδή το μοτέρ καταναλώνει περισσότερο αέρα, μπορούμε να ψεκάζουμε περισσότερο νερό χωρίς να επιβαρύνουμε την απόδοση. Η καρδιά του είναι η αγωνιστική αντλία νερού υψηλής πίεσης και παροχής, η οποία αναλόγως του μπεκ και της τάσης τροφοδοσίας αναπτύσσει πιέσεις από 3,5 μέχρι πάνω από 10 bar με παροχή 250lt/hr. Η αντλία συνοδεύεται από μία έτοιμη καλωδίωση που περιλαμβάνει ρελέ 40Α και ασφάλεια 15Α, σωληνώσεις αναρρόφησης και παροχής , ένα φίλτρο νερού, μία πιεσοστατική βαλβίδα ενεργοποίησης της αντλίας και τρία μπεκ διαφορετικών διαμετρημάτων(0,6, 0,7 και 0,8 mm). H συνδεσμολογία είναι σχετικά απλή: η αντλία εντολοδοτείται από το ασφαλισμένο ρελέ, το οποίο ενεργοποιείται από την πιεσοστατική. Αυτή με τη σειρά της συνδέεται με το διακόπτη της μίζας, ώστε η τροφοδοσία της να διακόπτεται μαζί με τη λειτουργία του κινητήρα. Όταν η πίεση υπερπλήρωσης ξεπεράσει τη ρύθμιση της βαλβίδας(είναι προρυθμισμένη σε πίεση 10psi, μπορεί να ρυθμιστεί από το χρήστη σε πιέσεις από 3 ως 30psi, δηλαδή περίπου 0,2 ως 2bar), το κύκλωμα κλείνει και η αντλία αρχίζει να λειτουργεί. Το ψεκαζόμενο νερό σύντομα θα μετατραπεί σε πραγματική ομίχλη, αφού η ταχύτητα και η θερμοκρασία του αέρα στην εισαγωγή θα διασπάσουν περαιτέρω το αρχικό νέφος σε απειροελάχιστα σταγονίδια. περισσότερα εδώ: http://www.powermag.gr/articleDetails.php?id=30 http://www.powermag.gr/articleDetails.php?id=56 http://www.powermag.gr/articleDetails.php?id=98
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.