Jump to content

cphellas

Members
  • Posts

    41
  • Joined

  • Last visited

About cphellas

  • Birthday 05/21/1974

User Information

  • Gender
    Male | Άνδρας
  • Δήμος
    Αττικής - Γλυφάδας
  • Νομός
    Αττικής

Other Info

  • Car Type
    Polo 6R1 (2010)
  • Car's nickname
    mpolo gti2010

cphellas's Achievements

VWClub Member

VWClub Member (1/1)

0

Reputation

  1. Είναι ενα απλό λιπανικό service .Θα αλλάξεις λάδια φίλτρο και θα τσεκάρουν σε γενικές γραμμές τακακια , ακρόμπαρα κλπ. Εμένα σε αυτό το service μου άλλαξαν και βαλβίδα αναθυμιάσεων
  2. Φιλε μου πλησιάζουμε ...55000 απο το 12/2010 . Απροβλημάτιστα με κάψιμο λαδιού 1,5 λίτρα μέχρι τώρα μεικτή οδήγηση .Κανένα πρόβλημα ούτε με λάδια ούτε με dsg. Ξέρω βέβαια πως μπορεί να τα πάθω όλα αργότερα , αλλά σκέφτομαι θετικά...Αλλάζω λάδια κάθε 15000 και μου έχουν αλλάξει αναγκαστηκά μόνο την βαλβίδα λόγω οδηγιών.
  3. Απλά να έχεις στο μυαλό σου πως δεν είναι όλα κακα και μαύρα . Υπάρχουν και τα αυτοκίνητα χωρίς πρόβλημα .Τουλάχιστον ακόμα .Και δεν ξέρω αν είμαστε μειοψηφία , τυχεροί ή οτιδήποτε άλλο , αλλά υπάρχουμε και εύχομαι και εσύ να είσαι με μάς... Φαντάζομαι δεν είναι εύκολο να περιμένεις ...
  4. Καλορίζικο να είναι μόλις το πάρεις. Για να μην ακούς μόνο αρνητικά , γιατί λογικό είναι οσοι γράφουν εδώ μέσα να γράφουν έχοντας αρνητικές εμπειρίες οι περισότεροι , άκου και εμένα με 50000 χλμ απο τον 12/2010. Δεν είχα μέχρι στιγμής ΚΑΝΕΝΑ θέμα με τον κινητήρα ή με το dsg , σε όλο αυτό το διάστημα έχω συμπληρώσει μισό λίτρο λάδι στα 40000 χλμ. Εχω γυρίσει την μισή Ευρώπη μαζί του απροβλημάτιστα με σταθερες ταχύτητες ασύλυπτες για ελληνικά δεδομένα και νόμιμες για Γερμανικά δεδομένα με καταναλώσεις γύρω στα 7 λίτρα τα 100 χλμ. Το dsg ναι κάνει κάποιο θόρυβο στις λακούβες ( είναι αλήθεια τόσο σημαντικό αν ξέρεις οτι δεν είναι πρόβλημα αυτό ?) , το αριστερό πόδι ναι πρέπει να το προσέχεις αλλά απο την άλλη τέτοια απόκριση σε αυτόματο κιβώτιο το είχε ζηλέψει και ο αρχιμηχανικός της mercedes λέγοντάς μου πως και ο ίδιος είχε ζητήσει στους Γερμανούς να πάρουν παράδειγμα την απόκρισή του στα σπορ μοντέλα του ομίλου. Ναι μπορεί σε πολλούς απο εδώ να καίει λάδια και ο μηχανικός του συνεργείου της αντιπροσωπείας που το πάω να μου λέει πως είναι σύνηθες να καίνε πάνω απο το κανονικό αλλά με τα μάτια μου έχω διαπιστώσει πως όλοι οι πελάτες του συγκεκριμένου αντιπροσώπου , έχουν καλυφθεί εντός της εγγύησης . Ναι κακώς για μένα έμφανίζεται εκτεθιμένη έτσι η vw αλλά απο την άλλη εγω είμαι ερωτευμένος με το polo Μου και προς το παρόν το χαίρομαι απροβλημάτιστα και μου έχει προσφέρει οδηγική απόλαυση και όλα αυτά που ήξερα οτι θα αγοράσω όταν το αγορασα. Δύναμη , ασφάλεια , εμφάνιση ενός gti σε περιτύλιγμα 1.4 με όλα τα καλά του.Μακάρι να είσαι λοιπόν και εσύ ακόμα ενας τυχερός που θα στεναχωριέται βέβαια με όλα όσα θα διαβάζει με ενδιαφέρον στο forum αλλά θα προσθέσει και αυτός ακόμα ένα "τυχερό" αυτοκίνητο και θα είναι ακόμα ενας ευτιχισμένος και ερωτευμένος οδηγός .Μακάρι να είμαστε καλά σε λίγους μήνες και να με δικαιώσεις ... ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!
