Jump to content

luka

Members
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by luka

  1. Δηλ e-tuners κ ξερό ψωμί.......αν είναι να πούμε στον Κρίτωνα να δινει έστω τη μισή τεχνογνωσια και στους επώνυμους οικους βελτίωσης να μπορούν να βγάλουν κανα φράγκο κ αυτοι που δεν ξέρουν απο χαρτες εγκεφάλων. Οσα ξέρουν οι μεγάλες εταιρίες βελτίωσης δεν πρόκειται να τα μάθουν οι customαδες γιατί πολύ απλά αυτές έχουν τετραπλάσιο μπάτζετ εξέλιξης συν ότι μπορουν να πέρνουν εγκεφάλους για εξέλιξη μέσα απο τη μαμα VW και έχουν και αμάξια για δοκιμές αλλά και εγκεφάλους αγορασμένους ωστε να δοκιμάζουν πάνω εκει το οτιδήποτε καινούργιο πράγμα που καλώς ή κακώς πολλοι απο τους ιδιώτες δεν έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν. Λιγο αντικειμενικότητα δεν βλάπτει.....δεν είναι μόνο ένας προγραμματιστής καλός ή δυο. Υπάρχουν πολλοι που κάνουν σωστά τη δουλειά τους.
  2. Oι custumαδες κάνουν κ04 πριν τις εταιρίες γιατί δεν έχουν να χάσουν κάτι,οι μεγάλες εταιρίες το μελετάνε κ το σκέφτονται πολύ γιατί έχουν κ ένα όνομα μεγάλο απο πίσω το οποιο αν κάνουν πατατα θα γίνει μεγαλύτερος ντορος απ ότι γίνεται με έναν απλό customα. Τη χαζομάρα που θα κάνει η μεγάλη εταιρία θα την συζητάνε σχεδόν παγκοσμίως γιατί τα file τους πηγαίνουν σε πολλές χώρες ενώ του μπαρμπαΚιτσου τα file θα φανουν μόνο στο ''χωριο'' του.
  3. Το θέμα είναι ένα,αυτά που υποσχεται ο κάθε βελτιωτής-προγραμματιστής να βγαίνουν και σε οποιοδήποτε dyno(εκτός του βελτιωτή) αλλά και στο δρόμο που είναι και ο απολυτος κριτής. Αυτό το λέω γιατί αρκετοι έχουν μετρήσει σε ενα dyno βγάζοντας κάποια άλογα τα οποια τελικά καπου αλλού ή στο δρομο είναι καμια 20-30 λιγότερα οποτε ακόμη τα όποια λεφτα έχουν δώσει για πρόγραμμα να είναι πολλά εφόσον δεν κάνουν αυτά που υπόσχονται. Επίσης να ειναι και αξιοπιστο χωρίς προβλήματα.
  4. Παιζει η περίπτωση κ πολλαπλασιαστών απλά ξεκινάς απο τα βασικά που είναι τα σύνηθες για απώλεια πίεσης κ ύστερα το ψάχνεις για μπουζι,πολλαπλασιαστες κ.λ.π. Οσον αφορά για τη βοήθεια στο φόρουμ μερικοι λένε κάτι χωρίς να γνωρίζουν απλά για να γεμιζουν ποστ χωρίς να προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια σ αυτούς που τη χρειάζονται.
  5. Λοιπον όταν η πίεση ανεβοκατεβαίνει πρώτα κοιτάς σκάστρα,μετά Ν75 και ύστερα τυχόν απώλειες απο το κύκλωμα αερα,αυτά για αρχή που είναι κ πιο απλά και φθηνά σε κόστος αλλαγής. Μετά κοιτάζεις μαφ και τη wastegate. Οσον αφορά τα missfires που έγραψε καποιος πιο πάνω αυτά τα αισθάνεσαι σαν κόψιμο κανονικά και όχι σαν ανεβοκατεβασμα πίεσης και καλό είναι να μη λέμε ότι να ναι σαν λύσεις απλά για να γράψουμε αλλά κάτι που γνωρίζουμε για να βοηθήσουμε κάποιον που έχει πρόβλημα. Ξεκινα απο τα βασικά που κάνουν την πίεση μια να ανεβαίνει και μια να κατεβαίνει κ μετά ψάξου πιο βαθιά.
  6. Μου αρέσει που δεν κάνει να διαφημίζουμε,και μερικοί μόνο που δεν λένε:πηγαινε e-tuners για να σωθείς και καλά. Λες και αυτοι που κάνουν custom προγράμματα δεν έχουν κάνει πατάτες. Εδώ σε μια πολη αν φωνάξεις το όνομα ενός customα θα σε κυνηγάει όλη η πόλη(δεν λέω ποια πόλη είναι)και κατα τα άλλα σας φταίνε οι επώνυμες εταιρίες. Στο κάτω κατω πατάτες έχουν κάνει όλοι. Καμιά φορά τυχαίνει το πρόγραμμα να ''καθεται'' καλά και καμιά φορά όχι,και αυτό συμβαίνει στον καθένα,είτε εταιρία είτε customα. Δεν είναι σωστό να κατηγορούμε μεμονομένα ενώ ξέρουμε όλοι ότι όλοι δεν είναι τελειοι.
  7. Ρε παιδια θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε σε λίγο,το afr όσο ποιο κοντά είναι στο 14,7:1 ειναι φτωχό και όσο μικραίνει το νούμερο αυτό είναι ποιο πλούσιο. Βάλτε και κανα wideband να δείτε τί γίνεται. Στα τουρμπο το ιδανικό σε foul γκαζι είναι 12-11,8 για να είναι safe,κάτι άλλο, είναι πιο επιφοβο για ζημιά.
  8. To διάβασα όλο το θέμα,απλά γνώμη μου είναι ότι μάλλον θελεις να πέρασεις τα δικά σου πίστευω για το όλο θέμα με λάθος τροπο στους υπόλοιπους,γι αυτο ίσως και οι αντιπαραθεσεις. Οπως και να έχει κοιτα να το χαίρεσαι το αμάξι σου και να θυμάσαι οτί υπάρχουν και πιο γρηγοροι που καμία φορά δεν τους πιάνει και το μάτι σου.
  9. Δηλάδη για να κατάλαβουμε επειδή έκανες ένα K04 έμαθες τα πάντα από βελτίωση,και οι υπόλοιποι δεν ξέρουν τίποτα. Sorry φίλος αλλά δεν πάει έτσι.
  10. Λοιπον να πω και εγω Audi TTS Audi S3 Golf gti II,III,IV.V,VI Audi RS2 Fiat coupe 20vt Opel vectra 2000 turbo 4x4 Punto GT 255ps Nissan S14 330PS Nissan 300zx BMW M3 E30,E36 και Μ3 Ε92 την καινουργια. και αρκετα αλλα που δεν θυμαμε τωρα. Οσο για αργα, απειρα που δεν ειναι αξια αναφορας Ολα αυτα απο φιλους,γνωστους αλλα και λογω επαγγελματος. Σε αντιπροσωπεια δουλευω οποτε εχω και τυχερα.
  11. luka

