Jump to content

harisma23

Members
  • Posts

    15
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by harisma23

  1. Και γιατί είναι δύσΚολο; αΚόμα Και τεχνιΚά να το δει Κανείς, είναι πολύ πιο απλό από αλλαγή Κινητήρα με όλα τα περιφερειαΚά του (πλεξούδες, εγΚέφαλος Κτλ). αλλάζεις στρόφαλο, επαναπρογραμματίζεις τον εγΚέφαλο (αυτό είναι το μόνο "δύσΚολο" Κομμάτι) Και τελείωσες. λίγο απλουστευτιΚό, αλλά δεν απέχει Και πολύ από την πραγματιΚότητα. Και βεβαίως είναι Κάτι που διΚαιούσαι 100% να δηλώσεις, αφού με αλλαγή στροφάλου, δηλαδή μείωση της διαδρομής, Κάνεις πραγματιΚά αλλαγή του Κυβισμού. υ.γ: άσχετο, αλλά γιατί μου Κάνει αυτά τα Κουφά με τα μιΚρά Και τα Κεφαλαία γράμματα; σε ιε9 γράφω.
  2. Και για να επανέλθουμε στο θέμα μας, η λύση για τους δίλιτρους είναι μια : αλλαγή στροφάλου ! Χρειάζεται βέβαια γάτο μηΧανολόγο που θα ετοιμάσει τη σΧετιΚή δήλωση Και πιθανώς Και Κονέ στο υπουργείο. το θετιΚό είναι ότι οι 1.8 Και 2.0 T(F)Si έΧουν ίδια διάμετρο Και διαφορετιΚή διαδρομή. οπότε μπορείς θεωρητιΚά (Και πραΚτιΚά, αλλά αυτό έΧει Και τις δυσΚολίες του) να αλλάξεις το στρόφαλο του δίλιτρου με αυτόν του 1.8 Και έτσι να αλλάξεις τη διαδρομή Και να έλθεις αΚριβώς στον Κυβισμό του 1.8. απορώ πως δεν το έΧει Κάποιος σΚεφτεί ήδη...
  3. Επειδή κι εγώ έχω το ίδιο σφάλμα περιοδικά στο δικό μου Α3 2.0Τ, μήπως μπορείς να μου πεις αν είδες διαφορά με την αλλαγή; Θεωρητικά επηρεάζει την απόδοση στις χαμηλές στροφές. Επίσης, πόσο στοίχισε (ανταλλακτικό και εργασία) ;
  4. Τα δύο κιβώτια είναι τα ίδια ακριβώς! Η εμπορική ονομασία αλλάζει.
  5. Παραδοσιακά η καλύτερη εποχή για αγορά αυτοκινήτου είναι το δεύτερο εξάμηνο του έτους, λόγω μειωμένης ζήτησης. Ειδικά Ιούλιο - Αύγουστο, οπότε η ζήτηση είναι μειωμένη λόγω καλοκαιρινών διακοπών και Νοεμβριο - Δεκέμβρη, οπότε και πάλι η ζήτηση είναι μειωμένη λόγω τέλους χρονιάς και πίεσης στόχων. Τότε κυκλοφορούν οι καλύτερες προσφορές, είτε συντονισμένα από την κεντρική αντιπροσωπεία είτε σε μεμονωμένα καταστήματα. Οπότε όποιος μπορεί να περιμένει ας κάνει λίγο υπομονή. Ειδικά φέτος που το κλάμα τρέχει κορόμηλο στους αυτοκινητάδες, με την αγορά πιθανώς να καταρρέει κάτω από τα 200.000 αυτοκίνητα.
