Jump to content

aris298

Members
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by aris298

  1. ABF έβαλα πάλι! Μόνο που ο καινούργιος που έβαλα έχει λίγο διαφορετική εισαγωγή...!
  2. Παιδιά με συγχωρείτε που εξαφανίστηκα αλλά ήμουν μέσα στο άγχος! Επιτέλους η όλη ιστορία έλαβε τέλος!!! Το καμάρι μου ξαναβγήκε στους δρόμους!!!! Πόσο πήγε το μαλλί? Λοιπόν έχουμε και λέμε... Μοτέρ : 500Ε Χειροκίνητο Παλάγκο : 30Ε Λάδια : 40Ε Υγρά Υδραυλικού : 10Ε Υγρά Φρένων : 6Ε Κολλητός μου : ΑΞΙΑ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ!!!
  3. Να σαι καλά φιλαρακι! Απο το στομα σου και στου Θεού τ αυτί!!!!!!
  4. Φίλε μου Grouper θα ανεβάσω μόλις βρώ το πώς και όταν βγάλω καμία! Θα με πιστέψεις αν σου πώ ότι μόνο εκείνη στο avatar έχω? θα την ανεβάσω όμως σε μεγαλύτερη ανάλυση αν τα καταφέρω για να μη σου χαλάσω και το χατήρι! Δεν πειράζει μωρέ! Κάλιο αργά παρά ποτέ λένε στο χωριό μου! χαχαχ!!! Όσο για τα υπόλοιπα κοίτα να δεις... Το θέμα turbo vs ατμόσφαιρα είναι ένα θέμα που ίσως θα έπρεπε να μπει σε ξεχωριστό topic μόνο του!!! θα γράψουν όλοι κι ίσως στο τέλος όλοι να πιστεύουν ότι και στην αρχή! Είναι μια διαφορετική εντελώς φιλοσοφία! Αν υπάρχει πάντως παρόμοιο topic ας με ενημερώσει κάποιος με pm! Επίσης έχε στο μυαλό σου ότι η βασική διαφορά ενος τουρμπατου κινητήρα με εναν ατμοσφαιρικό είναι η βεβιασμένη είσοδος του αέρα στους κυλίνδρους! Αν λοιπόν οι υπόλοιπες μετατροπές και ρυθμίσεις γίνουν όπως πρέπει τότε είναι ακριβώς το ίδιο! Πόσα απόλυτα ατμοσφαιρικά type R έχουν γίνει turbo και ξυρίζουν? Και τέλος δεν σημαίνει ότι το ακριβό είναι πάντα το καλύτερο! Μπορείς να κάνεις διάφορα και με πιο φτηνά πράγματα! Ποτέ όμως τσάμπα! Μόνο αυτό μπορώ να κάνω προς το παρόν!
