Jump to content

j.k

Members
  • Posts

    106
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by j.k

  1. j.k

    Golf Mk5 Gti Owners

    Είναι αρκετά ρυθμίσιμο το 5αρι και γι αυτό συμβαίνει αυτό! Αν μάθεις να το χρησιμοποιείς σωστά μπορεί να σου φάνει και χρήσιμο σε κάποιες περιπτώσεις! Βέβαια για να υπάρξει εξικοίωση χρειάζεται προσοχή στην αρχή. Αν μπεις με σωστές γραμμές το αμάξι είναι τέλειο αλλά αν για κάποιο λόγο το μετανιώσεις ή πανικοβληθείς και φερθείς απότομα στο τιμόνι ή το φρένο τότε ναι μπορεί να πλασαριστεί πολύ εύκολα και συνήθως όταν δεν το θέλεις είναι δυσάρεστο!
  2. Μόλις είδα το DIY σου k.pil στην αρχή όσο περίμενα να κατέβει νόμιζα οτι θα έβλεπα κάποιο ξένο DIY !!! Φίλε είσαι κορυφή είναι ένα απο τα καλύτερα DIY που έχω δει! Σου αξίζει ένα μεγάλο Μ Π Ρ Α Β Ο
  3. ΟΚ τα βρήκα!!! Θα δω και το DIY σου k.pill κι ελπίζω να το καταφφέρω το όλο project!
  4. Αυτά ψάχνω κι εγώ αλλά δεν τα βρίσκω ρε γμτ! Anyway αφού υπάρχουν θα τα βρω! Μήπως πρέπει πρώτα να αφαιρέσω τα πλαστικά καπάκια της κολώνας για να έχω πρόσβαση σε αυτά???
  5. Όλα καλά κι ωραία αλλά μπορείτε ρε παιδιά εσείς που το έχετε κάνει να μου πείτε πως βγαίνει ο αερόσακος απο το τιμόνι???
  6. j.k

    Golf Mk5 Gti Owners

    Έκαστο η ζεύγος??? Thanx προκαταβολικά!
  7. j.k

    Golf Mk5 Gti Owners

    Ξέρει κανείς να μου πει πόσο κοστίζουν τα μάυρα κωλοφάναρα που φοράει το ED30 ή το R32??(Ίδια δεν είναι ή είναι η ιδέα μου???)
  8. Ισχύει αυτό που λες αλλά δυστηχώς εδώ Θεσσαλονίκη σε κανένα βνζινάδικο ΒΡ δεν είχαν το 5-30 που προτείνει ο κατσκευαστής και σε έναν που το βρήκα το είχε 20¤ το λίτρο!!!!!!
  9. j.k

    Golf Mk5 Gti Owners

    Επείδη δεν είναι το πρώτο μου turboκίνητο του ομίλου πάντα κυκλοφορώ με ένα λίτρο μαζί μου γιατί ξέρω οτι καίει. Τα κοιτάω μια φορά κάθε δύο βδομάδες συνήθως η μετά από μεγάλο ταξίδι. Υπέθεσα πως η αυξημένη κατανάλωση ωφείλεται στο οτι ο κινητήρηας είναι ακόμη καινούριος και σφιχτός αλλά ήθελα να δω όντως είναι έτσι η έτυχε μόνο σε εμένα! Προς τα παρών δεν ανυσηχώ θα ανυσηχώ αν συνεχίσει έτσι και μετά τα 10.000χλμ.
  10. Αν σε ενδιαφέρει "ολόσωμη" και επώνυμη η λύση είναι μία! Miltek! Διαφορετικά αν ψάχνεσαι μόνο για τελικό διάλεξε ότι νομίζεις πάνω κάτω όλες ίδιες είναι! Αν και νομίζω θα σου βγεί πιο φθηνά κάποια από Έλληνα εξατμισά η οποίες όμως τις περισσότερες φορές είναι πιστά αντίγραφα επώνυμων με παρόμοια αξιοπιστία και χρόνο ζωής. Φρόντισε απλά να είναι ανοξείδωτη!
  11. Εγώ έστειλα e-mail στην Castrol εδώ στην Ελλάδα και μου έστειλε μια λίστα με 4ονόματα και τηλέφωνα. Ούτε εγώ έβρισκα!
  12. j.k

