Jump to content

page

Members
  • Posts

    36
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by page

  1. Πρόβλημα στον μηχανισμό της κλειδαριάς. Κόλησε, με τα πολλά γύρισε αλλα λειτουργούσε με δυσκολία. Επίσης δεν κλείδωνε το τιμόνι. Αντικατάσταση με original after market 70€ + εργασία του ηλεκτρολόγου. Ο αφαλός του κλειδιού παραμένει ο ίδιος. Λύνεται τιμόνι διακόπτες εγκέφαλος τιμονιού και πρέπει ο ηλεκτρολόγος να γνωρίζει τι κάνει για να μην σπάσει εξαρτήματα.
  2. Για πίσω πόρτα Thule 9103 + adapters για golf VI. Είναι η μοναδική που τοποθετείται και δεν θα σε προβληματίσει για φθορά στο αυτοκίνητο αφού δεν ακουμπάει πουθενά παρά μόνο στο πίσω τζάμι, και δεν έχει ιμάντες. Επίσης δεν υπάρχει περίπτωση να ακουμπήσουν τα ποδήλατα στην πίσω πόρτα. Κόστος περίπου 190€ + 50€ για τον adapter αλλά αξίζει. Εάν έχεις αεροτομή η GTI ξέχνα το. http://www.thule.com/en/me/products/carriers-and-racks/bike-carriers/rear-door-mounted-bike-carriers/thule-clipon-9103-_-910301
  3. Καλημέρα και καλό μήνα . Εδώ και μία εβδομάδα δεν "μπαίνει" το Cold start ενώ η θερμοκρασία είναι χαμηλή και το αυτοκίνητο ακίνητο για πολές ώρες (24+). Γνωρίζει κανείς εάν η συμπεριφορά αυτή είναι φυσιλογική ή δεν λειτουργεί σωστά κάποιος αισθητήρας ?
  4. Speedy σε εχαριστώ για την απάντηση . Το γράφημα έγινε απο τα δικά μου data ή είναι απο αλλο 122 ? Φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται ο κατασκευστής ? ή χάνω κάτι εάν λάβουμε υπόψην την φήμη των 137 ps για τα 122 και 170+ για τα 160 ? Σημίεωση : στο Octavia RS του φίλου έδειξε 220 κάτι.
  5. Με αφορμή το αρχικό post έκανα μέτρηση με VAGCOM γνωστού μου, σε VI TSI 122 normal ακολουθώντας την μέθοδο που αναφέρεται σε προηγούμενα post, δηλαδή πάτωμα με τρίτη απο 2500 + στροφές. Μπορεί κάποιος που γνωρίζει, να απαντήσει τί παρατηρεί όπως και με ποιόν τύπο μπορώ να υπολογίσω υποδύναμη ? Επίσης εάν υπάρχει αντίστοιχη μέτρηση θα μπορούσε να δημοσιευθεί για αντιπαραβολή? Αυτά και ελπίζω να μην σας κούρασα LOG-01-001-115-120.txt
  6. Με τις τωρινές θερμοκρασίες, όταν το νερό φθάσει στους 90 τότε η ένδειξη λαδιού είναι περίπου στους 50.Διαδρομή ~ 3ΚΜ και ~10 λεπτά.Για τους 70 θέλει ακόμα κανά 5λεπρο.
  7. Δεν σε γνωρίζω, αλλά μάλλον φίλε μου είσαι από αυτούς που δεν είχαν προβλήματα και εύχομαι να συνεχίσεις έτσι. Το δικό μου από τα 800 χλμ !!! ξεκίνησε να δείχνει τον κακό του εαυτό και δυστυχώς συνεχίζει. Μέχρι τώρα στα 6000 χλμ καλωδίωση , αισθητήρες , τις γνωστές Ν , δίσκο πλατώ, ενώ εξακολουθεί το σασμάν "γουργουρίζει" και το αυτοκίνητο ενίοτε σέρνεται. Πλέον δεν ασχολούμαι. Συμφωνώντας με τους τεχνικούς αφήνω να εκδηλωθεί η όποια βλάβη (το σαζμάν το έχουμε σίγουράκι)στην πλήρη έκταση της και βλέπουμε. Κουράστηκα να είμαι σχεδόν κάθε εβδομάδα στο συνεργείο με ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ αυτοκίνητο (5 φορές service & 15 ημέρες συνολικός χρόνος επισκευών και αναμονής ανταλακτικών). Τα συμπεράσματα δικά σας.
