Jump to content

kostas31

Members
  • Posts

    36
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by kostas31

  1. Η λύση που βρήκα για την westgate ηταν να μου βρει ο μαστορας μεταχειρισμένο ολο το σετ, δηλαδή τουρμπινα, westgate και σαλιγκάρι. Βγάζεις, βάζεις. 300€ και 100€ τα εργατικά, σύνολο 400€. Μην την ματιάσω 3 χρόνια κομπλέ. Επίσης άλλαξα και λάδι και βάζω shell helix ect 5-30. Όλα καλά.
  2. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Είσαι αναλυτικότατος. Δεν ήξερα για τις λάμπες προτζεκτορες αυτά τα ωραία κολπάκια. Ούτε να κυνηγάμε philips ούτε osram. Σωστός.
  3. Bixenon εννοείς φώτα xenon φαντάζομαι! Πως τα έκανες; Κόστος; Η μεγάλη η σκάλα παίρνει τις Η7 από τις μεσαίες; Πολλές ερωτήσεις. Χαχαχα. Αν θέλεις απαντάς βέβαια.
  4. Εμένα η μια από τις 2 racing vision +150% μου κράτησε 1 χρόνο, 50.000 km (μεσαια σκάλα). Ωραίος φωτισμός, αλλά θα ήθελα να κρατησουν περισσότερο!
  5. Καλή Χρονιά με υγεία και ευτυχία σε όλους. Μπράβο στους διαχειριστές που έχουν μεράκι για αυτό το forum τόσα χρόνια! :)
  6. Εγώ οταν αλλαξα Ν75 έπαιρνε καλύτερα την επιταγχυνση οταν αλλαζα ταχύτητα. Ενω πρωτα ειχα καθυστέρηση στο άρπαγμα κυριως απο, δευτέρα σε τρίτη. Αν αλλάξεις όμως την Ν75 να αλλάξεις και τη σκαστρα. Ενα κομπιασμα στην επιταγχυνση και παίξιμο στο στροφων στο ρελαντί ηταν απο βουλωμενα μπεκ.
  7. Συμφωνώ, αλλά λογο χρημάτων και για να επιβεβαιωσω οτι εφταιγαν αυτα, ξεκινησα με καθαρισμό. Από τα 4 μπεκ τα 2 καθαρισαν 100% και τα 2 καθαρισαν 95%. Ο μηχανικός ειχε καθαρισει τα δικα του στα 60.000 km και του βγαλαν προβλημα μετά απο 15000 km. Εβαλε μεταχειρισμένα και τωρα έχει 130.000km χωρίς πρόβλημα. Όμως ειναι ρισκο τα μεταχειρισμένα, όποτε αν μου ξαναπαρουσιαστεί το προβλημα θα παω για καινούργια.
  8. Τελικα βρηκα την λυση σήμερα μετά από 1 χρόνο ψαξιματος για το παιξιμο στο ρελαντι και το εντονο κομπιασμα με κρυα μηχανη στο golf vi 122. Ηταν βουλωμενα τα μπεκ της βενζίνης. Ο καθαρισμός τους ομως γίνεται ΜΟΝΟ με βγαλσιμο και υπέρηχους. Πηγα να τα καθαρισω χωρις να τα βγαλω, σε μηχανικο με ειδικο μηχανημα που προσθετει χημικά σε ενα 4λιτρο με βενζινη (δεν το έβαλα μεσα στο ρεζερβουάρ), και ρουφουσε βενζινη απο το 4λιτρο δοχείο, ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ. Ευτυχώς βρηκα μηχανικο με ιδιο προβλημα στο αμαξι του και με υγραέριο επίσης, οποτε ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ ΕΠΙΤΑΧΥΝΩ κανονικα οταν τρεχω μονο με βενζίνη. Στο υγραέριο επιταχυνα κανονικά.
