Jump to content

avenger

Members
  • Posts

    70
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by avenger

  1. Είμαι κάτοχος Passat 1.4ΤSI. Όπως πολλοί είχα και εγω την φαεινή ιδέα (στο μπουρδ@# που λέγεται Ελλάδα) να κάνω tuning στον κινητήρα μένα απλο πρόγραμμα για βενζίνη 100οκτ. Αυτα πρίν απο 2 χρόνια. Τώρα που το κόστος της βενζίνης εκτινάχτηκε στα ύψη ενας ενας η πρατηριούχοι στο νομό μου (Αρτας) δεν εφοδιάζονται πλέον με βενζίνη 100οκτ. (Φυσικό αφου υπάρχει μηδενική ζήτηση). Σε ερώτηση που υπέβαλα στον βελτιωτή, μου απάντησε πως εάν βάζω 95αρα θα πρέπει να οδηγώ πολύ ήπια και να μην πίεζω ούτε για επιταχύνσεις (σε προσπέραση ας πουμε). Και ερωτώ τώρα τι? Οδηγώ όπως ανω θέτοντας σε κίνδυνο την ενεργητική μου ασφάλεια? (Η ακόμη και τον κινητήρα μου λόγω καυσης 95αρας.) Η επωμίζομαι το κόστος για ρύθμιση σε 95αρα? Αυτα. Εχει βρεθει άλλος στη θέση μου?
  2. avenger

    Atyxia

    Η τελική ετυμηγορία είναι 130 ευρώπουλα επειδή λένε πρέπει να βαφεί όλο το καπό!!! Καλά ξεκίνησα τη χρονία. 260 τα τέλη 450 η ασφάλεια 60 το ΚΤΕΟ και τώρα αυτο. Ολα σε δίαστημα 2 μηνών. Κανένας έρανος στο club παίζει.....?
  3. avenger

