Jump to content

Gmis

Members
  • Posts

    152
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    12

Everything posted by Gmis

  1. Καλημέρα, κάτοχος mk6 CAVD. Το μαμά intercooler του gti είναι το ίδιο με του CAVD νομίζω, το s3 είναι καλύτερο. Για εξάτμιση πρέπει να πάς σε turboback, όχι μόνο catback. Με αυτα που σκέφτεσαι να βάλεις πάς στα 240+ άλογα και -3000€ στο πορτοφόλι. Φρένα δε θα βάλεις να σταματάς όπως πρέπει, γιατί του 122 είναι μόνο 288mm; Αναρτήσεις σωστές; Ζάντες (όχι βαρίδια 12+ κιλά), λάστιχα (που έχουν πάει στο Θεό με τις ανατιμήσεις, για 16ρα δίνω 100+ για τα ίδια ps4 σε σχέση με 3 χρόνια πριν); Αυτά όλα πάνε στα 5000€+, μην υπολογίζοντας τυχόν αστοχίες - ζημιές, που δε θα τα πάρεις ποτέ πίσω άμα ποτέ το πουλήσεις. Είσαι σίγουρος ότι θές να τα δώσεις και να μην δώσεις εξ'αρχής 5000 επί πλέον να αγοράσεις ένα πιο γρήγορο μαμά αυτοκίνητο; Καταλαβαίνω ότι μουρλοποιείσαι ακούγοντας για άλογα και φτιαξίματα, αλλά μήπως να το σκεφτείς καλύτερα;
  2. Το σωληνάκι του καυσίμου είναι, έχουν λασκάρει οι ενώσεις με τη λαμαρίνα και συντονίζει. Σε πολλούς έχει συμβεί. Δοχείο αναθυμιάσεων φαντάζομαι έχει μπεί after market. Δε βοηθάει ξέρω, δεν έχω βάλει μέχρι τώρα εδώ και σχεδόν 230k στο 160ρι μου και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Ειδοποίησέ μας για το αποτέλεσμα όταν το στερεώσει καλύτερα ο μηχανικός ή βάλει κανένα σφουγγαράκι ανάμεσα στο σωληνάκι και στη λαμαρίνα να μην κοπανάει τόσο εύκολα.
  3. Καλημέρα, Ποιό κινητήρα φοράει το αμάξι; Μήπως είναι το ελατήριο του συμπλέκτη; Από πού ακούγεται ο ήχος ακριβώς; Μπορείς να τον καταγράψεις και να το ανεβάσεις εδώ; Έχει να κάνει με το συμπλέκτη στην αλλαγή πρώτης δευτέρας ή με τις στροφές που είναι ο κινητήρας σε όλες τις ταχύτητες; Τύπου κοντά στις 3000; Σαν σκουριασμένη κούνια στο πάτημα του γκαζιού;
  4. Καλή χρονιά σε όλους παιδιά με υγεία και τύχη, με πολλά και ασφαλή χιλιόμετρα! Και προσοχή με τους τρελούς έξω, χθές προσπάθησε να με εμβολίσει από τα πλάγια ένα τζιπ jeep (γρήγορο) με βουλγάρικες πινακίδες που έκανε σφήνες θανάτου μέσα στην Α.Ο. επείδή του είπα ότι τον παίζει και θα σκοτώσει κανέναν, ακριβώς αυτό (μάλλον Έλληνας, ελληνικά κανονικά μιλούσε). Μετά το αρχικό σοκ είπα να τον ακολουθήσω (για να βγάλω φωτό πινακίδα), όταν κατάλαβε ότι τον πλησίαζα ξαναξεκίνησε τις σφήνες θανάτου και το παρατησα. Ηθικό δίδαγμα, μην ασχολείστε με τους τάκηδες, η φάση είναι επικίνδυνη έξω, επίσης σε γνωστό έχουν βγάλει όπλο και σουγιά - διαφορετικά περιστατικά.
  5. Καλημέρα και χρόνια πολλά, βάζω τα Mobil1 ESP όλα τα χρόνια που έχω το αμάξι μου, τώρα στα 225k+ μου έκαψε 500ml στα 12k. Είμαι πολύ ευχαριστημένος, πολύ στρωτή λειτουργία του κινητήρα (με 100ρα πάντα) και νορμάλ θερμοκρασίες όταν πιέζεται (πολύ συχνά) το αμάξι. Δοκίμασε και αυτά κάποια φορά. Καλή χρονιά σε όλους!
  6. Καλημέρα και καλή εβδομάδα, μπορείς να μας εξηγήσεις γιατί 5w40 και όχι 5w30 ή 10w40; Και γιατί μαξ στα 5k αλλαγές?