  9. Εμένα οταν μου αλλαξαν φιλτρο βενζινης δεν μου κουμπωσαν ενα σωληνάκι κατω απο την μηχανη και αυτο ακουγοταν στο ρελαντί. Ισως τραβήχτηκε κατα λάθος και δεν το πηρε χαμπάρι ο μηχανικος. Ευτυχως ο μηχανικος το εντοπισε έγκαιρα και απλά το κουμπωσε.
  10. Εγω βρηκα την λυση σήμερα μετά από 1 χρόνο ψαξιματος σε golf vi 122. Επαιζε στο ρελαντι και κομιαζε στην δευτέρα και τριτη ταχυτητα σαν μπουκωμενο. Ηταν βουλωμενα τα μπεκ της βενζίνης. Ο καθαρισμός τους ομως γίνεται ΜΟΝΟ με βγαλσιμο και υπέρηχους. Σώθηκα.
  11. Εγω βρηκα την λυση σήμερα μετά από 1 χρόνο ψαξιματος για το ιδιο πρόβλημα σε golf vi 122. Ηταν βουλωμενα τα μπεκ της βενζίνης. Ο καθαρισμός τους ομως γίνεται ΜΟΝΟ με βγαλσιμο και υπέρηχους. Πηγα να τα καθαρισω χωρις να τα βγαλω, σε μηχανικο με ειδικο μηχανημα που προσθετει χημικά σε ενα 4λιτρο με βενζινη (δεν το έβαλα μεσα στο ρεζερβουάρ), και ρουφουσε βενζινη απο το 4λιτρο δοχείο, ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ. Ευτυχώς βρηκα μηχανικο με ιδιο προβλημα στο αμαξι του και με υγραέριο επίσης, οποτε ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ ΕΠΙΤΑΧΥΝΩ κανονικα οταν τρεχω μονο με βενζίνη. Στο υγραέριο επιταχυνα κανονικά.
  12. Τελικά μετα απο ενα χρονο μου κανει νουμερα παλι η wg γιατι στις 3200 στροφές σταματαει να τραβει η τουρμπινα. Οπως το λες κατι στο κλαπετο γίνεται και δεν ανοιγει πιθανώς οσο θα έπρεπε. Μου αναψε και λαμπακι μηχανης με ενδειξη P0229. Αυτό το κιτ το βρισκω στα ανταλλακτικά; Αλλαξα ηδη ν75 και σκαστρα.
  13. Ναι το ίδιο. Τα συμπτώματα τα εχω οταν κανω αλλαγη απο υγραεριο σε βενζίνη, μεχρι να συνηθίσει ο εγκέφαλος την αλλαγη πιεσεων για 10 περίπου km. Οταν αλλαξα την Ν75 βελτιωθηκε κατα 80% το πρόβλημα.
  14. Καλου κακού να αλλάξεις σκαστρα μαζι με Ν75. Εγω ειχα αλλαξει μονο σκαστρα αλλα δεν αρκουσε.
  15. τελικά η βλάβη διορθώθηκε αλλάζοντας την Ν75 και μόνο. Αν άκουγα τον εγκαταστατη υγραερίου θα έδινα τζάμπα 300€. Εκανε λαθος! Οι μετρήσεις σε φιλότιμο μηχανικό έδειξαν πίεση βενζίνης έως 110bar με μέγιστο όριο για το golf vi τα 120 bar. Ας είναι καλά ο μηχανικός (βεζινης) στο εξωτερικό συνεργείο που φάνηκε ότι κατέχει από vw group...! Οπότε κανόνας: Αλλάζω σκαστρα και Ν75 ακόμη και αν δεν βράζει σχετικη βλάβη!!!
  16. Δεν είναι φυσιολογικη αντίδραση να κλείνει η ανακύκλωση όταν αλλάζεις κατεύθυνση στον αέρα.
