Jump to content

mechpanos

Members
  • Posts

    88
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by mechpanos

  1. Castrol έβαζα παλιά και γύρισα σε ESP Formula, όπου έμεινα πολύ περισσότερο ευχαριστημένος, και έμεινα εκεί. Όχι ότι με Castrol είχα πρόβλημα, αλλά με τα Mobil δεν ξέρω ακόμα και ο ήχος της μηχανής μου ακούγεται καλύτερος, πώς να το εξηγήσω... Δεν ξέρω αν έχουν καταργηθεί, από online μαγαζιά που παραγγέλνω βρίσκω, πάντως (ελπίζω να μην είναι μούφα, τώρα που διαβάζω!!!) Γιατί λες ότι δεν είναι καλό να αλλάζεις μάρκα (εννοείται να πας σε ίδιων ή καλύτερων προδιαγραφών)?
  2. Εννοώ, μετά την επισκευή! Ήταν το λαμάκι που δεν επιτρέπει την είσοδο κοινού εργαλείου; Ή κάτι άλλο!
  3. Με το σπασμένο λαμάκι μήπως σου γυρνά η μίζα και με ένα απλό κατσαβίδι;
  4. Την Παρασκευή κόλλησε το κλειδί και δεν γυρνούσε να σβήσει ο κινητήρας! Όπως ήταν το αυτοκίνητο πήγε συνεργείο, όπου ο μάστορας μου είπε χαρακτηριστικά, χειρότερη βλάβη δεν μπορούσες να πάθεις!!! Σήμερα με πήρε και κατάφερε και έλυσε την κλειδαριά, ήθελε αλλαγή ο αφαλός και η βάση του αφαλού, κόστος περί τα 300€ από αντιπροσωπεία, παράδοση 10-12 ημέρες... Μου ήρθε εγκεφαλικό δεν περίμενα τόσο υψηλό κόστος... Σε πιο οικονομική λύση μου ανέφερε ότι θα μπορούσαμε να βάλουμε μεταχειρισμένη σετ με κλειδιά, αλλά θα ήθελα άλλα κλειδιά για τις κλειδαριές, και άλλα για τον κινητήρα. Εκεί στην μέση έβαλα στο κάδρο έναν κλειδαρά, που ξέρω ότι φτιάχνει immobilizer κλπ μπας και την βγάλω πιο οικονομικά, πρότεινε να φέρει αυτός κλειδαριά γνήσια vw κλπ 100€, αλλά κάτι δεν μου καθόταν καλά στην όλη φάση και προτίμησα την ακριβή λύση της αντιπροσωπείας... Τι φάση!!! Πολύ περίεργο πρόβλημα μου φαίνεται!!! Και ακριβό!!!
  5. Καλημέρα! Δεν το έλυσε φυσικά όχι. Με το που σήκωσε καπό και βάζουμε μπροστά μου λέει ο ήχος αυτός δεν είναι καδένα, είναι από το σασμάν, αυτό ακούς; Εγώ δεν ήμουν σίγουρος, του λέω ακούγεται ανησυχητικά, το άφησα να κρυώσει και να το δοκιμάσει αυτός και έφυγα. Το απόγευμα μου λέει το δοκιμάσαμε όλη μέρα ήχος καδένας δεν ακούστηκε, στο διαγνωστικό δεν έδειξε καμία αστοχία χρονισμού (μου εξήγησε για τους αισθητήρες που έχει), λάδια αλλάχτηκαν γιατί ήταν η ώρα τους, μου λέει σε αυτά που έχει χαλαρώσει η καδένα όταν γίνεται αλλαγή λαδιών επειδή έχει φύγει το λάδι χαλάει ο κόσμος από τον θόρυβο για μερικά δευτερόλεπτα, εσένα ακούστηκε όπως πρέπει να ακούγεται, κοινώς την αφήνουμε στην ησυχία της. Τώρα τι να πω ίσως κάποια στιγμή γύρω στις 150.000 την αλλάξω προληπτικά όπως κάνουμε με τους ιμάντες. Όσον αφορά τον θόρυβο που ακούγεται, διάβασα και το αντίστοιχο θέμα, άλλοι λένε ρουλεμάν σασμάν, άλλοι συμπλέκτη, εμένα όντως με πατημένο συμπλέκτη δεν το