    Golf Mk5 Gti Owners

    Εγώ έχω 3500km και έχει κάψει κάτι λιγότερο από 1λίτρο!!! Ας ελπίσω οτι φταίει το οτι είναι καινούριο ακόμη! Αν και έκανα βλακεία και δεν έλεγξα τα λάδια όταν το παρέλαβα και χρειάστηκε στα 1000km που το τσέκαρα να συμπληρώσω μισό λίτρο!
  13. j.k

    Golf Mk5 Gti Owners

    Τι κατανάλωση λαδιού έχετε παρατηρήσει στα GTI σας???
  14. Αν γυρίσεις πίσω στην προηγούμενη σελίδα θα δεις σε φωτογραφία στο Post #12 ποια είναι η απλή και ποιά η plus.
  15. Τελικά άλλαξα τη γλώσσα με το VAG-COM γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος στις μικρές οθόνες!
  16. Αυτό δεν είναι κανόνας για όλα τα yaris και ούτε σημαίνει πως δεν μπορείς να το πάθεις με ένα polo. Είναι πολλές οι παράμετροι που μπορούν να σε οδηγήσουν σε ένα τέτοιο συμβάν. Ούτε εμένα μ αρέσει το yaris σαν αυτοκίνητο αλλά αν ήταν να επιλέξω μεταξύ ενός polo κι ενός yaris για να κινούμε μέσα στην πολή και να πηγαίνω κάθε μέρα στη δουλεία μου και τίποτα άλλο θα διάλεγα το yaris γιατί είναι πολύ πιο ευκολοδήγητο, αξιόπιστο, άνετο και οικονομικό σε κόστος συντήρησης και κατανάλωσης καυσίμου. Κανένα γιαπωνέζικο δεν στρίβει στα ελληνικά δεδομένα όπως ένα ευρωπαϊκο τις ίδιας κατηγορίας αλλά υπάρχει λόγος που συμβαίνει αυτό. Οι εκδόσεις των γιαπωνέζικων μοντέλων που στρίβουν ή είναι αρκετά ακριβές(όπως ανέφερες) ή δεν έρχονται ποτέ στην Ευρώπη. Επλίζω να μην είμαι εγώ αυτός που σου έδωσε αυτή την εντύπωση! Έχεις δίκιο και γι αυτό δεν πρέπει τα ΜΜΕ να τα έχουμε σαν ευαγγέλια! Ψάξιμο αναζήτηση και συζήτηση με ιδιώτες είναι η καλύτερη πληροφόρηση.
  17. Στα ίδια λεφτά μπορείς να πάρεις και κάποια Kenwood που έχω την εντύπωση οτι είναι καλύτερες από τις JVC.
  18. Μου ακούγεται σαν να ζητάς μια 2μετρη ξανθιά κουκλάρα μ καλλίγραμμα πόδια και πλούσιο μπούστο που όμως δεν θα κάνει 2ώρες να ετοιμαστεί πριν βγει για ποτό και δεν θα την κοιτάνε οι άλλοι άντρες όταν θα κυκλοφορεί μόνη της στο δρόμο. Λογικά όσο πιο μπάσο ήχο βγάζει μια εξάτμιση τόσο περισσότερους συντονισμούς μπορεί να δημιουργήσει οι οποίοι συντονισμοί με τη σειρά τους θα παράγουν κάποιο σχετικό θόρυβο. Για να βελτιωθεί ελαφρά η απόδοση σημαίνει οτι τα καυσαέρια θα δραπετεύουν πιο εύκολα κάτι το οποίο για να επιτευχθεί χρειάζεται ελάχιστα πιο ελεύθερη εξάτμιση από τη μαμά. Πράγμα το οποίο σημαίνει περισσότερο ήχο-θόρυβο από την εξάτμιση. Δεν αντιλέγω ωραία αυτά που ζητάς αλλά είναι λίγο ουτοπικά. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι βρεις κάποιους με διάφορεικέ εξατμίσεις και να σε κάνουν μια μακρινή βόλτα για να μπορέσεις να βγάλεις συμπέρασμα τι ακριβώς ταιριάζει περισσότερο στο αυτί σου μιας και ο καθ ένας μας έχει διαφορετικά γούστα και αυτιά και όπως και να το κάνουμε δεν μπορεί ένας ήχος-θόρυβος να περιγραφεί ακριβώς με λόγια. Καλό θα ήταν επίσης αν θα ήταν εφικτό να τα οδηγήσεις εσύ μιας και ο ήχος της εξάτμισης πολλές φορές είναι αρκετά διαφορετικός από την θέση του συνοδηγού.
  19. Φίλε μου δεν υπάρχει καλό και κακό αυτοκίνητο τουλάχιστον όχι σε απόλυτο βαθμό. Για εσένα εμένα και ίσως και τους φίλους μας "καλό" μπορεί να είναι το οτι ένα αυτοκίνητο είναι απο τον κατσκευαστή του πολύ σκληρό και στρίβει σαν τρένο. Μια άλλη όμως κατηγορία ανθρώπων μπορεί να προτιμήσουν ένα αυτοκίνητο που κουνιέται σαν βάρκα σε τρυκιμία στις στροφές αλλά στην καμπίνα δεν κουνιέται τίποτα και δεν ακούγεται το παραμικρό. Κάθε αυτοκίνητο έχει προσανατολιστεί προς μια κατεύθυνση και ένα συγκεκριμένο αγοραστικό κοινό. Είναι καλά σε κάτι αλλά υστερούν σε κάτι άλλο. Εμένα μου αρέσει ο θόρυβος της ελεύθερης εξάτμισης ακόμη και στο ταξίδι, δεν ίσχύει όμως για όλους αυτό. Οπότε δν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε εύκολα ένα μοντέλο καλό η κακό. Ένα απλό παράδειγμα. Γνωρίζω κάποιον ο οπίος είναι επαγγελματίας οδηγός χρόνια τώρα και λάτρης οτιδήποτε μηχανοκίνητου με ρόδες. Δεν συμπάθησε και ούτε θα συμπαθήσει ποτέ τα χαμηλοπρόφιλα ελαστικά, σε polo του 16βάλβιδο του 98 έβγαλε τις πανέμορφες 15άρες με το 45άρι (αν θυμάμαι καλά) προφίλ και έβαλε 14αρές γιατί ήθελε "μάγουλο". Αυτός ο άνθρωπος όμως στο ορεινό στροφιλίκι με τις 14άρες και το μάγουλο δεν πιάνεται ακόμη και απο δυνατότερα αυτοκίνητα από αυτό που οδηγεί. Αυτό είναι το στυλ του κι έτσι βολεύεται μπορεί το polaκι του εμαφανησιακά να φαινόταν χάλια το αποτελέσμα όμως οταν το καβαλούσε ήταν αντιστρόφως ανάλογο με την διάσταση της ζάντας. Αυτό που θέλω να πω είναι οτι είναι καθαρά θέμα του τι ταιριάζει στο τρόπο που οδηγάς και σε αυτά που θέλει ο καθ ένας από το αυτοκίνητο του, οπότε δεν γίνεται να βάλουμε την ταμπέλα "κακό" έτσι απλά σε ένα μοντέλο. Μπορώ να σου βρώ 1000λόγους που το yaris είναι κακό αυτοκίνητο και χειρότερο από ένα polo αλλά και άλλους τόσους που είναι καλό και μάλιστα καλύτερο από ένα polo.
