Jump to content

theonik

Members
  • Posts

    93
  • Joined

  • Last visited

About theonik

  • Birthday 11/22/1983

User Information

  • Νομός
    Μη ορισμένος

Other Info

  • Car Type
    Polo 6R1 (2010)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

theonik's Achievements

VWClub Member

VWClub Member (1/1)

2

Reputation

  1. Αυτό δεν θα ήταν τεστ! Αλλά αργός θάνατος! Για να κάνεις τόσα πολλά χιλόμετρα (αν είναι αλήθεια) θα πρέπει να πηγαίνεις με 3η και μέχρι 50km/h... Το προσωπικό μου σκορ είναι περίπου 750km με ένα γέμισμα. 1.2TSI, 105HP, 6τ manual Γενικά είναι πολύ οικονομικό αυτοκίνητο μέχρι τα 140km/h αλλά μετά από αυτή την ταχύτητα η καταανάλωση αυξάνεται δυσανάλογα σε σχέση με αυτοκίνητα μεγαλύτερου κυβισμού καθώς ζορίζεται ο σχετικά μικρός TSI. Δηλαδή στα 120km/h είμαι περίπου στα 6lt, στα 140km/h περίπου στα 7,0lt αλλά στα 160 πάει πάνω από 8,5-9lt. Γενικά πάρε μοντέλο από 2011 και μετά καθώς έχουν λύσει το πρόβλημα του σβησίματος. Το πρόβλημα της καδένας σταμάτησε να υπάρχει όταν πλέον το βγάλανε μετάπειτα με ιμάντα!
  2. Παίδες η ερώτηση του στυλ: Πόσο σου καίει εντός πόλης είναι άτοπη. Η κίνηση εντός πόλης μπορεί να διαφέρει τόσο πολύ ανάλογα με τις συνθήκες που κανένας δεν μπορεί να βγάλει ασφαλές συμπέρασμα. Μπορεί σήμερα Τρίτη να ανέβω την Αλεξάνδρας πχ με μέτρια κίνηση και να φτάσω σπίτι μου με κατανάλωση 7λτ/100 km. Μπορεί αύριο να έχει λίγο παραπάνω κίνηση και να πάει 9λτ/100km λόγω των πιο πολλών στάσεων σε φανάρια κλπ. Μπορεί μεθαύριο να γίνεται της κακομοίρας και να είμαι ακινητοποιημένος οπότε ο παρανομαστής του κλάσματος λίτρα / χιλιόμετρο να ελαχιστοποιείται και άρα η τιμή αυτού να εκτοξεύεται σε 12-14 λίτρα / 100km. Επίσης όλες αυτές οι τιμές θα είναι διαφορετικές αν κατεβαίνω την Αλεξάνδρας! Άρα το να λέμε ότι εμένα το αυτοκίνητο καίει τόσο στην πόλη θεωρρώ ότι απέχει από την πραγματικότητα. Το πιο σωστό είναι αυτό που μετράει (νομίζω το caranddrive) και λέει στα 120km/h εθνική πόσο καίει το αυτοκίνητο δεδομένου ότι έχει ίδια θερμοκρασία έξω κλπ. Σε κάθε περίπτωση το 1.0 TSI είναι από τα πιο οικονομικά βενζινοκίνητα εντός και εκτός πόλης με μόνη εξαίρεση τις πολύ υψηλές ταχύτητες (άνω των 150km/h) όπου ζορίζεται και εκεί η αύξηση της κατανάλωσης είναι μεγαλύτερη από ένα άλλο μοντέλο με περισσότερα κυβικά. Ειδικά στα 180km/h το autobild σε ένα πολύ ενδιαφέρον συγκριτικό το 1.2 TSI το είχε βγάλει από τα πιο βενζινοβόρα. Την ίδια λογική θα ακολουθεί και το 1.0 TSI. Μικρές καταναλώσεις και αποδοτικότητα εντός πόλης και εκτός με ταχύτητες έως 130-140max και μετά φύγαμεεεε!
  3. Ακριβώς αυτό θα κάνουμε... Για μία ακόμα φορά απεδείχθη πόσο αναξιόπιστα αυτοκίνητα πλέον κατασκευάζει ο γερμανικός κολοσσός...!