  8. Όπως στα VW έτσι και σε άλλα brands παρουσιάζονται προβλήματα. Η διαφορά πιστεύω βρίσκεται στο after sales support που στην περίπτωση μας "πονάει" και τελικά χαρακτιρίζει αρνητικά το προίον
  9. Ίσως ταιριάζουν τα λεβιεδάκια αφαίρεσης ελαστικών που μπορείς να βρείς σε καλά ποδηλατάδικα.Φαίνονται παρόμοια. http://www.parktool.com/products/detail.asp?cat=17&item=TL-1
  10. Στις αλλαγές που έχουν γίνει εντός εγγύησης (καλωδίωση , διάφοροι Ν , συμπλέκτη) δεν μου έδωσαν ποτέ κάποιο παραστατικό. Μοναδική φορά που μου έδωσαν μηδενικό τιμολόγιο ήταν για εργασία (ρύθμιση φώτων). Θα πρέπει πάντως να εκδίδουν κάποιο παραστατικό για να ξεχρεώσουν την αποθήκη τους.
  11. Στο service της karenta επιβεβαίωσαν τον θόρυβο και τους κραδασμούς που το service του Gratsia εβρισκε φυσιολογικούς !!! και προχωράμε σε αντικατάσταση δίσκο πλατώ ρουλεμάν. Υπάρχει περίπτωση το πρόβλημα αυτό να επηρέαζε την απόδοση του αυτοκινήτου ? Επίσης ο σύμβουλος αναφέρθηκε ότι ζήτησε προληπτικά να αλαχθεί το βολάν αλλά η απάντηση ήταν αρνητική λόγω υψηλού κόστους. Εάν ωστόσο δεν ξεπεραστεί το πρόβλημα θα αντικατασταθεί.
  12. Θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν το cold start ενεργοποιήται πάντα όταν βάζετε μπροστά το πρωί και σε πόσες στροφές έχετε ρελαντί ? To δικό μου τώρα με τις ζέστες δεν ενεργοποιήται πάντα και κρατάει ρελαντί 500 - 600 σ.α.λ
  13. Σε VI TSI 122 Manual μετά τα πρώτα 800 χ.λ.μ έκαναν την εμφάνιση τους θόρυβοι από την με μετάδοση ? και όσο περνάει ο καιρός γίνονται εντονότεροι, κατά το συνεργείο φυσιολογικό. Συγκεκριμένα εκτός του έντονου “κροταλίσματος ” στις αλλαγές με χαμηλές στροφές (ακούγεται σαν πυράκια) ακούγεται σαν να χτυπάει κάτι μεταλλικό που κορυφώνεται την ώρα της αλλαγής. Σαν να χτυπάει κάποια ντίζα. Τώρα στα 4000 χ.λ.μ αρχίζει και ακούγεται στις ανωμαλίες του δρόμου χωρίς γκάζι, ενώ εμφανίζεται σιγά σιγά ένας μικρός κραδασμός στον επιλογέα. Επίσης με νεκρά ακούγονται χτύποι (σαν diesel) που σταματούν όταν πατήσεις συμπλέκτη. Μέχρι τώρα οι αλλαγές γίνονται κανονικά, εκτός από την αλλαγή από όπισθεν σε 1η που εάν δεν περιμένω λίγο Γρρρρρ. Στο service το βρίσκουν φυσιολογικό αλλά από προηγούμενη εμπειρία μου δεν τους εμπιστεύομαι. Έχει κανείς αντιμετωπίσει παρόμοια συμπεριφορά από την μετάδοση ; Κατά τα λεγόμενά τους όλα τα TSI “κουδουνάνε” ή πρόκειται να κουδουνίσουν.(το test drive τους όμως μια χαρά) Επίσης είμαι σε αναζήτηση αξιόπιστου service .΄Οποια πρόταση δεκτή καθώς από την kosmocar που ζήτησα να μου το υποδείξουν μάλλον δεν πρόκειται να με καλέσουν. Παρατηρώ επίσης ότι στον χώρο του κινητήρα υπάρχει ένας άσπρος πλαστικός σύνδεσμος μετά την ντίζα του συμπλέκτη που “παίζει” και είναι πιθανό να ευθύνεται για τον θόρυβο. Είναι και στα δικά σας έτσι ? Τέλος ακούγοντας τηλεφωνική συζήτηση πρέπει να υπάρχει εντολή ανάκλησης για τα DSG, που διορθώνει κάποιους θορύβους. Η αίσθηση μου ήταν ότι κοίταγαν να το “ θάψουν “ Ψάξτε το όσοι έχετε πρόβλημα.