  5. Εγώ έχω φτάσει τα 40000 χλμ , το αγόρασα 12 2010 . Τα χιλιόμετρα τα έχω κάνει αναμεικτα. Εχω ταξιδέψει με αυτό στην Μισή Ευρώπη ( Ιταλία Τσεχία Γερμανια Αυστρία, Δανία, Σουηδία, Γαλλία , Βελγιο ) .Το ταξίδι Αμβούργο Μόναχο , το έχω κάνει με μέσο όρο "τρελό" για όσους το έχουν κάνει θα ξέρουν , με γυναίκαι και φορτωμένο πλήρως απο αποσκευές. Ολο αυτό το διάστημα , δεν έχω καμία βλάβη , ούτε σε dsg που είναι κορυφαίο σε αίσθηση και οικονομία , ούτε σε λάδι. Συμπλήρωσα 1 λίτρο λάδι πρίν απο 2 εβδομάδες για πρώτη φορά απο την αγορά του.Αλλαγή κάνω όπως λέει το βιβλίο και είναι η πρώτη φορά που το κάνω ( ελέω οικονομίας ) . Κατανάλωση στην Ευρώπη στους αυτοκινητόδρομους είχα κατα μέσο όρο 7 λίτρα και στην καθημερινή μου δουλειά απο Γλυφάδα Παιανία καίω ανάλογα με τις καθημερινές προκλήσεις ... απο 7 έως και 9 λίτρα .Στον επαρχιακό Ελληνικό δρόμο με πολύ υπομονή ( υπομονή εννοώ αυτό που στα άλλα μου αυτοκίνητα θεωρούσα ταχύτητα ) καίω απο 5,9 έως 6,5 .Αν και δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αυτό που σας λέω γιατί δεν με ξέρετε , συγκαταλέγω τον ευατό μου στους οδηγούς που δεν το "σπάνε" αλλά όταν δούν πρόκληση στο δρόμο το αυτοκίνητο είναι πάντα εκεί για να μου δώσει χαρές. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα για οποιον του αρέσει να είναι γρήγορος οδηγός , σε όποιον του αρέσει η αξιπιστία ( βάση της δικής μου εμπειρίας ) και σε όποιους αρέσει η εμφάνισή του . Δεν το συνιστώ σε οικογενειάρχες για πρώτο αυτοκίνητο .... Επίσης , δεν το συνστώ σε νέους οδηγούς που θεωρούν τον εαυτό τους σουμάχερ γιατί σου προσφέρει απλόχερα ταχύτητα και αδρεναλίνη που πρέπει να έχεις εμπειρία να την χειριστείς.
  6. Πολύ όμορφο, μεγιές και καλοταξιδο, εγώ σε λίγο πατάω τα 11000 χλμ και όλα καλά.
  7. Εγώ φίλε το πήρα μέσα Δεκεμβρίου και μέχρι σήμερα έχω κάνει 11000 χιλιόμετρα . Δεν εχω χάσει ούτε στάλα λάδι με οδήγηση μικτή προς το επιθετική .Επίσης όλα αυτά τα χιλιόμετρα μηχανικό πρόβλημα δεν είχα κανένα . Εγώ είμαι για πρώτη φορά στο group και έχω εμπειρία απο ίαπωνικά Γαλλικά και κορεάτικα αυτοκίνητα . ΟΧΙ GTI και το τονίζω . Πρόβλημα μηχανικό δεν είχα απο κανένα . Θέλω να πώ πως δεν νομίζω πως απαραίτητα είναι θέμα του group αλλά και της τύχης του καθενός.
  8. Καλημέρα.Αυτό που λές ηλεκτρονική θερμοκρασία μάλλον εννοείς την θερμοκρασία λαδιού. Αυτή είναι οκ να ανεβαίνει ανεβάζοντας στροφές μην σε ανυσηχεί . Αλλά είναι άλλο η θερμοκρασία λαδιού ( η ηλεκτρονική που λές) και άλλο ο δείκτης ο αναλογικός της θερμοκρασίας που παραμένει στους 90 βαθμούς.
  9. cphellas

