Jump to content

tasosS3

Members
  • Posts

    45
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    10

Everything posted by tasosS3

  1. Το αυτοκινητο το πηρα μεταχειρισμενο ενος χρονου , εψαχνα το συγκεκριμενο μοτερ (1.6tdi) οποτε ηδη ειχε σταματησει να πωλειται καινουριο και σε εκδοση μονο R line παντα. Οποτε το πηρα ετοιμο ,σαφως αν αγοραζα/αγορασω καινουριο θα φροντιζα αν ειχα δυνατοτητα να βαλω καποια πραγματα που επιθυμω. Δεν ξεπερασα τις αρχικες τιμες με πολυ προσεκτικες αγορες παντα και επισης καποια πραγματα δεν υπαρχει καν δυνατοτητα να μπουν απο το εργοστασιο οπως οι φωτιζομενες χειρολαβες , τα welcome lights στις πορτες κλπ. Τελος ειναι οπως εγραψα και η χαρα της δημιουργιας δλδ καλο το ετοιμο τα σκας και τελειωνεις αλλα το να ψαχνεις να διαβαζεις διαγραμματα το πως γινεται και να μπαινεις σε αυτη την λογικη νομιζω δεν συγκρινεται απο αποψη ευχαριστησης σαφως παντα δεν πηγαινουν ολα οπως τα σχεδιαζεις αλλα επαναλαμβανω με πολυ προσεκτικη μελετη και φυσικα να πιανουν τα χερια σου μπορεις να κανεις πολλα.
  2. Με τις υγειες σου αλλα που κολλαει αυτο ακριβως που γραφεις φίλε μου;
  3. Ίσως το πιο πολυπόθητο retrofit και δεν είναι άλλο απο την αντικατάσταση των εργοστασιακών φαναριών αλογόνου με τα κορυφαία σε επίπεδο φωτισμού και εμφάνισης τα λεγόμενα led-mid. Είναι αλήθεια ότι θέλει προχωρημένο επίπεδο γνώσεων καθώς και έρευνας ώστε να μελετήσεις καλά τα διαγράμματα και να βρεις και τα ανταλλακτικά που απαιτούνται για ένα εγχείρημα που λίγοι εώς πολύ λίγοι έχουν καταφέρει. Η μελέτη που έχει ρίξει εδώ και αρκετό καιρό ο φίλος Ηλίας ήταν πολύ σημαντική αλλά τίποτα μα τίποτα δεν θα ήταν εφικτό και στην εργοστασιακή μορφή αφού όλα μπήκαν και περάστηκαν όπως αν ήταν τοποθετημένα εξ αρχής από τον έναν και μοναδικό φίλο μου Βασίλη τα λόγια είναι περιττά ότι και να πω είναι λίγο ειλικρινά ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια που κινηθήκαμε σαν ομάδα. Η κωδικοποίηση απαιτεί ειδικές γνώσεις και έγινε remotely. Στο ψητό ,ολοκαίνουρια φανάρια (κούτα) μετά από αρκετό ψάξιμο , ολοκαίνουριος εγκέφαλος BCM για να μπορεί να υποστηρίξει led φαναρια, εγκέφαλος FCM για τα φαναρια αλλα και τοποθετηση body position sensor G76 στο πισω αριστερό ψαλίδι ώστε με το βάρος πίσω να ρυθμίζεται αναλογα το ύψος της δεσμης. Παραθέτω φωτογραφίες από την τοποθέτηση αλλά και ανταλλακτικά (αρκετά ακόμα) που χρησιμοποιήσαμε αυτό που δεν μπορώ να δείξω είναι η τρομερή και ποιοτική δουλειά σε όλα τα επίπεδα. Και για τον επίλογο να αναφέρω ότι ΑΛΛΑΞΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΟΛΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ δεν υπάρχει οπτικά καμία μα καμία σχέση και επιτέλους τα φανάρια το έκαναν να δείξει πολύ όμορφο και να είναι συνέχεια του υπόλοιπου (άλλαξα και την γρίλια που είναι συνέχεια των φώτων)που πραγματικά τα αλογόνου ήταν πάνω του κάτι ξένο άχαρα & μονότονα θα τα χαρακτήριζα οπτικα μιας άλλης εποχής πώς να το πώ , και κλείνω με... ... με το φως τους η νύχτα μέρα ότι πιο φωτεινό έχω δει και σε συνεργασία με την κάμερα οι συνεχείς ρυθμίσεις τους το να έχεις αυτοκίνητα μπροστά σου στα 10 μέτρα να μην καταλαβαίνουν ότι έχεις μεγάλη σκάλα και να έχεις κάνει γύρω τους την νύχτα μέρα πραγματικά με ξεπερνάει... βλέπει αυτοκίνητο και το κάνει τετραγωνάκι (παραθέτω βίντεο) αλλά άμα δεν το δεις ο ίδιος δεν μπορείς να πιστέψεις τι κάνουν αυτά τα φώτα. Ευχαριστώ και πάλι αυτούς που με βοήθησαν και μου έδωσαν χαρά που λέγεται η χαρά της δημιουργίας αφού κάτσαμε ωραία οργανωμένα στο χώρο μου και φέραμε εις πέρας ένα δύσκολο project που όπως είπα λίγοι έχουν καταφέρει.
