Jump to content

powerbug

Members
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by powerbug

  1. Φίλε σκαθαρόαιμε μάλλον παρεξήγησες αυτό που ανέφερα για τoυς τετρακύλινδρους αερόψυκτους κινητήρες porsche. Eννοούσα τους τετρακύλινδρους τύπου 356 ή και 912 στα 1600cc και όχι τους κινητήρες Τ4 που εξάλλου δεν ήταν porsche αλλά VW. Ναι τους φορούσαν οι 914 και 912 1700-2000cc αλλά ο κινητήρας ήταν κατασκευής VW. Εξάλλου συνεχίζω να πιστεύω ότι ο Τ4 είναι πιο καλός σε πάρα πολλά σημεία από τον Τ1 και δεν εννοώ από το τι απόδοση μπορείς να βγάλεις από αυτόν αλλά για το θέμα ροπής και αξιοπιστίας. Από την άλλη βέβαια όσο εξελήσονται τα aftermarket ανταλλακτικά και για τους Τ4 θα αρχήσουμε να βλέπουμε σημαντικές αποδόσεις και σε αυτούς. (μην ξεχνάμε ότι στους VW αερόψυκτους κινητήρες Τ1 aftermarket ανταλλακτικά άρχισαν να παράγονται τη δεκαετία του 60 ενώ για τους Τ4 στη δεκαετία του 80). Είναι λοιπόν αυτονόειτο ότι οι Τ1 κινητήρες έχουν μεγαλύτερη διαθεσιμότητα aftermarket ανταλλακτικών σε σημείο μάλιστα που να μπορείς να χτήσεις ένα αερόψυκτο τύπου Τ1 με όλα τα ανταλλακτικά να είναι aftermarket.
  2. Δεν έβαλα μηχανή από STi γιατί ήθελα να διατηρήσω τον ατμοσφαιρικό αερόψυκτο χαρακτήρα του κινητήρα και δεν έβαλα από Porsche γιατί οι εξακύλινδρες αερόψυκτες δεν χωράνε στο χώρο του κινητήρα του σκαραβαίου εκτός και αν θες να πετσοκόψεις όλο το πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Οι τετρακύλινδρες αερόψυκτες porsche δεν προσφέρουν τίποτα παραπάνω από τις τετρακύλινδρες ενός σκαραβαίου και δεν έχουν πολλά διαθέσιμα aftermarket ανταλλακτικά για βελτίωση. Επίδοση 0-100 δεν μπορώ να πω τι έχει μιας και ο κινητήρας είναι σε φάση στρωσίματος ακόμα αλλά με 880kg βάρος το αυτοκίνητο και περίπου 220ΗΡ η αναλογία Kg/hp είναι 4Kg ανά ίππο οπότε απότι καταλαβαίνεις οι χρόνοι είναι αρκετά χαμηλά. Για σύγκριση να παραθέσω ότι σε άλλο παρόμοιο σκαραβαίο με 183ΗΡ που οδηγούσα ο χρόνος 0-100 ήταν 5.8sec. Όλα βέβαια είναι σχετικά και με τη κλιμάκωση των σχέσεων του σασμάν. Θέλω να πιστεύω ότι για το παρόν αυτοκίνητο ο χρόνος 0-100 θα είναι κάτω από 5.5sec. Σύντομα θα το διαπιστώσω εξάλλου και θα ενημερώσω ανάλλογα. Και μερικά video που δείχνουν τις δυνατότητες ορισμένων φτιαγμένων σκαραβαίων ενάντια σε άλλα σύγχρονα αυτοκίνητα αλλά και μηχανές. Στο παρακάτω video προχωρείστε στο χρόνο 1.45 και απολαύστε ένα Kawasaki Ninja ZX6R speed bike action street race beetle through swiss alps http://video.google.com/videoplay?docid=-6952218797252042050&q=beetle&hl=en Επίσης σκαραβαίος ενάντια Ferrari και http://www.youtube.com/watch?v=F2RsSSLmMGg&feature=relatedΈνας τουρμπάτος street legal με 850ΗΡ και 8.6sec στο 400άρι και το πιο γρήγορο τετρακύλινδρο dragster σκαθάρι στο κόσμο με 7.98sec
  3. Eυχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Σύντομα θα βάλω και άλλες φωτό από το εσωτερικό και το εξωτερικό του αυτοκινήτου μόλις επιστρέψω Ελλάδα μιας και τώρα βρίσκομαι Ιταλία για δουλειά και δεν έχω μαζί μου.