  17. Η διάγνωση που μου κάνανε τελικα είναι βλάβη στην τρόμπα υψηλής πίεσης!!! Έχει χαμηλές πιέσεις λένε. Τώρα αν φταίει ή όχι το υγραέριο αυτό δεν το ξέρω. Άραγε πιεζεται η αντλία όταν ρίχνει υγραέριο; Καθαρίζεται η αντλία ή θέλει να σκάσω πάλι καμία 300 άρα για καινούργια;
  18. Λες να είναι πιο πλούσιο το υγραεριο; Εγώ το αντίθετο νόμιζα. Ότι είναι πιο φτωχό γιαυτο και ο εγγεφαλος της βενζίνης προσθέτει περισσότερη βενζίνη. Αλλά τότε δεν θα έβγαζε σφάλμα φτωχής βενζίνης 2177. Μάλλον έχεις δίκιο. Πάντως το αμάξι δεν τραβούσε όπως πρώτα. Το νιώθω λιγότερο σπιρτοζικο. Την άλλη βδομάδα θα πάω για διόρθωμα και ελπίζω να το κάνουν γιατί είναι η 3η φορα από το Πάσχα που το πάω για διόρθωμα.
  19. Λοιπόν επανέρχομαι στο θέμα με εξελίξεις. Άλλαξα δεύτερη φορά σε 6 μήνες το φίλτρο βενζίνης και έβαλα ένα γερμανικό. Καμία αλλαγή. Συνέχισε το μπούκωμα στην επιτάχυνση με βενζίνη και το παίξιμο στο ρελαντί όταν έβαζα μπροστά. Έπειτα φούλαρα με vpower και έβαλα ένα καθαριστικό της sanex. Έκαψα όλη την βενζίνη χωρίς να δουλεψω το υγραέριο και το αμάξι έστρωσε. Όταν άδειασε η βενζίνη και το γύρισα στο υγραέριο άρχισε πάλι τα ίδια τα παλιά. Άρα μάλλον δεν συνεργάζονται καλά οι δύο εγγεφαλοι. Επίσης όταν είχα το μπούκωμα με την βενζίνη μέτρησα μεγιστη διόρθωση στον ψεκασμό βενζίνης στο +25% ενώ ο μάστορας μου είπε ότι το ιδανικό είναι 0 έως 10% το πολύ. Ευτυχώς όλοι οι κύλινδροι δέχονται ομοιόμορφο καύσιμο γιατί στις μετρήσεις έβγαινε 0 σε όλα (όπως κατάλαβα την εξήγηση που μου εδωσε ο μάστορας). Έτσι η πρώτη εξήγηση ήταν βουλωμενα μπέκ βενζίνης. Σήμερα και αφού ξαναεβαλα vpower και το δούλεψα μόνο με βενζίνη, γιατί σώθηκε το αέριο, μου έβγαλε πάλι κωδικό 2177 και ο μηχανικός το ερμήνευσε ότι από τις πολλές διορθώσεις που κάνει συνέχεια ο εγκέφαλος της βενζίνης το έβγαλε τώρα σαν σφάλμα. Θα ξαναπάω για ρύθμιση του υγραερίου από βδομάδα και βλέπουμε.Ελπιζω τα μπέκ βενζίνης να μην είναι βουλωμενα ( κωδικός Ρ2177: φτωχή ποσότητα βενζίνης) γιατί άντε να τα βγάλεις και να τα καθαρίσει κάποιος καλός μάστορας στην Αθήνα!!! Αν ξέρετε κάποιον πείτε μου να τον έχω υπόψιν...
  20. το επομενο βήμα μετά τη αλλαγή φίλτρου βενζίνης που έκανα όπως προανέφερες είναι να βάλω injection cleaner. Δεν ξέρω αν κάνει δουλειά αλλά θα δοκιμάσω. Σήμερατο βραδυ για την ακρίβεια το έβαλα στην βενζίνη και σαν να πήγαινε μπουκωμενο. Οπότε το βγάζω στην εθνική και το διακοσάρισα. Σα να έστρωσε. Θα δω όμως και αύριο με κρύα μηχανή τι θα κάνει. Το περίεργο είναι ότι το μήνυμα βλάβης το εκανε με την 100αρα βενζίνη που έβαλα δυο φορές. Από τότε που ξαναέβαλα 98αρα όλα καλά. Για καθαρισμο μπεκ μου είπαν μόνο Αθήνα και ψάξε...