κάνει. Δίσκο πλατώ ρουλεμάν είχα αλλάξει στις 55.000km λόγω χρήσης και φθηνών υλικών που βάζει η VW όπως μου είπε ο ίδιος μάστορας. Με διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα λειτουργίας, εκτός από το ηχητικό. Τώρα για το καρέ του συμπλέκτη μου περιέγραψε τον μηχανισμό της βλάβης, δεν το πολυέπιασα γιατί εγώ ακόμα σκεφτόμουν καδένες αλλά οκ... Αφού δεν τίθεται θέμα λειτουργίας, το αφήνω έτσι, μόνο στο ρελαντί άκουγεται έτσι κι αλλιώς. Αν υπάρχει θέμα να συνεχίσουμε την συζήτηση στο άλλο thread, μην σπαμάρουμε εδώ;;;
  6. Την...γλίτωσα! Πήγα σε μάστορα δικό μου εμπιστοσύνης, και γλίτωσα το γδάρσιμο καθώς ΔΕΝ ήτανε η καδένα! Αυτό που άκουγα να κροταλίζει, ήταν τελικά το καρέ του συμπλέκτη το οποίο όπως μου εξήγησε πέρα από την ηχητική ενόχληση δεν προκαλεί κάποια ανησυχία, και όοοταν είναι να αλλαχθεί δίσκος-πλατώ ΠΑΛΙ (είχα αλλάξει στις 55.000km λόγω...αγάπης στον συμπλέκτη από την σύζυγο, με SACHS), θα επιδιορθωθεί. Για την καδένα έκανε και έλεγχο στο διαγνωστικό, δεν είχε καταγράψει κανένα σφάλμα καθώς έχει κάποιους αισθητήρες που όταν χαλαρώσει μετράνε την απόκλιση από το αναμενόμενο χρονικό διάστημα που θα έπρεπε να λάβουν την ένδειξη. Οπότε θα αλλαχθεί ΑΝ κάνει πρόβλημα, προς ώρας μένω ήσυχος Γλιτώσαμε την καταβολή του δώρου Πάσχα για αλλαγή καδένας, αλλάξαμε λάδια, και όλα καλά! ΥΓ: Έχω την πολύ ελαφρά υποψία, ότι αν πήγαινα αντιπροσωπεία, θα άλλαζα και καδένα, και τον ήχο από το καρέ πάλι θα τον άκουγα
  7. Ήρθε κι εμένα η ώρα μου για καδένα, μάλλον. Μπορώ να πω ότι ανησυχώ λίγο παραπάνω, γιατί το κροτάλισμα δεν κρατάει 2-3 δευτερόλεπτα όπως λένε οι περισσότεροι, αλλά 15-20, μπορεί και παραπάνω. Καμία συμβουλή, από όσους έχουν αλλάξει μέχρι τώρα; Αύριο έχω ραντεβού με τον μάστορα που το πηγαίνω για σέρβις, μή εξουσιοδοτημένο. Μίλησα και με την εδώ αντιπροσωπεία, δίνει εγγύηση 2 έτη. Παίζει κανένα ρόλο, δηλαδή είναι κάτι που μπορεί να κάνει λάθος ένας μάστορας στην αποκατάσταση της βλάβης και να προκαλέσει περαιτέρω προβλήματα, ώστε να αξίζει τον κόπο (και το γδάρσιμο προφανώς) η εγγύηση αντιπροσωπείας; Κάτι γενικά που πρέπει να προσέξω; Τα αλλάζουμε όλα; (στην αντιπροσωπεία τηλεφωνικά μου είπαν ανοίγει ο κινητήρας και βλέπουμε βάσει κατάστασης, και ανάλογα κυμαίνται το κόστος)... Golf VI 122ps - 2009 μονδέλο, 100.000km, με πολύ ήρεμη οδήγηση από εμένα γενικά.
  8. Αν έχεις βάλει τα προδιαγραφόμενα μπουζί (πλατίνας), η αλλαγή είναι ανά 60.000 km!
  9. Εγώ δεν το έχω ζορίσει ποτέ για να φτάσω τέτοιες θερμοκρασίες... Κανονικά πρέπει να σου το έχει στο display, εμένα που είναι 2009 μοντέλο την δείχνει!
  10. Είχα βάλει Castrol και τελευταίες 2 αλλαγές Mobil, μου άρεσαν καλύτερα. Μείνε σε Mobil για εμένα!
