Jump to content

andrpyro_TSi

Members
  • Posts

    238
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Everything posted by andrpyro_TSi

  1. Το προηγούμενο Σάββατο 11/06/2022 έσβησα το σφάλμα και ακολούθησα την εξής διαδικασία: 1) Έβαλα ένα επώνυμο καθαριστικό στο ρεζερβουάρ το οποίο λέει ο κατασκευαστής ότι καθαρίζει τον αισθητήρα Λάμδα, την βαλβίδα EGRκαι τον καταλύτη 2) μπήκα στην εθνική και για 25 λεπτά πήγαινα με 3100-3200 με 4η ταχύτητα στο πήγαινε 3) στον ερχομό πήγαινα για 25 λεπτά με 3300-3400 επίσης για 25 λεπτά 4) τέλος μέχρι και σήμερα 20/06/2022 δεν έχει ανάψει τίποτα
  2. Καλησπέρα σας, έχει ο πατέρας μου ένα VW Golf 7 1.6 TDI και εμφάνισε το error code P2002. Έβαλα ένα απλό vag com και μου λέει ότι το σφάλμα αυτό έχει να κάνει με το DPF. Έψαξα στο internet και κάπου βρήκα ότι είναι ο αισθητήρας πίεσης καυσαερίων. Τους έλυσα και τους 2, στον έναν το σωληνάκι που ανέβαζε τα καυσαέρια τα έφερνε με λιγότερη ροή απ΄οτι το άλλο οπότε τα έσφιξα με το κομπρεσερ του αέρα και μετά έσβησε το σφάλμα. Μετά από μεγάλο ταξίδι ξανά άναψε οπότε αποφάσισε ο πατέρας μου να το πάει στην αντιπροσωπεία διότι εγώ λόγο δουλείας δεν έχω χρόνο. Η αντιπροσωπεία το κράτησε το αυτοκίνητο μια εβδομάδα και τελικά το πρόβλημα δεν βρέθηκε. Απ΄οτι με ενημέρωσαν ελέγξαν τα πυρόμετρα, τους αισθητήρες πίεσης καυσαερίων και το επόμενο βήμα ήταν να λύσουν την EGR όπου και βρήκαν ίχνος παραφλου. Επίσης μου είπαν ότι πρέσαραν την EGR στο κύκλωμα του παραφλου και δεν είδαν καμιά διαρροή. Οπότε είχα δυο επιλογές αλλαγή EGR με κόστος 640ευρω ή δέσιμο και 180 ευρώ και εννοείτε πως πήγα στο δέσιμο και 180. Μήπως το έχει συναντήσει κανένας το παραπάνω Error code?
  3. Καλημέρα, Έχω κι εγώ ένα Golf 7 1.6 diesel 110hp και προχθές ήταν η ημερομηνία που έπρεπε να γίνει αντικατάσταση του φίλτρου πετρελαίου. Αυτό που διαπίστωσα είναι ότι από τότε που άλλαξα εταιρία και βενζινάδικο ( δηλαδή τα 4 τελευταία γεμίσματα ) μόλις άνοιξα το δοχείο του φίλτρου πετρελαίου και τράβηξα σιγά σιγά το φίλτρο έξω είδα στο σημείο που έσταζε το φίλτρο κάτι μικρά κομματάκια ημιδιάφανα σαν jel. Αφού βγάζω τελείως το φίλτρο βλέπω το δοχείο και το πετρέλαιο ήταν μαύρο. Βάζω έναν σωλήνα και τραβάω το πετρέλαιο από μέσα από το δοχείο και στον πάτο του είχε λάσπη μαζί με ένα είδος jel. To καθάρισα και έβαλα καθαρό πετρέλαιο. Παρακάτω είναι το πριν και το μετά.