    Atyxia

    Καθώς πήγαινα όμορφα και ωραία με την passatara μου ξαφνικά μπάμ ακούω ένα έντονο γδούπο στο καπό και κατόπιν στο παρμπρίζ. Σταματάω λίγο πιο πέρα και βλέπω ενα σκίσιμο και βαθούλωμα στο καπό και ενα ψιλοράγισμα στο παρμρίζ. Η πρώτη μου σκέψη ήταν οτι καποιος πούστης θα πέταξε καμια πέτρα αλλα δεν μπόρεσα να το επιβεβαιώσω. Πάντως πιστέυω πως κατι τέτοιο πρέπει να συνέβη καθώς οδηγούσα σε άδειο δρόμο εντός κατοικημένης περιοχής. Αντε τώρα στα καλά του καθουμένου να τρέχω για επισκευές.
  4. Αλλαξα τα 2 μπροστά ελαστικά με καινούργια. Τα πίσω με διαβεβαίωσαν πως είναι σε καλή κατάσταση (έχουν ζωή περίπου 6 μηνών). Το θέμα είναι πως διαπίστωσα (κατόπιν εορτής) πως τα καινούργια είναι made in spain ενω τα παλαιά made in germany. Λέτε να έχω πρόβλημα? Κατα ταλλα ολα είναι ίδια (δίασταση δείκτης ταχύτητας φόρτωσης κτλ) Μιλάμε για τα michelin primacy hp. Ευχαριστώ.
  5. Τα αμορτισέρ θα ταλλάξω σίγουρα. Σκέφτομαι τα εργοστασιακά (η έκδοση του passat μου ήταν η sportline). Έχεις κάτι άλλο υπόψιν? Όσο για τα premium contact 2 τι λες? Έχω ακούσει πολλά θετικά σχόλια.
  6. Ήρθε και για μένα ο καιρός για αλλαγή ελαστικών. Σκέφτομαι να τοποθετήσω τα premium contact 2. Eως τώρα φορούσα τα michelin primacy Hp. (Αρκετά ικανοποιημένος). Το θέμα μου είναι η διάσταση. Εργοστασιακά είχα διάσταση 215/55/16. Τα primacy σε διάσταση 205/55/16. (Είχα χάσει σε συνολική διάμετρο 1εκ). Σκέφτομαι για τα νέα ελαστικά τη διάσταση 205/60/16 που σύμφωνα με υπολογισμούς αυξάνει τη συνολική διάμετρο κατά 0.95 εκ. Τι λέτε? Επιπλέον είναι και τα αμορτισέρ στα όρια τους (95000χλμ). Σε πρόσφατη μέτρηση έδειξαν ανοχή για περίπου 3-4000χλμ ακόμα. Μου προτείνετε να τα αλλάξω με τα ελαστικά η αργότερα ξεχωριστά. Αυτα.......
  7. Η Πασσαταρα μου με κιτ χρωμιου για τι μασκα. (20 ευρω απο e-bay με τα μεταφορικα). Σε λιγο ερχονται χρωμιωμενοι καθρεπτες και ελαφρως σκουρες αντηλιακες μεμβρανες.
  8. Μπορεις να μου πεις πως ακριβως βγαινει η "φουσκα" του λεβιε? Δεν βλεπω οσο και αν εψαξα καποιον τροπο να βγαινει.
  9. Χαιρετε. Εχω το εξης προβληματακι: (Passat Tsi 1.4-90000χλμ) Οταν εμπλεκω καποια σχεση στο κιβωτιο κατα την κινηση του μοχλου ακουγεται ενα μικρο τριξιμο. Αυτο συμβαινει με ολες τις σχεσεις. Παραδοξως τιποτα δεν ακουγεται οταν κανω αλλαγες εν κινηση.Εχει συμβει σε καποιον κατι παρομοιο? Ειναι πολυ ενοχλητικο ιδιως οταν ξεκιναω απο σταση μεσα στην πολη, κρικ κρικ κρικ Ελπιζω να ειναι θεμα ενος απλου πχ γρασαρισματος και οχι η αρχη κατι πολυ σοβαροτερου....
  10. Για τσεκαρετε αυτα τα εμπρος φαναρια για passat 2006-2008. Ειναι φανταστικα και σκεφτομαι να τα αγορασω. Περιμενω αποψεις. Passat b6 drl led projector headlights-black. Kαντε αναζητηση στον browser σας μιας και δεν μπορω να βρω τον τροπο να κανω attached το link.
  11. Aμα εχει ερθει η ωρα σου απλα εχει ερθει! Ειτε οδηγας ενα supercar ειτε περπατωντας ανεμελα στο πεζοδρομιο.Καποιοι καθοταν απλως σε σταση κτελ και επεσε επανω τους λεοφωρειο. Τι να λεμε τωρα.......
  12. Passat 1.4 δεν υπαρχει σε 140 η 160ps μονο σε 122. Και εχω μονο προγραμμα.
  13. Θα παει και αυτος overload. 25ps του ειπε με 450ευρω. Παντως ναι νομιζε πως απο πιο ψηλα θα με ειχε ο πονηρουλης. 1410κιλα το Passat 1430 η Merca. (Eιναι η Sportcoupe). Aπλος ντραπηκε οπως μου ειπε που τον πηρε ενα VW. Oπως και να το κανουμε η Mercedakides ειναι και λιγο υπεροπτες.
  14. Η κοντριτσα αυτη εγινε απεναντι σε φιλο , απογευμα και σε αυτοκινητοδρομο με σχεδον μηδενικη κινηση. Αυτα για να αποφυγω σχολια του τυπου καγκουρας και τα λοιπα.....
  15. To Passat μου (1.4 Tsi 153ps) απεναντι σε Mercedes 1.8 Kompressor (143ps) απο ρολαριστες 60 με 3η εως 160. Αποτελεσμα η merca 4 αυτοκινητα πισω. Επειδη ο οδηγος της ειναι φιλαρακι μου ειπε να παμε απο 90. Ξανα το ιδιο αποτελεσμα. Επειτα μου ειπε πως στεναχωρηθηκε με το αποτελεσμα θα παει για προγραμμα και θα τα ξαναπουμε. Και εγω θα τον περιμενω με την βελτιωμενη μου εξατμιση
  16. Eνα ωραιο πρωινο που λετε παιδες σουλατσαριζα με την passatoumpa μου στους δρομους της πολης μου. Λουσατο το αυτοκινητο να γιαλιζουν οι χρωμιομενες ζαντες το μαυρο περλε χρωματακι του.Και εκει που πηγαινα με 20χλμ μεσα απο ενα στενακι και παραβιαζοντας το stop ερχεται κατα πανω μου ενα Nissan Navara με μεταλλικες μπαρες στον προφυλακτηρα του. ΜΠΑΜ φρεναρω , κατεβαινω και βλεπω τη μιση πορτα απ την πλευρα μου και ολο το φτερο βουλιαγμενο. (Αργοτερα διαπιστωθηκαν επισης στραβωμενο ψαλιδι και ζαντα).Kαι εκει που εβραζα σαν το καζανι κατεβαινει απ το Nissan με απαθεια ενας γεροντακος γυρω στα 67 και μου λεει ΜΑ ΔΕ ΜΕ ΕΙΔΕΣ? Και για να μην τον σκοτωσω στο ξυλο (καθοτι και σωματαρας ) αρχισω να χτυπαω κλοτσιες ενα δεντρο διπλα μου.Για καλη μου τυχη ακριβως κατω απ το συμβαν ηταν το αστυνομικο τμημα. Ακουγοντας το μπαμ βγηκαν εξω οποτε τους ειχα και ως αυτοπτες μαρτυρες. Εντος τμηματος αργοτερα διαπιστωθηκε οτι το διπλωμα του γερου ειχε ληξει (εγινε κατασχεση) οπως και η ασφαλεια του (εκανε επιτοπου νεα) και πληρωσε και προστιμο 400ε για παραβιαση stop. (To Navara ειχε κατι γρατσουνιες στον προφυλακτηρα). Καλα τα οσα τραβηξα αργοτερα με αντιπροσωπειες και λοιπα απλως τα αφηνω ασχολιαστα. Το διδαγμα της ολης υποθεσης ειναι πως οσο και αν προσεχετε στο δρομο οσο και αν συντηρητε τα αυτοκινητα σας οσο και αν γενικα τηρητε τον ΚΟΚ παντα καπου εκει εξω θα υπαρχει ενας γεροντακος με Navarra.
  17. avenger

