Jump to content

Z3R@tuL

Members
  • Posts

    616
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Z3R@tuL

  1. Παίδες μία ερώτηση. Το νέο polo (2018) highline με τα 115ps, έχει ταμπούρα κι αυτό, ή δισκόφρενα; Κάπου πήρε το μάτι μου στο δρόμο ένα νέο polo με πίσω δίσκους ενώ ξέρω ότι όλα είναι με ταμπούρα. Εκτός κι αν αυτό με τα 115 άλογα είναι με δίσκους πίσω... Όποιος ξέρει ας διαφωτίσει!
  2. ΑΠΙΣΤΕΥΤΑΜΠΛ! Σε αντιπροσωπεία πήγες σίγουρα για τέτοιο ποσό, εκτός κι αν έχεις κι άλλες εργασίες εκτός από καδένα. Δεν εξηγείται αλλιώς!
  3. Χωρίς πολλά πολλά, ιδού για περισσότερες πληροφορίες: Επίσης τιμές κυμαίνονται από 300-350€ μέχρι 500€. Παραπάνω είναι κλοπή. Το κιτ κάνει από Ελλάδα 100-110€. Το βρίσκεις σε πολύ γνωστό site για αγοραπωλησίες αυτοκινήτων/ανταλλακτικών με ένα απλό search στο Google ψάχνοντας τον κωδικό (03F198158B). Δεν έχει κάτι κόλλες που χρειάζονται, αλλά το κόστος τους δεν υπερβαίνει τα 40€ αν θυμάμαι καλά. Τα υπόλοιπα είναι εργασία.
  4. Τρομερό αυτό που λες! Δηλαδή καινούργιο το πήρες κι είχε αυτή τη μπαταρία αγνώστου προελεύσεως; Εμένα μου κάνει ότι είχε πρόβλημα η εργοστασιακή από το εργοστάσιο ίσως, και είτε αλλάχτηκε από την εισαγωγική εδώ, είτε πριν φύγει με το καράβι το αυτοκίνητο. Το ότι είναι μάρκα μ' έκαψες μου βάζεις τους ψύλλους στ' αυτιά...
  5. Μία ερώτηση, πως θα ξέρουμε αν ο μηχανικός μας έχει κάνει σωστό χρονισμό; Μετά την αλλαγή πραγματικά ο κινητήρας δουλεύει ρολόι, όμως μου βάλατε ψύλλους με το σωστό χρονισμό!
  6. Όχι σε εξειδικευμένο service VW, Audi, Skoda, Seat, κτλ. το πήγα. Κι εμένα κουστούμι 400€, αουτς! Συν στην περίπτωση μου τρόμπα νερού άλλα 90€, πήγαμε κοντά στα 500€. Αλλά (μέχρι κι αν αρχίσει ξανά η καδένα) τώρα το αυτοκίνητο είναι λες και το πήρα από ρην αντιπροσωπεία καινούργιο. Τουλάχθστον έχω αυτή την ευχαρίστηση. Στάλθηκε από το S3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
  7. Επανέρχομαι μετά την αλλαγή της καδένας με το κιτ που πόσταρε ο φίλος Kostas Pak. Καταρχήν το κιτ αυτό καθ' αυτό είναι γνησιότατο, οπότε όλα καλά για εγγύηση 2 ετών από την τοποθέτηση. Μέσα στο κιτ λείπουν οι κόλες που πρέπει για να γίνει η δουλειά (κόστος 40-60€, αναλόγως αν πάρεις γνήσιες, ή after market), και κάτι τσιμούχες, μικρό κόστος γι' αυτές, νομίζω γύρω στα 20€. Συνολικά μου βγήκε 400€ όλα μέσα, μαζί με την εργασία του συνεργείου. Από τότε που πήρα πίσω το αμάξι, άλλος άνθρωπος! Επιτέλους είναι αθόρυβο και πάλι, χωρίς (ακόμη) να φοβάμαι αν θα κάνει τον θόρυβο στην εκκίνηση κι αν θα πάρει παραμάσχαλα όλο το μοτέρ καμιά ώρα...
  8. Αν επιτρέπεται από που το πήρες το πακέτο με τα ανταλλακτικά; Στην Ελλάδα με βάση τον κωδικό γνήσιο το βρίσκω με 110€, καλά είναι;
  9. Z3R@tuL

