Jump to content

man25

Members
  • Posts

    255
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by man25

  1. Είναι μέσα στο κιβωτιο ταχυτήτων, σκέψου το σαν δαχτυλίδι που γύρω γύρω έχει δόντια. Δεν μπορείς να το δεις αν δεν ανοιχτεί το κιβώτιο ταχυτήτων. Όταν υπάρχει θέμα με τις ταχύτητες όπως αυτό που αναφέρω, μπορεί να αλλαχθεί. Επί εποχής Golf 5 ήταν συνηθες πρόβλημα στα 1.4tsi και τα επισκεύαζαν εντός εγγύησης.
  2. Εμενα η ιστορία είχε ως εξής: Κοντά στα 50κ άρχισε να γρατσουνάει η αλλαγή από 1η σε 2α, οπότε (εντός εγγύησης) έγινε η αλλαγή συγχρονιζέ 2ας στα 55κ (μαζί με τις γνήσιες βαλβολίνες) και διορθώθηκε το πρόβλημα. Μετά έκανα αλλαγή στις 120k με castrol και μέχρι στιγμής στα 160k δεν έχω παρατηρήσει κάποια διαφορά σε σχέση πχ με παλιότερα. Όλα καλά.
  3. Μπορείς να αλλάξεις χωρίς να βάλεις τις γνήσιες, και να επιλέξεις κάποιας άλλης εταιρίας πχ castrol που είναι αρκετά φθηνότερες. Έτσι έκανα και στο Β6 μου σε εξωτερικό συνεργείο. Κόστος πολύ μικρότερο από αυτό που αναφέρεις, αλλά δεν το θυμάμαι ακριβώς γιατί πάνε χρόνια και το είχα συνδυάσει και με άλλες εργασίες.
  4. Σας ευχαριστώ και τους δύο για την απάντηση. Θα κάνω κι εγώ μια απόπειρα σε 20ετιας αυτοκίνητο.
  5. καλημέρα[mention=32951]topmar[/mention] θα μπορούσες να μας αναφέρεις τα προϊόντα που χρησιμοποιήσες καθώς και αν τα έτριψες με το χέρι ή με αλοιφαδορο; Αλήθεια, άραγε οι φθηνοί αλοιφαδοροι (πχ των lidl) ή αυτά τα εξαρτήματα που μπαίνουν στα δράπανα και είναι για τρίψιμο, να έχουν άραγε καλό αποτέλεσμα; Στο τέλος πέρασες κάτι για σφράγισμα πέραν της μεμβράνης; ή κατευθείαν μεμβράνη;
  6. Πολύ ωραία! Από πού τα αγόρασες αν επιτρέπεται;
  7. Ποιον κινητήρα ακριβώς φοράει το αυτοκίνητο σου; Πες μας λίγο κωδικό κινητήρα και έκδοση του ώστε να σε βοηθήσουμε.
  8. Καλημέρα και χρόνια πολλά φίλε Στρατό, καλά Χριστούγεννα. Το θέμα της καδένας πως το αντιμετωπισες; Τελευταία αλλαγή την έκανα το 2014 και παρατήρησα μετά από 30.000 χλμ από την αλλαγή ότι πάλι αρχίζει να κάνει θόρυβο. Εσένα επιλύθηκε οριστικά; Εάν ναι, γνωρίζεις κωδικό ανταλλακτικού; Και πόσα πλήρωσες;
  9. Στον 1.4 tsi υποτίθεται ότι λύνεται οριστικά με το τελευταίο σετ της αντιπροσωπείας. Επίσης καλό θα είναι να αντικαταστήσει και το γρανάζι του μεταβλητού χρονισμού. Σε όλο το πακέτο αυτό έπαιζε προσφορα στα 300-350€. Δεν ξέρω αν ισχύει ακόμη. Προσωπικά δεν θα δοκίμαζα after market στην καδένα, μόνο γνήσια.
  10. Τον τελευταίο κωδικό βάζουν οι αντιπρόσωπιες, απλώς σου λέω ότι κι εγώ που την άλλαξα στην αντιπροσωπεία 2 φορές, μετα από 20.000 χλμ άρχισαν πάλι οι θόρυβοι. Θεωρητικά υποτίθεται ότι με τον νέο κωδικό (αυτόν από το 2014 και μετά) δεν κινδυνεύεις να κοπεί. Θεωρητικά όμως, γιατί κανείς δεν θα στο εγγυηθεί. Πάντως πρόσφατα που ρώτησα αν έχει έρθει νέος κωδικός στην αντιπροσωπεία, μου είπαν ότι φοράω την πιο πρόσφατη καδένα (αλλαγμένη το 2014, εντός αντιπροσωπείας).
  11. Πάντως σε αντιπροσωπεία που άλλαξε το σετ ήδη 2 φορές, και στις 2 φορές μετά από 25000 χλμ άρχισε να κάνει πάλι τον θόρυβο. Δεν έχει λυθεί οριστικά το πρόβλημα, να ξέρεις. Αναφέρομαι στον cbzb 1.2tsi κατασκευής των πρώτων ετών (2010 με 2012).
  12. Δεν ξέρω για ποια επαρχιακή πόλη αναφέρεσαι, αλλά στα Ιωάννινα σε εξωτερικό συνεργείο, σετ καδένας γνήσια με εργασία και ανταλλακτικά πάει 250€. Αντιπροσωπεία δεν ξέρω τιμές είναι η αλήθεια. Μπουζοκαλώδια 50€. Αυτά θυμάμαι ενδεικτικά. Για Αθήνα θα σε κατευθύνουν οι άλλοι πιο σχετικά.
