Jump to content

manbag

Members
  • Posts

    347
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by manbag

  1. Καλησπέρα

    Εχω πανοραμική οροφή και ξεκόλλησε απο την μία πλευρά η εσωτερική σίτα που κλείνει ηλεκτρικά για την ηλιο .

    Ξερει κανεις κάτι σχετικό , που μπορω να το φτιαξω (εχω ρωτήσει σε δύο καταστήματα ταπετσαριών και ο ενας μου είπε μόνο αντιπροσωοεία και ο άλλος μόνο για εργασία 250,00€ + νέα σίτα επειδή η παλαιά δεν ξανακολλάει (δεν γνώριζε τιμή ανταλλακτικού )

  2. Καλησπέρα στην ομάδα , 

    Θέλω να βάλω προσθήκες π΄΄ισω στα ελλατήρια λόγω μόνιμου φορτώματος . 

    Μήπως μπορεί να μετρήσει κάποιος πόσο είναι η απόσταση του τόξου του φτερού στην ρόδα (στο μεγιστο σημείο του φτερού ) πίσω ξεφόρτωτο και πόσο του μπροστινού απο το έδαφος ?

    Στα specs που το εψαξα βρήκα το GROUND CLEARANCE 140mm , αλλα δεν βοηθξάει και πολύ . Νομιζω οτι απο το φτερο θα ειναι πιο ευκολο να καταλαβω πόσο εχει κατσει ωστε να βρω τις καταλληλες προσθηκες

    2013-VW-Touran-profile-L.jpg

  3. Οχι στην οθονη δεν μου δινεται δυνατοτητυα ρυθμισης γιαυτο . Αν ψαξω για VagCom  που θα βρω την κωδικοποιηση ? Και ποια εκδοση ειναι η τελευταια ? Υπαρχει και στα ελληνικα ? (στο συνεργειο που το παω εχει προγραμμα στα ελληνικα )

    Obdeleven ??????

     

  4. Προσπαθησα να κλεισω ραντεβου στην ΚΑΡΕΝΤΑ να παρω μια δευτερη γνωμη αλλα αυτοι θελουν αμε και ντε να του αλλαξουν προγραμμα επειδη ειναι στη λιστα των ανακληθεντων ....... και εγω που δεν θελω , τιποτα , πρεπει να γινει αν πας εκει θελεις δεν θελεις .

    Μου ειπανε απο αλλο συνεργειο επειδη κανω πολλά χλμ / ετος (35.000 ~ 40.000 ) να το μετατρεψω σε χειροκινητο οποτε και θα ησυχασω . Αντε τωρα να μπλεξεις με τετοια μετατροπη ........ μετα δεν θα δουλευουν τα μισα συστηματα . Ασε που το κοστος ειναι στο θεο !

    Μπλέξαμε .........

  5. 9 hours ago , Passatoukos said:

    Αναφερε τι σου κανει το κιβωτιο συμπτωματα κλπ,μιας και αλλο ο εγκεφαλος και αλλος ο πολυδισκος.

    Αφου τα εχω γραψει αναλυτικα στην αρχη , τιποτα δεν κανει , ολα δουλευουν κανονικα κανενα συμπτωμα μονο που οταν ζεσταινεται αρχιζει να αναβοσβηνει το κλειδακι στις ενδειξεις του DSG στον υπολογιστη ταξιδιου

    Οσο για την διαφορα εγκεφαλου - πολυδισκου το ξερω , απλα μου ειπε ο συνεργειος οτι καλο ειναι να αλλαχτει και ο πολυδισκος μαζι αφου ειναι στα τελευταια του για καλυτερη λειτουργια του ολου .

    Παντως και εξω που εριξα μια ματια τα magatronic στο 1200 παιζουνε παντως .

     

    10 hours ago , DubbeR_ChRoniS said:

    αρχικα δεν μπορω να σε βοηθησω

    αλλα να σε ρωτησω...στις 260.000χλμ δεν σου εβγαλε τπτ αλλο???

