Jump to content

Haldol

Members
  • Posts

    89
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Haldol

  1. Για τακάκια δε γνωρίζω. Για δίσκο όμως ανάβει σίγουρα. Τα τακάκια όμως όταν φαγωθούν "γκρινιάζουν" από μόνα τους. Θα το καταλάβεις απ'τον ήχο. Όταν φτάνουν προς το τέλος τους, αρχίζουν ανά διαστήματα να ... στριγκλίζουν.
  2. Και τα δύο έχουν 5×100 καρέ. Γενικά, όλα τα στοιχεία "δείχνουν" ίδια εκ πρώτης όψεως. Εάν δε βγει κάποιος να πει ότι ξέρεις, δε ταιριάζουν γιατί το ένα έχει το τάδε και το άλλο το δείνα στοιχείο, θα προχωρήσω.
  3. Καμία ιδέα παιδιά, κανείς; Από όσα έχω δει σκόρπια στο ίντερνετ φοράνε ίδιους δίσκους, αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος, μη πετάξω τα λεφτά μου. Κάποιος που να 'χει εμπειρία (ή έστω να γνωρίζει τι είναι το κάθε νούμερο );
  4. Καλησπέρα! Ταιριάζουν οι μπροστά δισκόπλακες του προηγούμενου Audi A3 ('96 - '03) σε Polo 9Ν3; Ξέρω ότι και το Polo μπροστά φοράει αεριζόμενες 256mm με 65mm διάμετρο στο κέντρο, για τα υπόλοιπα στοιχεία δεν είμαι σίγουρος... Οι δισκόπλακες του Audi:
  5. Όντως η τελευταία γενιά στα Polo ταλαιπώρησε αρκετό κόσμο. Το Blue GT όμως, δεδομένου ότι δεν είναι από τις "αρχικές" εκδόσεις, μάλλον θα είναι καθαρό από παιδικές ασθένειες... εγώ θα το τόλμαγα. Αν και νομίζω ότι το πιο σίγουρο στοίχημα είναι το επόμενο Polo. Το facelift δηλαδή, που παραδοσιακά, είναι διορθωμένα όλα τα προβλήματα.
  6. Σχετικά με το κόστος, να έχετε στο νου σας ότι τα "ενδιάμεσα" προφίλ (35, 45, 55, 65) τείνουν να είναι ακριβότερα από τα "ολόκληρα" (40, 50, 60, 70). Άλλοτε λίγο, άλλοτε πολύ, γενικά συμβαίνει όμως. Έχει τύχει να δω τιμές για ίδιο λάστιχο, σε πολύ κοντινή διάσταση, να έχει 400€ το 55άρι προφίλ και 270€ το 50άρι! Τόσο μεγάλες μπορούν να είναι οι διαφορές...
  7. Το 1.2 TDI θα κόψει τρελά με 17άρα... είναι που είναι τάφος (το είχα οδηγήσει πρόσφατα σε test drive), μη το επιβαρύνεις κι άλλο...
  8. Το πιθανότερο που θα διαβάσεις εδώ μέσα, είναι ότι ο 1.4 75ps (πραγματική απόδοση 83ps) δεν "αξίζει" βελτίωση. Εν γένει αυτό είναι σωστό, μιας και τα "κέρδη" δε μπορούν να είναι πολλά ότι και να κάνεις, αλλά ο αντίλογος λέει ότι αν δε βελτιώσεις κάτι που χρειάζεται παραπάνω δύναμη, τι θα βελτιώσεις; Κάτι που είναι ήδη κτήνος δύναμης; Αυτό στο λέω για να μη σε αποθαρρύνουν όσα θα διαβάσεις αργότερα! Κατά τα άλλα, βαρελάκια, σκούπες και λοιπά, είναι ιστορίες για αγρίους. Πολύ καλή δουλειά θα κάνεις και με ένα απλό φίλτρο ελευθέρας στο εργοστασιακό φιλτροκούτι, με το 1/4 των χρημάτων. Φυσικά, όλα αυτά προϋποθέτουν ότι θα κάνεις ένα πλήρες 1ο στάδιο (ΦΠΕ). Διότι καλός ο παραπάνω αέρας, αλλά άμα δε μπορεί να τον εκμεταλλευτεί το πρόγραμμα, ψεκάζοντας την ανάλογη βενζίνη, ποιο το νόημα; Και αν μετά η εξαγωγή σου δε μπορεί να διώξει γρήγορα όλη την ποσότητα των καυσαερίων, τι κατάφερες; Οπότε πρέπει να τα κάνεις όλα μαζί... κι ακόμα και τότε, μη περιμένεις θαύματα! Ούτε 7-8 ps δε θα πάρει αυτό το μοτέρ.