  4. Door handle with led light Ένα πραγματικά πολύ δύσκολο αλλά πολύ όμορφο retrofit με ενα εξίσου πολύ διακριτικό αποτέλεσμα είναι αυτό και μιλάω πάντα για τα original illuminated χερούλια που μπαίνουν εργοστασιακά σε tiguan και προορίζονται για την αγορά της κίνας και μόνο δυστηχώς. Φυσικά τίποτα δεν θα ήταν εφικτό χωρίς το μαστόρι και δεν είναι άλλος από τον φίλο μου Βασίλη Ο πωλητής των parts φερέγγυος και πολύ αξιόπιστος εδώ https://www.aliexpress.com/item/32969076064.html... Δύσκολο διότι πρέπει να αφαιρεθούν όλα τα πάνελ από όλες τι πόρτες και τα μαρσπιέ μπροστά και πίσω οδηγού συνοδηγού φυσικά μιας και η καλωδίωση περνάει εργοστασιακά πάντα από την φισα της μπροστά πόρτας αφού έχει περαστεί το κάθε χερούλι το οποίο πλέον πάνω τους έχει ρεύμα για το led και μπαίνει μέσα στο αυτοκίνητο τρέχει στο μασπιέ και βγαίνει πάλι εργοστασιακά από την πίσω φίσα ώστε να τοποθετηθεί και εκεί η αντίστοιχη φωτειζομενη χειρολαβή. Ρεύμα περνούμε από μπροστά βάση διαγράμματος από το ίδιο σημείο που πέρνει και το φωτάκια του καθρέπτη και γείωση από όπου μας είναι πιο εύκολο (έχει πολλές) έτσι με το άνοιγμα των led του καθρέπτη ανάβουν τα φωτειζόμενα χερούλια και είναι πραγματικά πολύ όμορφο αποτέλεσμα. Τα χερούλια απλά χρειάστηκε να βαφτούν στο χρώμα του αυτοκινήτου. Επαναλαμβάνω μιλάμε για original VW ανταλλακτικά και μόνο. Επισυνάπτω διάγραμμα και φωτογραφίες άν και είναι δύσκολο να αποτυπωθεί το ambient στα χερούλια. Η καλωδίωση μαζί με τα χερούλια ήρθε πλήρης με τα απαραίτητα.
  5. Retrofited R line step led driver/passenger Κωδικοί ανταλλακτικών : Αριστερό 5ΝΑ853369Β Δεξί 5ΝΑ853370Β connector 1J0973332 Χρειάστηκα και κάποιους κωδικούς pins ώστε με καλώδιο να οδηγήσω το ρεύμα έξω στις πόρτες απο όπου και πήραμε εντολή βαση διαγράμματος να ανοίγει όταν ανοίγεις την πόρτα (από το ίδιο σημείο που πήρα εντολή και για τα welcome lights). Επισυνάπτω και διάγραμμα καλωδίωσης.
