Jump to content
Slate Blackcurrant Watermelon Strawberry Orange Banana Apple Emerald Chocolate Marble
Slate Blackcurrant Watermelon Strawberry Orange Banana Apple Emerald Chocolate Marble

Golf_mk1

Members
 • Content Count

  226
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Golf_mk1

 1. Αν κοπεί ο λαιμός του χωνιού υπάρχουν δύο προβληματακια, πρώτον οτι πρέπει να ανοίξεις μεγαλύτερη τρύπα στην τάπα και δεύτερο θα χάσεις σε "ύψος" του χωνιού που ειναι και το βασικο. Πάντως να αφαιρέσεις το δείκτη λαδιού γεμίζει σχετικά γρήγορα, εβάλα με αυτό τον τρόπο 4L σε 1' περίπου.
 2. Τα περισσότερα χωνιά έχουν μακρύ λαιμό με αποτέλεσμα να μην κάθονται καλά στο ψευτοκαπακο και αν βάλεις απότομα λαδι μπορεί να τουμπάρει το χωνί. Επίσης το γέμισμα γίνεται χωρίς να κρατάς το χωνί!!!
 3. Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε κατά την αλλαγή λαδιών είναι ότι χύνεται μια μικρή ποσότητα λαδιού στο ψευτοκάπακο και εκτός του οτι λερώνεται ο κινητήρας, μυριζει καμένο λάδι όταν ζεσταίνεται. Μια απλή λύση είναι να φτιάξουμε ένα χωνί προσαρτημένο σε μια τάπα λαδιού μονοί μας. Υπάρχουν και έτοιμα χωνιά άλλα είναι αρκετά ακριβά περίπου 70Ε. Τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι: i) Ένα χωνί ii) Τάπα λαδιού ψευτοκάπακου από οποιοδήποτε μοντέλο του VAG, η δικιά μου είναι από AUDI 80 iii) Δραπανοκατσάβιδο και τρυπάνια iv) Βενζινόκολλα Αρχικά πιάνουμε την τάπα λαδιού σε μια μέγγενη με την βοήθεια ενός παλιού πανιού και ανοίγουμε μια τρύπα στο κέντρο. Το χωνι έχει διάμετρο περίπου ενα εκατοστό στο κάτω μέρος του οπότε ξεκίνησα να ανοίγω τρύπα με τρυπάνι 6αρι Σταδιακά ανοίγουμε τρύπα με μεγαλύτερα τρυπάνια μέχρι το χωνί να περάσει μέσα από την τάπα. Mετά το τέλος του τρυπήματος καθαρίζουμε καλά την τάπα από πλαστικά και μεταλλικά ρινίσματα. Μετά βάζουμε βενζινόκολλα στο χωνί και στην τάπα και την αφήνουμε λίγο να "τραβήξει". Μετά περνάμε το χωνί μέσα στην τάπα και περιμένουμε να στεγνώσει. Η πατέντα επί το έργο σε Golf IV 1.4
 4. Τελικά έγινε καθαρισμός της πεταλούδας και από τα λεγόμενα του φίλου μου πάει καλύτερα. Θα δείξει.......
 5. Για να εκκινήσει στην ανηφόρα θέλει πάνω από 3000 σαλ με αρκετό συμπλέκτη. Το οδήγησα και εγώ και μου φαίνεται σαν να κόβει δύναμη ο κινητήρας και σβήνει. Το δικό golf iv1.4 με παρόμοια ιπποδύναμη και βάρος και ξεκινάει πιο χαλαρά και με πιο νεύρο.
 6. Φίλος πήρε Golf 5 FSI 1.4 και έχει το εξής πρόβλημα: Όταν είναι στην ανηφόρα ακίνητος με 1η πρέπει να δώσει πολύ γκάζι και να 'παίξει' με το συμπλέκτη αλλιώς σβήνει ακόμα και με ένα άτομο μέσα. Το ρελαντί όταν ζεσταθεί είναι περίπου 700 σαλ με ένα ελαφρύ τρέμουλο. Έχει κάνει πρόσφατα πλήρες σέρβις και επιπλέον άλλαξε τρόμπα βενζίνης. Τι μπορεί να φταίει???
 7. Καλή η τιμή για τον ουρανό. Μην ξεχνάς ότι το μαύρο δεν λερώνει τόσο εύκολα όσο το κρεμ!!!! Ρώτα το νιλλιον (Κωστα) που έχει δει το δικό μου.
 8. Πολύ ωραίοι και σε καλή τιμή!!! Η τιμή που σου έδωσε για τον ουρανό συμπεριλαμβάνει και την μόνωση της οροφής? Στο δικό μου κάμπριο το έβαλα μαύρο ουρανό και πιστεύω ότι του ταιριάζει καλύτερα ειδικά αν το εσωτερικό σου είναι μαύρο!!