    Km/Μερές

    Passat Tsi 1.4 03/2008 85000χλμ (και με προγραμμα απ τα 35000)
  18. Εγω και ο γαμπρος μου εχουμε ακριβως το ιδιο αυτοκινητο (passat 1.4 tsi). Οταν ελεγξαμε μεσω vin decoder τα στοιχεια μας εμενα εδειξε ως κατασκευαστη τη vw ενω σαυτον τη Westfalia (to vin tou ksekinaei me www eno emena wvw). Τι σημαινει αυτο? Και στα 2 ομως βγαζει ως εργοστασιο συναρμογης το mosel της Γερμανιας.
  19. Κυκλοφορει νεο sprint booster το οποιο κοστιζει 195 ευρω (220 ειχε το παλαιο) και μαλιστα προσφερει μεσω μπουτον 3 ρυθμισεις: normal, boost, overboost. Στο προηγουμενο αυτοκινητο μου (Leon 1.4 2001) το ειχα τοποθετησει (το παλαιο) και ειχα οντως διαφορα στην αποκριση του γκαζιου. Τωρα ομως που εχω και προγραμμα δεν ξερω μηπως με καποιο τροπο το επηρεασει? Εχει τοποθετησει καποιος σε 1.4 Τsi (122ps) με η χωρις προγραμμα?
  20. Oups δεν προσεξα οτι ηταν σε nm. Ηταν και μεσανυχτα οταν το ειδα . Εμενα τα 27,8 ειναι σε κιλα. Το dyno εγινε στα Ιωαννινα οπου παλαιοτερα ειχε οργανωσει dyno day το vw club. (Αρα ειναι αξιοπιστο). Επειδη ηθελα και εγω να αλλαξω φιλτρο και εξατμιση περιμενα να παρει κατι παραπανω σε ροπη. Το θεμα παντως ειναι και τι βγαζει κανεις στον τροχο.... Το δικο μου ειναι το Passat και ισως να υπαρχουν διαφορες που καθοριζουν το αποτελεσμα ενος dyno πχ κιβωτιο, μεταδοση,κτλ
  21. Να το χαιρεσαι φιλε μου. Αλλα με προβληματιζει το γεγονος οτι απεδωσε με φιλτρο και full εξατμιση μονο 28,9 κιλα ροπης. Λεω μονο γιατι και εγω προγραμμα της overload εχω και απεδωσε 27,8 στροφαλο και 25,4 τροχο χωρις κατι εξτρα.
  22. Λοιπον εγω ειχα βαλει προγραμμα της overload (passat 1.4 tsi). Kαι μενα απο τα 100 εως 140 κομπιαζε και μετα εστρωνε παλι. Στην αρχη μου ειχαν πει οτι θα στρωσει μετα τα 500χλμ γιατι ο εγκεφαλος προσαρμοζεται στα νεα δεδομενα. Ομως μετα απο 1 μηνα επικοινωνουν μαζι μου για ενα δωρεαν update. Μετα το finetuning εξαλειφτηκαν τα οποιαδηποτε προβληματα και η δυναμη αποδιδονταν πιο ομαλα και απο το εργοστασιακο. Πιστευω λοιπον οτι ειναι θεμα καποιας ρυθμισης του software και να πας στη revo να το δουν.
  23. avenger

    Vw Vs Volvo

    Λοιπον, το θεμα το εφαξα εξονυχιστικα. Μιλαμε για συγκριτικο τεστ σημειο προς σημειο Κατεληξα λοιπον στο συμπερασμα οτι παιρνωντας το volvo κερδιζω ουσιαστικα περριτη πολυτελεια. Οταν μεταπηδησα απ το leon 1.4 (2001) που ειχα, στο passat πραγματικα κερδισα παρα πολλα σε ουσια (πχ. esp,antispin, δυνατοτερο κινητηρα,φρενα, αμορτισερ κ.α......). Το volvo δεν χανει σε κατι, προσφερει, πολλα. Αλλα μπορω να ζησω και χωρις αυτα. Με το passat ανεβηκα 2 κατηγοριες με το volvo θανεβω το πολυ μια και αυτο οχι σε ουσια. Αν για να εντυπωσιαζω με τα σουπερ ντουμο εξτρα του συνηπολογισουμε και τα περιπου 14000ε διαφορας τοτε μαλλον θα προσπερασω...
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.