  6. Retrofit door welcome lights. Κυκλοφορούν στην αγορά αρκετές επιλογές για τα welcome lights , εγώ προτίμησα οπως πάντα το εργοστασιακό που ήρθε απο έναν πολύ καλό και έμπιστο πωλητή τον https://www.facebook.com/BAP-Auto-VWHUB-102650851563496 VW welcome lights λοιπόν σας επισυναπτω και τα διαγράμματα σύνδεσης όπως επίσης πρέπει να γίνει και ενέργοποίηση του απο το vids/odis etc Το αποτέλεσμα όπως θα δείτε στις φωτογραφίες τα λέει όλα πεντακάθαρο και πολύ διακριτικό θέμα προέλευσης VW Κίνας από το εργοστάσιο της FAW της VW που παράγει parts για τα Κινέζικα Tiguan. https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=186693709825876&id=102650851563496 To kit πωλείται κομπλέ με καλωδίωση. υγ προσοχή τα αυτοκίνητα με εγκέφαλο και στις πίσω πόρτες για πίσω έχουν άλλη συνδεσμολογία
  7. Retrofit συνέχεια. Rear footwell lights (φώτα για τα πόδια των πίσω επιβατων). Νομίζω μια παρά πολύ καλή και οικονομική αναβάθμιση η προσθήκη led σε εργοστασιακή βάση από το Skoda Kodiaq που έχουμε ίδια καθίσματα και ουσιαστικά με μία καλωδίωση που "κλέβει" ρεύμα απο τα μπροστινά led έχουμε και φώτα στα πόδια των πίσω που λειτουργούν και ώς ambient lights διοτι μένουν αναμμένα και κατα την οδήγηση. Χρησιμοποίησα τα παρακάτω: 2 x led Part:5G0947409 2 x bracket from Skoda Part:565881547 2 x cable sets from ali express https://www.aliexpress.com/item/1005001466024806.html...
  8. Retrofit συνέχεια. Πρόσφατα άλλαξα την κάμερα οπισθοπορείας στο αυτοκίνητο και τοποθέτησα μια οχι καλιμπραρισμένη οπως την προηγούμενη με κωδικό 5NA827566D (αγορά απο BAP-Auto/VWHUB) που διαθέτει και μπεκ πλύσης. Για το σύστημα πλύσης χρησιμοποίησα τους παρακάτω κωδικούς ανταλλακτικών: 1) 1J0955875P 3τμχ. σύνδεσμος 2) 1J0955665H 1τμχ. σύνδεσμος 90μοίρες 3) 1J0955873D 1τμχ. σύνδεσμος τύπου Υ 4) 1J0955751D σωλήνας πλαστικός σπιράλ με το μέτρο.. Χρειάστηκε λοιπόν εκτύπωση του ειδικού board σε συγκεκριμένες διαστάσεις και αλφάδιασμα αυτού βάση αυτοκίνητου όπως θα δείτε στις φωτογραφίες/βίντεο. Οι διαστάσεις που χρησιμοποίησα σε mm είναι: 1) 890mm απόσταση κάμερας απο το έδαφος 2) 1500mm κέντρο πίσω άξονα με γωνία μαύρη του ειδικού board 3) 1,5mm απόσταση board με το έδαφος Mε το odis ακολούθησα βήμα βήμα για το καλιμπράρισμα της.
  9. Γιατί πρέπει να γράφουμε και τα αρνητικά και όχι μόνο τα θετικά. Θόρυβος έντονος «φύσημα» απο την πλευρά του οδηγού που απο τα 100χλμ και πάνω ηταν σαν να είχες ανοιχτό παράθυρο... Τελικά μετά απο αρκετό ψάξιμο βρέθηκε η αιτία δείτε και το σχετικό βίντεο που βρήκα και φωτογραφίες δικές μου. Πλέον και στα 200 ακούγεται ο φυσιολογικός αεροδυναμικός θόρυβος από ένα suv. https://youtu.be/8Q-1xM8Tsc8
  10. Retrofit συνέχεια... ~Τοποθέτησα αναδιπλούμενους ηλεκτρικά καθρέπτες με led φωτισμο. ~R Line με τα διακρητικά στις εισόδους της πόρτας οδηγού συνοδηγου. ~Και κάτι που μπορει να ενδιαφέρει αυτούς ειδικά που έχουν μικρά παιδιά και όχι μόνο το γνήσιο κάλυμμα για το πίσω τούνελ απο skoda kodiaq που με λίγο κόψιμο έκατσε κουτί και προστατεύει το συγκεκριμενο σημείο.
