Jump to content
Slate Blackcurrant Watermelon Strawberry Orange Banana Apple Emerald Chocolate Marble
Slate Blackcurrant Watermelon Strawberry Orange Banana Apple Emerald Chocolate Marble

:excl: Day out @ Λαύριο - 16/2/2020

:excl: Νέες κεντρικές ενότητες για το T-Roc & για το Touareg

 

:excl: Ομαδική Παραγγελία Αξεσουάρ VWClub

Gmis

Members
 • Content Count

  83
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About Gmis

 • Rank
  VWClub Member
 • Birthday 01/26/1982

User Information

 • Gender
  Male | Άνδρας
 • Νομός
  Αττικής

Other Info

 • Car Type
  Golf MK 6

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Δεν είναι -δυστυχώς- ο ίδιος πλέον και δεν έχω εικόνα της τωρινής δουλειάς που γίνεται. Το μηχανικό μου θα τον ρωτήσω αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι ισχύει, προτιμότερο για μένα να μου προτείνει κάποιος πελάτης που έχει πάει και έχει μείνει ικανοποιημένος.
 2. Σε ευχαριστώ για την απάντηση Κώστα. Μου έχουν χαρακώσει το αμάξι και στις δυο πλευρές από τον πρώτο μήνα αγοράς, δεν είχε βαθουλώματα από τις κλειδιές οπότε το άφησα, σε ασημί δεν πολυφαίνεται όπως σε σκούρο χρώμα. Το έβαζα σε πάρκινγκ για 8 χρόνια. Από εκεί και μετά θεώρησα ότι δεν αξίζει για τα λεφτά που στοιχίζει πλέον το αμάξι. Ας τα φάω σουβλάκια ταξίδια και ποδήλατα και αν μαζεύονταν πολλά τότε να το έβαζα μέσα για συμμάζεμα. Με ξενερώνει που θα το βλέπω κάθε φορά που πάω να ανοίξω το αμάξι και θα βλέπω το βαθούλωμα ακόμα και από τον καθρέπτη μου. Μίλησα μόλις με έναν επαγγελματία στο Νέο Κόσμο που κάνει PDR. Μου λέει ότι έχει και γρατζουνιά και είναι ασύμφορο. Παρ'όλα αυτά επειδή θέλω να αποφύγω το στοκάρισμα θα πάω από εκεί σε καμμιά δεκαριά μέρες να το δεί μπάς και το φέρουμε. Έχετε κάποιον φανοποιό είτε τοπικό βαφέα να μου προτείνετε; Ακόμα και σε pm. Αθήνα. Έχω πάει Μοσχάτο, χρόνια πριν, και ήμουν πολύ ευχαριστημένος, έχω δει και τον πρόεδρο πού έβαψε το δικό του ολόκληρο αλλά φοβάμαι ότι θα ξεφεύγει η τιμή.
 3. Καλημέρα παιδιά, πηγαίνοντας μετά από μέρες να πάρω το αμάξι μου σήμερα βλέπω αυτό που επισύναψα... Αντί να βάψω όλη την πόρτα μπορεί να το φέρει κάποιος τοπικά να μην έχει αυτό το βαθούλωμα; Κάποιον να μου προτείνετε;
 4. Όχι δε θα κάνει. Το minijack 3,5 που θα συνδέσεις με την aux θύρα του αμαξιού (στον τεμπέλη μπροστά το έχω εγώ) είτε η άλλη άκρη του είναι δέκτης bluetooth είτε usb-c ή 3,5mm θα στέλνει μόνο ήχο στην πηγή. Το ηχοσύστημα δεν θα καταλαβαίνει ότι είναι κινητό αυτό που συνδέεις. Θα μπορείς μόνο να ανεβοκατεβάσεις την ένταση.