  21. τελικά η βλάβη δεν ήταν μόνο στην wg αλλά και στο κλαπέτο των καυσαερίων μέσα στο σαλιγγαρι το οποίο στηρίζεται σε ένα δαχτυλίδι το οποίο ράγισε ίσως από τις υψηλές θερμοκρασίες του υγραερίου όταν έβαλα το Aral 5-30 και μου ανεβαζε θερμοκρασίες λαδιού 117 βαθμούς κελσίου...
  22. τελικά το κολημα του τούρμπο οφείλεται σε ένα ράγισμα σε κάτι σαν παξιμάδι που κινεί το κλαπέτο των καυσαερίων και ανειωει ή κλείνει την έξοδό τους. Ο μηχανικός λέει οτι μπορεί να οφείλεται στις υψηλές θερμοκρασίες των καυσαερίων του υγραερίου. Πάμε για καινούρια...οταν βρω τα 500€ εκτός και αν ο εγκαταστάτης του υγραερίου το αναγνωρίσει και με καλύψει με την εγγύηση που μου είπε για δυο χρόνια (ανέκδοτο είπα πάλι....)!!! Ερώτηση: το leak test τι είναι που αναφέρεται πιο πάνω;
  23. άλλαξα σκαστρα με ίδια μαμά και το αμάξι τραβάει κανονικά. Τα σκαμπανεβασματα στο ρελαντί όμως συνεχίζει να τα κάνει. Αύριο θα πάω να καθαρίσω το τούρμπο όλο από την αρχή και όχι μόνο το Westgate και μετά θα καθαρισω το egr. Έχω ιστορία ακόμη...
  24. Θα το ψάξω το θέμα. Ένας ηλεκτρολογος μου είπε ότι μπορεί να μην συνδέεται ο κωδικός που έβγαλε, με το παίξιμο στο ρελαντί. Τον ξωδικο δεν μου τον ξαναεβγαλε εδω και 3 ημερες. Άσε που χθες σε ταξίδι, μου ξανακολησε το τούρμπο και μόλις έκλεισα και άνοιξα την μηχανή εν κινήσει (το μαθα το κόλπο πλέον) ξεκολησε και έκανα απροβλημάτιστο ταξίδι μετά. Το Westgate το είχα επισκευασει πριν κανα δίμηνο. Αρχίζω να υποπτεύομαι ότι το παίξιμο στο ρελαντί μπορεί να φταει το Westgate. Άραγε να ισχύει κάτι τέτοιο ή το τούρμπο στο ρελαντί μένει ανενεργό; Ατιμο golf με κατέστρεψες!!!
  25. Καλησπέρα. Σας έχει ανάψει λαμπάκι μηχανής με κωδικό σφάλματος p2177; Βέβαια το αμάξι συνέχισε να λειτουργει κανονικά. Να σημειώσω ότι όταν το βάζω μπροστά με κρύα ή χλιαρή μηχανή παίζει το στροφόμετρο στο ρελαντι σαν να πάει να σβήσει, όμως μόλις παρτησω γκάζι και το αφήσω ξανα στο ρελαντι δουλεύει κανονικά. Δεύτερη σημείωση ότι το έχω υγραέριο και με το υγραεριο δουλεύει κανονικά στο ρελαντί ενώ μόλις το γυρίσω στη βενζίνη κάποιες φορές παίζει πάλι στο ρελαντί. Τρίτη σημείωση ότι το εχω κάνει καθαρισμο πεταλούδας και συνεχίζει. Ο κωδικός αυτός έχει σχέση με το μίγμα βενζίνης και αέρα. Καμια εμπειρία; Για βοηθήστε ρε παιδιά!!!
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.