  11. some extra features ~30colour aid option activated ~off road activated ~in motion video activated ~remote mirrors activated ~passenger mirror down on reverse gear activated ~tail-lights illumination when hatch open activated ~dynamic traffic sign regognition activated encoder videos to play in mib
  12. Λειτουργίες/ρυθμίσεις καντράν και άλλα σχετικά.
  13. Το καντράν κατα την γνωμη μου οπως και εκανα πρεπει να μπει καινούριο μιας και δεν υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές και δεν γλιτώνεις και τόσα χρήματα για το ρίσκο του μεταχειρισμένου... Με λίγο ψάξιμο οι τιμές είναι υπέρ του δέοντος καλές. Όπως είπε και ο φίλος ποιο πάνω ισχύει ακριβώς αυτό επίσης άπαξ και μπει και περαστούν τα χιλιόμετρα έχει τελειώσει το θέμα. Αυτό που χρειάζεται και το καντράν και το discover pro ειναι τα δυο πλαισια που τα περιβαλουν που μπορειτε να βρειτε επισης απο το ιντερνετ η τα παραγγελνεις και απο την VW. Το discover pro διαφορες με το απλο που ειχα και ειναι το composition media ειναι δυο εντελως αλλες συσκευες που δεν επιδεχονται συγκρισης κατα την γνωμη μου και το πρωτο και βασικο ειναι η ποιοτητα που το ενα ειναι της harman kardon και το αλλο της delphi ποιοτητα ηχου και εικονας σε αλλο επιπεδο εξου και η αξια κτησης της ακομα και εαν το βαλεις παραγγελια κατα την αγορα καινουριου. Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά εάν ενδιαφερει πραγματικά βρίσκονται πολύ εύκολα στο Ίντερνετ καθώς και υπάρχουν παρά πολλά βίντεο σχετικά. Η σύνδεση aid (καντραν) με discover pro εγινε με οπτικη ινα. Το όλο θέμα είναι η κωδικοποίηση που στην περίπτωση μου έγινε remotely.
  14. Retrofit συνέχεια όπως και στο προηγούμενο vw touran έτσι και εδω έχουμε και λέμε. active info display (new 10in model) discover pro mib 2.5 R Line steering wheel R Line pedals Απλά ένα άλλο αυτοκίνητο πλέον.... υγ ο φίλος Ηλίας με βοήθησε στην αγορά του discover pro καθώς και σε αρκετά άλλα θέματα με κωδικούς/κωδικοποιήσεις και τον ευχαριστώ. Φωτογραφίες πριν και μετά έτσι για να υπάρχουν στο αρχείο
  15. Καλησπέρα σας. Ενδιαφέρομαι για κωδικοποίηση active info display στο tiguan οπως επισης αργοτερα και για κωδικοποιηση discover pro. Γνωρίζετε κάποιο κατάστημα η ιδιώτη που θα μπορούσα να απευθυνθώ στην Θεσ/νίκη η βόρεια Ελλάδα γενικά;
  16. Παλιό μέλος (παμπάλαιο στο group...) αλλά μιας και συνεχίζω στην vw οικογένεια μετά το αγαπήμενο και με πολλές αναμνήσεις touran είπα πρίν ξεκινήσουν τα όργανα να στείλω έναν χαιρετισμό αυτή τη φορά με ένα Tiguan 2019 1.6tdi R-line.
