Jump to content

tsi_160

Members
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

tsi_160 last won the day on December 31 2019

tsi_160 had the most liked content!

About tsi_160

User Information

  • Gender
    Male
  • Δήμος
    Δεν έχει οριστεί
  • Νομός
    Θεσσαλονίκης

Other Info

  • Car Type
    Golf MK 6

tsi_160's Achievements

VWClub Member

VWClub Member (1/1)

2

Reputation

  1. καλησπέρα, το δικό μου έχει banner 44Ah, η οποία σε λίγες μέρες κλείνει δέκα χρόνια ζωής...
  2. καλησπέρα σε όλους! και καλή χρονιά! ενημερώνω ότι τελικά αντικαταστάθηκε το σύνολο του κιτ μεταβλητού χρονισμού (γρανάζι, φλάντζα, τεντωτηήρες, καδένα κλπ). έκτοτε το αυτοκίνητο έκανε ελάχιστα χιλιόμετρα. συνδέοντας το vagcom ξαναείδα την ίδια ακριβώς ένδειξη, δηλαδή σποραδική εμφάνιση του προβλήματος το οποίο μάλλον μόνο στις εκκινήσεις συμβαίνει (υπολογίζω 2 στις 3 εκκινήσεις). ΤΙ μου προτείνετε? Ναι μεν τα υλικά έχσουν διετή εγγύηση, αλλά δεν υπάρχει πιο έξυπνη ιδέα από το να ξεκοιλιάζουμε τον κινητήρα κάθε λίγο και λιγάκι? Είχε αναφερθεί από άλλο μέλος του φόρουμ η δοκιμαστική αλλαγή του αισθητήρα, υπάρχει μήπως κάποιο άλλη πρόταση? Ρωτώ γιατί στην αντιπροσωπεία δεν βλέπω να τους αρέσει κάτι τέτοιο (αν και κακώς κατά τη γνώμη μου δεν το έκανα εξαρχής, ωστόσο είπα να τους αφήσω μπας και το νέου τύπου γρανάζι είναι όντως καλύτερο). Any ideas?
  3. ευχαριστώ! αν και δεν υπάρχει η δυνατότητα από φίλο, γιατί ένας που έχω κατά νου δε νομίζω να έβαζε ποτέ χέρι στο αυτοκίνητό του (black box), είναι μια καλή ιδέα για συνεργείο. Μήπως στη συνέχεια (δεύτερη φάση) καθάρισμα βαλβίδας λίπανσης του εκκεντροφόρου, όπως φαίνεται μεταξύ άλλων sites σε αυτό: "http://www.sciroccocentral.co.uk/forum/viewtopic.php?f=25&t=11007" ? EDIT: το γεγονός ότι το "κρρρρρρ" στην εκκίνηση έχει ήδη γίνει αντιληπτό μερικές φορές, μήπως μας παραπέμπει περισσότερο σε τεντωτήρα και λιγότερο σε βλάβη του αισθητήρα CMP (G40)?
  4. καλησπέρα και καλή ανάσταση! μόλις παρέλαβα το VCDS από το ταχυδρομείο και η βλάβη επανεμφανίστηκε με τα παρακάτω χαρακτηριστικά: 000022 - Bank 1: CMP Sensor (G40) / Engine Speed Sensor (G28) P0016 - 000 - Incorrect Correlation - Intermittent σημειώνω ότι το αυτοκίνητο χρησιμοποιείται καθημερινά πλέον εδώ και 1 μήνα τουλάχιστον. άρα η ακινησία δεν παίζει ρόλο, όπως είχε αναφέρει και ο dikonou παραπάνω στο μήνυμα 444 (http://www.vwclub.gr/vwforum/index.php?showtopic=52386&page=23#entry560566). ωστόσο, η βλάβη εμφανίζεται ΜΟΝΟ σε ΚΑΠΟΙΕΣ εκκινήσεις-εν προκειμένω δεν ήταν ψυχρή εκκίνηση, αλλά είχε ήδη ζεσταθεί ο κινητήρας. Παραπέμπουν τα στοιχεία αυτά σε κάτι πιο συγκεκριμένο κατά τη γνώμη σας? Θα ήθελα τη γνώμη σας πριν αρχίσω να το ψάχνω με αντιπροσωπείες κλπ. Σημειωτέον επίσης το αυτοκίνητο έχει διανύσει περίπου 35000 χλμ από το φεβρουάριο του 2010 που αποκτήθηκε.
