Jump to content

Andreasf2

Members
  • Posts

    319
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Andreasf2

  1. και σε μενα το κανει ... μαλλον δεν ειναι κατι..
  2. Μπορει να ειναι 100αρης ο καταλυτης τι να πω μεαταχειρησμενος ητανε αλλα πριν μου τον βαλει πανω μου φανηκαν οι κυψελες του μια χαρα .. δεν μπορει και ο εξατμισας να μου ειπε να τον βαλω αν ηταν μαπα , τον ρωτησα κιολας οταν την περασα πανω να δωσω κανα 200αρι παραπανω να βαλουμε καινουριο καταλυτη και μου ειπε κατηγοριματικα οτι δεν χρειαζεται δεν θα δω διαφορα σε αποδοση.. Λευτα θα περνε παραπανω δεν ειχε λογο να το κανει
  3. οχι οχι ο πρωτος λαμδα μπηκε οπως και στην μαμα εξατμιση. Στον δευτερο αισθητηρα μπηκε το ανταπτορακι. Αρα και ο δευτερος αφου ειναι διορθωτικος κατι θα στελνει ετσι δεν ειναι?
  4. Καλη χρονια και χρονια πολλα σε ολους. Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση και αν ξερεις καποιος ας απαντησει. Φορεσα ολοσομη εξατμιση στο αμαξι με 200αρι καταλυτη euro4. Οι αισθητηρες μπηκανε οπως πρεπει πριν και μετα τον καταλυτη. Ολα ηταν αψογα το αμαξι πηγαινε καλυτερα. Μετα απο καποια χιλιομετρα ανοιξε το λαμπακι check engine. Το διαγνωστικο εβγαλε χαμηλη ποιοτητα καυσιμου η κατι τετοιο. Η λυση ηταν ή να διαγραφτει ο 2ος λαμδα απο τον εγκεφαλο η να βαλω ενα ανταπτορακι με καταλυτη και πανω του να κουμπωσει ο λαμδα. Ετσι και εγινε. Το αμαξι πλεον το νιωθω οτι εχασε λιγο. Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι ο 2ος λαμδα προσαρμοζει το μειγμα η μονο ο 1ος? Η και οι δυο? Πιθανοτατα να εχασε οντως και να γινονται αυτα γιατι πλεον διαβαζει αλλες τιμες ο 2ος λαμβδα και αλλαξε το μειγμα μου ? ΓΙα αυτο και πλεον δεν ανοιγει check engine ? μπορει καποιος γνωστης να μου δωσει μια σωστη απαντηση..? ευχαριστω..
  5. avatar πανε σε εναν εξατμισα να σου βαλει οτι μπουκα θελεις και γουσταρεις εχει πολυ πιο ωραιες απο αυτες και ζητημα να σου παρει 20-30 ευρω..
  6. παιδια μπορει καποιος να μου πει τις διαστασεις απο το μαμα ic στο πολακι ?
  7. ρωτησα παντος και μου ειπαν να αφησω αυτο που υπαρχει πανω και οτι ειναι πεταμενα λευτα και κοπος να βαλω μεγαλυτερο ic χωρις κανενα αποτελεσμα απο την στιγμη που δεν θα βαλω κατι αλλο πανω στο αμαξι..
  8. ρε παιδια να ρωτησω κατι που θελω.. Δεν εχω βαλει τιποτα στο δικο μου πολο και σκεφτομαι να βαλω ενα universal intercooler με πατεντα.. ξερεις μηπως κανεις καταρχας διαστασεις απο το μαμα ιντερκουλερ? Και δευτερον παιζει να εχω θεματα αν βαλω μεγαλυτερο ιντερκουλερ ?