  17. Ξεθαβω αυτο το θεμα και με συγχωρειτε μιας και θα ηθελα να ρωτησω ξανα αν υπαρχει καποιος τροπος hack κλπ να περασουμε την ελληνικη γλωσσα στο αυτοκινητο (touran 2013 αντιστοιχο golf 6 με rns 510). Ευχαριστω υγ βρηκα αυτο https://reverseengineering.stackexchange.com/questions/17342/adding-additional-language-to-linux-based-firmware-of-volkswagen-car-radio
  18. Φιλε μου σε ευχαριστω για την βοηθεια τα λαμβανω ολα υποψιν οπως σου ειπα μονο για το dsg 7 σκεφτομαι την βενζινη επισης το δικο σου ειναι το 125 που νομιζω σε καταναλωση ειναι πιο κατω απο το 150αρι. Οσο για το σπορ δεν ψαχνω κατι σπορ δεν το εγραψα και καπου νομιζω βασικα ξερω παρα πολυ καλα τι ψαχνω και το peugeot που αναφερεις εξωτερικα εσωτερικα ποιο πολυ σε διαστημοπλοιο μου παει παρα σε αυτοκινητο ασε που την peugeot την αφησα να την θυμαμαι απο το 106 rallye. Το rline δεν το λες καθολου συντηρητικο απλα εχει πολυ απλες και λιτες γραμμες εχει την σοβαροτητα που χρειαζεται χωρις να υπερβαλει σε αυτο κατι το οποιο δεν συναντας στις απλες εκδοσεις παρα μονο το πλαστικο απο την μεση και κατω με αδιαφορες ζαντες κλπ. τωρα το εσωτερικο με την active info και την 8in που πλεον μπαινει σε ολα μαζι με ενα καλο πακετο καθισματων και r line εσωτερικο με μαυρο ουρανο και το πανεμορφο τιμονι για μενα μιας και δοκιμασα αρκετα αυτοκινητα του ανταγωνισμου απο πιο φθηνα εως πολυ πιο ακριβα στα ματια μου ειναι μια κατηγορια μονο του τελος. Αυτο που εχω στην ακρη του μυαλου μου και θα ηθελα και την γνωμη σας ειναι το κατα ποσο ενα δεδομενα πανεμορφο αυτοκινητο και οπως το θελεις ειναι στην "δυση" του αν θα περιμενατε να δειτε το νεο μοντελο αν αναμεναιται το 2019 η αν θα προχωρουσατε σε αγορα αμεσα.
  19. Γεια σας και παλι. Το tiguan με το πακετο r line και τις sebring ζαντες των 19 τις ανθρακι και οχι τις suzuka τις 20αρες ειναι νομιζω και θα τολμησω να το πω απο τα πιο ομορφα suv και ας θεωρειται απο πολλους οτι δεν ειναι στην premium κατηγορια (ασχετο αυτο βεβαια) Προσωπικα δεν το επιλεγω για τις ικανοτητες εκτος δρομου αφου αν ηταν αυτος ο σκοπος μου απλα δεν θα επελεγα το tiguan. Εκτος του οτι δεν παταμε χωμα και λασπες και ουτε σε αμμους κλπ κλπ αλλα και οταν χρειαστει ανεβαινουμε σε χιονοδρομικα ή γενικα κινουμαστε ανετα σε χιονι θα ελεγα οτι η τρετρακινηση μου ειναι περιττη μιας μια τετραδα χειμερινα ελαστικα πας παντου στις συνθηκες που προανεφερα και μαλιστα με φορτωμενο touran που κανεις τους offroaders που ειναι σταματημενοι δεξια στο δρομο λογο καλοκαιρινων ελαστικων να σε κοιτανε λοξα πραγματικα. Τα ιδια και στο δευτερο αυτοκινητο με χειμερινα απλα ασταματητος. Επισης παρολο το πακετο rline η αποσταση απο το εδαφος παραμενει αρκετη για να περναω το χιονι στο υψος που θεωρητικα και να μην καθαριστει καλα δεν θα κολλησω φυσικα και σε απατητο και με hummer Η1 να μπεις καποια στιγμη θα σταματησεις που λεει ο λογος εχω δει και εχω δει στα τοσα χρονια που οδηγω. Τωρα τα γραφω αυτα για να πω οτι εαν δεν ηταν το πακετο rline το tiguan για εμενα δεν εχει κατι περαν του γνωριμου εσωτερικου να με τραβηξει ειδικα με τετοιο σκαφος και μικροτερες ζαντες 17 και 18 επανω του φαινονται σαν καρουλια .... εδω και οι 19αρες σε κατι βιντεο που εχω δει απο τα τοσα που κυλοφορουν στο youtube και πολλες φορες φαινονται ροδακια και επ ουδενι αυτο το μαυρο κομματι απο τους προφυλακτηρες μασπιε και κατω του απλου δεν με συγκινησε ποτε αντιθετα το ματ πλαστικο το κανει να φαινεται εντελως μα εντελως συμβατικο. Για την καταναλωση που εγραψα επειδη ναι δεν εχω εμπειρια απο τα tsi μοτερ παρα μονο διαβαζω σχολια και reviews αλλα γνωριζω παρα μα παρα πολυ καλα τον 1.6td που ναι μαμα δεν ειναι και κατι το τρομερο αλλα με ενα προγραμμα ανακαλεις και ναι οι καταναλωσεις οσο μα οσο και να το πατας τερμα εντελως και μιλω και για το εταιρικο πανω απο 8 μεση δεν εχω δει ποτε παντα με προγραμμα μιλαω επισης και το touran που εχει και ογκο και βαρος αλλα απο οτι βγαζω συμπερασμα το 8 στα tsi ειναι αμα προσπαθεις να πας οικονομικα δλδ το σημειο εκκινησης και με την δικη μου οδηγηση νομιζω δεν θα πεφτει κατω απο 12 με τιποτα ομως αφου τα περισσοτερα τεστ για 10 μιλανε καλα οι κατασκευστες απο τοτε που βγηκαν στην παραγωγη τα βενζινης αμεσου ψεκασμου ειτε με turbo ειτε ατμοσφαιρικα αυτα που δινουν σαν μεση καταναλωση ανακοινωνουν τιμες καταναλωσης πολλες φορες μισες απο την κανονικη και εχει αναγκαστει κοσμος να "πουλησει" αυτοκινητα για αυτο τον λογο. υγ αυτο που με κανει να σκεφτομαι ειναι μονο και μονο το dsg 7 στην βενζινη και μαλιστα στην exclusive εκδοση απλα βαζοντας πακετο r line μεσα εξω και καποια ακομα που εχω επιλεξει
  20. Κατι παρομοιο εχω στο Touran 1.6td του 2014 που εβγαινε το με 105hp (euro 5) και ανεβηκε και αυτο στα 150 περιπου αλογα. Κοφτη 199 με 4η και 5η και 6η που εχει το αυτοκινητο και δεν απενεργοποιησα λογω τυπου δεν βρισκω τον λογο να πηγανεις παραπανω. Επισης αναμεσα στα δυο φαινομενικα ιδια μοτερ υπαρχει μεγαλη διαφορα στο πως αποδιδουν στον δρομο. Το παλιο τραβαει γραμικα και δυνατα μεχρι τον κοφτη και σου θυμιζει ατμοσφαιρικη βενζινη τουλαχιστον διλιτρο ενω το νεο μοτερ στο leon κανει πολυ δυνατο κλωτσημα στις μεσαιες και "σβηνει" πιο γρηγορα.
  21. Aν και παλιο το νημα σχετικα να μην ανοιγω νεο αλλα αν μπορει να βοηθησει καποιον το πως και ποσο ανεβαινει ο 1.6td σε αλλο αυτοκινητου του group vag βεβαια αλλα χρονολογιας 3/2018. Παραθετω δυναμομετρηση πριν και μετα. και ενα δειγμα απο τον δρομο σε ευθεια Εγνατια
  22. Καλημερα σας και εδω. Ξεκιναω να γραφω μιας και ειμαι υποψηφιος αγοραστης για το vw tiguan. Πιο συγκεκριμενα της εκδοσης R LINE που πραγματικα απογειωνει το αυτοκινητο οπτικα αλλα και οδηγικα σαν πακετο. Στοχος μετα απο καιρο ψαξιματος σε χρωματα αρχικα το ανθρακι indium grey (αν και ποτε μου δεν μου αρεσε και σκεφτομουνα να επερνα τετοιο χρωμα μα ποτε) ειναι πραγματικα αυτο που θελω. Σκεφτομαι αποκλειστικα για diesel το μικρο το 1.6 και οχι για βενζινη λογο της υπερβολικα διαφορετικης καταναλωσης αν και οι επιδοσεις δελεαζουν αλλα ουτε σε διλιτρο θα πηγαινα ποτε λογο φορολογιας και γενικα δεν ξερεις τι σου ξημερωνει. Ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο τον 1.6tdi (2014)που εχω στο touran αυτη την στιγμη και εχω με προγραμμα και απο 105 ανεβηκε στα 150 και ειναι οριακα πιο σβελτο απο μαμα 150αρι διλιτρο. Επισης εχω και ενα εταιρικο leon επισης με τον 1.6tdi που απο απο 115 (120 μετρημενα μπορω να βαλω και δυναμομετρηση αν θελει καποιος να δει) ανεβηκε στα 145 με 32 κιλα ροπη και πραγματικα με 1290κιλα το αυτοκινητο εχει απογειωθει. Γενικα θα μεινω στο 1.6 αν και το DSG ηταν στοχος αλλα δεν το βαζουν στον μικρο diesel. Αυτα και καλως σας βρηκα και εδω