    εκτος απο τα αναλωσιμα ... οχι

     

  6. Καλησπέρα σας

    Οπως λεει και ο τιτλος τον τελευταιο καιρο αναβοσβηνει ενα κλειδι στην ενδειξη των σχεσεων του αυτοματου κιβωτιου .

    Το αυτοκινητο δουλευει κανονικα , δεν σκορτσαρει , αλλαγες κιβωτιου κανονικες και γενικα δεν υπαρχει κανενα προβλημα στην λειτουργια του . Το κλειδι εμφανιζεται μολις ζεσταθει . Εχω κανει 260.000Κμ .

    Το πηγα σε συνεργειο και διεγνωσε προβλημα στον εγκεφαλο την αντλια του megatronic .

    λυση η αλλαγη του πολυδισκου αφου ειναι στα τελευταια του και αυτος και επισκευη του megatronic αν αυτο ειναι εφικτο και δεν εχει προβλημα στο ηλεκτρολογικο μερος του .

    Επισης αν θελω καινουργια με 5 χρονια εγγυηση τοτε παμε για 580,00 & 1150,00 περιπου ή να βρω τα ανταλλακτικα απο ΓΕΡΜΑΝΙΑ αφου εκει θα τα βρω φθηνοτερα (περιπου στην μιση τιμη) .

    Το θεμα ειναι αν μπορω να εμπιστευτω την ΚΑΡΕΝΤΑ ή να παω εξω , αν καποιος εχει παθει τα ιδια και το εφτιαξε εξω και εμεινε ευχαριστημενος ας στειλει μηνυμα .

    Στην ΚΑΡΕΝΤΑ επισης μου ειπανε οτι ειναι απο αυτα που εχουν ανακληθει για το θεμα με τα καυσαερια και αν το παω εκει θα του κανουν αναβαθμιση θελω δεν θελω συμφωνα με την οδηγια της "μαμας" ......... το εχει κανει κανενας να μας πει αν μετα ειναι καλυτερα ή χειροτερα ????????

    Ευχαριστω εκ τω προτερω

  7. Καλημέρα παίδες .

    Ανοίγω αυτό το θέμα για να βάλουμε διάφορα κολπάκια που θα μας ευκολήνουν αλλά και ομορφήνουν την ζωή με τα :roadrage: μας ....

     (Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλο σημείο στο οποίο θα έπρεπε να μπεί το θέμα μιας και αυτά δεν απευθύνονται μόνο στους έχοντες Touran αλλά σε όλους αφού αυτά είναι κοινά οπότε ο ,καθένας θα μπορεί να βάζει οποιδήποτε "έξυπνο" tipακι για όλα τα μοντέλα . Αν κριθεί απαραίτητο ας μετακινηθεί απο τους moderators . )

    Είδα στο Ytube ένα βιντεάκι σχετικό με τους ανακλινόμενους καθρέπτες (Passat βέβαια αλλά και στο Touran το ίδιο θα είναι υποθέτω ) , ξέρει κανεις πως μπορώ να το κάνω και εγώ .... θα τον διαλύσω τον διακόπτη ανοιξε - κλείσε κάθε τόσο !

     

  8. Αρχικα ξεβιδωνουμε την ταπετσαρια

    58d1b395d3146_1037.thumb.jpg.54367eb748a054587ad2c6ddaf9366b9.jpg

    58d1b3e2eb279_1056.thumb.jpg.80202da22cb073fb49e3b0ce3986d2a8.jpg

    Μετα τραβαμε την ταπετσαρια προς τα κατω ξεκουμπονωντας τα εσωτερικα κλιπ με την βοηθεια ενος μακριου πλασυικου ¨μοχλου¨

    58d1b4810c6fa_1049.jpg.3196fd245ecbf3814dc0ac5b3852f5db.jpg

    και αλλαζουμε την κλειδαρια

    58d1b4b716e2d_1045.jpg.a282892736bdc2766052797cee74617a.jpg

    Τελος ελεγχουμε αν ολα τα κλιπ ειναι στην θεση τους και ξανακουμπωνουμε την ταπετσαρια την οποια και βιδωνουμε στα γνωστα σημεια58d1b51859491_1048_2.thumb.jpg.552088816601e69221af39b0d91a06f6.jpg