  7. Καλημέρα, το βρήκες το συγκεκριμένο ποστ; Μιλάει συγκεκριμένα και αναλυτικά για όποιο θέμα, εκτός από κιβώτια dsg. Στο ψαχτήρι πάνω δεξιά πηγαίνεις και γράφεις τι ψάχνεις. Έχεις κάποια απορία;
  8. Καλησπέρα, κάνε ένα κόπο να διαβάσεις ήδη ανοιχτά θέματα στο φόρουμ. Διαφορετικά έτοιμη απάντηση θα πάρεις στο fb σε σχετικές ομάδες.
  9. Hypersport γλυφαδα βουλιαγμένης 177. Εξειδικευμενος σε group vag, αναλαμβάνει ομως ολες τις μάρκες. Τον εμπιστεύομαι, εχω αλλάξει πολλά εκεί. Και να χρειαστεί καποτε να ανοιχτεί ο κινητήρας εκεί θα το κανω.
  10. Καλημέρα, υπολογίστε και μένα +1, σύνολο 2. Μάλλον θα συναντηθούμε απ'ευθείας στο καφέ.
  11. Update: Μόλις διάβασα αυτά που μπορεί να βοηθήσουν το φίλο που ρωτάει: https://www.golfmk6.com/forums/index.php?threads/1-4-tsi-caxa-122-hp-hesitating-on-acceleration.309022/ Δίκιο έχεις όπως το λέει για τη Ν75, αλλά κάνει άλλη δουλειά από ό,τι στον cavd. Λάθος το καταλαβαίνω;
  12. Εγώ έχω τον cavd, στον συγκεκριμένο κινητήρα η Ν75 κάνει αυτή τη δουλειά που έγραψα παραπάνω. Και το μάγκωμα που λέει ο φίλος το έκανε σε μένα μετά τις 3k που έκλεινε ο κομπρέσσορας και αναλάμβανε σταδιακά το τούρμπο. Μήπως η Ν249 (σκάστρα) είναι η waste gate? Από wikipedia: "A wastegate is a valve that controls the flow of exhaust gases to the turbine wheel in a turbocharged engine system". Αυτή η βαλβίδα δεν είναι η σκάστρα; Γνωρίζεις ή έχεις τον κινητήρα; Μπορείς να μας πεις περισσότερα γιατί είμαι άσχετος; Εφ'όσον γνωρίζεις, κάποια συμβουλή για το φίλο που ρωτάει για να μάθουμε και εμείς;
  13. Καλημέρα, Ο κινητήρας σου ο 1.4 tsi 122 (βλέπω από google ότι είναι ο κωδικός κινητήρα Caxa). Αυτό σημαίνει ότι ο κινητήρας σου έχει μόνο τούρμπο. Η βαλβίδα Ν75 που έχεις διαβάσει είναι η βαλβίδα αποσύμπλεξης κομπρέσορα για να αναλάβει το τούρμπο και αυτό αφορά μόνο τους κινητήρες τουρμπο-κομπρέσσορα. Οπότε Ν75 δεν έχεις. Η Ν249 είναι η σκάστρα. Όλα τα τούρμπο έχουν σκάστρα. Από εκεί και πέρα για το μάγκωμα καλύτερα να σου απαντήσει κάποιος άλλος που έχει ή ξέρει τον κινητήρα, δε θα σου πώ κάτι για το οποίο δεν είμαι σίγουρος.
  14. Επειδή οι κινητήρες του cross Touran έχω ακούσει ότι δεν εμφανίζονται σε άλλα μοντέλα του group vag (περίεργο, μάλλον ήθελαν να επενδύσουν στον ξεχωριστό χαρακτήρα του συγκεκριμένου), εδώ μέσα δεν τους έχει συζητήσει κανείς και αμφιβάλλω αν έχει μείνει πλέον κανείς εδώ μέσα να σου απαντήσει υπεύθυνα. Οπότε αδερφέ με κλειστά μάτια μπες εκεί που θα σου πώ: είναι μια τρομερή ομάδα στο facebook που λέγεται vwtouranclub. Ένας φίλος έχει μπει, έχει σωθεί και μου έχει πεί σχετικά. Αυτοί θα σου λύσουν όλες τις απορίες σου, είναι λίρα 100 στις απαντήσεις τους.
  15. Καλημέρα σε όλους. Υπολογίστε και μένα +1 (2 σύνολο). Λογικά θα σας βρώ όλους στο Σκλαβενίτη, αν αλλάξει κάτι θα ειδοποιήσω.