 5. Καλημέρα και καλή χρονιά. Μεγειά καλοτάξιδο, έχεις το highline οπότε έχεις το πολυλειτουργικό τιμόνι. Τα κουμπάκια για την κλήση που βλέπεις χρησιμοποιούνται εφ'όσον συνδεθεί το κινητό με το ηχοσύστημα μέσω bluetooth. Το RCD310 kai RCD510 δεν έχουν ενσωματωμένο bluetooth από το εργοστάσιο. Πρέπει να έχει αγοραστεί το 9w7 bluetooth kit (για RCD510) το οποίο τοποθετείται συνήθως κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού. Αν δεν το έχεις δεν μπορείς να συνδεθείς μέσω bluetooth. Το αγοράζεις μέσω αντιπροσωπίας, ebay, aliexpress. Το τελευταίο το έχει κοντά στα 100-130. Δεν γνωρίζω τι παίζει με τελωνείο. Στο ebay 170-200 νομίζω. Από αντιπροσωπία δεν ξέρω πόσο έχει.
 6. Καλημέρα Από τα λίγα που γνωρίζω το πόσο σκληρό φάινεται (που τώρα θα καταλαβαίνεις και οδοντογλυφίδα όταν περνάς από πάνω) δεν είναι θέμα ανάρτησης αλλά ελατηρίων πρώτα από όλα και προφίλ ελαστικού μετά. Η Koni γνωστή εταιρία είναι, η ρυθμιζόμενη kw θα σου βγεί πιο ακριβά, μπορεί και διπλάσια, αλλά μπορεί και να σε βολέψει. Γνώμη μου: θές κάτι άμεσο και τζάμπα; βγαλε τα ελατήρια και μείνε με τα μαμά, χαμηλό είναι έτσι και αλλιώς. Δε θα χαλάσει και τόσο γρήγορα η μαμά σου ανάρτηση.
 7. Καλημέρα παιδιά. Ενδιαφέρομαι να βάλω συναγερμό, καλύτερο από αυτόν που μου έβαλε η αντιπροσωπία όταν είχα αγοράσει το αμάξι. Συμπλήρωσα πλέον δεκαετία με το golf 6 tsi 160. Έχω διαβάσει το thread. Δε με ενδιαφέρει να έχει τρελά πράγματα πάνω και ευκολίες, Θέλω μόνο να είναι αξιόπιστος, να μην χρησιμοποιεί πολλή μπαταρία και να χρησιμοποιώ το κλειδί του αυτοκινήτου για άνοιγμα κλείσιμο. Λέω και για turbotimer για να μην περιμένω κάθε φορά να πέσει η θερμοκρασία λαδιού. Πόσο να υπολογίζω σύνολο; Έχετε να μου προτείνετε κάποιον καλό εγκαταστάτη στην Αθήνα;
 8. Λέω ότι ακόμα και μαμά φίλτρο να έχεις δεν πειράζει να βγάλεις τον πνίχτη. Επίσης αν θελήσεις ποτέ να βάλεις πρόγραμμα δουλειά περισσότερη θα σου κάνει η χοάνη, όχι το φίλτρο μέσα στο πάνελ. Είχα το αμάξι και πριν το update και μετά το update και το έτρεχα και τότε και τώρα. Πριν είχε ένα ξέσπασμα μετά τις 3500, μετά έγινε πιο γραμμικό σε σημείο που τότε μου φάνηκε σαν να έχασα ιπποδύναμη. Μετά από λίγο καιρό το συνήθισα. Δεν κατάλαβα διαφορά στις χαμηλές να σου πώ την αλήθεια.
 9. Καλημέρα, έχω το ίδιο αυτοκίνητο με σένα με αυτό τον κινητήρα τελείως μαμά χωρίς πνίχτη. Άλλαξα και εγώ τελευταία Ν75 και Ν249, αν θυμάμαι καλά Οι αυθεντικές (από VW) στοιχίζουν κοντά στα 45€ η μία (με την έκτπωση 10% αν είσαι πελάτης μιας αντιπροσωπίας). Νόμίζω ότι το φίλτρο μάλλον αχρείαστο σου ήταν γιατί δεν έχεις αλλάξει πρόγραμμα. Οπότε δεν έχει αλλάξει η συμπίεση του μίγματος και δεν χρειάζεσαι περισσότερο αέρα. Ο πνίχτης όκ δεν κάνει κάτι να τον βγάλεις. Αυτοί οι κινητήρες μετά τις 2300 αρπάζουν. Επίσης μην περιμένεις εν κινήσει σοβαρή επιτάχυνση αν δεν πιάσεις τις 3000 στροφές, και ειδικά με 6η το ξεχνάς, είναι overdrive. Καλό έκανες που τα