    Στο συγκεκριμενο ΤΟΥΡΑΝ μοντελο του 2007 το πορτ παγκαζ δεν ανοιγε απο μεσα . Στο καινουργιο που εχω παρει μοντελο του 2012 ανοιγει και απο μεσα με ενα τραβηχτο μπουτον που εχει απο μεσα στο σημειο της κλειδαριας

    • Like 4
  9. Παιδια με αφορμή το γεγονος του Βακακη να πουμε εδω το πολυ σημαντικο ....... αν ειχε στο αυτοκινητο συστημα παρομοιο φυσικά θα την ειχε ΓΛΥΤΩΣΕΙ το παιδι και οι υπολοιποι αφου το συστηματακι θα του εδεινε alarm απο πολυ νωριτερα του κλαταρισματος απο ανοδο θερμοκρασιας και πιεσης .

    Και καλο ειναι να το φωναξετε οπου βρεθειτε ρε παιδια μηπως και σωθει καμια πολυτιμη ζωουλα

  10. Εγώ  έχω ένα   Touran 1.6 tdi bluemotion του 2012, όχι δεν έχει ταπα στο ρεζερβουαρ.

    Φιλε μου ευχαριστω πολύ για το ενδιαφερον σου και την απαντηση σου ,

    τελικα μολις σημερα και εγω σκεφτηκα να βαλω βενζινη και σε αλλα πρατηρια και ανακαλυψα οτι τελικα εχει προβλημα η αντλια του αφου εβαλα σε τεσσερα πρατηρια χωρις κανενα προβλημα .

    Και αυτο γιατι τους ειχα κανει φασαρια για τα λιτρα οπως ειχα αναφερει σε προηγουμενο θεμα (http://www.vwclub.gr/vwforum/index.php?showtopic=60282&hl=) και ειχαν κανει ελεγχο στην αντλια οποτε νομιζα οτι ηταν ενταξει .

    Ευτυχως γλυτωσα κατεβασμα ρεζερβουαρ ............

  11.  

    Ρε παιδια μπορει καποιος με 1,6 TDI 2012 και μετα να κοιταξει στην ταπα του ρεζερβουαρ αν εχει κλαπετο (ταπα) που ανοιγει με την κανουλα οταν γεμιζει και κλεινει μολις βγει η κανουλα ?

    Εμενα ειναι ανοιχτο το στομιο και επειδη για να φουλαρει θελει 15~20 λεπτα στο πρατηριο με την κανουλα μολις που να τρεχει ψηλιαζομαι μηπως ειχε και εφυγε μεσα φραζοντας τον σωληνα γιατι μου το κανει τωρα τελευταια ενω στην αρχη γεμιζε κανονικα.

    Ευχαριστω σας

     

    Μηπως μπορει να κοιταξει κανενας εστω και με Golf ρε παιδια , υποθετω οτι αν βαζουν θα βαζουν σε ολα του γκρουπ .

    Ευχαριστω

  12. Ρε παιδια μπορει καποιος με 1,6 TDI 2012 και μετα να κοιταξει στην ταπα του ρεζερβουαρ αν εχει κλαπετο (ταπα) που ανοιγει με την κανουλα οταν γεμιζει και κλεινει μολις βγει η κανουλα ?

    Εμενα ειναι ανοιχτο το στομιο και επειδη για να φουλαρει θελει 15~20 λεπτα στο πρατηριο με την κανουλα μολις που να τρεχει ψηλιαζομαι μηπως ειχε και εφυγε μεσα φραζοντας τον σωληνα γιατι μου το κανει τωρα τελευταια ενω στην αρχη γεμιζε κανονικα.

    Ευχαριστω σας

    Ρε παιδια κανεις ................... ?????????