  4. Καλημέρα. Έχω αλλάξει την καδένα το 2015 σε αυτοκίνητο του 2011 οριακά εντός εγγύησης. Εδώ και μερικούς μήνες μου ξανακάνει το ίδιο πρόβλημα (όχι το ίδιο συχνά αλλά όχι και σπάνια..). Θεωρρώ ότι είναι ένα πρόβλημα το οποίο θα υφίσταται για πάντα και για αυτό η VW τελικά κατήργησε την καδένα και επανέφερε τον ιμάντα.
  5. Αν ο θόρυβος που ακούς είναι σαν να έχεις "ξεχάσει" ένα άδειο πλαστικό μπουκάλι στον κινητήρα και σε κάθε λακούβα ακούγεται αυτός ο ήχος τότε το πιο πιθανό είναι να πρόκειται για ένα μικρό εξάρτημα της βάσης τους κινητήρα που φθείρεται πολύ γρήγορα. Άνοιξε το καπώ και δοκίμαστε με τα δύο χέρια να κουνήσει κάποιος τον κινητήρα σου (με σβηστό το μοτέρ). Αν ακούς τον ίδιο ήχο το πιο πιαθνό να είναι αυτό το εξάρτημα της της βάσης. Εγώ το άλλαξα εντός εγγύησης και μετά την αλλαγήδεν μου το έκανε καθόλου και τώρα μου το ξανακάνει αλλά χωρίς να είναι πολύ ενοχλητικό. Είναι πρόβλημα από την προηγούμενη γενιά polo το οποίο δεν έχει ακόμα λυθεί...
  6. Σε τηλεφωνική μου επικοινωνία με την Kosmocar με ενημέρωσαν ότι αν τοποθετήσω γνήσια ανταλλακτικά service και πάω σε δικό μου συνεργείο το οποίο απλά ξέρει να κάνει την δουλειά του και δεν προξενήσει κάποια βλάβη (ώστε τότε να χάσω την εγγύηση) τότε δεν χάνω την εγγύηση. 270 μου ζήτησε ο Φιλοσίδης μετά από παζάρια κιόλας για λάδια και φίλτρα λαδιού, καμπίνας, αέρα και βενζίνης.
  7. Με το TSI θα πάρεις ένα πραγματικά γρήγορο αυτοκίνητο το οποίο όμως θα σου βγάζει αυτονομία σε πολύ καλή περίπτωση περί τα 700 km (Τα 1000 δεν υπάρχει περίπτωση, 20.000 km έχω κάνει και το δικό μου max είναι τα 660 με αρκετή προσοχή). Με το TDI θα πάρεις ένα σαφώς πιο νωχελικό αυτοκίνητο αλλά την διαφορά στην τσέπη θα την δεις στα...πρώτα μέτρα. Καμία σχέση πλέον τα diesel με τα βενζίνης έτσι όπως έχουν πάει οι τιμές. Αν δεν σε απασχολεί τόσο η ταχύτητα (που εμένα πλέον δεν με απασχολεί) πάρε το TDI και δεν θα μετανιώσεις. Για αξιοπιστία: Το αυτοκίνητο μετά από 2 χρόνια κυκλοφορίας έχει πλέον αντιμετωπίσει πολλές από τις παιδικές του ασθένειες.
  8. Και σε μένα. Το έκανε εκεί στις 1500-2000 στροφές αλλά πήγα για αλλαγή συμπιεστή (εντός εγγύησης) και τώρα μου το κάνει στις 2200 αλλά με πολύ χαμηλότερη ένταση που πλέον δεν είναι καθόλου ενοχλητικό. Να πας να το αλλάξεις. Ούτως ή άλλως και πριν δούλευε το AC αλλά τώρα δουλεύει αθόρυβα. Δεν είναι λειτουργικό πρόβλημα όμως. Φθηνές κατασκευές σε αυτοκίνητα 2000 ευρώ πιο ακριβά του ανταγωνισμού τους...
  9. Το polo είναι πιο αθόρυβο στο ταξίδι...! Έχω polo και ο κολλητός μου έχει το scirocco... το οποίο όμως πραγματικό διαμάντι, χαρτί που λέμε, απροβλημάτιστο και γενικά από όσο καταλαβαίνω αν είναι κάποιος να πάρει vw είναι φρόνιμο να παίρνει μοντέλα που έχουν 2-3 χρονάκια κυκλοφορίας για να έχουν λυθεί τα περισσότερα προβλήματα. Εγώ πχ δεν θα αγόραζα με τίποτα το golf το 7 μόλις βγει. Για αυτό το λόγο το polo μου το tsi το πήρα 1,5 χρόνο αφού βγήκε (δεν μπορούσα να περιμένω άλλο...!)
  10. theonik

