Jump to content

jimpe

Members
  • Posts

    44
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by jimpe

  1. Τελικά το πήγα συνεργείο να τι δουν και μου είπαν ότι δεν είναι τίποτα απολύτως (πόσο μάλλον καδενα) ο ήχος που ακούω και οφείλεται στο μηχανισμό του turbo..πράγματι Είναι ένας ήχος που έκανε πάντα όταν πέφτουν οι στροφές αλλά τώρα είχε γίνει έντονοτερος(κάπως σαν μέταλλα ακούγεται) . Συνεπώς δεν μου έκαναν τπτ. Το μόνο που μου είπαν ότι αν ήθελα κάτι γιαυτό θα έπρεπε να αλλάξουν πολλά και δεν έχει νόημα γιατί πιθανόν να το κάνει το ίδιο έντονα και πάλι μετά. Αν βρω ευκαιρία θα βάλω video με τον ήχο. Ίσως φανεί χρήσιμο και σε άλλους.
  2. Καλησπέρα σας.. Polo tsi 78000km 5/2010... Φαίνεται να έχω το ίδιο θέμα με την καδενα, μια φορά που το είχα αφήσει στο συνεργείο για service μου είπαν ότι ίσως έχει κάποιο θέμα όταν το βάλανε μπρος το πρωί για να μου το φέρουν (το είχα αφήσει την προηγούμενη) και αν είναι να το παρατηρήσω. Τελικά σήμερα μετά από 6μηνες έβαλα μπρος και στο δρόμο όταν πήγα να αλλάξω ταχύτητα καθώς πέφτουν οι στροφές άκουσα κάτι κροταλισματα..έμεινα στην άκρη και με νεκρά πάτησα κοφτα γκαζι και το έκανε πάλι αλλά όσο ζεστενοταν έπεφτε η ένταση .. Το άφησα ακίνητο τώρα.. Είμαι εκτός εγγύησης λέτε να καλυφθεί αλλαγή; ευχαριστώ
  3. μου είπαν πως με έχουν σημειώσει με υψηλή προτεραιότητα αν υπάρξει κάποιο αλλά τίποτα ακόμα. Άλλη φορά θα ρωτάω στο τηλέφωνο υπάρχει αυτοκίνητο για να το φέρω και αν μου λένε όχι δεν το πάω και θα πηγαίνω αλλού , στην εγγύηση είναι έτσι κ αλλιώς. Και στο επίσημο vw.gr http://www.vw.gr/gr/el/service/promise.html λέει ότι πρέπει να ενημερωθείς άρα δεν μπορώ να το απαιτήσω κιόλας.
  4. το δικό μου tsi 5.000 ενημέρωση εγκεφάλου 6.000 αλλαγή λαδιών +φίλτρου(εγώ το επέλεξα) 15.000 αλλαγή λαδιών service 17.000 αλλαγή τουρμπίνας (πρόβλημα με epc) 2μέρες χωρίς αυτοκίνητο , ούτε αντικατάστασης 21.000 πρόβλημα εγκέφαλος αντικατάσταση(απλά έιχε ανάψει το epc) , 6μέρες τουλάχιστον χωρίς αυτοκίνητο και δεν έχω πάλι αυτοκίνητο αντικατάστασης. το έχει κάποιος άλλο αυτό το τελευταίο;; Τελικά είναι ή δεν είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν αυτοκίνητο αντικατάστασης;;
  5. Ρε παιδιά μια απορία έχω όμως γιατί όλοι εμείς που τα έχουμε πάρει από τις αρχές του έτους με την παλιά έκδοση λογισμικού δεν το παρατηρήσαμε αμέσως μετά το update ότι έπεσε η ροπή και το λέμε τόσους μήνες μετά ;; Δεν είδα κανέναν τότε που βγήκε το update να πει "έπεσε η ροπή" , το "καίει περισσότερο" και κάτι άλλα που μάλλον δεν ισχύουν νομίζω ακούστηκαν αλλά ποτέ ότι έπεσε. Έτσι τρέξαμε όλοι και 'γώ που είχε σβήσει 3-4 φορές σε 6.000Km και το κάναμε. Τώρα όμως έχουν περάσει για τους περισσότερους τόσοι μήνες μετά το update(απο Ιούλιο). Μήπως τελικά δεν ήταν από την αρχή έτσι μετά το update;; δεν ξέρω αν κάνω λάθος διορθώστε με.