  13. Ρε παιδια μπορει καποιος με 1,6 TDI 2012 και μετα να κοιταξει στην ταπα του ρεζερβουαρ αν εχει κλαπετο (ταπα) που ανοιγει με την κανουλα οταν γεμιζει και κλεινει μολις βγει η κανουλα ?

    Εμενα ειναι ανοιχτο το στομιο και επειδη για να φουλαρει θελει 15~20 λεπτα στο πρατηριο με την κανουλα μολις που να τρεχει ψηλιαζομαι μηπως ειχε και εφυγε μεσα φραζοντας τον σωληνα γιατι μου το κανει τωρα τελευταια ενω στην αρχη γεμιζε κανονικα.

    Ευχαριστω σας

  14. εχει συνεργεια που αναλαμβανουν τον καθαρισμο του dpf και που υποσχονται οτι γινεται σαν καινουργιο, γκουγκλαρε το και θα βρεις μερικες επιλογες. δεν ξερω με τι κοστος, αλλα πιστευω με πολυ μικροτερο απο την αλλαγη του

    αν ομως δεν θα σε χαλουσε λιγη δυναμη παραπανω θα μπορουσες να βγαλεις το dpf  να βαλεις ενα downpipe και αφου θα πας να σου προγραματισουν τον εγκεφαλο για το dpf να σου βαλουν και κανενα προγραμμα βελτιωσης. ολα αυτα πιστευω να βγουν κατω απο 1.000 ευρω, δηλαδη τα μισα απο ενα καινουργιο dpf

    με ΚΤΕΟ και καρτα μετα τι γινεται ?

  15. τελικα η βλαβη εκδηλωθηκε ........ γεμισε το φιλτρο μικροσωματιδιων (δεν ηξερα οτι θελει ξεμπουκωμα )

     

    Το θεμα ειναι τωρα τι γινεται , οι επιλογες μετα απο ψαξιμο ειναι :

    1 - αλλαγη φιλτρου .... εχει 2000,00+ !!!!!

    2 - αναγεννηση (δεν γινεται γιατι εχει μπουκωσει τελειως)

    3 - ξήλωμα του φιλτρου εντελως αλλα ταξι και αλλαγη προγραμματος εγκεφαλου οποτε και ξεμπερδευεις για παντα

     

    Ακουω γνωμες και εμπειριες απο αντιστοιχες υποθεσεις ............

     

    Αν καποιος εχει να συστησει και συνεργειο ευχαριστως να ακουσω (με pm να μην φανει και σαν διαφημηση)

     

    Ευχαριστω

  16. Παίρνει σίγουρα παραπάνω λόγω των σωληνώσεων του ρεζερβουάρ. Το είχε πάθει και η ξαδέρφη μου σε Polo 1.2 TDI, έκανε θέμα στο πρατήριο, μετρήθηκαν οι αντλίες όλα οκ, ρώτησε και στην αντιπροσωπεία και της το επιβεβαίωσαν ότι παίρνει παραπάνω περίπου 10 λίτρα καύσιμο.

    10 λιτρα οι σωληνωσεις ????? !!!!!!!!!!

    Θα το ρωτησω και εγω και θα ενημερωσω

  17. Τελικα το δευτερο κιτρινο λαμπακι ειναι του καταλητη και οχι του μοτερ . 

    Υπαρχει περιπτωση να τα τιναξει ο καταλητης ?
    Αμα το λειτουργησω για λιγες μερες η θα πρεπει να το παω αντιπροσωπεια (γιατι ειμαι εκτος )

  18. Χαιρετω σας brothers

    Αν και φανταζομαι οτι οι περισσοτεροι εισται ρεκλα σε καποια παραλια ( οπως και εγω φυσικα ) παρ'ολα αυτα θα την ριξω την ερωτηση :

    Μου αναβωσβηνει στο ταμπλο ενα κιτρινο σαν ελατηριο οριζοντιο και στην οθονη μου βγαζει μυνημα Eror Start Stop System ( οντως δεν δουλευει το start stop )

    Αυτο εγινε καποια στιγμη χτες το πρωι και αργα το απογευμα αναψε σταθερα και το κιτρινο συμβολο του κινητηρα  .