 9. Είναι δύσκολο αλλά ψάξε σε μαντράδες, όχι τόσο κεντρικούς σε πιάτσες ανταλλακτικών που μπορεί να έχουν κανένα σετ ριγών ξεχασμένο. Επίσης αν βρεις κανένα παρατημένο αμάξι μπορείς να τα ξηλώσεις.
 10. Δεν νομίζω να έχει αντοχή στο χρόνο, καλύτερα να βάλεις την εργοστασιακή.
 11. Κώστα οι BBS σου ποιο μοντέλο είναι, διαστάσεις? Γιατί δεν έχεις καπάκια?
 12. Αν κατάλαβα σου άλλαξε θέση στην βάση που πιάνει στο θόλο. Μάλλον ο μηχανικός που ανέλαβε αυτήν την μετατροπή δεν ήταν και πολύ καλός. Μια δύσκολη λύση είναι να βάλεις σωστά την βάση και ξεμπερδεύεις μια και καλή με μπιλιοφορους κλπ αλλά και για την δικιά ασφάλεια. Επίσης κάνε ένα έλεγχο σε ΟΛΑ σινεμπλόκ του μπροστινού συστήματος (μοτέρ, κιβωτίου ψαλίδια κλπ) μήπως και σου έχει κοπεί κάποιο. Για το ρουλεμάν του πίσω τρόχου 100% δεν ρυθμίζεται.
 13. Στο δικό μου με 15αρες ζάντες η ρύθμιση που έχω είναι 1 1/4 αρνητικό camper και 3 μοίρες σύγκλιση. Τα πίσω ρουλεμάν και οτιδήποτε στο πίσω άξονα ΔΕΝ ρυθμίζεται. Επίσης για να αλλάζεις μπιλιοφόρο κάθε χρόνο (εφόσον δεν βάζεις τους κινέζικους αλλά τους γερμανικούς) μάλλον κάτι έχει στραβώσει. Μήπως έχει φάει καμμιά στούκα και έχει στραβώσει το μπροστινό σύστημα διεύθυνσης (άκρα, πρύμνες κλπ)? Εγώ θα σου πρότεινα να βρείς ένα γατόνι ευθυγραμμισά να σου κοιτάξει ενδελεχώς το αμάξι από κάτω.
 14. Είναι τα δύο ακρα δεξιά και αριστερά της κρεμαγιέρας και πιάνουν στην πλήμνη. Ελεγξε ακόμα τα ρουλεμάν τον τροχών και τους μπιλιοφόρους. Aν μπορείς γράψε μου τα στοιχειά της ευθυγράμμισης (σύγκλιση, camper).
 15. Ευθυγράμμιση του έκανες αφού τα έβαλες? Δες ακόμα τα λαστιχάκια στα ακρόμπαρα της κρεμαγιέρας
 16. Aν ο καινούργιος ΚR έχει 43000 Km είναι μια χαρά αρκεί να μην του έχουν πιει το αίμα και να του κάνανε κανένα σέρβις. Δυστυχώς οι τέτοιες μετατροπές είναι λίγο 'γουρούνι στο σακί' γιαυτό κοίταξε για διαρροές λαδιού γύρω από τις φλάτζες ή για λάδι στην πεταλούδα και στο χταπόδι. Πάντως το ψηφιακό καντράν είναι πολύ καλό. Για ότι άλλο θες πες μου.
 17. Φίλε mrkgti ο KR είναι αρκετά αξιόπιστο μοτέρ. Πόσα Km έχει το δικό σου? Για μένα μην αλλάξεις τον kr αν δεν έχει πολλά km. Το πρόβλημα με την εκκίνηση είναι σύνηθες σε όλα τα μοτέρ με μηχανικό ψεκασμό. Το πιο πιθανό είναι η βαλβίδα κρύας εκκίνησης η οποία μπορεί να θέλει καθάρισμα ή ανακατασκευή ή να βρεις μια μεταχειρισμένη που να δουλεύει. Επίσης όταν δίνεις μίζα για να ξεκινήσεις πατά λίγο το γκάζι. Για την κατανάλωση, αφού έχεις κάνει όλα τα σέρβις του, πήγαινε σε έναν μηχανικό να δει μήπως χρειάζεται ρύθμιση το luft (τετρακέφαλο), έλεγξε τα μπεκ σου και την αντλία σου. Το 9Α έχει και αυτό τον ίδιο ψεκασμό!!!
 18. Υβριδικό αυτοκίνητο από την AUDI το 1990!!! http://www.youtube.com/watch?v=sOPDn32dvvo Vorsprung Durch Technik
 19. Αν εννοεις οτι πρεπει να πατήσεις λιγο το πεντάλ του φρένου για να αναψει το λαμπακι ειναι φυσιολογικο και μενα ετσι ειναι. Αν χρειαζεται να το πατήσεις μέχρι τέρμα τοτέ εχεις πρόβλημα.... Δες την καλωδίωση του φρένου.
 20. Το ειδα οτι ειναι ρυθμιζομενη και βιδωνει στο πανω ακρο του γονατου της αναρτησης. Μονο το μηκος της θα ηθελα να μου πεις!!!
×
×
 • Create New...