Jump to content

POLO1023

Members
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

About POLO1023

Other Info

  • Car Type
    Polo 9N

POLO1023's Achievements

VWClub Member

VWClub Member (1/1)

0

Reputation

  1. Φίλοι καλησπέρα και καλές διακοπές. Εχω ένα polo 9n1/1400cc/2002 και μου έχουν σπάσει αρκετά πλαστικά κλιπς που συγκρατούν την ταπετσαρία του καπό από μέσα.Έχω 5 μήνες τώρα και δε μπορώ να τα βρω πουθενά.Αν κάποιος έχει κάτι υπόψή του ας βοηθήσει. Ευχαριστώ πολύ!!!
  2. Καλημέρα σε όλους! Θέλω να αλλάξω τους υαλοκαθαριστήρες από το polo 9n1/1400/2002. και μου ζήτησαν 30€. Προτάσεις για ποιό οικονομκική λύση και αν είναι εύκολο να βγάλουμε από τα μπράτσα τα λάστιχα ?? Ευχαριστώ!
  3. Καλημέρα ! Έχω τo POLO9n1/1,4cc/2002. χθες το απόγευμα διεπίστωσα διαρροή παραφλού από το ψυγεό όπως το βλεπουμε δεξιά, εκεί έχει μια μεγάλη μπρούτσινη βιδα και εκεί κουμπώνει μιά φίσα.Είχε χάσει λίγο παραφλού και συμπλήρωσα με αντιψυκτικό λόγω χαμηλής θερμοκρασίας (Βόρεια Ελλάδα).Υπάρχει κάποιο υλικό που αν το ρίψουμε στο ψυγείο θα σταματήσει τη διαρροή??? Επίσης ψάχνω τώρα πολύ καιρό να βρώ πλαστικά κλιπάκια που συγκρατούν την μοκέτα μέσα πό το καπό, αν κάποιος ξέρει κάποιο μαγαζί η στο ιντερνετ ας βοηθήσει. Ευχαριστώ!
  4. Φίλοι μου σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Το περαμσμένο σαβ/κο έφτιαξα το σύστημα των υαλοκαθαριστήρων,έβγαλα τον μπροστινό προφυλακτήρα. Τελικά δεν έφταιγε το παγούρι.Ήταν σπασμένο το λαστιχάκι σε δύο σημεία , ένα κάτω από την μπαταρία,μέσα στο κανάλι που περνούν όλα τα καλώδια και από εκεί έχανε το νερό αλλά αλλά και πάνω που κλείνει το καπό και έτσι δεν είχε πίεση να στέλνει νερό στους υαλοκαθαριστηρες.Κάθε φορά μου έβαζαν νερό και δήθεν μου το ξεβούλωναν και πλήρωνα... Το Α/C του χρόνου να είμαστε καλά. Σας ευχαριστώ και πάλι και καλό υπόλοιπο καλοκαίρι.
  5. Καλησπερίζω την μεγάλη παρέα του vwclub! Σας παρακαλώ, για POLO 9N1 1.4/16v., αν η εργασία είναι εύκολη, πως μπορώ να βγάλω τον παλιό συμπιεστή του aircondition και να τοποθετήσω τον καινούργιο καθώς και το παγούρι νερού των υαλοκαθαριστήρων?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  6. Χαιρετώ τους συμφορίτες, Το α/c στο polo μου ( 9n1 1,4-16v 2002) πριν ένα μήνα παρουσίασε πρόβλημα.Σστην αρχή έφερνε κρύο αέρα μετά από 20-30' ζεστό και συνέχεια κρύο ζεστό.Χθές το πήγα ηλεκτρολόγο μου έβαλε φρέον κάναμε και μία βόλτα και όλα φαινόταν κανονικά.Το πέρασε και vag-com και όλα οκ αφού διέγραψε κάποιες βλάβες του a/c.To απόγευμα πάλι το ίδιο πρόβλημα , πηγαίνω σήμερα και χωρίς κανένα επί πλέον έλεγχο, μου λέει ότι << φταίει ο κομπρέσσορας, δεν επιδέχεται επισκευή και ότι η αξία του καινούργιου είναι πανω από 250 ¤ + 80¤ εργατικά (όχι μαμάς)! Το παγούρι νερού υαλοκαθαριστήρων αφού το γεμίσω χάνει το περισσότερο νερό.Του είπα να το δεί λιγάκι από που χάνει ,μου λέει<< έχει πολύ δουλειά, πρέπει να ξηλώσω τα πλαστικά του φτερού, φέρτο άλλη μια μέρα ,καινούργιο κάνει περίοπου 40¤. Εψαξα στο Ε-ΒΑΥ για Κομπρέσσορα, βρήκα για τα άλλα μοντέλα της wv εκτός από του polo. Επειδή πλέον είμαι υποψιασμένος , ήθελα τις εμπειρίες σας από παρομοια προβλήματα . Δεν μπορούσε το vag-com να εντοπίσει τη βλάβη του κομπρέσσορα από την αρχή, για να αποφύγω περιττά έξοδα ,και αν έχει βλάβη αυτός δεν επισκευάζεται ??