  14. Τελικά άλλαξαν Ν75 & Ν249, και ενώ την μία φορά μου έλεγαν ότι δεν υπάρχει αισθητήρας που δεν βγάζει σφάλμα στο διαγνωστικό, εχθές μου είπαν ακριβώς το αντίθετο. Το forum τελικά έχει μεγαλύτερη τεχνογνωσία απο το service.Φαίνεται ότι αποκατασταθηκε η λειτουργεία του κινητήρα, ωστόσο νομίζω ότι εξακολουθεί να μην αποδίδει 100%. Θα to δούμε στο επόμενο συνεργείο που περιμένω σπο την kosmocar να μου υποδείξει. Eπικοινώνησα με το customer service τους εχθές το πρωί και αναμένω τηλέφωνο τους για να μου υποδείξουν δικό τους συνεργείο που θα ελέγχξει τις εργασίες που έγιναν στο αυτοκίνητο, και θα εκτελέσει περαιτέρω ελέγχους.
  15. Η καλωδίωση αλλάχθηκε με καινούργια όμως το αυτοκίνητο εξακολουθεί να μην αποδίδει. Λειτουργεί περίπου σαν ατμοσφαιρικό. Βέβαια ήταν έτοιμοι να μου το παραδώσουν. Έγινε test drive με τον τεχνικό που το διπίστωσε και παρόλο που το παραδέχτηκε κάναμε και test drive με δικό τους 122 .Το πόρισμα και την δεύτερη φορά του τεχνικού κατά λέξη. " Καμία σχέση το δικό μας σκάβει". Σημειώνω ότι το πρόβλημα το έχει εντοπίσει και την προγούμενη φορά ο αρχιμηχανικός . Επικοινωνόντας πολιτισμένα ζήτησα να αλλάξουν προληπτικά ότι σχετικό δεν τους εμφανίζει σφάλμα στο διαγνωστικό και η απάντηση ήταν ότι όλοι οι αισθητήρες παρουσιάζουν πρόβλημα στο διαγνωστικό και ότι η αιτία μάλλον δεν είναι ηλεκτρική. Μπορεί να έχουν και δίκιο αλλά είναι δυνατόν να μην γνωρίζουν ότι υπάρχει πρόβλημα σε κάποιους αισθητήρες όπως ανεφέρεται σε πολλά σημεία στο forum που δεν εμφανίζεται στο διαγνωστικό (Ν75 κ.λ.π).Χωρίς να είναι απόλυτο ότι αυτό είναι το πρόβλημα. Αυριο το πρωί θα κάνουν Update εγκεφάλου (έαν υπάρχει , πιστεύω ότι δε θα υπάρχει) και βλέπουμε .Προφανώς δεν θα λυθεί το πρόβλημα, και απο Δευτέρα πάλι. Επίσης τους ζήτησα να ελέγξουν την μετάδοση , εξάτμιση διότι ακούγονται, παράληλα με το κροτάλισμα που επανηλημένως τους έχω αναφέριε και όσο περνάει ο καιρός γίνεται εντονότερο μεταλικοί χτύποι στην αλαγή 1η 2α. Σαν να χτυπάν οι ντίζες μεταξύ τους. Το πόρισμα όλα εντός φυσιολογικών θορύβων. Το test drive όμως δεν έκανε θόρυβο. Η απάντηση . Θα κάνει . Εχει μόνο 2000 χ.λ.μ . Τότε γιατί το δικό μου χτυπάει απο τα 1000 ? Απ: Το έκανε νωρίτερα . OTI NA NAI !!!! ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ εμπειρικά έχετε να προτείνετε κάποια αντιπροσωπία που να γωρίζουν την δουλειά τους ?
  16. Δεν ξέρω PN. Είναι η καλωδίωση που καταλήγει στους αισθητήρες του κινητήρας.Στον αισθητήρα αέρα, τον πίεσης βενζίνης, την Ν75 ...
  17. Από ότι έχω δει υπάρχουν posts που έχουν συνημμένα σκίτσα από διάφορα parts του αυτοκινήτου. Μήπως έχει κανείς, εικόνα (σκίτσο) της καλωδίωσης που θα μπορούσε να δημοσιεύσει. Θα ήθελα να δώ εάν έρχεται έτοιμη με τις φύσες, και απλά κουμπώνει στον κινητήρα και εγκέφαλο ή πάλι θα πρέπει να κόψουν και να ράψουν.
  18. Λέγοντας ζημιά δέν εννοώ κάποια βλάβη αλλά αναφέρομαι στην ταλαιπωρία που με έχουν υποβάλει, απογοήτευση από την ποιότητα των υπηρεσιών τους, και ότι η αίσθηση που έχω σήμερα από το αυτοκίνητο είναι μεταχειρισμένο 15 ετίας. Ζημία νομίζω ότι προκαλούν και στο όνομά τους και γενικότερα του brand, ίσως άδικα εάν εκτελούσαν εντολές άνωθεν.