  16. Κάποια παρατήρηση-σχόλιο για αυτά που διάβασες; Κάποιο αμάξι που έχεις ξεχωρίσει; Το ποστάρισμά σου στην παρουσίαση μελών; Εκτός και αν σου έτυχε κάτι απρόοπτο και δεν κατάφερες να απαντήσεις, αν είναι να γράφεσαι, να κάνεις ερωτήσεις που έχουν ήδη αναλυθεί και απαντηθεί περισσότερες από μια φορές, για να πάρεις έτοιμη την απάντηση με μηδενικό ψάξιμο, και να εξαφανίζεσαι πάλι, υπάρχουν αρκετές ομάδες στο fb που απαντάνε στο μπάμ και δίνουν πληροφορίες τύπου "με κλειστά τα μάτια αδερφέ...". Σαν γενικό σχόλιο, σταματάω να κάνω έξυπνο τον οποιονδήποτε άσχετο (άσχετοι ήμαστε όλοι πριν τα αγοράσουμε τα αμάξια μας, και εγώ πριν από 14 χρόνια ήμουν άσχετος με το δικό μου, διάβασα όμως πρώτα, έψαξα πριν ρωτήσω, συμμετείχα σε όποια κουβέντα, όσο μπορούσα), που γράφεται τελικά μόνο για να "πάρει" και να μη "δώσει" τίποτα στην ομάδα του vwclub. Προτείνω στη διαχείριση να αλλάξουν τα δικαιώματα ποστς νέων μελών. Δηλαδή με το που γράφεται κάποιος να μην μπορεί να ανοίξει καινούριο θέμα συζήτησης πριν κάνει πχ 3 ποσταρίσματα σε ήδη ανοικτά ποστς. Κατ'αυτό τον τρόπο είναι πιο πιθανό να ποστάρουν στην "παρουσίαση μελών" και να κάνουν ένα ψάξιμο 5 λεπτών να δούν πρώτα αν κάποια ανάρτηση καλύπτει τις απορίες τους. Αν κάνουν κουτοπόνηρο σπαμ στα πρώτα 3 ποστς μόνο και μόνο για ανοίξουν δικό τους ποστ να τρώνε παρατήρηση χωρίς απάντηση στο ερώτημά τους, και αν συνεχίζουν να τρώνε ban. Θα μειώσει κατά πολύ και τα fake posts των bots πιστεύω.
  17. 25η Μαρτίου, πάνω από τη μονή Φιλοσόφου στην Αρκαδία.
  18. Μου συμβαίνει και μένα, ακριβώς ο ίδιος θόρυβος, είτε το στρίβω με λίγα είτε πατάω με ίσιο τιμόνι λίγο γκάζι από ακίνητο. Δεν είναι κρεμαγιέρα που φοβόμουν, ο μηχανικός μου είπε ότι λόγω των πιο σκληρών σινεμπλόκ και ανάρτησης που έχω ακούγεται αυτό το "τρίξιμο" και δεν είναι τίποτα.
  19. Καλημέρα και καλή εβδομάδα, Θοδωρή είχες κάποια εμπειρία με τρυπητούς δίσκους; Γιατί έχω brembo τρυπητούς μπρός πίσω εδώ και 70k και για την ώρα δε μου έχουν εμφανίσει κάτι. Αν μπορείς δώσε μας περισσότερα στοιχεία. Όσον αφορά τους χαρακτούς το πρόβλημα για μένα δεν είναι τόσο το ότι παίζει να σκούζουν, όσο ότι κάθε 20k θα θέλεις τακάκια γιατί τρίβεται περισσότερο το τακάκι περνώντας από την τομή. Φίλος με wilwood μπροστινά αυτό το πρόβλημα είχε.
  20. Κάπως καλύτερες δισκόπλακες μπορείς να βρείς. Έχω βάλει αντί για ΑΤΕ Brembo τρυπητές μπρος πίσω και τα είχα συνδυάσει με textar τακάκια (πλέον ΑΤΕ τα τακάκια). Λίγο καλύτερο φρενάρισμα θα έχεις αλλά μάλλον placebo είναι. Δεν υπάρχει αισθητή διαφορά. Αν θές να έχεις καλύτερο φρενάρισμα μπορείς να διαλέξεις να βάλεις δισκόπλακες και δαγκάνες από s3. Αν και σχετικά βαριές είναι η πιο φθηνή αναβάθμιση νομίζω αναλογικά με άλλα setups. Χωράνε στις 17ρες σου νομίζω του rline. Δε γνωρίζω τι ανταλλακτικό χρειάζεται ακριβώς για κουμπώσουν πάνω σε σένα. Ξεκίνα πρώτα με τα μπροστινά και μετά βάζεις και τα πίσω. Τα πίσω συμμετέχουν στην πέδηση περίπου 30% ενώ τα μπροστά 70%.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.