  7. Φίλοι μου, Ενώ οι ταχύτητες μπαίνουν κανονικά (polo 9n1 1.4cc-16v), διαπίστωσα τελευταία και εκ των υστέρων,3-4 φορές έως τώρα, ότι μετά την αλλαγή της ταχύτητας το πεντάλ του συμπλέκτη δεν επανέρχεται στην κανονική του θέση αλλά παραμένει χαμηλά,λίγο κάτω από τη μέση.Αλλάζοντας ταχύτητα ή ανασηκώντάς το με το πόδι επανέρχεται στην κανονική του θέση. Κανένα σημάδι δεν υπάρχει για βλάβη στο δίσκο-πλατώ.Υποψιάζομαι τη ντίζα του ή κολλαέι η έχει φθαρεί. Είναι εύκολο να ρίξω spray και αν το w40 είναι κατάλληλο και αν δεν , πόσο δύσλολο είναι να την αλλάξω ?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  8. Κατ΄ αρχήν ευχαριστω όλους πο ασχολήθηκαν με το προβλημά μου.Ιδιαίτερα τους και . NIKO δεν τη μέτρησα με αμπερόμετρο γιατί δεν είχα , αλλά και γιατί είχα πάρει την απόφαση σήμερα να το πάω συνεργείο. ΜΑΝΟ έκανες σωστή διάγνωση....Σήμερα το πρωί ενώ είχα φέρει δίπλα το άλλο αυτοκίνητο και είχα βγάλει τα καλώδια για βοηθητική εκκίνηση, δοκιμάζω μήπως πάρει μόνο του αλλά τα ίδια. Ανοίγω καπώ και κάνω έλεγχο στα καλωδια και διαπιστώνω ότι ένας σφιχτήρας στον πόλο (-) της μπαταριας είχε χαλαρώσει πολύ λίγο.Τον έσφιξα και αυτό ήταν.....σπίρτο αδελφέ με το γύρισμα του κλειδιού όπως πρώτα.Και έτσι αντί για συμεργείο πήγα εκδρομή..... Σας ευχαριστ΄όλους να είστε καλά!!!!!!
  9. Ναι, η μέτρηση έγινε με σβηστή τη μηχανή...
  10. Πριν ένα μήνα το έκανα servis και μου τους κθάρισαν τους πόλους.
  11. Την Κυριακή νύχτα πήγα να πάρω το polaki μου, δυστυχώς δεν έπαιρνε μπρος. ¶ναψε κανονικά το ταμπλώ γύρισα το κλειδί ακούστηκε ένα μ ίζα δε γυρνούσε καθόλου και έσβησαν όλα τα φωτάκια.Ξαναπροσπάθησα τίποτε. Το πρωί κανονικά πήρε μπροστά και πήγα στη δουλειά 20km.Μόλις σχόλασα τίποτε, αλλά με τη βοήθεια άλλου αυτοκινήτου το έβαλα μπροστά και επέστρεψα κανονικά .Χρειάστηκε να το ξαναπάρω σήμερα το μεσημέρι να πάω για ψώνια (1ΚΜ) , όλα κανονικά.Πάω να το πάρω από το πάρκινγκ μπροστά τα ίδια ,μίζα δεν γυρνάει καθόλου.Σε λίγο παίρνει και πάω σπίτι. Ξαναδοκιμάζω δεν παίρνει με τίποτε. Μίζα δεν γυρνάει και τα φωτάκια ταμπλού σβήνουν για 10-15 ΄Ά και δεν υπάρχει καμία ένδειξη για ρεύμα. Μετράω την μπαταρία ,κλειστού τύπου δείχνει περίπου 13 v, το ματάκι της πράσινο .Μηδένισε η ώρα και ο χιλιομετρητής μικρών αποστάσεων αλλά και μετά την αφάιρεση του κλειδιού εμφανίζονται οι ενδείξεις ώρας και χιλιομετρητή. Καμία ένδειξη δεν εμφανίζεται για την ύπαρξη ενδεχόμενης βλάβης. Δε δοκίμασα να το ακόμη να το βάλω μπροστά με άλλο αυτοκίνητο. Από Δευτέρα που έχω άδεια θα τοπάωσυνεργείο. Τι άραγε συμβαίνει¨?? Μπαταρία ή μίζα ή γρίππη των χοίρων …
  12. Συγγνώμη , το είδα αφού το είχα ανεβάσει.Διεγράψέτο.....και πάλι συγγνώμη!!!
  13. Την καλημέρα μου σ΄ όλους τους φίλους. Διάβαζοντας το forum διαπιστώνει κανείς το υψηλό κόστος συντήρησης ενός αυτοκινήτου και τις διαφορές τιμών από συνεργείο σε συνεργείο. Εγώ προσωπικά παρόλο << πιάνουν>> τα χέρια μου ποτέ δεν έχω ασχοληθεί με τα δύο αυτοκίνητα που έχουμε στην οικογένεια.Ακόμη και για να συμπληρώσω νερό στο δοχείο των υαλοκαθαριστήρων επισκέπτομαι το συνεργείο.Είναι πολύ εύκολο και ο καθένας μας μπορεί να το κάνει και μόνος του. Προτείνω,εφόσον το επιτρεψει και ο αdministration, να ανοιχθεί μια ενότητα (όχι διάσπαρτα) για το τι μπορούμε να κάνουμε με ασφάλεια, μόνοι μας στο αυτοκίνητο, όπου όσοι ασχολούνται θα μπορούν να καταθέτουν τις γνώσεις τους,τις εμπειρίες τους ακόμη και videos ή links για το πως μερικά πράγματα στο αυτοκίνητο (DIY) μπορούμε να τα φτιάχνουμε μόνοι μας.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.