  19. Απο ότι μου είπε ο αρχιμηχανικός, δεν μεταφέρονται μάλλον σωστά οι πληροφορίες απο τους αισθητήρες. Πρίν την επισκευή το αυτοκίνητο δεν παρουσίαζε πρόβλημα απόδοσης , οπότε έχει μία βάση , αφού "πείραξαν" την καλωδίωση. Θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι απαραίτητο να κατυφύγω σε ακραίες συμπεριφορές αφού φαίνεται ότι κατάλαβαν το σφάλμα τους και είναι διατεθιμένοι να ασοχοληθούν σοβαρά με το πρόβλημα. Η ζημιά ωστόσο έχει γίνει.
  20. Η καλωδίωση ευθύνεται και για την μειωμένη απόδοση και συγκεκριμένα το bypass που έκαναν και θα αντκατασταθεί. θα σας ενημερώσω για την συνέχεια.
  21. Φίλε joop. Δεν είναι απλά μονωτική (που άρχισε να ξεκολάει) στη άκρη της καλωδίωσης.Πρόκειτε για νέες γραμμές που έρχονται απο την καμπίνα περνάνε πάνω απο το servo διακλαδίζονται με την πλεξούδα και καταλήγουν στους μισούς αισθητήρες του κινητήρα.Δεν φαίνονται όλα στην φωτό. Το χειρότερο είναι ή παρουσιάστηκε και άλλο πρόβλημα ή το προκάλεσε ή επισκευή. Το αυτοκίνητο λειτουργεί σαν ατμοσφαιρικό . Η 2α ανεβάζει ποιό αργά απο ότι ανέβαζε πρίν η τρίτη . Η τρίτη με το ζόρι μέχρι τις 5.500 ενώ έχει αλλάξει ο ήχος του κινητήρα.(μέχρι και η γυναικα μου το κατάλαβε) Φίλε κοσμά .Ο σύμβουλος μου είπε ότι επισκευάστηκαν επαφές που δεν πάταγαν καλά . Όχι αυτό που ευτυχώς ή δυστυχώς αντίκρυσα όταν έφτασα σπίτι. Πάντως μου φαίνεται δύσκολο το εργοστάσιο που κατά τα λεγόμενά τους ενημερώθηκε, να πρότεινε ή να συμφώνησε σε αυτή την λύση.
  22. 'Εχεις δίκιο , διορθώθηκε. Τα αποτελέσματα μιλάνε από μόνα τους . Επισυνάτω φωτό απο την καλωδίωση και πιστεύω ότι θα καταλάβετε την αγανάκτηση μου.
  23. Μετά απο 8 ημέρες το αυτοκίνητο επισκευάστηκε ???. Αλάχθηκε αισθητήρας πίεσης καυσίμου και "επισκευάστηκε" η καλωδίωση ενώ αρχικά μου είχαν πεί για αντικατάσταση . O σύμβουλος μου είπε ότι η επισκευή αφορούσε τις φύσες, πρακτικά τις ενώσεις με τους αισθητήρες, ότι το συμβάν καταχωρήθηκε στο εργοστάσιο και οτιδήποτε σχετικό θα καλυφθεί ακόμα και εκτός εγγύησης. Όμως γυρνώντας σπίτι και ανοίγοντας το καπώ αντίκρυσα πατέντες τύπου δεκαετίας 80 εποχής μετατροπών.. Υπάρχουν ΝΕΕΣ γραμμές τυλιγμένες με μονωτική ταινία στους αισθητήρες θερμοκρασίας και πίεσης που τίς έχουν πιάσει στην "μαμά" καλωδίωση με tire up. Αυτά είναι που βλέπω .Τρομάζω στην ιδέα του τί έχουν κάνει σε σημεία που δεν φαίνονται .Προχειροδουλία σε όλο της το μεγαλείο. Εχω ξενερώσει πολύ άσχημα Η συνέχεια άυριο που θα καλέσω στην kosmocar και θα ζητήσω αλλαγή καλωδίωσης, σε άλλο βέβαια συνεργείο και εφόσον αρνηθούν σειρά έχει η Γερμανία. Προς γνώση σας το service ήταν ο Gratsias.
  24. Πλαινά GOLF GTI VI.280¤ κόστος υλικών + 65 τοποθέτηση άβαφα. Τιμές απο Gratsia.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.