άλλαξες αυτά γιατί η Ν75 είναι σε σημείο που ζεσταίνεται αρκετά από τον κινητήρα και με τον καιρό χάνει τη λειτουργικότητά της. Η Ν249 απέκτησε διάφορες εκδόσεις, η τωρινή είναι η revD(?) ας με διορθώσει όποιος θυμάται καλύτερα. Οι ανοιχτές σκάστρες σε αυτούς τους κινητήρες δε νομίζω οτί βγάζαν θέματα αλλά δεν κρατούσαν ψηλά την πίεση οπότε έχανες σε απόδοση. Οπως και να χει αν έχεις απορίες για το πώς πρέπει να πηγαίνει το δικό σου μπορούμε κάποια στιγμή να τα δούμε από κοντά αν μένεις Αθήνα. Η δουλειά μου είναι πάνω στην εθνική οπότε μπορούμε να κάνουμε απογευματινές ώρες πιο εύκολα δοκιμή. Νομίζω ότι οργανώνεται και gocart συνάντηση του vwclub οπότε αν βολεύει και τους δυό μπορεί να το κανονίσουμε και έτσι.
 10. Έχω δοκιμάσει 4 διαφορετικά ελαστικά 205/55 r16 στο δικό μου (golf vi 1.4 160 μόνο μαμά). Πρώτα τα michelin energy saver από το εργοστάσιο. Καλά και τίμια για τα δεδομένα τους, κράτησαν 45k. Μετά τα michelin pilot sport 2. Στην αρχή καταπληκτικά σε κράτημα και αθόρυβα, μετά τα 25k και μέχρι τα 45k δεν μου άρεσαν γλυστρούσαν, βέβαια δεν έκανα αλλαγή τα μπρός πίσω όταν χρειάστηκε και αυτό σίγουρα έπαιξε ρόλο. Μετά τα dunlop sport blueresponse για άλλα 45k. Σκληρά και θορυβώδη στην κύλιση, τίποτα ιδιαίτερο σε κράτημα, δεν τα προτείνω για το μοντέλο μας. Τέλος, εδώ και 15k έχω βάλει τα michelin pilot sport 4 (στις 12k έβαλα τα μπρός πίσω μαζί με ζυγοστάθμιση). Όπως και τα ps2 σούπερ σε κράτημα και αθόρυβα, σε βροχή και στους απαράδεκτους δρόμους μας δεν τα προτείνω για φουλ σπορ οδήγηση. Από κατανάλωση δεν έχω δει αξιοσημείωτες διαφορές σε όλα. Μετράω χιλιόμετρα από γέμισμα σε γέμισμα, δεν πέφτω κάτω από 7,8 ποτέ, το trip computer μας δεν είναι αξιόπιστο.
 11. Λοιπόν μάγκες για να κλείσει από μένα το ερώτημα, έψαξα περισσότερο, διάβασα και κατέληξα στα εξής: Για να μεταφέρει κάποιος ήχο από το κινητό του στο rcd μπορεί: α) μέσω του media in (εφ'όσον διαθέτει) να αγοράσει από ebay μιά έξοδο σε usb female (VW MDI USB lead) που θα του βγεί μαζί με τα μεταφορικά κοντά στα 23 ευρώ (σημερινά δεδομένα). Θα συνδέσει το κινητό με αυτό μετά με δικό του καλώδιο usb male to micro usb (ή usbC ή ό,τι έχει). β) αν δεν έχει το premium BT πακέτο να αγοράσει το 9W7 Bluetooth Kit. Στο ebay πάει γύρω στα 200 ευρώ (δεν ξέρω πόσο στην αντιπροσωπία) ή να ψαχτεί μέσω aliexpress και να του κοστίζει γύρω στα μισά (άγνωστο πότε θα φτάσει στα χέρια του με τα προβλήματα στα τελωνεία). Το Kit είναι το πλέον ενδεδειγμένο για να συνεργαστεί το κινητό με το εργοστασιακό rcd για να μεταφέρεται ήχος αλλά και κλήσεις στα ηχεία από το κινητό. Όμως όποιος χρησιμοποιεί spotify στο κινητό του δεν μπορεί λόγω copyright να μεταφέρει ήχο μέσω της εξόδου του κινητού micro usb (ή usbC ή ό,τι