  6. Μπράβο! Έκανες την καλύτερη επιλογή. Στο λέω ως κάτοχος επί 2 χρόνια ενός Α3 με DSG. Σε κάθε ευκαιρία λέω ότι αν το διαθέσιμο ποσό για αγορά οποιουδήποτε μοντέλου του group VAG είναι περιορισμένο, τότε η προσωπική μου επιλογή θα ήταν DSG, ακόμα και με τάσια. Η ευχαρίστηση και ευκολία που προσφέρει στην οδήγηση είναι απίστευτη. Και επιπλέον, σχεδόν οποιοδήποτε άλλο έξτρα μπορείς να το βάλεις στο μέλλον (π.χ. ζαντολάστιχα, δερμάτινο σαλόνι, σπορ ανάρτηση, ξένον κτλ), ενώ για το DSG δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, αν δεν το επιλέξεις τώρα. Κατά τ' άλλα η λειτουργία του DSG είναι απίστευτα ομαλή στην αυτόματη λειτουργία, ενώ οι αλλαγές είναι αστραπιαίες αν αποφασίσεις ότι έχεις διάθεση για σπορ οδήγηση.
  7. Χωρίς να θέλω να κάνω τον έξυπνο, εσύ είσαι σίγουρος ότι καταλαβαίνεις τι εννοεί; Γιατί το since, με βάση τα λίγα αγγλικά που ξέρω, σημαίνει "εδώ και" και όχι "σε", δηλαδή ότι έπρεπε να είχε κάνει το service πριν από 700 Km ή 141 μέρες. Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά δεν το νομίζω...
  8. Μήπως στο ότι είσαι κουλός; Λέω εγώ τώρα... :lol
  9. Αν σε αυτή την τιμή προσθέσεις και 2-3 χιλιάρικα για τον εκτελωνισμό, φοβάμαι ότι τελικά θα σου έχει στοιχίσει περί τα 22 χιλιάρικα. Οπότε θα το έχεις πληρώσει αρκετά παραπάνω από την τιμή ενός αντίστοιχου ελληνικού μεταχειρισμένου... Όπως και νά 'χει καλοτάξιδο!
  10. Ως κάτοχος ενός Α3 2.0Τ με S-tronic (η εμπορική ονομασία του DSG για την Audi) μπορώ να δηλώσω απόλυτα ευχαριστημένος. Το DSG είναι το καλύτερο στοιχείο πρόσθετου εξοπλισμού απ' όλα τα διαθέσιμα! Και βεβαίως δεν είχα κανένα πρόβλημα εδώ και 32.000 Km. Αν κάτι θα άλλαζα είναι δύο πράγματα: α) μια μακρύτερη 6η σχέση (δίνει 42 Km/h κοντεράτα στις 1000 σαλ, δηλαδή περίπου 40 km/h πραγματικά) για λίγο πιο ήσυχο και κυρίως οικονομικό ταξίδι και β) λίγο διαφορετική απόκριση στο γκάζι στο D, δηλαδή ναπαραμείνουν οι σύντομες αλλαγές για οικονομία που κάνει και τώρα, σε συνδυασμό με την ταχύτητα απόκρισης του S. Ασήμαντες βέβαια παρατηρήσεις (στην ουσία ψειρίζω τη μαϊμού) μπροστά στη συνολική αίσθηση κι ευχαρίστηση που προσφέρει το DSG. Ελπίζω να βοήθησα.
  11. Μεγάλο λάθος η μη αλλαγή φίλτρου λαδιού. Απλώς απαραίτητη σε κάθε αλλαγή λαδιών.
  12. Η ιδανική λύση για 17άρες σε 1.6 FSI είναι τα 205/50/17. Λίγο πιο ακριβά από τα συνήθη 225/45/17, αλλά θα περιορίσουν τις αναπόφευκτες απώλειες (από τη μετάβαση από 195/60/15) σε επιδόσεις και κατανάλωση. Δοκιμασμένη λύση!
  13. Αν δεν κάνω λάθος (που δεν το νομίζω) τα ισοδύναμα NGK είναι τα BKR7EIX και είναι πολύ φθηνότερα στην Ελλάδα. Το έψαξα γιατί κι εμένα μου πέσαν βαριά τα 100 Ευρώ για την τετράδα F5DPOR, στο τελευταίο σέρβις πριν ένα μήνα. Φαρμακείο η Bosch!
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.