    New Ibiza Cupra

    Εγω παντως πιστευω ειναι καλη επιλογη το cupra και μια και ετυχε και το οδηγησα πριν δυο μερες εχω να πω οτι παει πολυ καλα και λογω βαρους βεβαια, 1170 κιλα ειναι και προβληματιζει αρκετα γρηγορα μικρα αυτοκινητα της σειρας π.χ 207rc,corsaOPC. Με τα συγκεκριμενα την ημερα που το οδηγησα εγινε και δοκιμη και ηταν και απο τα δυο μπροστα.
  12. Πηγαινε σε μια αντιπροσωπεια και ζητα τους να στο δειξουν γιατι το εχουν ολοι.Εχει ερθει με ενημερωση σε ολους και με φωτο για να δεις.Στο λεω σιγουρα γιατι τα εχω δει. Ασχετο, αλλα αν το δεις το πιο πιθανο να το παρεις γιατι ειναι αρκετα ωραιο.
  13. Φιλε μου η εκδοση R-LINE εχει νεους προφυλακτηρες,πλευρικα μαρσπιε,μεγαλυτερη αεροτομη οροφης,φιμε πισω φωτιστικα σωματα και νεες ζαντες αλουμινιου 17 ιντσων με την ονομασια MALLORY.Oι εξατμισεις ειναι κανονικα οπως ηταν και πριν δηλ. απο την μια πλευρα μονο.Και στο κατωφλι εισοδου θα εχει λογοτυπα R-LINE. Το πακετο δεν διατιθεται σε ανοιχτο μπλε,σκουρο μπλε,γκρι και ασημι opal. Ελπιζω να βοηθησα.
  14. Το group vw αλλαξε το TFSI σε TSI για συντομευση γιατι και ο TSI TFSI ειναι δηλ. τουρμπο αμμεσου ψεκασμου.Τωρα ο κινητηρας απο το καινουργιο GTI εχει διαφορες οπως π.χ χαμηλοτερη σχεση συμπιεσης,καδενα,διαφορετικη εισαγωγη.Τα scirocco που εβγαιναν μεχρι τωρα φωρουσαν τον παλιο με τα 200ps αλλα αυτα που θα φτιαχτουν απο 45η εβδομαδα 2009 θα φορουν τον κινητηρα απο το GTI με τα 210ps.Αυτος ο κινητηρας ειναι ιδιος με αυτον που φορουν τα audi μονο που δεν εχει το AVS.
  15. Kαλησπερα και απο εμενα σε ολους με λενε μιχαλη και εχω του group VAG αμαξι ενα FABIA 1.4 16V. Εχει φιλτρο ελευθερας και ελατηρια APEX. Ειμαι 34 ετων και ειμαι πωλητης σε αντιπροσωπια VolksWagen.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.