  4. Καλημέρα, Έχω κι εγώ ένα Golf 7 1.6 diesel 110hp εμένα στα 98.000χλμ χάλασε η αντλία νερού με αποτέλεσμα να πάω για αλλαγή όλου του σετ που αλλάζουν συνήθως( δηλαδή : Σετ ιμάντα χρονισμού, σετ ιμάντα Poly-v, αντλία νερού και παραφλού ). Εμένα στην αντιπροσωπεία μου είχαν πει καλό είναι να γίνει η αλλαγή του ιμάντα χρονισμού στα 150.000χλμ. Επίσης με το μάτι τα 150.000χλμ τα έβγαζε άνετα ο δικός μου ιμάντας.
  5. Καλημέρα σας, Έχω ένα Golf 7 του 2015 1.6 Diesel. Έχω κάνει μέχρι στιγμής 6 αλλαγές φίλτρου πετρελαίου. Έβαζα πάντα σε βενζινάδικο ΕΚΟ εταιρικό. Στις αρχές ( μετά την πρώτη αλλαγή του φίλτρου πετρελαίου )έβαζα καθαριστικό Super Diesel Additive με αποτέλεσμα μετά την 2-3 αλλαγή του φίλτρου να έχουν δημιουργηθεί μύκητες (το φίλτρο το αλλάζω μόνος μου ). Από τότε που το παρατήρησα άλλαξα καθαριστικό και βάζω το P1241 Diesel System Super. Στην επόμενη αλλαγή δεν υπήρχε τίποτα στο δοχείο του φίλτρου.
  6. Καλησπέρα φίλε Panagioti, εγώ βάζω καθαριστικό μέσα στο ντεπόζιτο ανά 2-3 γεμίσματα ( πριν μπει το καύσιμο στο ντεπόζιτο ). Έβαζα το Liqui Moly Super Diesel Additive αρκετό καιρό και δεν είχα δει διαφορά αλλά μόλις δοκίμασα το PROTEC - P1241 Diesel System Super Clean είδα διαφορά με το πρώτο πάτημα του γκαζιού. Επίσης βάζω μια φορά στα πέντε γεμίσματα PROTEC - P6171 DPF Super Clean χωρίς να έχω δει κάτι με τις αναγεννήσεις που κάνει το σύστημα καθαρισμού του φίλτρου DPF.
  7. Καλημέρα σας και χρόνια πολλά, εχω ένα golf vii 1.6 diesel 110hp με 5αρι σασμάν και θα ήθελα να αλλάξω βαλβολίνες. Θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος ποιος είναι ο κωδικός και η ρευστότητα που δίνει η αντιπροσωπεία για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο;;; Τελικά έκανα αντικατάσταση των βαλβολινών με της Gear 300 της Motul. Το περίεργο είναι ότι η Motul λέει ότι παίρνει 2 λίτρα και από μέσα έβγαλα 1.6 λίτρα όσα και έβαλα με λίγο ζόρι. Οι βαλβολίνες είχαν μεταλάκια και ήταν αρκετά μαύρες. Έγινε πρώτη αλλαγή στις 85000χλμ. Επίσης το σφίξιμο της βίδας εισόδου και εξόδου των βαλβολινών στα 20nm.
  8. Καλησπέρα σας, τον Δεκέμβριο 2019 τις έβαλα σε ένα. Golf vi( μόνο την συγκεκριμένη μάρκα) μέχρι και σήμερα κανένα πρόβλημα. σημερα της έβαλα και στου πατέρα μου golf vii. Για να δούμε..!
  9. Καλησπέρα σας, έχω ένα Golf vii diesel 1.6 110HP με 83.300 χλμ και όταν πάω το πρωί και το βάζω μπροστά ακούγετε ένας θόρυβος από τον χώρο του κινητήρα από την πλευρά του δοχείου του παραφλού. Τον θόρυβο τον κάνει μόνο όταν είναι κρύο. Επίσης ακούγετε να συγχρονίζει με τις στροφές του κινητήρα. Δηλαδή εάν ανεβάσεις στροφές ακούγετε ο θόρυβος πιο γρήγορα .