    Polo 1.2 Tsi ?

    Ακόμα και η πιο sport ανάρτηση της highline έκδοσης δεν μπορεί να θεωρηθεί σκληρή. Είναι ελαφρά πιο σφιχτή από της comfortline αλλά σε καμία, μα καμία περίπτωση δεν κοπανάει...Το scirroco πχ έχει σκληρή ανάρτηση αλλά πάει τρένο...
  11. Κάποτε σε ένα φόρουμ είχα nickname theoniki γιατί δεν υπήρχε διαθέσιμο άλλο αλλά όλοι με περνούσαν για πιτσιρίκα...Εδώ που το έκανα theonik πάλι τα ίδια ρε γαμώτο!!!!
  12. 100 ευρώ στον Φιλοσίδη όταν του είπα ότι ο Καπαγερίδης (Κόρινθος) μου το έκανε με 95. Και πάλι πολλά είναι απλά γενικά σε όποια προβληματάκια είχα και είναι πολύ ευγενικοί, εξυπηρετικοί και το κυριότερο δώσανε άμεσα λύση σε όλα (ήχος ντουλαπακίου συνοδηγού, ελαττωματικός συμπιεστής AC, ένα μικρό κουδούνισμα βάσης κινητήρα και το κλασσικό πρόβλημα του γρύλου σε παράθυρο...). VW for ever!
  13. Είναι δυνατόν??? Σήμερα με το polo tsi γυρνώντας σπίτι μου πάει η ξαδέρφη μου που καθόταν πίσω από τον συνοδηγό να κατεβάσει το παράθυρο (ηλεκτρικό), κάτι ακούγεται να κολλάει και μετά από κανά δύο - τρεις προσπάθειες πέφτει μόνο του 5 πόντους κάτω...! Υποθέτω γρύλο παραθύρων. Θα το πάω αύριο να δουν τι είναι αλλά είναι δυνατόν εν έτει 2011 να χαλάνε έτσι αυτά τα αυτοκίνητα? Μετά από χαλασμένο συμπιεστή κλιματιστικού και πλέον χαλασμένο παράθυρο (εντός 6 μηνών) μπορώ να πω ότι το polo μου δεν θεωρείται αξιόπιστο αυτοκίνητο. Κρίμα. Έχει hill assist, έχει ESP, έχει ένδειξη αλλαγής ταχύτητας και δερμάτινο λεβιέ αλλά χαλάει το παράθυρο όπως στο fiat που είχα...Μόνο που εκείνο μου το ζήτησε μετά από 21 χρόνια ενώ αυτό μέσα σε 6 μήνες. Να μου πεις και εσύ: ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΕ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ Η ΞΑΔΕΡΦΗ ΣΟΥ ΘΑ ΕΙΧΕ ΧΑΛΑΣΕΙ???
  14. 5.9 έχεις στο trip 2 το οποίο το μηδενίζεις σε κάθε φουλάρισμα έτσι? Γιατί το trip 1 μηδενίζει μετά από 1-2 ώρες με σβηστή τη μηχανή.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.