  5. Όπως είπα και πιο πάνω Κώστα δεν ψάχνω για μετατροπή ΑΒΦ ή μετατροπή 20βτ! Έχω ΑΒΦ και βάρεσε μπιέλα! Οπότε το να κάνω μετατροπή σε 20βτ θα μου φτάσει γυρω στα 2000 ευρώ! Το να πάρω ένα μοτέρ ΑΒΦ θα μου φτασει το πολυ 600 ευρω! Οπότε μπορείς να συγκρινεις τώρα ενα μαμάτο 20βτ με έναν ΑΒΦ που έχει πάνω του 1400 ευρώ σε βελτίωση? Αυτό που λες εδώ δεν ισχύει! Είναι πάρα πολλά τα μοντέλα που από ατμοσφαιρικά έγιναν τούρμπο! Άλλωστε κι ένα μαμάτο τούρμπο να πάρεις, όταν το δυναμώσεις αρκετά δεν έχει καμιά διαφορά! Γιατί ο κατασκευαστης υπολογίζει τον κινητήρα να δουλευει με 0,5 bar κι εσυ το δουλεύεις 1.5 bar! Πάλι πρέπει να του αλλά3εις σωθικά να αντέχει όπως και στο ατμοσφαιρικό! Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω? Εδώ να πω ένα μπράβο! Για το λόγο του οτι αν μπορεισ να φτιαξεις κατι μόνος σου γιατί να το αγοράσεις έτοιμο και να δώσεις τα διπλάσια+? Γι αυτό πιστεύεται οτι το να κανεις κατι στον κινητήρα θέλει πολλα λεφτά! Δεν λέω όμως! Είναι κάποια πραγματα που θα προτιμούσα να τα πάρω ετοιμα απο το να τα φτιαξω!! (π.χ.:τουρμπίνα!!! χαχαχαχαχαχα) Παιδιά εδώ έχει δίκιο! Κάνουμε συζήτηση εδώ ανταλλάσοντας απόψεις! Δε λέει να χαλάμε τη ζαχαρένια μας! Ο κάθε ένας έχει τις δικές του εμπειρίες και κάτι περισσοτερο θα ξέρει! Ας σεβαστούμε ο ένας τον άλλον!!! Το βραδυ θα σας ενημερώσω για έρευνα που έκανα σε μαντρες στην Πάτρα και τι τιμή άκουσα!!!!! ΠΡΟΣΕΧΩΣ!!!!!
  6. Παιδιά ευχαριστώ πολύ για όλες τις ιδέες και πληροφορίες και να ξέρετε ότι σέβομαι κάθε άποψη! Όπως είπα όμως δεν γνωρίζω πολλά για το 20v! Ακόμα κι ο κολητός μου αυτό μου λέει να βάλω! Θα σας απαντήσω όμως όπως και σ' αυτόν! Και πες βάζω το 20v! Τσιμπάω κι ένα προγραμματάκι κι είμαι έτοιμος! Στο δρόμο όμως μου "κολάει" ένας άλλος με όχημα του VAG... ανοίγουμε και στο επόμενο φανάρι με ρωτάει... "μεγάλε τι φοράς?" ...του λέω και ξέρω ότι κατά πάσα πιθανότητα θα πει "κι εγώ"! Τέρμα η μικρή ιστοριούλα και ξαναγυρνάω στην πραγματικότητα! Καλά είναι όλα αυτά! Κι έχεις τα γκάζια σου και τα όλα σου! Η διαφορά όμως δεν έχει γίνει! Φοράς το ίδιο μοτέρ με με το 1/3 των βελτιωμένων VAG στην Ελλάδα! Και πιστέυω ότι ένας ABF είναι αρκετός να κανει τη διαφορα!!! Φίλε JP_Mk2 το βίντεο που ανέβασες είναι πραγματικά όνειρο!!! Κώστα μ' αρέσουν τα επιχειρήματά σου αλλά αν σε αυτά προσθέσεις και το κόστος αγοράς και τοποθέτησης του 20v? Πιστεύω σου φτάνουν να βελτιώσεις έναν ABF! Και δεν ξέρω ποιο θα είναι καλύτερο αλλά σίγουρα η διαφορά θα είναι αμελητέα!
  7. Αν ισχύει αυτό, τότε θα με βοηθούσες πολύ και θα σου ήμουν ευγνόμων αν μπορούσες να βρείς κανένα τηλεφωνάκι να επικοινωνήσω!!! Pleaseeeeee...... lol Αυτό που μου αρέσει σε αυτό το μοτέρ είναι η ροπή του! Τσαρουχιά στο γκάζι με 5η στα 80 και το βλέπεις να ανεβάζει άνετα μέχρι και τα 220!!! Όσο για την πείνα του μην το συζητάς! Αν είχα παιδί πιο φτηνά θα μου ερχόταν! Και μιλάω μόνο για βενζίνες!!! Τώρα βέβαια για να μην πω και ψέματα το 1.8Τ δεν το έχω κάνει βόλτα! Οπότε δεν μπορώ να ξέρω!!! Πάντως παιδιά αν πέσει κανένα τέτοιο μοτεράκι στην αντίληψή σας πείτε μου γιατί δεν θα την παλέψω! Ξαναγύρισα και οδηγώ το Polo με 75PS!!! Ελπίζω να με λυπηθήκατε τωρα...!!!