  9. Το κατάφερες; Και με τι θερμοκρασία; Σκέφτομαι κι εγώ να βγάλω το 1.4 από την πίσω μεριά (έχω θερμοπίστολο). Επ' ευκαιρίας, από τη νομική πλευρά, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα που έβγαλες ακόμα και το μοντέλο του αυτοκινήτου;
  10. Ύστερα από τα άπειρα θετικά (και ενθουσιώδη) σχόλια που διάβασα, αποφάσισα να εμπιστευτώ κι εγώ στον κ. Δήμο το Polάκι μου. Ανυπομονώ να έρθει η Δευτέρα να το δω από κοντά ξανά! Ελπίζω να μη το αναγνωρίζω!
  11. Μόνο εγώ ρίχνω το λάδι χωρίς χωνί και δε χύνεται καθόλου;
  12. Το μαύρο δείχνει σαν ατσαλόζαντα. Χάλια. Ανθρακί θα είναι ωραίο.
  13. Παναγία μου οι κλέφτες. Μα 800€ για έναν απλό καταλύτη; Βάλε έναν aftermarket μεταλλικό ―πιο ελεύθερο― με κάτω από 500€ μαζί με την εργασία και είσαι ήσυχος για πάντα.
  14. Στα 101ps, ναι, είναι σίγουρο. Όλα έχουν το πρόβλημα καθότι είναι σχεδιαστικό λάθος στον κινητήρα. "Συνέπειες" δεν έχει, εφόσον το γνωρίζεις και φροντίζεις να αναπληρώνεις το λαδάκι που χάνεται. Το μόνο ουσιαστικό πρόβλημα είναι το οικονομικό, ιδιαίτερα αν προτιμάς ακριβά λάδια. Κατά τα άλλα θα πρέπει να γνωρίζεις ότι το πόσο λάδι θα χάσεις, εξαρτάται άμεσα από την οδήγησή σου... εάν το πηγαίνεις τέρμα χαλαρά, από μήνα σε μήνα μπορεί να μην καταλάβεις καν απώλεια λαδιού... αν από την άλλη το "σκίζεις", μπορεί να χάσεις ακόμα και λίτρο (!) στα 1000 χιλιόμετρα. Κατά τα άλλα θα έλεγα να μην φοβάσαι το γκάζι. Δε παίρνεις και αυτοκίνητο 300ps για να πεις ότι μπορεί να "ξεφύγει". Όλα στο μυαλό σου είναι... εσύ οδηγείς, εσύ πατάς το γκάζι. Κι άλλωστε, σε ένα ταξιδάκι, το παραπάνω γκάζι σημαίνει ασφάλεια. Θα έλεγα να χτυπήσεις το 101ps.
  15. Κάπου μπερδεύεσαι. Κατανάλωση λαδιού έχει το 1.4 των 101ps. Το «μικρό» δε καίει τίποτα, ότι και να του κάνεις.
  16. Εχθές παρατήρησα ένα σφύριγμα από το χώρο του μοτέρ. Θα το περιέγραφα σαν "ήχο από ηλεκτρικό αυτοκίνητο", ή από... κομπρέσορα. Ανεπαίσθητο σε χαμηλές στροφές, όλο και πιο δυνατό όσο "δίνεις"... στην εθνική με 5η και 150-160 ήταν ιδιαίτερα έντονο. Συνήθως τέτοιο ήχο κάνει ο ιμάντας όταν είναι στα πρόθυρα του να παραδώσει πνεύμα... αλλά είμαι ακόμα στα 48500 χιλιόμετρα, και χωρίς ζόρικη οδήγηση κατά γενική ομολογία. Θυμάμαι πρόπερσυ που μου είχε πει ο μηχανικός μου ότι ο ιμάντας μου πιθανώς να χρειαστεί άλλαγμα διότι δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση (πως το κατάλαβε?). Τότε είχα ~33000 χιλιόμετρα. Πως σας φαίνεται όλο αυτό; Polo 9N3 1.4 75ps του 2008.
  17. Μεχεχε, ίσως... ο δικός μου πάντως δε το «αγαπάει» και τόσο... τα σκίζει τα αμάξια, από κάθε άποψη... ένα Lada Niva του '89 που έχουμε, το τι καρφωτές ταχύτητες έχει φάει, τι πατινάρισμα για να ξεκινήσει σε λασπωμένη ανηφόρα μέσα σε χωράφι με τρέιλερ και 400 κιλά ελιές... ακόμα τίποτα! Μια φορά είχαμε αλλάξει συμπλέκτη, κάπου το '96. 'Εκτοτε τίποτε. Τώρα θα μου πεις τι συγκρίνω, το Ρώσικο τανκ με τα απλά αμάξια... αλλά και πάλι...
  18. Μόνο τόσο λίγο «αντέχει» ρε παιδιά ο δίσκος του συμπλέκτη; Οι περισσότεροι που γνωρίζω και τον έχουν αλλάξει το έκαναν κοντά στις 200,000 χιλιόμετρα. Κάποιοι και παραπάνω. Και το Nissan Primera του πατέρα μου είναι με ~290,000 χιλιόμετρα χωρίς αλλαγή δίσκου, wtf!
  19. Πάρε ατσαλίνα. Εάν δεν είναι πολύ σκληρό το υλικό που έχει φράξει το σωληνάκι, θα κάνεις δουλειά σου...
