Jump to content

aposg99

Members
  • Posts

    36
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by aposg99

  1. Περισσοτερο με ενδιαφερει το σωστο καυσιμο κ επειτα η τιμη αλλα οκ...θα το εχω υπ οψιν
  2. Καλα..αυτο θα γινει σιγουρα...αλλα θα χρειαστει ανεφοδιασμος βορειοτερα. Thnx
  3. Ευχαριστω για την πληροφορια αλλα δεν με εξυπηρετει η Χαλκιδα δυστυχως.
  4. Με την κατασταση που επικρατει στις τιμες η αισχροκερδια βρισκει εδαφος ακομα περισσοτερο . Θα μετακινηθω για τις καλοκαιρινες διακοπες μου στη Β. Ευβοια και η λυση μεταφορας καυσιμου απο Αττικη δεν ειναι εκτος απο ασφαλης λυση και η ιδανικη για την καταναλωση που θα γινει. Εχουμε εικονα για αξιοπιστα πρατηρια στη Βορεια Ευβοια...πλευρα Λιμνης...Αιδηψου....Ιστιαιας??
  5. μετα απο καιρο απουσιας λογο υποχρεωσεων και κακου συντονισμου λογο δουλειας επιτελους! ΜΕΣΑ !
  6. θα συμφωνουσα στην λυση του πανελ K&N για οικονομικα.συντομα θα γινει η ανακατασκευη της χειροποιητης εξατμισης μου και θα φτιαχτει και χειροποιητη εισαγωγη.θα γινει και δυναμομετρηση μετα την αλλαγη και θα αναφερω και το καστος.συνολικα δεν θα ξεπερνα τα 500 ευρο για πληρη ανακατασκευη εξατμισης και απο την αρχη η εισαγωγη.
  7. aposg99