  20. Δεν διαφωνώ! Στα νούμερα είναι το μεγαλύτερο τσίρκο όλοι τους. ¶λλες φορές τραβάς τα μαλλιά σου μ αυτά που βλέπεις γιατί απλά κάνανε κάποιο τυπογραφικό λάθος που καλώς η κακώς ποτέ δεν μπήκαν στη διαδικασία να το διορθώσουν σε κάποιο επόμενο τεύχος για να κερδίσουν μια ακόμη σελίδα για διαφημίσεις και άλλοτε πάλι τα νούμερα είναι τόσο διαφορετικά για ένα κάρο λόγους που ο αναγνώστης δεν υπάρχει περίπτωση να εντοπίσει. Οπότε βλέπεις τι λέει ο κατασκευαστής και υπολογίζεις λίγο πιο απαισιόδοξα νούμερα για τα ελληνικά δεδομένα μιας και οι δοκιμές του κατασκευαστή γίνονται στις πιο ιδανικές συνθήκες, καλή άσφαλτος, άπνοια, ρεζερβουάρ στο 1/4, χεράς οδηγός κτλ. Θεωρώ πως τα απόλυτα νούμερα εμένα προσωπικά δεν έχουν να μου πούνε τίποτα για την καθημερινή πραγματικότητα του Έλληνα. Δεν κρίνω ένα αμάξι αν είναι 1χιλιογραμμόμετρο πάνω η κάτω η ροπή του ούτε αν η διαφορά στις τιμές των επιδόσεων είναι +-1δευτερόλεπτο. Θέλω να έχω μια πιο σφαιρική άποψη.Ξέρω πως πολλοί μπορεί να διαφωνήσουν μ αυτό αλλά αυτή είναι η καθαρά προσωπική μου άποψη όταν συζητάμε για καθημερινή χρήση στα μεγάλα αστικά κέντρα και όχι για κάποια πιο "ειδική χρήση" όπου οι μικροδιαφορές παίζουν τον μεγαλύτερο ρόλο, άσχετα αν αυτό το νούμερο είναι ρεπρίζ ή γωνία προσέγγισης. Δεν χρειάζεται για παράδειγμα να μου αναφέρουν τα περιοδικά οτι ένα αυτοκίνητο με σκληρή ανάρτηση που στρίβει σαν τρένο θα με κουράσει στην καθημερινότητα της πόλης όταν κινούμε σε ευθείες γραμμές ή ότι έχει περισσότερες πιθανότητες να τρίξει από ένα ποιοτικά όμοιο αλλά με μαλακή ανάρτση. Ακόμη και όταν τα τσεπώνουν από μια εταιρεία και μου παρουσιάζουμ μόνο τα (+) μπορώ να καταλάβω πως στην ακριβώς απέναντι όχθη που δεν μου δείξανε ποτέ είναι τα (-). Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός χωρίς να κουράζω.
  21. Είναι δυνατόν??/ Ένα απο τα ατού του συγκεκριμένου αυτοκινήτου είναι το στήσιμο του και αυτό είναι κοινώς αποδεκτό ακόμη κι από ανθρώπους που δεν είναι fan της συγκεκριμένης φίρμας.
  22. Μήπως εννοείς αυτό της OSIR??
  23. Για να μην ανοίγω άλλο topic να ρωτήσω εδώ. Στην απλή οθόνη υπάρχει τρόπος τα διάφορα μηνύματα που εμφανίζονται να είναι στην Αγγλική γλώσσα και όχι στην Γερμανική που είναι τώρα. ("Bitte gurt anlegen"---για τη ζώνη). Και αν ναι ποιος είναι ο τρόπος αλλαγής τη γλώσσας.
