Jump to content

vegaducatista

Members
  • Posts

    191
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    5

vegaducatista last won the day on January 9 2016

vegaducatista had the most liked content!

About vegaducatista

  • Birthday 08/08/1982

User Information

  • Gender
    Male
  • Δήμος
    Δεν έχει οριστεί
  • Νομός
    Μη ορισμένος

User Profile

  • Interests
    μπαλα,ποδοσφαιρο,τοπι,champions league ktlp....

Other Info

  • Car Type
    Golf MK 6
  • Car's nickname
    Ο Ψιτ

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

vegaducatista's Achievements

VWClub Member

VWClub Member (1/1)

88

Reputation

  1. Καλησπέρα φίλε vegaducatista είχαμε μιλήσει στο παρελθόν σε ενότητες που είχαν να κάνουν με την περιποίηση του αυτοκινήτου (γυάλισμα) κλπ. Και επειδή κατάλαβα πως έχεις γνώση πάνω στο θέμα θα ήθελα να σου στείλω ένα video για να δεις την δουλεία από έναν αντιπρόσωπο της auto glym στην περιοχή μου να μου πεις την γνώμη σου.... Μπορώ ????

  2. 15€ κανει ενα ηλεκτρικο φυσητηρι.. Σε κερωμενο αυτοκινητο το στεγνωνει σε 5 λεπτα..
  3. Το σωστο πλυσιμο δεν γινετε με σφουγγαρι και το σωστο στεγνωμα δεν γινετε με πετσι.. Ολα αυτα ειναι θανατος για το βερνικι του αυτοκινητου και κανουν πραγματικα πολυ κακο στο χρωμα.. Πλυσιμο γινετε με γαντακι απο μαλλι προβατου, ειδικο σαμπουαν με ουδετερο ph και συστημα δυο κουβαδων.. Για το στεγνωμα χρησιμοποιουμε ή αερα ή χοντρη πετσετα μικροινων μαζι με καποιο υγρο κερακι..
  4. Για βορεια πηγαινε στον πλατωνα auto star οπως σου ειπανε.. Εξαιρετικός επαγγελματιας..
  5. Δεν ειναι αντιπροσωπευτικο δειγμα γιατι οι βουρτσες στο εξωτερικο αλλαζουν συνεχως τα κινουμενα μερη που ακουμπουν το αμαξι και εχουν ωρες λειτουργιες.. Στην ελλαδα αυτο δεν γινετε πουθενα γιατι κοστιζει η αλλαγη τους..
  6. Κανε ενα τηλεφωνο στο autostar στην πευκη.. Παρε οποιοδηποτε de iron βρεις.. Iron x, dragons breath, korossol.. Λογικα καποιο θα εχει..
  7. Καθαρισμα της επιφανειας με πηλο, Μέτρηση του πάχους του βερνικιου με μηχανακι, επιλογη συνδιασμου αλοιφης και σφουγγαριου αναλογα με την ποσοτητα της αραχνης και την σκληρότητα του βερνικιου, γυαλισμα, σκουπισμα με ισοπροπυλικη αλκοόλη και μετα κερωμα για προστασια.. Αυτη ειναι η ακριβής διαδικασια.. Τωρα αν θες εσυ σαν ιδιοκτήτης και ερασιτέχνης να βελτιωσεις την εικονα του αυτοκινητου σου αφαιροντας την αραχνη με το χερι υπαρχουν καποιες λυσεις.. Καθαρισμα με πηλο, περασμα με το χερι μιας μεσαίας αλοιφης οπως menzerna pf2500, περασμα με μια καθαριστικη αλοιφη οπως η autoglym super resign polish και μετα κερωμα..
  8. Καταρχην οτι λεω το λεω καλοπροαίρετα και δεν εχω καποιο θεμα ουτε μαζι σου ουτε με το αμαξι.. Ισα ίσα που ειναι σπάνιο γυναικα να ασχολειται με την περιποιηση του αυτοκινητου.. Το σημαντικο ειναι ο καθενας να ειναι ευχαριστημενος με το αμαξι του.. Δεν εχει σημασια αν εγω βλεπω κατι απο τις φωτο ή αν εγω πιστευω οτι ενα σαμπουαν ειναι μετριο, σημασια εχει να ειμαστε ικανοποιημένοι απο το αποτελεσμα.. Αλλωστε σε κατασταση εκθεσιακή ειναι πολυ δυσκολο να ειναι ενα καθημερινο αμαξι και θελει πολυ δουλεια.. Μακαρι να δω το αμαξι σε καποια συναντηση, οχι φυσικα για να το κρινω γιατι δεν μου αρεσει καθολου, αλλα για να σου επισημάνω καποια λαθη που ενδεχομένως κανεις γιατι οσο και να αγαπαμε κατι που κανουμε γινονται και λαθοι λογω έλλειψης γνώσης..
