Jump to content

neptune1

Members
  • Posts

    46
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by neptune1

  1. ξερουμε μοντέλο, πχ είναι τα sachs performance, advantage ή τα super touring?
  2. Παίδες να ρωτήσω κάτι. Έψαξα λίγο αλλα δεν βρήκα απάντηση σε τόπικ. Ξέρετε το golf tsi 140 sportline του 2007 με κωδικό κινητήρα BMY τι μάρκα αμορτισέρ φοράει από το εργοστάσιο? Τα μπροστινά κάνουν μάλιστα και έναν "υδραυλικό" ήχο κατά την απόσβεση ανωμαλίας στο οδόστρωμα. Ευχαριστώ
  3. μαζί σου και εγώ, αλλά επειδή τον έβαλα τον αφρό της amsoil, θα ρθω με αφρό ξυρίσματος!!! Χτές το έβαλα και εγώ το κάρο στο διαγνωστικό, μετά τη χρήση αφρού amsoil, και δεν έδειξε διακοπές καύσης, misfire κλπ. Βέβαια έχω αλλάξει και μπουζί(NGK) και πολλαπλασιαστές(ενισχυμένοι beru) οπότε όλα αυτά μαζί βοηθούν πιστεύω. Ούτε μου έχει αναβοσβήσει πάλι το check engine. Ξεκάπνισμα έκανα μετά τον αφρό αλλά εξακολουθώ με την πρώτη ευκαιρία σε ανοικτό δρόμο και του δίνω. Από ότι έχω καταλάβει δεν χρειάζεται αναγκαστικά να το πας με 180. Αρκεί και πορεία με 3η-4η αλλά σταθερά σε υψηλές στροφές, 4000/λεπτ και πάνω (Διορθώστε με αν κάνω λάθος). Πάντως το τρέμουλο, επιμένω, δεν μου έφυγε τελείως. Βασικά το παρατηρώ το πρωί σε cold start και λιγότερο σε άσχετες φάσεις στο ρελαντί(πχ σε φανάρι)
  4. Το δικό μου πρόβλημα με τρέμουλο κλπ ιδιαίτερα στο cold start δεν λύθηκε με τον αφρό. Και δεν έχει και τόσο κρύο πλέον το πρωί. Μόνο το λαμπάκι σταμάτησε να αναβοσβήνει, τα άλλα εξακολουθούν.
  5. Πρίν λίγο έβαλα μπρός το μοτόρι. Συνέχισε το τρέμουλο και κάποια ελαφρά σκασίματα από την εξάτμιση στο cold start. όταν έπεσαν οι στροφές στις 800 συνέχισε λίγο τρέμουλο σποραδικό. Λαμπάκι δεν άναψε. Από Δευτέρα θα δώ αν δείχνει κανένα σφάλμα στο διαγνωστικό. Κατά τα άλλα χρόνια πολλά και καλή εθνική επέτειο!
  6. λοιπόν χρησιμοποίησα και εγώ τον αφρό της amsoil. Δεν έχω διαγνωστικό vag com να δώ τι γίνεται με την ένδειξη για misfire και ατέλειες καύσης στον 1ο κύλινδρο αλλά θα περιμένω να δώ αύριο πρωί στο cold start αν μου κάνει τρέμουλο-κραδασμούς, αν θα αναβοσβήσει το check engine κλπ.
  7. Και πάλι ευχαριστώ για την κατατοπιστικότατη απάντηση.
  8. Καλησπέρα φίλε, Ήθελα να σε ρωτήσω για τον καθαριστικό αφρό που έβαλες. Εσύ ποιό γκολφάκι έχεις? το 140? ρωτάω γιατί φοβάμαι μήπως δεν είναι καλό να περάσει ο καθαριστικός αφρός από τον κομπρέσσορα. Ρώτησες κανένα γνωστό σου μηχανικό πρίν το χρησιμοποιήσεις? Γιατί σκέφτομαι και εγώ σοβαρά να το χρησιμοποιήσω αλλά διστάζω μήπως κάνω καμιά άλλη ζημιά αφού από μηχανολογικά είμαι άσχετος.Κατά τα άλλα εντυπώσεις είδα μόνο καλές από το πόστ που δημοσίευσες. Τώρα στην πράξη. Φέρνω το αυτοκίνητο σε θερμοκρασία 90. Βγάζω φίλτρο αέρα ενώ λειτουργεί ο κινητήρας και αδειάζω το σρέυ. Ξαναβάζω το φίλτρο. Σβήνω κινητήρα για 5-10 λεπτά. Μετά ξαναβάζω μπροστά και οδηγώ το αυτοκίνητο για φύγουν κατακάθια. Πόση περίπου ώρα οδήγησες το αυτοκίνητο? Πρέπει να το πάμε πατημένο? Τέλος, να υποθέσω ότι δεν σκέφτεσαι μετά από αυτό να ανοίξεις καπάκι για τρίψιμο? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις πληροφορίες
  9. Το φίλτρο σίγουρα το ξαναβάζουμε πριν το ξεμπούκωμα? Δεν ξεκαθαρίζεται στις οδηγίες
  10. Και κάτι άλλο, ο αφρός αυτός στις οδηγίες λέει να μην χρησιμοποιείται σε οχήματα που έχουν MAF sensors. Ξέρεις αν το golfακι έχει τέτοιους? Γιατί σκεφτόμουνα να το αγοράσω και εγώ αλλά δεν ήξερα αν κάνει να το χρησιμοποιήσουμε.Όχι τπτ άλλο, μην πάμε για καλύτερα και κάνουμε καμιά ζημιά... Κανείς δεν ξέρει ρε παιδιά?