  20. Ο προφυλακτήρας δε χρειάζεται να κατέβει πάντα! Όταν πέρασα τους δικούς μου (μόνος μου— τους αγόρασα απ'το eBay) το μόνο που χρειάστηκε ήταν να πέσω κάτω απ' το αμάξι... ούτε καν να το σηκώσω δε χρειάστηκε! Δε θα με απασχολούσε κι ιδιαίτερα να μου το κάνουν αυτό και σε αμάξι του κουτιού, δεν είναι και κάτι φοβερό άλλωστε... φυσικά, είναι προτιμότεροι οι εργοσταστιακοί για αρκετούς λόγους, αλλά άλλο τα 300€ και άλλο τα 10€!
  21. Όταν ψαχούλευα τις ρυθμίσεις στο Vag-COM στο αυτοκίνητό μου υπήρχε ένα σημείο που ρύθμιζες το χρόνο που μένει ανοιχτό το θερμαινόμενο πίσω παρμπρίζ. Υποθέτω πως το έχουν όλα τα αυτοκίνητα, για λόγους ασφαλείας όπως αναφέρθηκε.
  22. Ωχ όντως από 6Q0 ξεκινούν οι κωδικοί (εικόνα). Με μπέρδεψε η γραμματοσειρά. Θα τα παραγγείλω απ'την αντιπροσωπεία, όντως δεν αξίζει για τόσα λεφτά... ούτε η αναμονή ούτε το ψάξιμο... έλεγα μην έχουν 20+ ευρώ το κομμάτι.
  23. Ίσως το (1) και το (3) στη φωτό μου να μπορούν να κολληθούν. Το (2) όμως με τίποτα, έχει σπάσει απίστευτα άσχημα! Αλλά αντέχει τόσες δυνάμεις η epox κόλλα; Στον προφυλακτήρα φαντάζομαι ασκούνται αρκετές δυνάμεις, ακόμα κι από τον αέρα όταν κινείσαι με μια Α ταχύτητα... Οδηγοι προφυλακτηρα φτερου Ωραίος, thanks! Με τους κωδικούς φαντάζομαι μπορώ να αναζητήσω τα κομμάτια από κάποια αντιπροσωπεία; Εννοείται θα ψάξω και στο eBay.de πρώτα. (1) 600 807 723A (2) 600 807 177A (3) 600 807 183A
  24. Τις προάλλες "λάβωσα" το Polo μου. Μου πετάχτηκε ένας ...τοίχος. Έσπασε το αριστερό φανάρι (αγόρασα ένα μεταχειρισμένο προς 50€), μπήκε μέσα το αριστερό φτερό (επανήλθε με βγάλσιμο, ματσόλα και επανατοποθέτηση) και... άνοιξε και μια τρύπα (!) ο προφυλατήρας αριστερά, κοντά εκεί που είναι το προβολάκι ομίχλης. Φυσικά, το αυτοκίνητο δε θα μείνει με αυτή την πρόχειρη επισκευή, θα το φτιάξω κανονικά... (θα παραγγείλω νέο φτερό ή/και προφυλακτήρα και θα τα βάψω μόνος μου— έχω πιστόλι). Έσπασαν όμως και κάποια πλαστικά που απ' ότι κατάλαβα, στηρίζουν τον προφυλακτήρα... τα οποία δε ξέρω πως λέγονται για να τα ψάξω! Θα εκτιμούσα την οποιαδήποτε βοήθεια. Τα κομμάτια είναι αυτά: (φωτό) Προς το παρόν, έχω "ενισχύσει" τη συναρμογή με tie-wraps (τα γνωστά μας "δεματικά") καθότι οι βίδες μόνες τους δε συγκρατούν σωστά τα κομμάτια. Ο αερόσακος δεν άνοιξε στο χτύπημα (μάλλον δεν ήταν και τόσο σφοδρό) αλλά το φτερό, ο προφυλακτήρας και το φανάρι έγιναν σύσκατα...
  25. Και όμως, η υδραυλική συμπίεση (Google it!) είναι φαινόμενο υπαρκτό και σχετικά εύκολο να συμβεί σε τέτοια περίπτωση, ιδίως εάν είσαι και λίγο άτυχος. Syllas, ακόμα και αν οι δικές σου εμπειρίες είναι καλές- απροβλημάτιστες, αυτό που κάνεις με το post σου δεν είναι σωστό. Ένα άλλο μέλος καλύτερα να προσέξει 10 φορές παραπάνω επειδή διάβασε όσα είπα εγώ, παρά να κρατήσει όσα γράφεις εσύ και να καταλήξει με καμιά μπιέλα στο χέρι, δε νομίζεις; Ακόμα και αν η πιθανότητα γι αυτό είναι μόνο 2% δε βλάπτει το να προσέχουμε. Το να λέμε όμως ότι «δε γίνεται τίποτα» επειδή σ' εμάς δεν έτυχε για κάποιες φορές, είναι τουλάχιστον επιπόλαιο!
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.