Jump to content

Dikonou

Members
  • Posts

    292
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

Everything posted by Dikonou

  1. Στρώσε για λίγο κάνε πρώτη αλλαγή με φίλτρο......κάνε έναν τυπικό έλεγχο μετά από αυτό να στο τσεκάρουν εντός και άν που ΘΑ ΕΙΝΑΙ όλα καλά...δές Κ04-064
  2. Μακάρι Παντελή.....δεν έμεινε και τίποτα...όλο το άλλαξαν.....καλό στρώσιμο και με 23άρι πείρο!!!!!!! Στρώσε και ΔΩΣΕ ΠΟΝΟ!!!
  3. Υπάρχει και άλλος τρόπος...
  4. Από το ίντερνετ δεν μπορείς να κατεβάσεις κάποιο ''μανουάλιο'' έστω και σε αγγλικά να δείς τί παίζει; ή σε troubleshooting να δείς εάν έχει βρεθεί καποια λύση;
  5. Έ μα με DHL τί περίμενες.....έτσι την έπαθα κι εγώ με πολλαπλασιαστές από Αμερική......ΟΧΙ COURIER ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!!! κανονικό ταχυδρομείο απλό!!!! Πήγαινε και εκτελώνησέ το εσύ θα σου βγεί κάμποσο φθηνότερα..απλά υπολόγιζε κανα δίωρο σίγουρα!!!! κανονικά από τελωνείο ζητάς να δείς τί σε χρεώνουν με email...εκεί θα δείς πόσα είναι τα έξοδα του ''εκτελωνιστή'' και βγάζοντάς τα θα δείς τί σου μένει να δώσεις!!
  6. Πιο σωστά απ' ότι πάτησες δεν θα ξαναδείς......στα ίσα..... και οι διαφορές ενδεικτικές των μοτέρ σας....
  7. Πολύ περίεργο το γεγονός ότι μετά το πέρας του χιλιομέτρου αντί να κόψει ανέπτυξε ταχύτητα όπως αναφέρει το άρθρο.......
  8. Ε ναι δεν θα πάει κάτι το μοτέρ απλά θα καίει παραπάνω θα έχεις κάμποσα ανεξήγητα missfires ρελαντί ίσως και σε WOT, αλλά και μεθανόλες να βάλεις με catch can όταν θα καθαρίζει τον πρώτο καιρό πάλι μπορεί να σε στείλει από ψυχολογικά γιατί πάλι μέχρι να καθαρίσει θα παρπαρίζει...... Για μένα θέλει τακτικό καθαρισμό...ανα 40000 π.χ. λέω εγώ τώρα ένα νούμερο....και έλεγχο με κάμερα...για όσους ψάχνονται και θέλουν να έχουν το 100% συνεχώς από το μοτέρ τους....
  9. Αυτό είναι το δικό μου με 25000 έτσι για να μπούμε στο νόημα
  10. Δεν έχεις σοβαρή κατανάλωση επομένως για το σετάπ σου!!! Άρα αφού είσαι μια χαρά για ποιό λόγο να βάλεις πρόσθετα; Έτσι μια χαρά δεν είσαι; Ακολούθα την πεπατημένη, προσωπική μου άποψη, γιατί μερικές φορές τα πρόσθετα δεν κάνουν τοοοσο καλό όσο υπόσχονται..... Συνταγή που δουλεύει δεν την αλλάζουμε πειράζουμε.... σαν την εθνική μπάσκετ ένα πράμα στο τουρνουά.... 5 στα 5 και φτου φτου σκόρδα!!!!
  11. Για μένα προσωπικά πρόσθετα εντός μοτέρ ούτε γι αστείο! Το μοτέρ σου καίει λάδι ή σου έχει βγάλει κάτι παράξενο; Εάν ναι καίει, πήγαινε και βάλε το magnatec 5W40 που πληρεί προδιαγραφές 502 και κάνε αλλαγές κοντά στα 7500....και δες εάν μειώθηκε καθόλου..... Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρόσθετα ρε παιδιά;
  12. Συγνώμη, αλλά το να ρωτάς εάν είναι καλό το αμάξι να έχει αβάνς είναι σαν να λέμε.....εάν το μοτέρ έχει κινούμενα μέρη εντός.....και δεν το λέω ειρωνικά..... Το ζήτημα είναι πώς στην αρχή είπες για -9 μοίρες αρνητικό αβάνς. ( σε ποιές στροφές ; και με τί φορτίο; )....αυτό δεν γίνεται γενικά......εάν ήσουν αχρόνιστος δεν θα πήγαινες βήμα.......χώρια που θα έκανες σαν τρακτέρ..... Τώρα το να κάνουμε υποθέσεις δεν θα βγάλει πουθενά.....πήγαινε κάπου να στο μετρήσουνε με τα επίσημα διαγνωστικά...και εάν και εφόσον υπάρχει βλάβη θα φανεί.
  13. Μην γίνει κανα μπέρδεμα....σε ποιό κανάλι το βλέπατε; το 020 είναι για cf....
  14. Εάν είναι μόνο σε ένα κύλινδρο τότε είναι πολύ ύποπτο. Για πρόγραμμα το ξεχνάς, αλλιώς το σπάς..... κάνε μια μέτρηση συμπίεσης κυλίνδρων.
  15. Κάτσε μισό...με ΟΕΜ πρόγραμμα και βαράς πυράκια cf -9; Είναι όντως πολλές επιστροφές!!! Για αρχή κοίτα μήπως έχεις βάλει καμιά μυστήρια βενζίνη.....και μπουζί. ....σε όλους τους κυλίνδρους αυτό; και ρώτα μήπως έχει βγεί καμιά ''οδηγία'' για το μοτέρ σου......
  16. κοίτα υπάρχει το σενάριο από πτώση απόδοσης λόγω βενζίνης και ποιότητας να έπεσε και το πυρόμετρο......αφού δεν γίνονται σωστές καύσεις και δεν πιάνει απόδοση....αλλά θα σου έχει κόψει και λίγες μοίρες αβάνς εάν όνως είναι από καύσιμο.
  17. Πυρόμετρο όργανο ή EGT από VCDS; Όπως και να έχει αισθάνεσαι μείωση στην απόδοση του αυτοκινήτου;
  18. Τα πλατίνας μέχρι 0.1 κάτω νομίζω όχι παραπάνω. Τα ιριδιου κατεβαίνουν περισσότερο.
  19. Πιο ζεστά και από ΟΕΜ γιατί; PFR7S8EG δεν φοράει εργοστασιακά ή κανω λάθος;
  20. Αυτό που αστοχεί στις περισσότερες των περιπτώσεων πρέπει να είναι ο τεντωτήρας της καδένας. Από εκεί δεν δίνεται σωστή τάση στην καδένα και πηδάει δόντι-α. Το ανταλλακτικό κοστίζει κοντά στα 30-40 ευρώ αλλά η ζημιά που μπορεί να κάνει είναι σημαντική. Το ζήτημα είναι ότι με το λύσιμο θέλει και προληπτική-υποχρεωτική αλλαγή κάποιων άλλων μερών του κινητήρα που ανεβάζουν το κόστος μιας τέτοιας αλλαγής + εργατικά που θα χρεώσει κανείς + χρόνισμα κινητήρα ( που πρέπει να γίνει ).
  21. Δεν την κάνω εγώ την μετατροπή αλλά ρωτάω για γνωστό μου που δεν το πολυκατέχει το νετ! Θα μεταβιβάσω την προτροπή πάραυτα όμως!
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.