  11. Καλησπέρα σε όλους! Έχω το 6άρι 122 μαμά, 95.000km. Εκτός από όλα τα φίλτρα, τι άλλο πρέπει να κοιτάξω; Μπουζί είχαν αλλαχθεί στις 65, ντακάκια στις 80. Κάτι άλλο που πρέπει να προσεχθεί; Service κάνω εκτός αντιπροσωπείας με δικά μου αναλώσιμα οπότε αν θέλετε βάλτε και κανένα κωδικό. Επειδή το συνεργείο δεν ειδικεύεται στα vw, του επισημαίνω εγώ κάθε φορά τί θέλω να μου αλλάξει+ο,τι δει αυτός, πχ τα τακάκια αλλαχθηκαν προληπτικά πέρυσι γιατί είχαν φθαρεί, εγώ του είχα πάει λάδια φίλτρα. Επίσης, μου έχει κρεμάσει το μονωτικό του καπό καμία πατέντα για στερέωση; Thanks !!!
  12. Περίμενε να σου απαντήσουν οι πιο ειδικοί και τα "μαστόρια" του forum, πάντως να σου δώσω μια συμβουλή, ΜΗΝ ψάξεις το νήμα "προβλήματα" γιατί θα τρελαθείς και θα σε πιάσει πανικός, ενώ αυτά είναι μεμονωμένες περιπτώσεις! Εγώ 100.000km που έχω κάνει και με σέρβις εκτός αντιπροσωπείας όταν βγήκε εκτός εγγύησης και όχι πολύ προσεγμένα ομολογώ, αλλά με οδήγηση σαν αυτή που λες εσύ, δεν έχω αντιμετωπίσει ΠΟΤΕ κανένα πρόβλημα (ελπίζω να φτάσω τις 200 και να συνεχίσει έτσι) ούτε έχω ακούσει από τον περίγυρο μου που διαθέτει το αμάξι (είχε καλοπουλήσει το golf 6 και το Scirocco με τον συγκεκριμένο κινητήρα), αντίθετα για τον 150ρη του Tiguan και για τον 160άρη έχω ακουστά από οικείους διάφορα θεματάκια, με καδένες που πήδησαν, θόρυβους από τον κινητήρα κλπ.
  13. Καλώς τον...γενικά κατά την γνώμη μου ο συγκεκριμένος έχει αποδειχθεί αξιόπιστο μοτέρ, αν δεν το έχει σκίσει ο προηγούμενος κάτοχος δεν θα δεις ιδιαίτερο πρόβλημα! Αυτό που είχα διαβάσει ότι έβγαζε συχνά πυκνά, ήταν πρόβλημα με την βαλβίδα Ν75 και την σκάστρα, όπου θα δεις ότι το μοτέρ σε χαμηλές στροφές δεν "τραβάει", κόστος ~100 - 150 €...
  14. Δεν το γνώριζα, ευχαριστώ για το update! Πάντως, σε τοπικό κατάστημα ανταλλακτικών, όταν ζήτησα τα ανωτέρω, μου λέει "είσαι σίγουρος, αυτά είναι ακριβά" κάτι τέτοιο... Τι μπουζί μας βάζουν δλδ αν δεν το ψάξουμε μόνοι μας;;;!!!
  15. Λάδια Mobil 1 ESP Formula 5w-30 Φίλτρα άλλαξε τα όλα: MANN C14130 αέρος MANN W712/93 λαδιού MANN WK69 καυσίμου MANN CUK2939 καμπίνας Μπουζί NGK PZFR6R 4τεμ. Όλα τα ανωτέρω θα τα βρεις σε ένα κόστος 140-150€, εκεί κοντά! Δες και για ντακάκια (δεν έχω κωδικούς) Για τα φίλτρα σου καλού κακού τσεκαρε και το site της mann, με τον κωδικό του κινητήρα μην τυχόν είχαμε καμία αλλαγή (εμένα είναι τέλος του 09)! Καλορίζικο και καλοταξιδο!
