Jump to content

vegaducatista

Members
  • Posts

    191
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    5

Everything posted by vegaducatista

  1. 15€ κανει ενα ηλεκτρικο φυσητηρι.. Σε κερωμενο αυτοκινητο το στεγνωνει σε 5 λεπτα..
  2. Το σωστο πλυσιμο δεν γινετε με σφουγγαρι και το σωστο στεγνωμα δεν γινετε με πετσι.. Ολα αυτα ειναι θανατος για το βερνικι του αυτοκινητου και κανουν πραγματικα πολυ κακο στο χρωμα.. Πλυσιμο γινετε με γαντακι απο μαλλι προβατου, ειδικο σαμπουαν με ουδετερο ph και συστημα δυο κουβαδων.. Για το στεγνωμα χρησιμοποιουμε ή αερα ή χοντρη πετσετα μικροινων μαζι με καποιο υγρο κερακι..
  3. Για βορεια πηγαινε στον πλατωνα auto star οπως σου ειπανε.. Εξαιρετικός επαγγελματιας..
  4. Δεν ειναι αντιπροσωπευτικο δειγμα γιατι οι βουρτσες στο εξωτερικο αλλαζουν συνεχως τα κινουμενα μερη που ακουμπουν το αμαξι και εχουν ωρες λειτουργιες.. Στην ελλαδα αυτο δεν γινετε πουθενα γιατι κοστιζει η αλλαγη τους..
  5. Κανε ενα τηλεφωνο στο autostar στην πευκη.. Παρε οποιοδηποτε de iron βρεις.. Iron x, dragons breath, korossol.. Λογικα καποιο θα εχει..
  6. Καθαρισμα της επιφανειας με πηλο, Μέτρηση του πάχους του βερνικιου με μηχανακι, επιλογη συνδιασμου αλοιφης και σφουγγαριου αναλογα με την ποσοτητα της αραχνης και την σκληρότητα του βερνικιου, γυαλισμα, σκουπισμα με ισοπροπυλικη αλκοόλη και μετα κερωμα για προστασια.. Αυτη ειναι η ακριβής διαδικασια.. Τωρα αν θες εσυ σαν ιδιοκτήτης και ερασιτέχνης να βελτιωσεις την εικονα του αυτοκινητου σου αφαιροντας την αραχνη με το χερι υπαρχουν καποιες λυσεις.. Καθαρισμα με πηλο, περασμα με το χερι μιας μεσαίας αλοιφης οπως menzerna pf2500, περασμα με μια καθαριστικη αλοιφη οπως η autoglym super resign polish και μετα κερωμα..
  7. Καταρχην οτι λεω το λεω καλοπροαίρετα και δεν εχω καποιο θεμα ουτε μαζι σου ουτε με το αμαξι.. Ισα ίσα που ειναι σπάνιο γυναικα να ασχολειται με την περιποιηση του αυτοκινητου.. Το σημαντικο ειναι ο καθενας να ειναι ευχαριστημενος με το αμαξι του.. Δεν εχει σημασια αν εγω βλεπω κατι απο τις φωτο ή αν εγω πιστευω οτι ενα σαμπουαν ειναι μετριο, σημασια εχει να ειμαστε ικανοποιημένοι απο το αποτελεσμα.. Αλλωστε σε κατασταση εκθεσιακή ειναι πολυ δυσκολο να ειναι ενα καθημερινο αμαξι και θελει πολυ δουλεια.. Μακαρι να δω το αμαξι σε καποια συναντηση, οχι φυσικα για να το κρινω γιατι δεν μου αρεσει καθολου, αλλα για να σου επισημάνω καποια λαθη που ενδεχομένως κανεις γιατι οσο και να αγαπαμε κατι που κανουμε γινονται και λαθοι λογω έλλειψης γνώσης..
  8. Πριν κανεις το οτιδηποτε πρεπει να μετρησεις ποσο βερνικι εχεις αφησει με ενα paint thick gauge σε καποιον επαγγελματια και μετα να γυαλισεις.. Πιθανον ακομα και με χοντρη αλοιφη να μην φυγει εντελως και να χρειαζεται ντουκοχαρτο.. Αν δεν εχεις εμπειρια απο αλοιφαδορο και γυαλισμα (που προφανως δεν εχεις για να ετριξες με σφουγγαρι πιατων και φαιρυ) μην το επιχειρησεις.. Πηγαινε το σε εναν επαγγελματια detailer μηπως και το σωσεις..
  9. Δεν υπαρχει περιπτωση να ειναι το αμαξι το ιδιο λαμπερο οπως την μερα που το παρελαβες ουτε μια στο τρισεκατομυριο.. Ακομα και ο καλυτερος detailer του κοσμου να στο επλενε με την μεγιστη προσοχη και με τα καλυτερα υλικα αραχνη το βερνικι θα εκανε.. Το Autoglym ειναι ενα σαμπουαν μετριο και σχετικα ακριβο και στο λεω γιατι εχω δοκιμασει παρα πολλα σαμπουαν αν οχι τα περισσοτερα της αγορας..