  10. Εαν μπορείς θα το ήθελα και εγώ. Ευχαριστώ πολύ.
  11. Καλησπέρα σας, ρίξτε μια ματιά στα συνεμπλοκ. Σε Golf VII έχει θέμα στα συνεμπλοκ των εμπρόσθιων ψαλιδιών. Εάν βάλετε λίγο γράσο ο θόρυβος σταματάει για κανένα 3 μηνο και μετά τα ίδια.
  12. Ένα εξαιρετικό φανοποιείο για αυτούς που ενδιαφέρονται στην περιοχή του Γέρακα Αττικής είναι αυτό : https://goo.gl/maps/PTdvQsTqG5R2 . Ότι πρόβλημα έχω πάω μόνο εκεί...! Η δουλειά του είναι άψογη!
  13. Ένα πρατήριο στο οποίο βάζω συνέχεια και βενζίνη 100αρα και diesel Avio και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος χωρίς κανένα πρόβλημα εδώ και τουλάχιστον 2 -3 χρόνια είναι η ΕΚΟ στην : https://goo.gl/maps/W43Zy6uG27x .
  14. Καλησπέρα σας, Πριν 2 μήνες μου ακούμπησαν την πόρτα του οδηγού και μου έκαναν ένα βούλιαγμα επάνω στο νεύρο και πέταξε άλλο νεύρο στο τελείωμα της πόρτας. Μέτα από συμβουλή φίλου μου φανοποιού επειδή το αυτοκίνητο δεν έχει βαφτεί τίποτα εκτός από τον εμπρός προφυλακτήρα μου να το φτιάξω με την μέθοδο PDR. Αφού έψαξα πολύ στο Internet και πήρα και κάποια τηλέφωνα κατέληξα στο Dent-Master στον Ν.Κόσμο . Μόλις επικοινώνησα μαζί του του έστειλα και κάποιες φωτογραφίες μεσώ email τον ρώτησα εάν η πόρτα θα γίνει έτσι ακριβώς όπως ήταν πριν και η απάντηση του ήταν εγώ θα στην φτιάξω και όταν θα το δεις εάν δεν σου αρέσει ή δεις κάτι άλλο από αυτό που πρέπει να δεις μην με πληρώσεις. Πήγα και μου έφτιαξε την ζημιά...! Το αποτέλεσμα ΑΨΟΓΟ. Επίσης ο ιδιοκτήτης - μάστορας πολύ σωστός επαγγελματίας και άψογος στην δουλειά του.
  15. Καλησπέρα σας, και στου πατέρα μου το VW Golf VII όταν είχα πάει στην αντιπροσωπεία για άλλη δουλειά είδα ότι μέσα στο φανάρι στο σημείο που είναι η λάμπα της όπισθεν ήταν μια μύγα και τους είπα μα καλά πως μπήκε ? Η απάντηση ήταν δεν ξέρω. Η λύση του προβλήματος ήταν να ανοίξουν το καπάκι από την μέσα πλευρά της πόρτας του πορτ παγκαζ και το πιστόλι του αέρα να καταφέρουν να την βγάλουν. Διοτι τους είπα τι πράγματα είναι αυτά και να αλλάξουν το φανάρι εντός εγγύησης και μου είπε ο τεχνικός σύμβουλος και τι θα τους πω είχε μια μύγα μέσα δεν γίνεται μου λέει αυτό. Τώρα με τα από μεγάλο χρονικό διάστημα το ξανά είδα και πάλι είχε μια μύγα....