  16. Καλημέρα συνιδιοκτήτες...Στο Golf VI μου μετά από πλύσιμο, ο τύπος κρέμασε ένα αρωματικό, αυτό κόπηκε εν πάσει περιπτώσει το ακουμπήσαμε πάνω στο πορτάκι της θήκης μπροστά από το λεβιέ των ταχυτήτων. Τέλος πάντων άλλες φορές τα πετάω αυτά, τώρα ήταν να γίνει η ζημιά, το πλαστικό φούσκωσε και ζάρωσε λες και του έριξες οξύ! Ήθελα να ρωτήσω, υπάρχει σαν ανταλλακτικό και αν ξέρει κανένας πόσο κοστίζει! (αύριο θα το πάω αντιπροσωπεία να μάθω τιμή κλπ) Η άλλη λύση που σκέφτηκα, είναι να του περάσω από πάνω μια μεμβράνη carbon, αλλά το look του ξέρω εκ των προτέρων ότι δεν θα μου αρέσει (δεν θα ταιριάζει με το λιτό design του υπόλοιπου εσωτερικού, θα το "καγκουρέψει"). Καμια άλλη ιδέα;...
  17. Κι εγώ τους μαμά έχω...Στην αρχή δυσκολεύτηκα, πήγαινε μέχρι την μέση και κόλλαγε οπότε αναγκάστηκα να ξεμοντάρω τον υαλοκαθαριστήρα. Μετά πήρα τον αέρα και στου συνοδηγού πήγε αέρας...
  18. Δεν χρειάζεται να είναι ντε και καλά, για aero twin. Οποιοδήποτε σετ λαστιχάκια των 6.5 mm κάνει! Ενδεικτικά: http://saveltrade.gr/index.php?route=product/product&path=562&product_id=3997&lkws_302=5683d9f0-162a-3830-eb5c-da0f2e15ded8 http://www.ctd.gr/product.asp?ID=18969 Αν έχεις αμφιβολία ποιο να πάρεις και δεν βαριέσαι (και θες να γλιτώσεις και το 15ευρω), μπορείς πολύ εύκολα, να αφαιρέσεις το πλαϊνό κάλυμμα του γνήσιου υαλοκαθαριστήρα σου, να τραβήξεις λίγο το λαστιχάκι και να κόψεις ένα κομματάκι σαν δείγμα, ή να δεις πως είναι το προφίλ του, και να πας να βρεις ένα ίδιου προφίλ. Εγώ πήρα το 1ο από το saveltrade, και πέρασε αρκετά εύκολα.
  19. Ρε να μην έχω διαβάσει αυτό το θέμα νωρίτερα!!! Είχαν στην Shell προσφορά υαλοκαθαριστήρες της WURTH, -40%, οπότε έχοντας κοπεί τελείως το λαστιχάκι στην πλευρά του οδηγού, πήρα έναν στα 16€. Έλα όμως που όπως φαίνεται, δεν κούμπωσε σωστά, και ξεκούμπωσε καθώς οδηγούσα, όταν στέγνωσε το παρ-μπριζ και βρήκε ζόρι. Ξαναπάω στην shell, μου λέει το παιδί εντάξει ο καθαριστήρας, του λέω το σκηνικό (τον είχα ξανακουμπώσει), και μου λέει μάλλον δεν είχαμε βάλει το κατάλληλο στήριγμα, φέρνει ένα σακουλάκι, βρίσκει ένα, μου τον φτιάχνει, τώρα κομπλέ μου λέει...Αγγούρια, χθες καθώς επέστρεφα από ταξίδι με πιάνει ψιλόβροχο, με το που τελειώνει η βροχή και βρήκε ζόρι ο καθαριστήρας έφυγε τελείως αυτή τη φορά λόγω της υψηλής ταχύτητας που πήγαινα...ΠΟΛΥ άσχημη εμπειρία!!! Δεν μου έχει ξανατύχει, και το είχα δει αυτό το στήριγμα της WURTH το κούμπωμά του ήταν της πλάκας!!! Και λεφτά έχασα (16€ + 12 € γιατί πήγα αλλού και έβαλα άλλον υαλοκαθαριστήρα άμεσα, πηγαινοφέρνω τα παιδιά σχολείο δεν κάθομαι να περιμένω αν θα βρέξει και τι θα κάνει)...28€ μόνο για την μεριά του οδηγού μέχρι τώρα... Ευτυχώς, δεν πέταξα το παλιό μάκτρο και με 4€ έχω παραγγείλει 2 ζευγάρια από ίντερνετ να τα αλλάξω όλα να τελειώνω! Καλά το απόγευμα θα πάω στην Shell και θα χεστούμε..................................................... Καλός και αυτός με τα 12€ του λέω λάστιχο μόνο παίζει και μου λέει ένα μεγαλοπρεπέστατο ΟΧΙ δεν αλλάζει... Έμ δεν είχα διαβάσει εδώ το How to, να κάτσω να βγάλω το λαστιχάκι από τον παλιό και να του πω μάστορα πιάσε μου ένα τέτοιο..... Αυτάααα...Οπότε Next time διαβάζουμε για να μην μας πιάνουν κορόιδα (τουλάχιστον τώρα, θα έχω καβάτζα για τα επόμενα 5 χρόνια)....