  10. Το κερι απο το εργοστασιο πρώτον στο εχουν βγαλει στην αντιπροσωπια πριν το παραλάβεις και δευτερον αν δεν στο ειχαν βγαλει και ειχε μεινει επανω στο αμαξι θα ηταν ολο θολό απο τον πρωτο μηνα.. Το κερι του εργοστασιου δεν εχει καμια σχεση με το κερι προστασιας που περναμε εμεις.. Ειναι βιομηχανικό κερι και πρεπει να βγαινει.. Οσο για το collinite ειναι κορυφαια επιλογη και αν πλενεις σωστα κραταει και παραπανω απο 4 μηνες αλλα δυστυχως δεν υπαρχει Ελλαδα..
  11. Πρωτα περνας τον πηλο.. Σκεψου οτι ο πηλος ειναι ιδιος με την πλαστελίνη.. Βαζεις σε ενα ψεκαστηρι απιονισμενο νερο και ψεκαζεις ας πουμε το 1/4 του καπω και μετα περνας με απαλες κινησεις τον πηλο πανω στο καπω.. Αυτο το βιντεο θα σε βοηθησει να καταλαβεις πως δουλευει ο πηλος αν και ειναι πανευκολο.. http://youtu.be/900rjH-FKHA Μετα τον πηλο περνας την αλοιφη.. Βαζεις λιγη ποσοτητα πανω σε ενα κιτρινο σφουγγαρακι εφαρμογών και απλα την απλωνεις οπως φαιβεται στο βιντεο.. http://youtu.be/JHA7uhuS-Lg Ο πηλος θελει περιπου μια φορα τον χρονο ενω η αλοιφη και 2-3 μηνες..
  12. Πρωτα θα ψεκαζεις και μετα θα περνας με το πανι. Δεν θα στο προτεινα ομως γιατι πρεπει να ειναι πολυ καλη η πετσετα για να μην κανεις ζημια.. Πηλο εχει η meguiars αλλα ειναι πολυ ακριβος και δεν αξιζει.. Ο καλυτερος ειναι της bilt hamber.. Εχει 10-12€ και τον δουλευεις μονο με απιονισμενο νερο.. Αλοιφη εχει και η meguiars και αλλες εταιριες.. Της meguiars η cleaner wax ειναι πολυ καλη, οπως και η autoglym super resign polish.. Εννοειται πως τις περνας μονη σου πανευκολα γιατι ειναι παχυρευστες και δεν θελουν πιεση.. Μονο αν καπου εχεις καποιο σημαδι ή γρατσουνια θελει πιεση.. Απλώνεται πανευκολα και μολις τελειωσεις με το άπλωμα τη την σκουπιζεις επεισης πανευκολα με μια πετσετουλα.. Για το κερωμα που αναφέρεσαι θα σου πω οτι δεν το χρειαζεσαι γιατι οι ΑΙΟ αλοιφες που σου προτεινα εχουν και κερι και προστατεύουν το αυτοκινητο αλλα με μικρότερη διαρκεια.. Δηλαδη η αλοιφη αντεχει περιπου 2 μηνες ενω το κερι 3-4.. Αν ομως περνας μετα το πλυσιμο το quick detailer που πηρες τοτε μπορει και η αλοιφη να κρατησει περιπου 3 μηνες.. Η αλοιφη και ο πηλος ειναι δυο προιοντα φθηνα που κανουν τρομερη δουλεια και πραγματικα θα δεις αλλο αμαξι..
  13. Στα υλικα τα ειπες σωστα εκτος απο τα πανια μικροινων.. Δεν θα παρεις πανακια μικροινων αλλα μια μεγαλη πετσετα πολυ παχια απο μαγαζι detailing.. Στο πλυσιμο δεν κανουμε κυκλικες κινησεις αλλα μονο καθετες, ισιες και το αυτοκινητο σε κομματια απο πανω προς τα κατω.. Δηλαδη θα εχεις στο μυαλο σου το αμαξι σαν 3 κομματια.. Ενα απο τον ουρανο μεχρι τους καθρεφτες, ενα απο τους καθρεφτες μεχρι την μεση της πορτας και αλλο ενα απο την μεση της πορτας μεχρι το μαρσπιε.. Θα πλενεις πρωτα το πρωτο κομματι γυρω γυρω και μετα θα πηγαινεις στο επομενο.. Καλο ειναι να παρεις αλλο ενα σφουγγαρι για το τελευταιο κομματι που ειναι παντα το πιο βρωμικο.. Τελος το σκουπισμα γινετε με ταμποναρισμα.. Δηλαδη απλωνεις την πετσετα πανω στο αυτοκινητο την αφηνεις να τραβηξει τα νερα και την σηκωνεις.. Ουτε την τραβας ουτε την σερνεις ουτε παραλληλες κινησεις.. Θα παρεις και μια αλοιφη ΑΙΟ που ειναι καθαριστικη, γυαλιστικη και κερι σε ενα και θα περνας καθε 2-3 μηνες το αμαξι μετα το πλυσιμο ετσι ωστε να ειναι προστατευμενο και να στεγνωνουν τα νερα μετα το πλυσιμο μονα τους.. http://youtu.be/w09r6m6sRCA Δες αυτη την σειρα βιντεο και θα μαθεις οτι πρεπει για το σωστο πλυσιμο.. Αυτος βεβαια στεγνωνει με φυσητηρι που ειναι το ιδανικο αλλα και με πετσετα σωστη δεν θα εχεις θεμα..