  9. Πριν κανεις το οτιδηποτε πρεπει να μετρησεις ποσο βερνικι εχεις αφησει με ενα paint thick gauge σε καποιον επαγγελματια και μετα να γυαλισεις.. Πιθανον ακομα και με χοντρη αλοιφη να μην φυγει εντελως και να χρειαζεται ντουκοχαρτο.. Αν δεν εχεις εμπειρια απο αλοιφαδορο και γυαλισμα (που προφανως δεν εχεις για να ετριξες με σφουγγαρι πιατων και φαιρυ) μην το επιχειρησεις.. Πηγαινε το σε εναν επαγγελματια detailer μηπως και το σωσεις..
  10. Δεν υπαρχει περιπτωση να ειναι το αμαξι το ιδιο λαμπερο οπως την μερα που το παρελαβες ουτε μια στο τρισεκατομυριο.. Ακομα και ο καλυτερος detailer του κοσμου να στο επλενε με την μεγιστη προσοχη και με τα καλυτερα υλικα αραχνη το βερνικι θα εκανε.. Το Autoglym ειναι ενα σαμπουαν μετριο και σχετικα ακριβο και στο λεω γιατι εχω δοκιμασει παρα πολλα σαμπουαν αν οχι τα περισσοτερα της αγορας..
  11. Το κερι απο το εργοστασιο πρώτον στο εχουν βγαλει στην αντιπροσωπια πριν το παραλάβεις και δευτερον αν δεν στο ειχαν βγαλει και ειχε μεινει επανω στο αμαξι θα ηταν ολο θολό απο τον πρωτο μηνα.. Το κερι του εργοστασιου δεν εχει καμια σχεση με το κερι προστασιας που περναμε εμεις.. Ειναι βιομηχανικό κερι και πρεπει να βγαινει.. Οσο για το collinite ειναι κορυφαια επιλογη και αν πλενεις σωστα κραταει και παραπανω απο 4 μηνες αλλα δυστυχως δεν υπαρχει Ελλαδα..
  12. Πρωτα περνας τον πηλο.. Σκεψου οτι ο πηλος ειναι ιδιος με την πλαστελίνη.. Βαζεις σε ενα ψεκαστηρι απιονισμενο νερο και ψεκαζεις ας πουμε το 1/4 του καπω και μετα περνας με απαλες κινησεις τον πηλο πανω στο καπω.. Αυτο το βιντεο θα σε βοηθησει να καταλαβεις πως δουλευει ο πηλος αν και ειναι πανευκολο.. http://youtu.be/900rjH-FKHA Μετα τον πηλο περνας την αλοιφη.. Βαζεις λιγη ποσοτητα πανω σε ενα κιτρινο σφουγγαρακι εφαρμογών και απλα την απλωνεις οπως φαιβεται στο βιντεο.. http://youtu.be/JHA7uhuS-Lg Ο πηλος θελει περιπου μια φορα τον χρονο ενω η αλοιφη και 2-3 μηνες..
  13. Πρωτα θα ψεκαζεις και μετα θα περνας με το πανι. Δεν θα στο προτεινα ομως γιατι πρεπει να ειναι πολυ καλη η πετσετα για να μην κανεις ζημια.. Πηλο εχει η meguiars αλλα ειναι πολυ ακριβος και δεν αξιζει.. Ο καλυτερος ειναι της bilt hamber.. Εχει 10-12€ και τον δουλευεις μονο με απιονισμενο νερο.. Αλοιφη εχει και η meguiars και αλλες εταιριες.. Της meguiars η cleaner wax ειναι πολυ καλη, οπως και η autoglym super resign polish.. Εννοειται πως τις περνας μονη σου πανευκολα γιατι ειναι παχυρευστες και δεν θελουν πιεση.. Μονο αν καπου εχεις καποιο σημαδι ή γρατσουνια θελει πιεση.. Απλώνεται πανευκολα και μολις τελειωσεις με το άπλωμα τη την σκουπιζεις επεισης πανευκολα με μια πετσετουλα.. Για το κερωμα που αναφέρεσαι θα σου πω οτι δεν το χρειαζεσαι γιατι οι ΑΙΟ αλοιφες που σου προτεινα εχουν και κερι και προστατεύουν το αυτοκινητο αλλα με μικρότερη διαρκεια.. Δηλαδη η αλοιφη αντεχει περιπου 2 μηνες ενω το κερι 3-4.. Αν ομως περνας μετα το πλυσιμο το quick detailer που πηρες τοτε μπορει και η αλοιφη να κρατησει περιπου 3 μηνες.. Η αλοιφη και ο πηλος ειναι δυο προιοντα φθηνα που κανουν τρομερη δουλεια και πραγματικα θα δεις αλλο αμαξι..
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.