  16. Καλησπέρα σας, εγώ σχεδόν από την πρώτη μέρα βάζω μόνο ΕΚΟ AVIO . Τώρα που άλλαξα φίλτρο πετρελαίου μόνος μου βρήκα λίγη λασπούλα στον πάτο του δοχείου του φίλτρου πετρελαίου και έβγαλα όσο πετρέλαιο είχε μέσα και το καθάρισα. Την πρώτη φορά μου το άλλαξαν στην αντιπροσωπεία και δεν είδα το δοχείο. Επίσης τώρα είπα να δοκιμάσω απλό ΕΚΟ Diesel και τώρα που πάει να τελειώσει το καύσιμο βλέπω πως βγάζω λιγότερα χιλιόμετρα με τις ίδιες αποστάσεις κάθε μέρα.
  17. Εγώ προσωπικά εμπιστεύομαι στην Mann διότι έχει οναμα στον χώρο χρόνια , είναι γερμανική και όσες φορές έχω αλλάξει φίλτρα αέρα - βενζίνης - πετρελαίου - καμπίνας δεν είχα ποτέ πρόβλημα..
  18. Καλησπέρα σε όλους..! Τώρα που χρειάστηκε να αλλάξω το φίλτρο πετρελαίου είδα ότι η ΜΑΝΝ έβγαλε και δεύτερο φίλτρο για το Golf ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟΠΑΓΙΔΑ. Ο κωδικός του φίλτρου είναι PU8021 , το μέγεθος του είναι σαν το πρώτο φίλτρο που μπαίνει από το εργοστάσιο και όχι σαν το νέο που τοποθετούν στις αντιπροσωπείες και το κόστος περίπου στα 30 ευρώ.
  19. Καλημέρα σας, Έχει ο πατέρας μου ένα Golf 7 και άκουγα έναν θόρυβο από εμπρός σαν ακούς να πιέζετε λίγο ένα χοντρό ελατήριο ανάρτησης όταν πήγαινα με λίγα χιλιόμετρα και είχε κάποια ανωμαλία ο δρόμος ή κάποιο σαμαράκι. Τελικά ήταν τα συνεμπλόκ. Με μια λίπανση όλα λύθηκαν ....
  20. Για Golf μοντέλο του 2011 ( το οποίο δεν έχει κουμπιά στο δεξί μοχλό για τους υαλοκαθαριστήρες ) το service now σβήνετε ως εξής : 1) Βάζουμε το κλειδί και το γυρνάμε μια φορά μέχρι να ανάψουν τα λαμπάκια στο κοντέρ 2) Με τα βελάκια δεξιά στο τιμόνι πλοηγούμαστε στο μενού της οθόνης έως να φτάσουμε στις ρυθμίσεις 3) Επιλέγουμε service interval 4) Επιλέγουμε Reset 5) Επιλέγουμε ΟΚ 6) Ολοκληρώθηκε η διαδικασία 7) Επιλέγουμε BAck για να πάμε στο αρχικό μενού
  21. Καλησπέρα, εγώ το άλλαξα μόνος μου λύνοντας το κολάρο, χρησιμοποίησα το HEPU G13 ( P999-G13) (TL-774-J) το οποίο πωλείται σε δοχείο του 1,5 λίτρων χρώματος γκρι και η τιμή του είναι περίπου στα 8-9 ευρώ και το αραίωσα 1,5 λίτρα προς 4 λίτρα απιονισμένο νερό.
  22. Σωστά. Δεν μπορεί να κλείσει το καπάκι και επιπλέον δεν μπορείς να την τοποθετήσεις σε μια από τις 2 τρύπες που απομένουν πάνω στο καπάκι.
  23. Το μέγεθος του ΜΑΝΝ είναι σχεδόν ίδιο με το νέο της αντιπροσωπειας αλλά η μεγάλη διαφορά είναι ότι στο πάνω μέρος του φίλτρου έχει μια τρύπα στην μέση και άλλη μια λίγο πιο ψιλά από την κεντρική σε σχέση με της αντιπροσωπειας που έχει μόνο την τρύπα στην μέση του. To νέο είναι αυτό :
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.