    S3 Intercooler

    ναι,αν και αναφερεται στο 6αρι.δεν ξερω αν εχει διαφορες.
  8. aposg99

    S3 Intercooler

    ειμαι σε αναζητηση για σχετικα αμεση τοποθετηση ιντερκουλερ.εχω καταληξει στη λυση του s3.εχω το golf 5 140hp του 2008.αν καποιος μπορει να βοηθησει με πληροφοριες ποιο ακριβως (απο ποιο s3,αλλαγες που θα χρειαστουν-αν χρειαστουν-και οτι αλλο),κοστος (περιπου) ή ακομα και με συνεργειο τοποθετησης θα ημουν ευγνωμων.αν γνωριζει καποιος καποιο λινκ απο ebay,του φορουμ μας ή οτι αλλο ας κανει το κοπο!!! ευχαριστω!!
  9. ειχα και εγω καποια παρομοια προβληματα εχοντας κανει νωριτερα το μπρος πισω των ελαστικων.αποδειχθηκε οτι ο προηγουμενος μαστορας δεν εκανε σωστη δουλεια ουτε στην ζυγοσταθμιση ουτε στην ευθηγραμμιση(εκανα 5 επισκεψεις για διορθωσεις!!).πηγα και εγω στον Πουπακη (μενιδι) και εμεινα πολυ ευχαριστημενος γιατι διορθωθηκε το οποιο προβλημα και ο Νικος ηταν πολυ εξυπηρετικος.δεν μπορω να εγγυηθω για την δουλεια του αλλα εμπιστευομαι τον φιλο που μου τον προτινε καθοτι ειναι μηχανολογος-μηχανικος και λατρης των αυτοκινητων.οι ικανοτητες του στην οδηγηση και οι γνωσεις του πανω σε μετατροπες και ρυθμισεις θα τον εβαζαν σιγουρα στην θεση καποιου αγωνιστικου οχηματος αν και δεν το επελεξε!!!αν ηταν και αυτος εκει την στιγμη που πηγα θα μπορουσα να αναφερω περισσοτερα για την ποιοτητα της δουλειας του Νικου (dr. Poupakis)
  10. Μεσα!!!ξεκιναω να μαζευω το χρημα,θα κανω μια ερευνα γενικοτερα κ θα ποσταρω εδω τα αποτελεσματα μεσα στο διαστημα που εχει δωθει για συμμετοχες. καλο θα ηταν οσοι εχουν μια σχετικη εμπειρια απο ταξιδι στην Ιταλια να δωσουν σχετικες πληροφοριες για ακομη καλυτερο αποτελεσμα της ερευνας που θα κανει ο καθενας για το ταξιδι.
  11. ασχετα με το κεντρικο κομματι του ελαστικου η βασικη απορια και ερωτηση αφορα μονο και μονο για τα τακουνια. και ρωτω λοιπον γιατι τα 4 λαστιχα χωριζονται σε δυο ζευγη και δεν ειναι ιδια και τα 4?
  12. για ποιο λογο ομως ειναι ετσι τα τακουνια?τα νερα δηλαδη στην αριστερη πανε προς τα πισω και στην δεξια πανε μπρος? (το τρακτερωτο του πατηματος ειναι στην εσωτερικη πλευρα του καθε ελαστικου)
  13. αρα πες μου οτι λεω βλακειες να κλεισω το στομα μου!! τι αλλο μπορει να προκαλεσε αυτη τη κλιση?
  14. οι αυλακωσεις στα πλαινα(τακουνι) στους αριστερους τροχους πανε προς τα πισω ( / )και στους δεξιους πανε προς τα μπρος ( / )(!!!) σε ολα γραφει outside! μηπως ειμαι λαθος και λεω βλακειες?
  15. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!οσος ζεις μαθαινεις και αν κοιταξεις λιγο προσεκτικα ισως και με λιγη βοηθεια να βρεις το οποιο προβλημα και τη λυση του. τελικα οταν εβαλα τα ελαστικα οσο και αν απιστευτο και αν ακουστει πρεπει να εβαλαν 2 αριστερα ελαστικα στην δεξια πλευρα.!!! επειδη δεν ειμαι ουτε μηχανικος ουτε και με σχετικη εμπειρια σε καποια πραγματα(ισως και λιγο ευκολοπιστος) εμπιστευτικα τον επαγγελματια που και εξυπηρετικος ηταν και προθυμος για καθως και σχετικα φθηνος . συζητωντας με εναν φιλο που παρατηρησαμε το φαινομενο το πως ηταν τα ελαστικα(τακουνια και το πατημα στο κεντρο των ελαστικων) θα μπορουσε να εχει τεθει θεμα ασφαλειας σε εντονο φρεναρισμα(στεγνο ή βρεγμενο) καθως και καταστροφη του ελαστικου εκτος χρονοδιαγραμματος διαρκειας ζωης του και αναλογης χρησης.
  16. φοραω τα continental sportcontact2 (205/55/16) στο golf v πηγα προσφατα για το τριτο μπρος πισω στις ροδες καθως και ευθυγραμμιση-ζυγοσταθμιση.φευγοντας απο το μαγαζι το αυτο/το τραβαγε δεξια(χρειαζοταν να κραταω κ να στρεφω αριστερα για ισορροπια).εγιναν αλλες 2 ευθυγραμμισεις με σχετικη βελτιωση. στη ζυγοσταθμιση δεν ειχε σοβαρες απωλειες και οι πιεσεις των ελαστικων ηταν σωστες.ο ιδιοκτητης του καταστηματος μου ανεφερε να αλλαξουμε τους μπροστινους τροχους αριστερα-δεξια.ειναι εφικτο γενικα,μπορει να γινει στο συγκεκριμενο ελαστικο ή θα χρειστει να κοιταξω κατι αλλο που μπορει να φταιει και τι θα μπορουσε να ειναι αυτο?
  17. το συνολικο κοστος........ για το πολυ καλο αποτελεσμα που ειχες?
  18. Χρονια πολλα και Καλη χρονια σε ολους!!!υγεια,χαρα,αισιοδοξια!!πολλα και απροβληματιστα χιλιομετρα και χωρις ατυχηματα.οδηγουμε με ασφαλεια,δεν εκβιαζουμε και δεν προκαλουμε στους ελληνικους καροδρομους.καλα τουρμπισματα!!!!
  19. καθυστερημενο το entry αλλα οχι και σιγουρο απολυτα καθωτι εργαζομαι μεχρι 23:00.θα προσπαθησω παντως και με παρεα 1 με 2 ατομα.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.