  5. Τι άμεση απόκριση ήταν αυτή!? Ευχαριστώ! Λοιπόν, έχεις δίκιο, η περιγραφή μου ήταν λίγο επιφανειακή. Στον τεντωτήρα αναφερόμουν, αλλά έχω την ελπίδα ότι οφείλεται σε μακροχρόνιες ακινησίες (7-10 μέρες) και όχι σε αστοχία υλικού, γιατί στην τελευταία περίπτωση μάλλον θα πρέπει να γίνει επέμβαση...
  6. καλησπέρα σε όλους! θα ήθελα να σας μεταφέρω την εμπειρία μου από το θέμα, που ακόμη είναι σε εκκρεμότητα, για να μου πείτε αν θέλετε τη γνώμη σας. Πέρυσι πήγα το αυτοκίνητο για συντήρηση (TSI 1.4, 160, ~40.000Χλμ). Εκεί, ο πολύ καταρτισμένος τεχνικός μου είπε ότι το σύστημα έχει εμφανίσει βλάβη στην καδένα χρονισμού. Μου προέτρεψε να το δούμε σε λίγο καιρό ξανά. Τελικά το ξαναείδαμε μετά από μερικούς μήνες στο διαγνωστικό, οπότε και μου είπε ότι εμφανίστηκε πάλι η βλάβη. Ωστόσο και στις 2 περιπτώσεις, από τα χιλιόμετρα που φαίνεται να είχε εμφανιστεί η βλάβη υπέθεσα ότι συμβαίνει κατά την εκκίνηση του κινητήρα. Τελικά θα το ξαναδούμε σε μερικές μέρες από σήμερα. Αυτό που έπραξα ήταν να χρησιμοποιώ το αυτοκίνητο κάθε μέρα, γιατί και στις 2 προαναφερθείσες περιπτώσεις εμφάνισης της βλάβης στο διαγνωστικό, χρησιμοποιούσα το αυτοκίνητο κάθε 7 μέρες περίπου, οπότε και γεννάται υποψία για το αν τα λάδια είχαν πέσει χαμηλά και ξεκινούσε η αλυσίδα χωρίς λίπανση. Έχετε κάτι να σχολιάσετε, ή μήπως σας έχει συμβεί και σε εσάς κάτι σχετικό?
  7. χαίρετε, μου άλλαξαν τρόμπα νερού και δεν το κάνει πλέον το ΤΣΑΚ.
  8. Καλησπέρα, πόσο αισθητή ήταν η πτώση στην απόδοση? Νιώθω το αυτοκίνητο λίγο αναιμικό από 2500 έως 3500 στροφές τις τελευταίες μέρες και σίγουρα δεν είναι θέμα βενζίνης γιατί έχω γεμίσει από 3-4 διαφορτετικά πρατήρια. Το "τσικ" παραμένει φυσικά. Οι τύποι στο σιρόκο φόρουμ πάντως πιστεύουν ότι δεν έχει επίπτωση στην ισχύ και απόδοση του αυτοκινήτου.
  9. Καλησπέρα, ήθελα να αναφέρω ότι εμένα μου το κάνει από την αρχή (ιανουάριος 2010) και έχω κάνει περίπου 8000 χιλιόμετρα. Τις τελευταίες μέρες πιστεύω ότι υπάρχει μία υστέρηση κατά τις 3000 στροφές και μία πτώση ισχύος.
  10. Καλησπέρα, και το δικό μου το κάνει αυτό από την αρχή. Φαντάστηκα ότι είναι φυσιολογικό. Ίσως να έχω παρατηρήσει κάποια μικρή πτώση στην απόδοση. Τι προτείνετε να κάνω? Υπόψιν θα αλλάξω λάδια μεθαύριο σε συνοικιακό συνεργείο φυσικά και φαντάζομαι το διαγνωστικό θα δείξει κάτι?
  11. καλησπέρα, σε αυτοκινητόδρομο με ταχύτητες 150-210 μετά από λίγα λεπτά περίπου 108-109 βαθμούς. Τα λάδια τα έχω 7500 χιλιόμετρα και το αυτοκίνητο αγοράστηκε πριν 5 μήνες. Να ανησυχώ?
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.