  4. Όπως υποσχέθηκα αλλά και ζητήθηκε παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του σκαθαριού μου. Καταρχήν να πω ότι στο αυτοκίνητο έγινε ολική ανακατασκευή και αναβάθμιση το κόστος της οποίας ήταν περίπου 25000 ευρώ. Μοντέλο VW 1303 του 1973 Κινητήρας Για τον κινητήρα χρησιμοποιήθηκε η κάσα από ένα μαμά αερόψυκτο σκαραβαίο 1600cc η οποία και υπερκυβίστηκε στα 2332cc. Όλα τα ανταλλακτικά που τοποθετήθηκαν σε αυτόν είναι aftermarket. Tα περισσότερα από αυτά προήλθαν από την αμερικάνικη εταιρία CB Performance αλλά και από άλλες εταιρίες του χώρου που ειδικεύονται σε ανταλλακτικά επιδόσεων για σκαραβαίους. Έτσι λοιπόν έχουμε: Κάσα 1600cc Στρόφαλος σφυρίλατος 84mm CB Performance Μπιέλες H-beam με βίδες ARP 5.7in μήκος CB Performance Τριμεταλικά κουζινέτα Chevy Εκκεντροφόρος Eangle 310 μοίρες με βύθισμα 13.87mm Eμβολοχιτώνια MAHLE με σφυρίλατα πιστόνια 94mm Ενισχυμένα μηχανικά ωστήρια CB Performance Cromoly βέργες ωστηρίων της Manton Κεφαλές competition eliminator CB Performance με βαλβίδες 46χ38 στις οποίες έγινε ροική εξέλιξη Ενισχυμένες πιανόλες βαλβίδων με μεγαλύτερο λόγω βυθίσματος Ενισχυμένη αντλία λαδιού Shadek 30mm 2 εξωτερικά ψυγεία λαδιού το ένα με θερμοστατική βαλβίδα και βεντιλατέρ Σύστημα ψύξης τύπου Porsche 911 με εντεκάφυλλη φτερωτή Καρμπυρατέρ διπλά διπλού σώματος καθέτου ροής Weber IDF 48mm Ηλεκτρονική ανάφλεξη με ντιστριμπιτέρ Petronix Ελαφρωμένο σφυρίλατο βολάν VW Ενισχυμένο πλατό 2300lbs της kennedy engineered products Δίσκος ξερός της Εxedy 200mm Χταπόδι ανοξείδωτο merged 4 σε 1 διαμέτρου 45mm με 2 σε σειρά ανοξείδωτα σιλανσιέ Σασμάν Ενισχυμένο τετρατάχυτο της Rancho transaxles με σχέσεις: 1η 3.78 2α 2.06 3η 1.26 4η 0.77 Τελική σχέση μετάδοσης 4.125 Eνισχυμένες βάσεις πολυουρεθάνης Επιλογέας ταχυτήτων quick shift της γερμανικής CSP με 60% μικρότερες διαδρομές Φρένα-Aνάρτηση Εμπρόσθιοι δίσκοι VW 278mm με 6πίστονες δαγκάνες TAROX Οπίσθια δισκόφρενα VW 278mm με μονοπίστονες δαγκάνες Golf II Σωληνάκια υψηλής εμπρός-πίσω Εμπρόσθια coil over Kerscher με ανοξείδωτες μπουκάλες και ΚΟΝΙ κόκκινα Αλουμινένια μπάρα θόλων Kerscher Οπίσθια ΚΟΝΙ κόκκινα Ενισχυμένες αντιστρεπτικές εμπρός και πίσω Silent block πολυουρεθάνης εμπρός και πίσω Eνισχυμένη ράβδος στρέψης oπίσθιων ψαλιδιών 25.5mm από Porsche 944 turbo Εσωτερικό Εμπρόσθια καθίσματα bucket και δερμάτινες ταπετσαρίες Aftermarket ταμπλό CSP ντυμένο δέρμα και όργανα από Porsche 944 Το αυτοκίνητο φοράει αλουμινένιες ζάντες 16" με λάστιχα 205/45/16 εμπρός και 205/55/16 πίσω. Επίσης κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης των εργασιών φανοποιείας ράφτηκε η καρότσα στα απαιτούμενα σημεία. Σίγουρα ξέχασα να αναφέρω αρκετά άλλα πράγματα που έχουν γίνει στο αυτοκίνητο αλλά νομίζω ότι σας έδωσα μια γενική ιδέα.
  5. Προς petrose Melissia Το μοτέρ του σκαθαριού προέρχεται από σκαθάρι 1600cc. Kρατήθηκε η κάσα η οποία και υπερκυβίστηκε στα 2332cc me όλα τα υπόλοιπα ανταλακτικά να είναι aftermarket.
  6. Την υπόψη αεροτομή μπορείτε να την βρείτε ως κιτ εδώ http://www.carotta.com/ Στείλε ένα e-mail να σου πουν. Επιπλέον στοιχεία της εταιρίας είναι: Carotta Automobile AG Hauptstrasse 86 CH-5212 Hausen b. Brugg Tel 0564418688 Fax 0564416014 marianocarotta@hotmail.com Γενικά πάντος μπορεί να γίνει με μηχανισμό από 993 και ιδιοκατασκευή του πλαισίου. Επιπλέον υπάρχουν και άλλες αεροτομές τύπου 911 σταθερές που μπορεί να φορεθούν σε σκαραβαίο και μπορείς να τις βρεις εδώ http://www.creativecarcraft.com/whaletai.htm http://www.vintageveedub.com.au/aero.html
  7. Καλημέρα σε όλους και χρόνια πολλά στους εορτάζοντες. Με λένε Θανάση και είμαι από Αθήνα. Έχω στη κατοχή μου ένα Golf V 1.6 FSI Sportline για τις καθημερινές ανάγκες και ένα VW aircooled Beetle μοντέλο 1303 του 1973 για τις προσωπικές ανάγκες με κινητήρα 2332cc περίπου 220ΗΡ με πάρα πολλά άλλα φτιαξίματα. Μερικές φωτό και θα ακολουθήσει κανονική παρουσίαση.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.