  8. Το 18αρι το 20βαλβιδο είναι μέσα στο μυαλό μου σαν ιδέα! Ο δισταγμός μου όμως είναι ότι τα περισσότερα του group VAG φοράνε το ίδιο μοτέρ! Ναι μεν βρίσκεις ευκολότερα πράγματα με λιγότερα σχετικά χρήματα αλλά από την άλλη δε έχεις κάνει κάτι διαφορετικό! Η βελτίωση ενός αυτοκινήτου είναι να κάνεις κάτι διαφορετικό κι εξίσου καλό, κατά την άποψη μου πάντα! Όσο για το VR6 το έχω βγάλει εντελώς από το μυαλό μου παρόλο που σε μια πρόσφατη έρευνα που έκανα, κυκλοφορούν αρκετά τέτοια μοτέρ και παραδόξως σε τιμές 600-1100 ευρώ! Είναι πολλά τα 2800cc και 2900cc με τη βενζίνη στο 1.80!!!!! Άσε που μετά το αμάξι 8α γίνει πολύ βαρυμούτσουνο και δεν θα στρίβει όπως θα έπρεπε! Πάντως κι εγώ τον ABF σκεφτόμουν! Ακούραστο όσο το είχα ζήσει! Έχει την ίδια ιπποδύναμη με το 20v αλλά είναι ατμοσφαιρικό και μεγαλύτερα περιθώρια βελτίωσης πιστεύω λόγω κυβικών! Άσε που ίδιο μοτέρ σημαίνει ότι γλυτώνεις και εγκέφαλο και πλεξούδα! Επίσης επειδή το 20v το ζητάνε πολλοί ( πιο γνωστό και τους παίρνει να το δηλώσουν) ο κάθε ένας ζητάει ότι γουστάρει!!! diMake λες να μην είναι τόσο κακομεταχειρισμένο! Πώς το ξέρεις όμως αυτο? Μπορείς να είσαι σίγουρος? Όταν παίρνεις μοτέρ είναι σχεδόν σα να παίρνεις γουρούνι σε σακί!!!
  9. Γεια σε όλους! Έχω ενα golf mk3 το οποιο αγοραστηκε πριν ενα χρονο περιπου. Ηταν 1,4 CL και εχει γινει μετατροπη σε 2.0 16v ABF. Ολα πηγαιναν καλα και ειχα παθει πλακα με τις επιδοσεις του (μεχρι τοτε οδηγουσα polo 6n2 1,4 75PS και πηγα στα διπλασια)! πριν 4 μηνεσ ομωσ χτυπησε μπιελα! αλλαγη τα μεταλα μπιελων και ξανα στο δρομο! ολα καλα! πριν κανα 2 βδομαδες ομως το μοτερ τα παιξε! Η κουδουνιστρα που ειχα μικρος πρεπει να εκανε λιγοτερα χτυπηματα! Παω για μοτερ λοιπον οποτε ηλπιζα μηπως υπαρχει καποιος με καμια προταση!
  10. Γεια και χαρά σε όλα τα μέλη! Ονομάζομαι Άρης, είμαι από την Πάτρα, 23 χρονών (και κάτι μήνες!!!) και κάτοχος ενός Golf MK3! Παρακολουθώ τις συζητήσεις σας εδώ κι ένα χρόνο περίπου αλλά αποφάσισα να γίνω πιο ενεργός! Ελπίζω να βοηθηθώ κι εγώ από τις γνώσεις σας όπως και άλλα μέλη στο παρελθόν! Ευχαριστώ προκαταβολικά!
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.