έχει). Οπότε αποκλείεται το media in. Έχει τις εξής 3 επιλογές: α) το 9W7 bluetooth kit (όπως πιο πάνω) β) καλώδιο mini jack to mini jack (3.5mm to 3.5mm) με σύνδεση απ'ευθείας στην aux in θύρα. θα είναι συνδεδεμένο στο auxillary με έλεγχο πλέον μόνο της έντασης του ήχου. Περίπου 5 ευρώ από οποιοδήποτε ηλεκτρονικό κατάστημα. γ) Να δοκιμάσει το καλώδιο του link: https://community.spotify.com/t5/forums/v3_1/forumtopicpage/board-id/spotifyandroid/thread-id/34314/page/3. Δεν γνωρίζω κατά πόσο δουλεύει αυτό.
 12. Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Το κινητό έχει έξοδο και για ακουστικά εκτός από usbC, μάλλον θα βολεύει περισσότερο. Πώς θα το συνδέσω με το αμαξι; Update: Έχω είσοδο για media in στον τεμπέλη και aux in εξωτερικά πάνω από την ποτηροθήκη. Διάβασα το thread σας όλο, κοίταξα κάποια ξένα site και πήγα και πριν λίγο στο αμάξι να ξαναθυμηθώ το setup interface του rcd310 μου. Βλέπω ότι θα μπορούσα ίσως να το συνδέσω χωρίς καλώδια μέσω bluetooth και να απαντώ και στις κλήσεις χωρίς να το βάζω συνέχεια στην ανοιχτή ακρόαση. Για να ξέρουμε για τί έκδοση golf vi μιλάμε, έχω το highline (με όλα τα κουμπιά στο τιμόνι) και από εξτρά ηλεκτρικά έχω το πακέτο με τα αυτόματα φώτα, αυτόματους υαλοκαθαριστήρες, ηλ. αναδιπλούμενους και θερμαινόμενους καθρέπτες. Ασχολήθηκα αποκλειστικά με τις επιλογές πάνω στο rcd 310, ακόμα δεν έψαξα κάτι στην κεντρική οθόνη του οδηγού. Την επιλογή για audio bluetooth την έχω αλλά δεν κάνει τίποτα όταν το βάζω στο on. Μήπως θέλει παρατεταμένο πάτημα; Θέλει πάτημα 2 και 3 κουμπιών; Μόλις διάβασα σε ένα ξένο site ότι θέλει να πατήσεις τα κουμπιά αριστερά δεξιά του πίνακα οργάνων. Το κινητό μου πάντως δεν βγάζει καμμιά συσκευή bluetooth κοντά. Κάτω από το κάθισμα του οδηγού ακόμα δεν έχω βρεί ψηλαφώντας κάτι που να μοιάζει για συσκευή bluetooth. Τι κάνω;;;;; Κάθε βοήθεια άπειρα εκτιμητέα και δεκτή.
 13. Χαιρετώ την παρέα, βλέπω με χαρά ότι αρκετοί από παλιά με golf 6 παραμένετε ενεργοί και δεν έχετε πουλήσει τα αμάξια σας. Στο θέμα μας σχετικά με το rcd310 έχω μια ερώτηση: Με την αγορά του αυτοκινήτου είχα τοποθετήσει καλώδιο για ipod μέσα στον τεμπέλη. Τα χρόνια περάσαν, το έχω παρατημένο μέσα στον τεμπέλη και που και που το ακούω. Πλέον στο android κινητό μου (υποδοχή usb typeC) έχω λογαριασμό spotify premium και ακούω φουλ τραγούδια μέσω του προγράμματος. Θέλω να συνδέσω το κινητό με το ηχοσύστημα και να μεταφέρω ήχο. Υποψιάζομαι ότι μόνο aux θα είναι η σύνδεση και αλλαγές μέσω κινητού μόνο θα κάνω αλλά δεν πειράζει. Τι καλώδιο χρειάζομαι; Χρειάζεται κάποια επί πλέον κωδικοποίηση το rcd?
 14. Οχι δυστυχώς Αθήνα. Βόλο ήμουν τα Χριστούγεννα και θα ρθω σίγουρα και το καλοκαίρι, δε νομίζω για το Πάσχα.
×
×
 • Create New...