    mpolos

  10. Οκ, για αυτά θα ψάξω. Αν καταφέρεις και έρθεις με 120 εγώ θα σου βγάλω το καπέλο παρεπιπτόντως .... Αν ΑΝ τα καταφέρεις , θα σου έχει κατανάλωση γύρω στο 6 με 7 .
  11. Αλυσίδες παιδιά έχει φορέσει ώς τώρα κανείς στο gti? Βασικά εγώ δεν έχω βάλει ποτέ αλυσίδες και επειδή θα ανεβώ Ελάτη το Σ/Κ μάλλον πρέπει να βάλω. Λέτε να έχω κανένα πρόβλημα ? Κάτι που πρέπει να προσέξω ? Καμιά ιδέα αν κάποιο είδος είναι καλύτερο απο άλλο?
  12. Σήμερα έκανα το πρώτο δυνατό τεστ στο εργαλείο μας. Σε μια ωραία και ελεύθερη ευθεία (την υπολογίζω 1-2 χλμ) ανέβασα απο 0 σε 200 με sport. Η λακακία είναι πως δεν την τράβηξα με το κινητό και είχα και συνοδηγό ... ο οποίος έμεινε με το στόμα ανοιχτό... Θα μας διαφημίσει λέει σε όλες τις παρέες του στο μπουρνάζι που έχει κάποιους με opc .Μπήκε και σε αυτούς αλλά λέει με το δικό μας έπαθε πλάκα. Μάλλον ψήνεται να πάρει και αυτός ένα παιχνιδάκι...Στο τέλος της ευθείας έχει και μια ωραία στροφούλα που μπήκαμε με πολλά και ήταν λές και δεν υπήρχε στροφή. Το Σάββατο έκανα ταξιδάκι απο Αθήνα -Δελφούς-Γαλαξίδι-Ριο-Αθήνα με νορμάλ οδήγηση και με προσπεράσεις εννοείται στους επαρχιακούς , και έγραψα κατανάλωση 7.5 τα 100. Νομίζω (είμαι σίγουρος) κάτι παραπάνω απο οκ. Και αν είχα και cruise control θα ήμουν και καλύτερα μάλλον...Επίσης αυτό το ταξιδάκι είχε και ένα καλό και ένα κακό... Το κακό είναι πως στη διαδρομή Πάτρα Αθήνα βρήκα 4 μπλόκα... Τα 3 με τρίποδο και ένα με scoda-octavia συμβατικό . Το καλό είναι πως την γλύτωσα και απο τα 4 . Τα 3 ήταν στο ρεύμα προς Πάτρα και το ένα στην είσοδο της σύραγγας της κακιάς σκαλας προς Αθήνα. Προσοχή λοιπόν. Κυρίως στα συμβατικά. Είναι το δεύτερο άσπρο octavia που πετυχαίνω σε 1 μήνα . Πιστεύω τώρα πως εσύ που δεν κρατιέσαι να το πάρεις στα χέρια σου θα είσαι έτοιμος να σαλτάρεις ... .
  13. http://www.myvido1.com/gUXBHVhNDbxFGVsNXVqVVP_gti-dsg-vs-corsa-opc-vs-honda-prelude Αυτό δεν ξέρω αν σε φτιάξει ή αν σε χαλάσει...
  14. Με το καλό να παραλάβεις και να χαρείς. Ολοι το περάσαμε....Αξίζει πάντως η αναμονή.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.