  13. Σε εξωτερικό συνεργείο, αλλαγή μπουζοκαλωδίων κόστισε 50€ (επαρχία) με μπουζοκαλώδια NGK. Σετ καδένας κόστος αγοράς κάτω από 150€ αν θυμάμαι καλά (μπορεις να την ψάξεις και σε αντιπροσωπεία της seat πχ, ίσως έχει καλύτερες τιμές) και μετά εργασία όσα συμφωνήσετε. Σε εξωτερικό συνεργείο παίζει περί τα 80€ η εργασία.
  14. Εγώ με τον 1.2 tsi (2010) έχω να σου πω ότι δεν έχω δει να έχει λυθεί οριστικά. Ακόμα και με το νέο σετ καδένας, μετά από 30.000 ξεκίνησε πάλι να κροταλιζει. Για τον 1.8 δεν ξέρω. Σε 1.2 του 2014 που εχει φίλος, δεν εμφάνισε καθόλου κροτάλισμα...
  15. Θα δω λίγο στην άδεια μου τι κωδικό κινητήρα έχω και θα σου πω, για να τσεκάρουμε ότι έχουμε τον ίδιο.
  16. είμαι 100% σίγουρος για αυτό που σου λέω, εκτός και αν έχεις άλλον κινητήρα. Αν έχεις τον 2.0 FSI έχει ιμάντα, 1000%. Μπορείς να δεις και βίντεο στο YouTube, έχω αλλάξει στον δικό μου και το έχω δει και λυμένο. Αν ο μάστορας σου, συνεχίζει να σου λέει ότι το αμάξι σου (επαναλαμβάνω 2.0 FSI 150ps) ότι έχει καδένα, μάλλον πρέπει να αλλάξεις συνεργείο.
  17. Φίλε μου μπερδεμένα τα πράγματα είναι έτσι όπως τα λες. Καταρχήν έχεις όπως είπες σε προηγούμενο ποστ σου, 2.0 FSI . Αυτός ο κινητήρας ΔΕΝ έχει καδένα. Έχει ιμάντα χρονισμού που σύμφωνα με το manual ελέγχεται στις 90.000 χλμ και από εκεί και πέρα αντικατάσταση όταν κριθεί αναγκαίο. Πώς γίνεται να σου είπαν προσφορά για καδένα;;; Θα μας τρελάνουν τελείως;;;; Το set ιμαντα χρονισμού στην αντιπροσωπεία όταν το είχα αλλάξει έκανε 230€ + τα εργατικά, πριν 4 χρονια. Έχω τον ίδιο κινητήρα σε πασσατ κι εγώ, για αυτό σου λέω. Το αμάξι σου ΔΕΝ έχει καδένα, και ΔΕΝ υφίσταται κανένας θόρυβος τέτοιου είδους. Από αλλού θα ήταν ο θόρυβος σου που είχες και σταμάτησε.
  18. Το θέμα μου είναι ότι εγώ άλλαξα καδένα στην αντιπροσωπεία μια φορά το 2012 και μια φορά το 2014 (άρα σίγουρα θα είχα το καινούριο σετ ( ) και πάλι είχα ήχο. Φέτος άλλαξα μόνο τεντωτηρα και σταμάτησε, υποθετω προσωρινά. Ξέρουμε φίλε μου πότε βγήκε αυτό το σετ; Γιατί όταν ρώτησα φέτος αν βγήκε νεότερο σετ από αυτό που έχω στην αντιπροσωπεία, μου είπαν ότι φοράω το πιο πρόσφατο.
  19. Πολύ πιθανό να είναι καδένα πάντως (ή να θέλει καθάρισμα το γρανάζι του μεταβλητού) οπότε μην το αμελήσεις.
  20. Άλλο ένα κλασσικό θέμα είναι τα μπουζοκαλώδια, τσέκαρε μήπως αυτά φταίνε για τα misfires. 50€ τα είχα αλλάξει σε εξωτερικό συνεργείο.
  21. Αν πας στο facelift ακόμα καλύτερα. Αλλά και σε μοντέλα 2013 και μετά έχει ξεπεραστεί το συγκεκριμένο πρόβλημα. Για τις ανακλήσεις θα τις δεις στην αντιπροσωπεία με βάση τον αριθμό πλαισίου. Και στον εγκέφαλο θα δούνε αν έχεις το τελευταίο update.
  22. Θα κοιτούσα πιο καινούριο μοντέλο σε χρονολογία (κάτοχος του ίδιου μοντέλο 2010). Το θέμα που πονάνε κυρίως είναι οι καδένες (θα ακούσεις θόρυβο στην εκκίνηση) και δεν ξέρω αν έχει λυθεί οριστικά, νομίζω πάντως πως όχι. Επίσης αν κάνει μικρές αρρυθμίες στο ρελαντί, είναι τα μπουζοκαλωδια. Κατά τα άλλα δεν έχεις να φοβηθείς κάτι στον κινητήρα. Στάλθηκε από το ONEPLUS A3003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
  23. Τελικά είχα βάλει TRW εμπρός πίσω. Εδώ και 2 χρόνια ευχαριστημένος απόλυτα.
  24. man25

    Service

    Πολύ καλή η τιμή για αντιπροσωπεία. Ειδικά αν σου έβαλε τα σωστά μπουζί που είναι για 60.000 χλμ.
  25. Μίλα και με κοσμοκαρ απευθείας εσύ, πιεσε τους για κάτι καλύτερο. Είναι ξεφτιλα για ένα προβληματικό εξάρτημα εξαρχής, που βγάζει πρόβλημα σε όλους, να ζητούν τέτοια ποσά.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.