  9. παιδια χρονια πολλα καλη χρονια , αλλαξα πριν μερικες μερες το φιλτρο βενζινης το μαμα ηταν μαρκας UFI Made in CHina. Εβαλα ενα της Mahle το οποιο ηταν ιδιο σε εμφανιση. Παρολα αυτα το κουτι αυτου του φιλτρου απεξω εγραφε vw polo 1.6 tdi το οποιο ειναι ντιζελ. Λετε να υπαρχει καποιο προβλημα ? Αυτο το φιλτρο που εβγαλα ηταν ιδιο με αυτο που εβαλα ιδιο ακριβως. Το εκανα μερικες γυρες το αμαξι δεν φαινεται να υπαρχει προβλημα. Καποιος που ξερει ακριβως αν υπαρχει καποιο θεμα ας απαντησει.
  10. ασε που και να μην πεις τιποτα και να τα βαλεις δεν θα καταλαβουν , αν εξερεσεις το τουρμπο τιμερ.. καλη χρονια και σε σενα!
  11. δεν νομιζω να σου πουνε κατι , μπορεις να το ρωτησεις σε καποιον υπευθυνο με ενα τηελφωνο.
  12. χρονια πολλα καλα χριστουγεννα σε ολους κ απο μενα.. εμανον εγω σκευτομουν να το ξηλωσω το πλαστικο ολο και να δω τι συντονιζει.. Αν και αυτο που λες μου ακουγεται λογικο.. θα το δοκιμασω και θα ενημερωσω για αποτελεσμα !!
  13. δηλαδη δεν αλλαζει ο θορυβος απο τα σωληνακια βενζινης? το αμαξι το εχω 2 μισι χρονια τωρα μου το πρωτοεκανε..
  14. για δωστε λιγο ξανα ρε παιδες μια απαντηση που σιγουρα θα λυσατε καποιοι. Οταν ειμαι στο ρελαντι ακουγεται ενας θορυβος απο τν δεξια πλευρα μπροστα απο την θεση συνοδηγου σαν κατι να τριζει λες και εχεις ενα ανεμιστηρακι που γυρναει και ακουμπαει καπου.. Ενα αυτο δευτερον στην δεξια κολονα (διπλα στο καθισμα του συνοδηγου και εκει που ειναι η ζωνη δηλαδη) κατι συντονιζετε απο μεσα και ακουγετε οταν παταω λακουβες η παταω φρενο δινω γκαζι τι μπορει να ειναι αυτοι οι δυο θορυβοι?
  15. σημερα ανοιξα το φιλτρο αερα και βενζινης και ειναι μια μαρκα UFI κ κατι τετοιο made in CHINA ολε ολε gti power...
  16. και εγω τα ιδια δεσ στο θεμα vw polo gti 2010 εχω γραψει και εκει..
  17. δεν μπορω να καταλαβω πως γινεται καινουριο φαναρι που στοιχιζει να πουμε συνολικα 1000 ευρω να μπαζει υγρασια εστω και με λιγο νερο..
  18. αυτο το εχει αλλα οταν το φαναρι βγει θελει ρεγουλαρισμα με φασματογραφο κανονικα οπως ολα τα αμαξια.. αυτο που λες εσυ ειναι αλλο..
  19. καλοριζικο νικο , με το καλο να το παραλαβεις και να περασεις οσο πιο καλα μαζι του μπορεις !!!
  20. αυτοματο ρεγουλαρισμα εννοεις? γιατι εγω που ειχα βγαλει το φαναρι να αλλαξω λαμπα μου εκανε και ρεγουλαρισμα ο μαστορας..
  21. οχι συνεεχια χρηστο ανα 2-3 φορες που το πατας.. το θεμα ειναι οτι εγω σκευτομαι να τα βγαλω αυριο και να τα περασω ενα στρωμα κολλας στην κατω μερια..
  22. αν εχεις εργοστασιακα bi xenon οταν πατας τον μοχλο για τα πιτσιλιστιρια ανα 3 φορες ανοιγουν και τα πιτσιλιστιρια των φαναριων
  23. μαλλον αυριο θα βγαλω το φαναρι να περασω κολλα γυρω γυρω απο την κατω μερια οπου και μπαζει.. εδω ανοιγω τα πιτσιλιστιρια για τα φαναρια και παλι θαμπωνει.. δεν ειμαστε για βραχυκυκλωματα τωρα..
  24. Andreasf2

    Plasti Dip

    θα ψηνομουν να το βαλω στις ζαντες..
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.