  24. Αν και δεν θέλω να κάνω κριτική απλά θα πω πως για τους 4Τ επιφυλάσομαι στις απόψεις τους. Καλό είναι όταν διαβάζουμε κάποια περιοδικά να προσπαθούμε να ψυχολογούμαι και λίγο αυτούς που γράφουν σε αυτά. Είναι κι αυτοί άνθρωποι όπως εμείς με λάθη και πάθη. Στο ίδιο περιοδικό για παράδειγμα μπορεί να ακούσεις 2 διαφορετικές απόψεις απο τον εκάστοτε δημοσιγράφο κι αυτο γιατί ο καθ ένας κρίνει με βάση αυτά που κάνουν εντύπωση (θετική ή αρνιτική) σε εκείνον. Υπάρχει π.χ ο δημοσιγράφος Χ(πολύ γνωστός) που οδηγεί στην προσωπική του ζωή πισωκίνητο χρόνια τώρα και κάθε φορά που γράφει ένα συγκριτικό άρθρο μεταξύ ενός πισωκίνητου και ενός προσθιοκίνητου πάντα τείνει να εξυψώσει το πρώτο γιατί απλά είναι fan του πίσω άξονα! Ο άλλος πάλι είναι ενάντιος στα gadget και όποτε οδηγεί αυτοκίνητο με πολλά μπιχλιμπίδια τον πιάνει η κουμουνιστικο-Σπαρτιάτικη φιλοσοφία και βγάζει μια αρνητικότητα σε όλο το άρθρο, προτιμάει να οδηγεί ένα F40 πχ παρά ένα Enzo. Γι αυτό καλό θα είναι πέρα απο τα νούμερα και τις γραμμούλες που αναφέρονται στο στήσιμο να προσπαθούμε όσο μπορούμε να καταλάβουμε και τα γούστα αυτού που γράφει. Φυσικά κάτι τέτοιο επιτυγχάνεται μόνο αν μπούμε στη διαδικασία να βλέπουμε και ποιος γράφει το άρθρο και να συλλέγουμε τις απόψεις του και απο άλλα άρθρα αυτοκινητιστικού ή μη περιεχομένου. Εγώ προσωπικά προσπαθώ όσο μπορώ περισσότερο να φιλτράρω τις πληροφορίες που μας ΠΡΟΩΘΟΥΝ και θεωρώ ως δεδομένα μόνο αυτά στα οποία βλέπω να συμφωνούν όλοι οι δημοσιγράφοι.
  25. Σε γνωστό περιοδικό έχουν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο εδώ και καιρό στην κατοχή τους για test drive διαρκείας και δεν έχουν αναφέρει κάποιο απο τα παραπάνω προβλήματα. Αυτό όμως που με ανυσηχεί είναι η απορία του παραπάνω ατόμου για την διαφορετικότητα της απόκρισης που έχει το αυτοκίνητο στις διάφορες θερμοκρασίες. Πιστεύω πως αν ήταν "ενημερώμενος πολίτης" θα έπρεπε να γνωρίζει οτι όλα τα turbo μοτερ επηρεάζονται αρκετά απο την θερμοκρασία της ατμόσφαιρας όπως τα ατμοσφαιρικά απο το υψόμετρο! Σίγουρα του προέκυψαν τα παραπάνω προβλήματα αλλά σίγουρα δεν γνωρίζουμε και την χρήση που έκανε οπότε ασφαλή συμπεράσματα δεν μπορούν να προκύψουν για εμένα προσωπικά. Σίγουρα όταν αγοράζεις μια "σπορ" κατασκευή την επιλέγεις για να κινηθείς ανύσηχα αλλά υπάρχουν και κάποιες μικρολεπτομέρειες που θα πρέπει να προσέχεις π.χ πολύωρα ταξίδια με το στροφόμετρο και τον υδράργυρο κοντά στα κόκκινα σίγουρα δεν κάνουν καλό κτλ.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.