    Lpg Polo

    Θυμάμαι ότι για TSI και γενικά για direct injection κινητήρες καλό θα είναι να βάλεις κιτ που ψεκάζει το υγραέριο σε υγρή μορφή. Νομίζω έχει και η Vialle, όμως δε γνωρίζω τιμές εκεί.
  10. Ακούγεται καλή τιμή. Εφόσον είναι και εξουσιοδοτημένος, εγώ θα το έκανα. Να είναι οι νέοι κωδικοί της καδένας, σιγουρέψου γι' αυτό. Είμαι κι εγώ στην αναζήτηση, το κάνει όλο και πιο συχνά πλέον.
  11. Κοίτα κι εγώ με Polo tsi του 2010 μου το κάνει μερικές φορές, αλλά τα μαστόρια μου είπαν αν δε στο κάνει κι εν κινήσει δεν υπάρχει ακόμη λόγος να αλλάξεις το σετ καδένας. Στάλθηκε από το JY-S3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
  12. Άλλαξα πρόσφατα αμορτισέρ με τα ίδια που είχε μαμά. Αλλάχθηκαν και βάσεις, οπότε σίγουρα θα πρέπει να αλλάξεις κι εσύ. Τώρα για το πως τα ψάχνεις θα σε γελάσω.
  13. Αυτό δεν είναι καδένα έτσι όπως μας τα λες. Κατά πάσα πιθανότητα συντονίζουν τα σωληνάκια της βενζίνης που βρίσκονται πίσω από το ντουλαπάκι του συνοδηγού. Γνωστό πρόβλημα που το εμφανίζουν τα Polo πιο συχνά. Λύνεται εύκολα και αν δε χρειαστεί να σου αλλάξουν τα σωληνάκια (λόγω πολυκαιρίας ξερένονται) ανέξοδο σχεδόν. Στάλθηκε από το Jiayu S3 μου
  14. Όχι αν αυτές που θα βάλεις είναι ίδιες με αυτές που είχε, ή, αν βάλεις led να είναι canbus για να μη σου βγάζει σφάλμα. Στάλθηκε από το Jiayu S3 μου
  15. Μια χαρά σου κάνει... Το W712/94 είναι νέο μοντέλο φίλτρου από τη MANN. Και στο site της MANN δεν έχουν πια το W712/93: https://catalog.mann-filter.com/EU/eng/vehicle/MANN-FILTER Katalog Europa/Vehicles/CARS %2B TRANSPORTERS/VW (VOLKSWAGEN)/Polo V (6R, 6C)/1.2 TSI ( (6R, 6C)) CBZB (T2569).
  16. Ναι είναι w712/94 Στάλθηκε από το Jiayu S3 μου
  17. Νομίζω με τις τιμές των κανονικών όλα μαζί εργασία/ανταλλακτικά πάω πάνω από 500€-600€, πράγμα που αυτή τη στιγμή απλά είναι απαγορευτικό. Μπορεί βέβαια αναλόγως την τιμή του κάθε ανταλλακτικού να κάνω και συνδυασμό. Ας πούμε τα original Hella φώτα τα έχω βρει από 150€-190€, ενώ ιμιτασιόν βρήκα με τα μισά 80€. Το κουφό είναι ότι υπάρχουν Ασιατικά και Ευρωπαϊκά ιμιτασιόν. Με τα Ασιατικά βεβαίως πολύ φθηνότερα.
  18. Καλησπέρα παίδες, Χτες δυστυχώς τράκαρα στο μπροστά κομμάτι του αυτοκινήτου (εγώ έφταιγα, όχι δεν έχω μικτή ασφάλιση). Όχι τίποτα το τρελό, αλλά αποτέλεσμα ήταν να σπάσουν η μάσκα (με το σήμα vw), η γρίλια του προφυλακτήρα κάτω καθώς και οι βάσεις βιδώματος του δεξιού φαναριού. Επίσης σαν να έχουν συμπιεστεί ελάχιστα προς τα πίσω το δοχείο πλήρωσης του υγρού για τους υαλοκαθαριστήρες και φοβάμαι μην έχει θέμα η μετώπη, όπως επίσης και το δεξί φτερό με αποτέλεσμα να βρίσκει λίγο η πόρτα του συνοδηγού όταν πάει να ανοίξει, και τέλος έχει μια μικρή λακκούβα το καπώ καθώς πιέστηκε κι αυτό λίγο με το τράκο. Από ένα ψάξιμο που έκανα βρήκα ότι ο κωδικός για το δεξί φανάρι που έχω είναι 6R1941008E (Hella). Για τα άλλα δεν έχω κωδικό ώστε να ψάξω τα ανταλλακτικά. Όμως πρόκειται για τα εξής (για κάποιον που έχει ΕΤΚΑ αν μπορεί να βοηθήσει): Πλέγμα εξαερισμού προφυλακτήρα Μάσκα Μετώπη (αν χρειαστεί) Καπώ (πάλι αν χρειαστεί) Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει θα το εκτιμούσα. Όχι τίποτε άλλο έχω πάει σε τρεις διαφορετικούς φαναρτζήδες κι έχω ακούσει τιμές που δεν ισχύουν όταν τα έψαξα λίγο στο internet. Μη με πιάσουν και κότσο στα ανταλλακτικά τουλάχιστον. Γιατί την εργασία δεν τη γλυτώνω... Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  19. Ρε παίδες εδώ και καιρό προσπαθώ να πω στο erWin για να δω τυχόν ανακλήσεις ή οδηγίες για το αυτοκίνητο μου με βάση το VIN που θα του δώσω, όμως και με τις δύο χρεωστικές κάρτες που έχω προσπαθήσει -και σημειωτέον δουλεύουν κανονικά για αγορές μέσω Paypal, ή άλλη online αγορά- δεν τις δέχεται λέει όλο: Η εισαγωγή των στοιχείων της πιστωτικής σας κάρτας δεν είναι έγκυρη. Ενώ τα έχω διπλοτριπλοτσεκάρει! Η μία είναι VISA από την Πειραιώς και η άλλη Mastercard από την Eurobank. Κανείς που να ξέρει τι ακριβώς μπορεί να παίζει; Μήπως δέχεται μόνο αποκλειστικά πιστωτικές κάρτες κι όχι χρεωστικές; Το ίδιο πάθαινα και προ Capital Control για όποιον πει ότι αυτό φταίει.
  20. Πάντως ψάχνοντας γενικότερα και στο θέμα του Golf (καθώς κι εκεί έχουν ίδια θέματα με την καδένα) βρήκα ένα site που πουλάει ανταλλακτικά. Δεν βάζω το link εδώ να μη φανεί διαφήμιση. Έχει: Σετ καδένας χρονισμού RUVILLE με 56,98 € Σετ καδένας χρονισμού RUVILLE με ακτινική τσιμούχα με 156,98 € Λέει τίποτε αυτή η εταιρία, ή ρισκάρω να βάλω από αυτή; Κι αν λέει, ποια από τις δύο επιλογές πρέπει να αγοράσω;
  21. Μου φαίνεται πρέπει να πω welcome to the club... Βάζω μπρος όπως πάντα όλα καλά κανένας περίεργος θόρυβος. Έκανα διαδρομή 4 χιλιομέτρων, το παρκάρω, το σβήνω και ανεβαίνω σπίτι μου. Μετά από περίπου 20 λεπτά πάω να βάλω μπρος και εκεί ακούω ένα έντονο ήχο κρικ κρικ για 1 - 1.5sec, λες και ήταν τανκς αυτό που έπαιρνε μπροστά. Όσα χρόνια το έχω, δεν έχω ξανακούσει τόσο έντονο κροτάλισμα από τον κινητήρα. Οπότε μου φαίνεται άρχισαν τα όργανα και σε 'μένα όσον αφορά τη καδένα. Σημειωτέον πριν λίγες μέρες έκλεισα τα 100.000km και μου το ΄κανε στα 100.038km. Μία σούμα εσείς που το έχετε κάνει πρόσφατα; Και που προτείνετε να πάω να το δουν; Μιλάω για Αθήνα.
  22. Κοντεύει το σέρβις των 100.000km και πρέπει να αλλάξω αμορτισέρ. Δεν ψάχνω εξεζητημένες λύσεις, τα μαμά κι όξω από την πόρτα. Έχω το Polo TSI του 2010. Μου είχαν πει ότι το Highline που έχω έχει άλλα αμορτισέρ (πιο σπόρ και λίγο πιο σκληρά) από τις άλλες εκδόσεις Trendline και Comfortline. Είπατε ότι έχει Sachs από το εργοστάσιο. Αυτό ισχύει και για το δικό μου; Μπαρούφες μου έλεγαν από την αντιπροσωπεία για τα διαφορετικά αμορτισέρ σε σχέση με τις άλλες εκδόσεις; Και για να τελειώνω όπως είπα αρχικά για μαμά πάω όχι για bilstein, h&r κτλ.
  23. Αν πας σε Michelin μην πάρεις τα energy saver μεγάλη πατάτα. Τα είχα βάλει και ήταν μεγάλη απογοήτευση σχεδόν σε όλους τους τομείς. Τώρα έχω τα Toyo Proxies CF1 και ξέγνιασα. Απλά δεν είναι ιδιαίτερα αθόρυβα. Ούτε κάνουν σαν τράκτερ κιόλας. Sent from my Jiayu S3 using Tapatalk
  24. Αν θυμάμαι καλά αυτοί που είχαν κάνει record κατανάλωσης μέ ένα Polo και ένα Up πριν τρία χρόνια στην Ελλάδα, είχαν γεμίσει το Polάκι περίπου 61 λίτρα. 45 είναι το τεπόζιτο μαζί με τη ρεζέρβα. Αν βάλεις και τις σωληνώσεις τα λίτρα είναι περίσσοτερα. Αλλά και πάλι 57 κι εμένα πολλά μου φαίνονται. Edit: βρήκα και το δελτίο τύπου! Ιδού: http://www.autoblog.gr/2012/07/31/panellinio-rekor-katanalosis-kai-oikonomias-gia-ta-vw-up-kai-polo/ Και παραθέτω:
  25. Μάλλον μου εμφανίστηκε κι εμένα το θέμα με την καδένα... Τις προάλλες (πριν 3 μέρες) όταν πήγα να το πάρω το απόγευμα με το που έβαλα μπρος ακούστηκε για 2 δευτερόλεπτα ένα έντονο κρικ κρικ και μετά back to normal. Πήρα την automarin και μου είπαν να το πάω να το δουν. Καμία συμβουλή από εσάς που την έχετε κάνει ήδη τη διαδικασία; Τι τους λέω; Το βάζουν να δουν τον εγκέφαλο και εκεί θα τους πει αν έχει θέμα, ή υπάρχει ανάκληση ας πούμε για τον αριθμό πλαισίου του αυτοκινήτου; Και από τιμές -εφόσον έχω το θέμα- που παίζουν γενικά;
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.