  14. Σε κανενα πλυντηριο δεν γινετε σωστη δουλεια.. Οι ενεργοί αφροί που ρίχνουν τα σφουγγαρια τα ταλαιπωρημένα και τα πανιά που τα στεγνώνουν αραχνιάζουν το χρωμα και κανουν ζημια σε ολα τα μερη του αυτοκινητου.. Αν παρολαυτα δεν θες ή δεν μπορεις να το πλενει πλενεις τοτε παρε ενα κερι και καθε 3 μηνες περασε το αυτοκινητο.. Ετσι θα ειναι προστατευμενο και θα φευγουν πιο ευκολα οι κουτσουλιες και διαφορες στάμπες.. Για το εξωτερικο μερος λοιπον υπαρχουν τα καθαριστικα οπως το meguiars ultimate wash and wax anywhere ή γενικα οποιοδηποτε optimum no rinse προιον μ, που μονο με μια πετσετα καθαριζει χωρις κανενα προβλημα.. Για το εσψτερικο παρε ενα quick detailer οπως το meguiars interior detailer ή το chemical guys inner cleaner που ειναι πολυ καλα και κανουν και για τις οθονες..
  15. Φυσικα και υπαρχει και θα στα κανει καινουργια.. Μπορεις να χρησιμοποιησεις ή της meguiars το black trim ή της nanolex το trim rejuvenate ή το autofinesse revive.. Οποιο και να βρεις ειναι κορυφαια..
  16. Σκεψου να φοραγε αυτο το μοτερ και στο πολο τι θα γινοταν.. Τα εχω πει.. Τα μεγαλυτερα λαθη της vw ειναι που δεν εβαλε τον 122αρι στο πολο και τον 1.8tfsi στο golf.. Πιστευω πως θα ειχαν πουλησει τρελα..
  17. Το σαμπουαν ειναι μετριο.. Τα αλλα δυο προιοντα ειναι πολυ καλα.. Η mothers βγαζει εξαιρετικα προιοντα.. Ειδικα το σαμπουαν της το wash and wax ειναι το δευτερο καλυτερο που εχω δοκιμασει ποτε και εχω δοκιμασει πολλα.. Ειναι θυγατρικη της meguiars που θεωρειται μεσα στις τοπ εταιριες του κοσμου..
  18. Αν κερωσεις το αυτοκινητο σου η λασποβροχη και γενικοτερα η βρωμια θα φευγουν λογω της υδροφοβικοτητας της επιφανειας και θα λερωνετε πιο δυσκολα και θα πλενετε πιο ευκολα.. Επισης οπως σου προειπα θα στεγνωνετε πιο ευκολα γιατι το νερο φευγει μετα το πλυσιμο ακομα και μονο του.. Χρησιμοποιησε το συστημα των δυο κουβαδων στο πλυσιμο και παρε ενα γαντι απο μαλλι προβατου ή ποιοτικης μικροινας (οχι στυλ jumbo) και θα δεις ποσο πιο ωραιο αποτελεσμα θα παρεις και ποσο πιο ευκολα.. Αν επιλεξεις και ενα σωςτο σαμπουαν μαζι με μια χοντρη πετσετα στεγνωματος και οχι πετσια,λεπιδες σιλικονης κτλπ θα εχεις ενα αυτοκινητο γυαλιστερο και προστατευμενο..