    Ξερει καποιος τι παιζει ???

    Εγινε και ενα αλλο παραζοξο .

    Πηγα σε εταιρικο βενζιναδικο EKO και φουλαρα diesel avio . Πηρε 70 λιτρα !!!!!!!!! παρ'ολο που πηγα με 3 λιτρα στο ρεζερβουαρ  και ενω στο βιβλιο του και σε ολα τα site λεει 60 λιτρα ρεζερβουαρ . Εγινε θεμα στο πρατηριο , εγινε ποσοτικος ελεγχος στην αντλια και ολα οκ .

    Απ'την αλλη εγω εχω κανει 310 χλμ και ο δεικτης δεν εχει ξεκολησει απο την κοκκινη παυλα του max  ........ πραγμα που σημαινει οτι τα πηρε τα παραπανω λιτρα .

    Θα με τρελανει το εργαλειο !!!!!!

    Που πηγανε τα 15 λιτρα επιπλεον ???

    Μηπως υπαρχει καποια συνδεση των δυο γεγονοτων ( το φουλαρισμα εγινε 2 μερες πριν αναψουν οι ενδιξεις ) .

    Ρωταω γιατι θελω να κανω μια αποδραση :roadrage:  της ταξης των 300 χλμ πηγαινε - ελα .

     

  19. Χρονια Πολλά σε όλους

    Τέλος εποχής του ΤSI με βενζινη και επιτόπου στροφή σε οικονομικότερες λύσεις . Μετά απο πολύ ψάξιμο και υπολογισμούς με χαρτί και μολύβι ( :fool: σιγά ας ειναι καλά το EXCEL ) τελικά κατέληξα ότι η πιο συμφέρουσα λύση ειναι τελικά το CNG .

    Τι γίνεται όμως απο θέμα υποστηριξης στο Ελλαδιστάν που ειναι 20 χρονια πίσω ? (τρια πρατηρια εδω - 850 στην Γερμανια !!!!!!!!)

    Μηπως γινω εγω ο "κασίδης" και μαθουν όλοι στο κεφαλι μου ?

    Ή θα πρεπει να κρεμομαι απο τα καλαμπαλικια της KARENTA που θα πληρώνω τον κουκο αηδόνι ? (τελευταια εμπειρία να σας ενημερωσω δε , μου ειχε χαλασει ο αφαλος της κλειδαριας της μιζας του Τουραν και ενω στην καρεντα Μηλιαρακη μου ελεγαν περίπου στα 400€ ........... :shok:  :fool:  :suicide:  :hyper:  .......... τελικα βρηκα κλειδαρα αυτοκινητων και μαλιστα με ειδικοτητα στο γκρουπ και μου το τελειωσε με .........90,00€ ) .

    Τελικά μηπως παρω το TDI και μετά απο καμια πενταετία το ξαναβλέπουμε για CNG ?

    Έχει κανένας απο εδω CNG να μας πει εμπειρίες ?

    Τελικα υπερισχυσε η αποψη " Τελικά μηπως παρω το TDI και μετά απο καμια πενταετία το ξαναβλέπουμε για CNG ? " και κατεληξα στο 1,6TDI highline απο Γερμανία .

    Σουπερ το εργαλειο και απιθανο στην οδηγηση .(πηγα και το εφερα και μονος μου :roadrage:  ........ απιστευτη εμπειρία  :yahoo: :yahoo: :yahoo:  !!!!!!)

    • Like 1
  20. Δυστυχώς έμπλεξα με το rns οπότε αναγκαστικά ψαχνομαι και έχω γεμίσει εκδόσεις firmware και χάρτες μέχρι και  52χχ για firmware και v10 απο χάρτες. Οπότε αν κάποιος χρειάζεται firmware και χάρτες εδώ είμαστε... 8)

    Ελληνικα στο menu περνιωνται ?

    Για να παιξει tv πως ελεγχουμε αν εχει τον ανταπτορα ?

    Με τις αναβαθμισεις τι κερδιζεις ?

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.