  23. Καλημερα σου φιλε οπως θα ειδες και στην παρακατω φωτογραφια που εβαλα τον εγκεφαλο και την καλωδιωση του bluetooth ο κωδικος που χρησιμοποιησα ειναι αυτος 7P6035730M και το αγορασα σαν πληρες κιτ απο εδω https://www.carsystems.eu/vw-bluetooth-kit-7p6035730m-retrofit-newest-version,id884.html Συγκεκριμενα η διαδικασια τοποθετησης ειναι "απλη" αν πιανουν τα χερια σου και εχει ως εξης. Αφαιρεις την κεντρικη μοναδα (πηγη) και παρεμβαλεις το καλωδιο με τα λεγαλα κουμπωματα που σου στελνει στην φισα , απο εκει τραβας το μικροφωνο απο πισω το πας απο το ντουλαπακι απο πισω προσεκτικα μην πιαστει σε καποιον μηχανισμο και το φερνεις στην δεξια κολωνα (εμενα απο εκει ηταν και το εργοστασιακο βαση σχεδιων) και το περνας πολυ ευκολα και προσεκτικα πανω απο την ταπετσαρια του ουρανου και το φερνεις ουσιαστικα στην ηδη υπαρχουσα θεση για μικροφωνο που εχεις ψηλα και κουμπωνει απευθειας σαν να το ειχε παντα. Το επομενο καλωδιο κατεβαινει απο την πηγη κατω και επισης κατω απο την μοκετα του καθισματος του συνοδηγου (εκει ειναι η εργοστασιακη θεση του touran) οπου αφαιρεις ενα κομματι κετσε οσο το μεγεθος του εγκεφαλου και τον τοποθετεις και απο πανω κλεινεις επισης με καποιο κετσε. Κανονικα πρεπει να παιξει απευθειας το συγκεκριμενο δεν θυμαμαι να εκανα κατι για κωδικοποιηση μιας και περασαν και δυο χρονια που το εβαλα. Το καλο του οτι αναφερει στην κεντρικη οθονη οπως και του rns το σημα την μπαταρια και το ονομα του συνδεδεμενου κινητου. Επισης στο bluetooth οι τιτλοι κομματιων καθως και τιδηποτε εμφανιζεται στο κινητο σου βγαινει και στο rns αλλα και στην οθονιτσα μεσα στο ταμπλο (ασπρομαυρη στην δικη μου περιπτωση). Εντυπωσεις σε σχεση με το κινεζικο δεν υπαρχει καμια επαφη σε κανενα επιπεδο ακουγομαι πεντακαθαρα χωρις να φωναζω η να πλησιαζω στο μικροφωνο και δεν ειχα στα τοσα χρονια ουτε μια αποσυνδεση. Οτιδηποτε και οπουδηποτε μπορω να φανω χρησιμος για οποιονδηποτε να μου στειλει μυνημα. υγ το tiguan που μαλλον θα ειναι το επομενο αυτοκινητο θα εχει μεσα και την μηχανη του καφε απο το εργοστασιο θα βγαλω οτι απωθημενο εχω στα εξτρα χαχαχαχα
  24. Καλησπερα στην παρεα. Αν και περασε αρκετος καιρος και μιας και ψαχνω ηδη τον αντικαταστατη του αγαπημενου touran να σας βαλω καποιες φωτογραφιες το πως ειναι αυτη την στιγμη που θεωρω οτι ειναι ισως οσο πιο καλο και "εργοστασιακο" γινεται. Ολα οπως ειπα τοποθετηθηκαν απο εμενα και κωδικοποιηθηκαν επισης απο εμενα με καποια μικρη συνεισφορα στα δυσκολα μιας και ειχα χρονια να ξαναπιασω vag com στα χερια μου απο την εποχη του S3 8L . Τοποθετηθηκε πολυλειτουργικο τιμονι (απο GTi) VW bluetooth premium VW premium rear view camera VW park rear sensors VW RNS 510 (led ssd) AUDI footwell lighting VW doorpanel lighting
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.