  11. Αν σου είναι εύκολο, ενημέρωσέ μας μετά για εντυπώσεις, αποτελέσματα κλπ από τη χρήση του προϊόντος Και κάτι άλλο, ο αφρός αυτός στις οδηγίες λέει να μην χρησιμοποιείται σε οχήματα που έχουν MAF sensors. Ξέρεις αν το golfακι έχει τέτοιους? Γιατί σκεφτόμουνα να το αγοράσω και εγώ αλλά δεν ήξερα αν κάνει να το χρησιμοποιήσουμε.Όχι τπτ άλλο, μην πάμε για καλύτερα και κάνουμε καμιά ζημιά...
  12. σημειωτέον ότι στο πόστ που παρέθεσε ο φίλος παραπάνω έλεγα 1400 με έκπτωση από την kosmocar. Συνεπώς εργασία και ανταλλακτικά χωρίς έκπτωση 1500-2000 ευρω
  13. Πάντως εγώ ρώτησα υπεύθυνο μηχανικό σε εξουσιοδοτημένο, πώς οι βαλβίδες εισαγωγής πιάνουν κάπνα (εξανθρακώματα τα λένε επισήμως) αφού η βενζίνη δεν περνάει από εκεί και ψεκάζεται άμεσα στον κύλινδρο και μου απάντησε πώς "κάπνα πιάνουν οι βαλβίδες από τις αναθυμιάσεις της καύσης και όχι από άμεση επαφή με τη βενζίνη". Άλλωστε όπως ειπώθηκε σε άλλο post, αν πέρναγε βενζίνη από τις βαλβίδες εισαγωγής, πιθανόν να μην υπήρχε το πρόβλημα αυτό αφου λογικά θα καθαρίζονταν οι βαλβίδες με τη βενζίνη και τα πρόσθετά της. Επίσης μου είπε ότι το πρόβλημα αυτό με τις βαλβίδες και την κάπνα εμφανίζεται κυρίως σε χρήση του αυτοκινήτου μέσα στην πόλη, σε χαμηλές στροφές και ταχύτητα. Διότι αυτοκίνητα που κινούνται σε αυτοκινητόδρομους με συχνά ταξίδια και σχετικά υψηλές ταχύτητες και στροφές ως επί το πλείστον δεν εμφανίζουν κάπνες. Από την πλευρά μου το θεωρώ αυτό απαράδεκτο. Φταιμε εμείς δηλ. που οδηγούμε κάποιες φορές στην πόλη ή σε κίνηση, ή δεν οδηγούμε το αυτοκίνητο συνέχεια πάνω από 3000στρ/λεπτό. Εδώ η βενζίνη έχει πάει 2 ευρώ, σιγά μην οδηγάμε συνέχεια 3-5.000στρ/λεπτό για να μην πιάσει μάκα το γκολφάκι. έλεος...
  14. Διαμαρτυρία στη Γερμανία δεν φαίνεται να ωφελεί. Γιατί εγώ π.χ. έκανα και διπλωματικά με παρέπεμψαν στην εδώ αρμόδια kosmocar. Διαμαρτυρία στην kosmocar και με βάση αυτήν και κάποια έγγραφη απάντηση της, αν δεν βγεί άκρη, προσφυγή στη δικαιοσύνη. Αν μαζευτούμε όμως αρκετοί. Γι αυτό έχει δίκιο ο φίλος, να φτιάξουμε μια λίστα.
  15. εγώ λέω να μαζευτούμε και να πάμε μια βόλτα από την kosmocar να παραπονεθούμε πολιτισμένα.Αλλά μόνο αν μαζευτούμε αρκετοί.
  16. το δικό μου έχει το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Και μου λένε ότι "χρήζει επισκευή κυλινδροκεφαλής"....