  6. Φίλε τι μας λές τώρα λές να βάζανε λάθος upadate στα αυτοκινητάκια μας;; Πείτε κ οι άλλοι που παρατηρήσατε οτι έπεσε το αμάξι σας που κάνατε update;; Εγώ πάντως στον Φιλοσίδη κάπου αρχές Ιουλίου αν θυμάμαι καλα. Θέλω να σπινιάρω και γώ πάλι Σαν ατμόσφαιρα έχουμε γίνει πλάκα πλάκα..
  7. jimpe

    Cold Start

    Αν δεν κάνω λάθος μου έχει τύχει κ εμένα.. Δηλαδή μια φορά ενώ είχε 8 βαθμούς και είχε μείνει όλο το βράδυ έπεσε γρήγορα το ρελαντί , θα το κοιτάξω και αν είναι θα γράψω ξανά.
  8. Είχες κάνει όμως και αρχικά πριν το update για να συγκρίνεις;; Πραγματικά και εγώ πέρα από το auto τρίτη δεν έχω ακούσει για άλλη μέτρηση για να ξέρω πόσο αισιόδοξη ήταν ή μη. Πληροφοριακά τι τιμή βρήκες φίλε;;
  9. Φίλε σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σου.. Ήταν φοβερή η αίσθηση πάντως έκανες κάτι εκκινήσεις και πέρναγες σπαστικούς στα φανάρια πύραυλος χωρίς καν να σε δουν , από την μια με χάλασε που έγινε αυτό αλλά δεν σου κρύβω ότι χάρηκα εν μέρει γιατί τώρα που ηρέμησα από κάτι δουλειές μαζεμένες σκεφτόμουν να το πάω για δυναμομέτρηση γιατί είχα μια ανησυχία. Αν πράγματι είναι προστασία του κινητήρα θα το υποστούμε τι να κάνουμε..
  10. Παιδιά μια ερώτηση (ίσως έχει ειπωθεί , κάτι διάβασα αλλά θέλω να το επιβεβαιώσω )όλοι έχετε νιώσει οτι το polaki έπεσε μετά το update?? Εγώ στην 2ρα το βλέπω τόσο καιρό και λέω στον εαυτό μου μπαα λάθος κάνω γιατί το συνήθισα .. Η 2ρα πήγαινε όλη με spin άλλα τώρα πια σπάνια.. Το έχετε παρατηρήσει όλοι;;
  11. Είμαι 4.000Km μετά το update στα 10.000 συνολικά και δεν μου έχει σβήσει ποτέ.. Πριν το Update είχε σβήσει 3 φορές.
  12. Έτσι, σωστά όπως βολεύεται ο καθένας...
  13. Σοβαρά μιλάς;; Εγώ το θεωρούσα θήκη για στυλό.. Δηλαδή είναι τόσο πιθανό να στην κλέψουν και σε κάθε παρκάρισμά να βγάζουμε κεραία;; Σοβαρά τώρα γιατί να την κλέψει κάποιος , τι μπορεί να είχε η κεραία του να έσπασε;; ΥΓ.: Μέχρι και θήκη κεραίας έχουμε αν και το έχω ξαναπεί Ένα φώς στο ντουλαπάκι βρε παιδιά και μια ένδειξη για το τέλος του νερού στα τζάμια.