  19. Το υγρο πιατων ειναι φτιαγμενο να διαλυει τα λιποι και τα ελαια απο τις επιφανειες.. Ο λογος που το αυτοκινητο γυαλιζει ειναι τα ελαια που παριεχει το βερνικι.. Το υγρο πιατων κοβει τα ελαια του βερνικιου(γιατι γι αυτο ειναι φτιαγμενο) και το αποδυναμωνει.. Επισης καλο θα ειναι να ξερετε οτι ενα υγρο πιατων εχει ph 11-14 την στιγμη που τα υγρα των μπαταριων εχουν ph 9.. Αυτο το πολυ υψηλο ph λοιπον διαβρωνει τα μαυρα αβαφα πλαστικα και καταστρεφει τα λαστιχα.. Επισης τα καλα σαμπουαν αυτοκινητου εκτος απο ph ουδετερο περιεχουν και συστατικα ωστε κατα την διαρκεια του πλυσιματος να υπαρχει οσο το δυνατον λιγοτερη αντισταση μεταξυ του προβατου ή του γαντιου μικροινα και στην επιφανεια.. Αντιθετως το υγρο πιατων οχι μονο δεν περιεχει λυπαντικες ουσιες αλλα περιεχει αλατι και φωσφορο τα οποια ειναι καταστροφικα για το βερνικι γιατι εισχωρουν στις αραχνες και στις οποιες ατελειες και μεγενθυνουν την ζημια.. Ενας ακομα λογος ειναι οτι τα υγρα πιατων βγαζουν την οποιαδηποτε προστασια υπαρχει πανω στο βερνικι κογω υψηλου ph.. Ετσι λοιπον αν εχεις κερωσει με ενα φυσικο κερι carnauba θα το βγαλει απο το πρωτο πλυσιμο,αν εχεις βαλει καποιο sealant θα το βγαλει σε 2-3 πλυσιματα και αν εχεις βαλει κεραμικη επιστρωση η οποια ειναι φτιαγμενη για να αντεχει 1-2 χρονια θα αντεξει 2-3 μηνες αν το αμαξι πλενεται καθε εβδομαδα.. Μεγαλο μερος της αγορας σαμπουαν αυτοκινητου εκτος απο ουδετερο ph περιεχουν και ποσοτητα πολυμερικων στοιχειων και κεριου.. Αυτα βοηθουν στο να δημιουργηθει ενα στρωμα πανω απο το βερνικι και ετσι η επιφανεια γινετε υδροφοβικη και στεγνωνετε το αυτοκινητο πολυ πιο ευκολα.. Ελπιζω να σε καλυψα και περιμενω τα δικα σας τεκμηριωμενα επιχειρηματα για να με βγαλετε λαθος.. Σημειωνω οτι η κουβεντα απο μερους μου γινεται σε εντελως φιλικο κλιμα και δεν θελω να ερθω σε καμια αντιπαραθεση περαν την εποικοδομητικης συζητησης.. Προσπαθω καθαρα να βοηθησω με τις γνωσεις μου και να αποφυγετε ζημιες στα αυτοκινητα σας..
  20. Κερωμα καθε 3 μηνες και θα εισαι μια χαρα προστατευμενος.. Το σημαδι της κοτσιλιας φευγει με αλοιφη και ελαφρυ γυαλισμα.. Κουκουλα μην βαλεις κακο κανει ειδικα αν το αμαξι μενει εξω
  21. Η αραχνη γινετε απο οτι ακουμπαει το βερνικι.. Ειτε ειναι πανι στεγνωματος ειτε οτιδηποτε.. Γι αυτο χρησιμοποιουμε τα κερια για να γινετε υδροφοβικη η επιφανεια και να μην χρειαζεται να σκουπισουμε πολυ με την πετσετα αλλα να διωξουμε το νερο με την ιδια την δυναμη του νερου..
  22. Καταρχην μην πας σε φανοποιο για γυαλισμα αλλα σε μαγαζι detailing που ασχολειται μονο με γυαλισματα και εχει εξειδικευμενα προιοντα.. Για το σωστο πλυσιμο χρειαζεσαι δυο κουβαδες,ενα grit guard που μπαινει μεσα στον κουβα για να κραταει την βρωμια στον πατο,σαμπουαν με ουδετερο ph, σφουγγαρι μικροινας ποιοτικο και οχι jumbo και πετσετα μικροινων στεγνωματος και οχι πετσι,δερμα,λεπιδες σιλικονης κτλπ.. Υπαρχουν ολα αυτα τα πραγματα ελλαδα και μπορεις να τα παρεις σε πολυ καλες τιμες.. Να θυμασαι οτι σημαντικο για να γινει το πλυσιμο πιο ευκολο,στον μισο χρονο και χωρις να κανεις αραχνες πρεπει το αυτοκινητο σου να ειναι κερωμενο.. Μετα το γυαλισμα θα στο κερωσουν και η προστασια αυτη θα κρατησει 3-4 μηνες.. Μετα θα πρεπει καθε 3-4 μηνες μετα το πλυσιμο να κερωνεις για να το εχεις παντα καινουργιο
  23. Ωραιος Θαναση ευχαριστουμε για τις πληροφοριες.. Ποτε θα κανεις μια παρουσιαση..?? Αν και δεν νομιζω οτι ειναι δυνατον να πεις ολες αυτες τις λεπτομεριες..
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.