  20. Kαλησπέρα! Με άλλο usb δοκίμασες; Δοκίμασε με άλλο φορμαρισμένο σε FAT32 να δεις μήπως φταίει το usb... Αν δεν φταίει το usb και σου έχει κάψει την usb τότε απλά μην ασχολείσαι... Χρησιμοποίησε την SD (το RCD510 έχεις, να υποθέσω!)
  21. Σκορτσάρισμα στην 1η.....καμια ιδέα???? Sorry παιδιά για το off-topic αλλά εδώ μάλλον θα το δει κάποιος, γιατί στο άλλο που το είχα βάλει (στο "Μετάδοση") δεν το πρόσεξε κανεις μάλλον Ξαφνικα λοιπόν μου εκανε το εξής: καθώς βάζω πρώτη και πάω να ξεκινήσω από στάση, με την ταχύτητα να έχει κουμπώσει κανονικά, καθώς αφήνω τον συμπλέκτη και ταυτόχρονα αυξάνω την ένταση στο γκάζι, καπου στην μεση μου κάνει ένα μικρό σκορτσάρισμα, το οποίο μεταδίδεται και στο λεβιέ σαν αίσθηση καθώς τον κρατάω, και ακουγεται ένα σιγανός ήχος σαν σφύριγμα. Εγώ σαν οδηγός το αντιλαμβάνομαι ανεπαίσθητα και στο πόδι, σαν αίσθηση. Είναι ένδειξη δίσκου/πλατώ ή κάτι άλλο? Δεν μου έχει τύχει ξανά σε άλλα αυτοκίνητα που έχω οδηγήσει... Στου αδερφού μου (Mazda 6) που το είχα πάρει εγώ και ο δίσκος του ήταν ταλαιπωρημένος λόγω ενός λάθος χειρισμού όταν το είχε πρωτοπάρει, μου έμεινε από δίσκο ξαφνικά και δεν ξεκίναγε. Παίζει ρόλο ότι έβρεχε, να εχει παρει τίποτα νερα το σετ του συμπλέκτη? Μου είπαν από VW να πάω αργά με 5η και να πατήσω φουλ γκάζι να δω αν μπατινάρει... δεν μπατινάρει, ούτε στις άλλες εναλλαγές έχει ποτέ πρόβλημα (γενικά το αμάξι εντωμεταξύ οδηγείται "στρωτά")... Golf 6 122, 6άρι σαζμάν, 50 χιλ χλμ.
  22. Ξαφνικα μου εκανε το εξής: καθώς βάζω πρώτη και πάω να ξεκινήσω από στάση, ενώ η ταχύτητα έχει κουμπώσει κανονικά, καθώς αφήνω συμπλέκτη και ταυτόχρονα αυξάνω την ένταση στο γκάζι, καπου στην μεση μου κάνει ένα μικρό σκορτσάρισμα, το οποίο μεταδίδεται στο λεβιέ σαν αίσθηση καθώς το κρατάω, και ακουγεται ένα σιγανός ήχος σαν σφύριγμα. Είναι ένδειξη δίσκου πλατώ ή κάτι άλλο? Δεν μου έχει τύχει ξανά... Παίζει ρόλο ότι έβρεχε, να εχει παρει τίποτα νερα το σετ του.συμπλέκτη? Μου είπαν να πάω αργά με 5η και να πατήσω φουλ γκάζι να δω αν μπατινάρει... θα βγει έτσι συμπέρασμα? Golf 6 122, 6άρι σαζμάν, 45 χιλ χλμ.
  23. Καλημέρα! Σε αυτά τα χιλιόμετρα από φίλτρα σίγουρα είναι του λαδιού, αέρα, καυσίμου + της καμπίνας (ίδιες αλλαγές με τα 30.000). Για τα λάδια AMSOIL έχω ακούσει πολύ καλά λόγια τα έχω κι εγώ υπόψη να τα φορέσω. Για τακάκια και τέτοια δεν ξέρω, αναλόγως τη χρήση που έχεις κάνει φαντάζομαι!
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.