  14. Φίλε αν μπορείς βάλε ένα link για το που το βρήκες να δούμε και τιμή. Πάντως αν γίνεται απλά απο climatic να βάλεις climatronic απλά με αλλάγη της εσωτερικής μονάδας θα το κάνω και εγώ κάποια στιγμή αλλά αν απαιτείται να βγεί όλο το ταμπλό δεν θέλω και δεν εμπιστεύομαι κανέναν. Εφόσον όμως η βασική διαφορά τους είναι οτι το ένα δεν έχει αυτόματη ένταση αέρα ενώ το άλλο έχει νομίζω οτι θα είναι θέμα αποκλειστικά της εσωτερικής μονάδας. Δηλαδή το climatronic θα ρυθμίζει και καλά αυτοματα το κουμπάκι με τον ανεμιστήρα.
  15. Και σε μένα κλειδώνει μόνο του όταν συμβούν τα εξής ,το αυτοκίνητο να είναι κλειδωμένο,το ξεκλειδώνεις μεν αλλά καθυστερήσεις να το ανοίξεις (π.χ. έπιασες με κάποιον την κουβέντα) τότε μετά από λίγο ξανακλειδώνει μόνο του.
  16. Φίλε γιατί δεν πας από μόνος σου;;Ένα ραντεβού , λίγα λεπτά υπόθεση και τέλος στην ταλαιπωρία σου!! Εγώ πήγα Παρασκευή αν και δεν είχα ποτέ σοβαρό πρόβλημα(ελάχιστες φορές έσβησε απλά παρουσίαζε αρρυθμίες) και έκανα το update..Αν και άλλα άτομα από την ίδια αντιπροσωπεία είχαν ειδοποιηθεί εμένα δεν με είχε ειδοποιήσει κανείς..
  17. Εγώ είμαι τώρα στις 6.030 χλμ. και χθές μου έσβησε στην ουρά για βενζίνη. Είχε να σβήσει απο τα 800χλμ και άλλη μια φορά πρέπει να είχε σβήσει αν θυμάμαι καλά κάπου στα 400. Όλες τις φορές πάντως είχε μέσα λίγο βενζίνη (κάτω απο 1/4). Την Παρασκευή πάω για λάδια και αναβάθμιση. Εφόσον όλοι λένε καλά νέα μετά την αναβάθμισή θα σου πρότεινα και σένα να πας.
  18. Τελικά για να μην έχουμε νέα μάλλον όσοι κάνατε το update είστε όλοι ευχαριστημένοι ή μήπως φύγατε για διακοπές;;
  19. Όχι ρε παιδιά σοβαρά τώρα;; Αν το έπαιρνα τώρα και εγώ ίσως σκεφτόμουν την ηλιοροφή.. Είχα διαβάσει αρκετά πριν το πάρω άλλα έμεινα λίγο τώρα ..δεν είχα ιδέα ότι θα έβγαινε και μάλιστα τόσο σύντομα μετά την κυκλοφορία του tsi.. Το καλό είναι οτι το πήρα με 21% αφού οριακά δεν πρόλαβα το 19% τότε..
  20. Επειδή διάβασα ότι κάποιοι έχετε φτάσει σε σημείο να σας σβήνει σε κάθε φανάρι , ίσως ήταν καλή ιδέα να τραβήξτε ένα βιντεάκι και να δημοσιευτεί στο youtube έτσι ώστε να ιδρώσει ή αλλιώς φτάσει στο αυτί των υπεύθυνων στο εξωτερικό. Κάτι τέτοιο θα ήταν σοβαρό πλήγμα μαζί με σχόλια απο κάτω χρηστών που να το επιβεβαιώνουν. Προσωπικά πέρα από 2 φορές στα πρώτα του χιλιόμετρα(τώρα φτάνω τα 4.000) δεν μου έχει ξανασυμβεί και αξίζει να σημειώσω ότι και τις 2 φορές η βενζίνη ήταν λίγη στο ρεζερβουάρ από τότε ποτέ ξανά αν και συνήθως το έχω πάνω από το 1/4 αν αυτό μπορεί να παίζει κάποιο ρόλο.