  17. Πώς μπορεί να μπεί ένα oil catch και πώς μπορεί να γίνει καθαρισμός χωρίς να ανοίξει καπάκι? Αν σου είναι εύκολο πές καμιά λεπτομέρεια. Και τελικά αυτά τα σπρέυ καθαριστικά που τα ρίχνουμε από την εισαγωγή, κάνουν δουλειά στην περίπτωσή μας?
  18. Έχω το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Άλλαξα μπέκ πρώτου κυλίνδρου και τπτ. Σκέφτομαι να αλλάξω και πολλαπλασιαστές αλλά δεν ξέρω αν θα βελτιωθεί αφου κι εσύ δεν είδες τπτ. βελτιωτικά βενζίνης και καθαριστικά πρόσθετα δοκίμασα 3-4 διαφορετικά και δεν έκαναν τίποτα. Το μόνο που σκεφτόμουν είναι αυτό το καθαριστικό που ρίχνεις στο σύστημα εισαγωγής και καθαρίζει βαλβίδες αλλά δεν ξέρω αν είναι καλό ή αν θα κάνει τπτ. Κατά τα άλλα συμφωνώ απολύτως με όσα λές. Αλλά αυτοκίνητο αλλάζω εύκολα, δυστυχώς, μετά από όλα αυτά. Αν σου είναι εύκολο πές τι θα σου προτείνει ο Φιλοσίδης και με πόσα χρήματα.
  19. OK, αν δεν χρειάζεται να ανοίξει καπάκι για να καθαριστούν οι βαλβίδες, ας μας πεί κάποιος που ξέρει ρε παιδιά. Σημειωτέον ότι εμένα η αντιπροσωπεία δεν μου έχει πεί τίποτα για ψευτοκάπακο και στεγανοποίηση. Μόνο καπνισμένες βαλβίδες μου είπαν και άντε το πολύ οδηγοί βαλβίδων μου είπαν. Αλλά το ρεκτιφιέ, ρεκτιφιέ. "Χρήζει επισκευή κυλινδροκεφαλής", η επισημη απάντηση. Και λάδι δεν βρέθηκε στα μπουζί. Ας πεί κάποιος έμπειρος ρε παιδιά τη γνώμη του. Κατά τα άλλα κανείς δεν είπε ότι είναι για πέταμα κλπ. Απλά η εξυπηρέτηση, ή η αναγνώριση του αν κάτι οφείλεται σε κατασκευαστικούς λόγους και δεν φταίει ο πελάτης, άρα το καλύπτω σαν αντιπροσωπεία, παίζει τεράστιο ρόλο.
  20. Δεν είναι δηλ πρόβλημα βενζίνης και βαλβίδων. Είναι θέμα στεγανοποίησης στο καπάκι. Και δεν έχει βρεθεί ένας γνώστης να πάει να τους τα πεί όπως πρέπει? Και το ανοιγμα γιατί το κάνουμε? για να καθαριστούν οι βαλβίδες τελικά ή για να στεγανοποιηθεί το καπάκι? Και όταν μου λένε ότι φταίει η κακής ποιότητας βενζίνη, τι να τους πω για τους το κόψω και να τους δείξω ότι φταίει κάτι άλλο. Πολύ μπλέξιμο ρε παιδιά. Δε συναντιόμαστε να πάμε μια βόλτα από την KOSMOCAR να παραπονεθούμε, βάζω εγώ το δικηγόρο, ας έρθει και ένας που ξέρει μηχανικά και άλλα παιδιά που πρέπει να ανοίξουν καπάκι ή άνοιξαν με έγγραφα κλπ να δούμε τι μπορεί να γίνει.
  21. Ναι αλλά αυτό είναι πρόσθετο βενζίνης και απ'τις βαλβίδες εισαγωγής, όπου βρίσκεται το πρόβλημα, δεν περνάει βενζίνη. Γι'αυτό το παιδί πρότεινε το άλλο καθαριστικό και γι αυτό είναι σημαντικό για να ξέρουμε αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το καθαριστικό συστήματος εισαγωγής της amsoil αν έχουμε στα TSI μας "MAF sensors". Ξέρει κανείς? Ναι με λίγα λόγια φίλε επιβάλεται να σκάς κανένα χιλιάρικο που και που για ανοιγμα μηχανής?
  22. Έχει δοκιμάσει κανείς το καθαριστικό αυτό που προτείνει ο φίλος jsmirlis? Κάνει τπτ? http://www.amsoil.com/storefront/apf.aspx Διάβασα λίγο τις οδηγίες και γράφει: "not to be used with vehicles that have MAF sensors" MAF sensors κοίταξα λίγο στο νετ και σημαίνει massive air flow sensors. Ξέρει κανείς τι σένσορες είναι αυτοί και αν το TSI έχει τέτοιους? Γιατί αν έχει, δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί το προϊόν αυτό.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.