  21. Αλλιώς μπορείς να κάνεις κάτι άλλο απλό να δείτε πόσο κλέβουν οι περισσότεροι ..με μπιτόνι 4 λίτρων αν πάς σε βενζινάδικο είναι ικανοί να βάλουν μέχρι και 6λίτρα.. Ναι είναι μαγικό .. Πως το κάνουν άραγε;; Και οκ μην μου πείτε το γεμίζουν μέχρι πάνω διότι δεν είναι δυνατόν να χωρέσει τόοσο παραπάνω τότε θα το πουλάγαν για 5λιτρο.
  22. Off Topic Εγώ φίλε έχω το ίδιο από Φιλοσίδη και απλά έχω το ίδιο θέμα θέλει παρατεταμένη πίεση για να κλείσουν. Κάτι άσχετο και μέ μένα μιας και είπε ο προηγούμενος φίλος για τους καθρέπτες του. Σε όλους εσάς ο αριστερός υαλοκαθαριστήρας σηκώνεται;; Το λέω γιατί σε μένα βρίσκει πάνω στο καπό. Και κάτι ακόμα την νύχτα με όλα σβηστά (φώτα, κινητήρας) όταν ανοίξτε ράδιο υπάρχει φωτισμός στα κουμπιά του;Εμένα τίποτα.. Τέλος αφού έχει τόσα φωτάκια παντού χάθηκε να είχε ένα και στο ντουλαπάκι όταν ανοίγει καθώς και μια ένδειξη για νερό τζαμιών ..Συγνώμη για το offtopic
  23. Δηλαδή για να καταλάβω και εγώ γιατί πραγματικά ήθελα καιρό να την κάνω αυτή την ερώτηση με το χρόνο αναμονής κατά την έναρξη και το σβήσιμο.. Αν δηλαδή το πάρω να πάω μια βόλτα μέχρι το περίπτερο(500μέτρα) ή πιο απλά θέλω για κάποιο λόγο π.χ έχει ήλιο το μεσημέρι και θέλω να το πάω λίγα μέτρα μπροστά πρέπει να κάνω 2λεπτο μέχρι να το πάω;;Θέλω να μου πείτε ποιο είναι το σωστό. Κάτι άλλο αν για παράδειγμα κάνω μια διαδρομή με χαλαρούς ρυθμούς τόσο που να μην έχει μπει τουρμπίνα κάν για 10' πριν φτάσω κάπου πρέπει πάλι να περιμένω στον προορισμό;; ΥΓ.: Ας μας πεί κάποιος που ξέρει καλά λίγο αναλυτικά τους λόγους της αναμονής κύριως για πριν το σβήσιμο με ενδιαφέρει να μάθω πιο πολλά γιατί κάτι λίγα έχω ακούσει σχετικά με τα λάδια.. Όπως καταλαβαίνεται είναι το πρώτο μου turbακι και δεν ξέρω και πολλά.
  24. Off Topic Όχι φίλε Αρτέμιδα άλλα δουλεύω κοντά στην Παλλήνη .
  25. Επειδή βλέπω οτι υπάρχει ενδιαφέρον για την κατανάλωση θα σας πω για το δικό μου που έχει πλέον 2.500χλμ polo 1,2 tsi (man) ..Αυτή τη στιγμή έχω με διαδρομές εντός πόλης 6,9 (Vpower). Η οδήγηση που κάνω είναι normal και που και πού πατάω σε προσπεράσεις (διότι το αμάξι έχει το κακό να σε βάζει συνεχώς στο τρυπάκι της προσπέρασης ) ... Κάποτε που πραγματικά προσπάθησα να οδηγήσω πολύ οικονομικά (ξέρω δεν θα το πιστέψετε) αλλά έφτασα από Παλλήνη - Αρτέμιδα με μέση κατανάλωση 4,7(Vpower). Για εθνική τώρα όταν είχα πάει στα πρώτα του χλμ είχε μέση 6,5 - 7 και πήγαινα 135-160 (απλή 95άρα) αν πήγαινα πιο σιγά θα είχε πολύ χαμηλότερη βέβαια.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.