Jump to content

ilias1.4tsi

Members
  • Posts

    73
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by ilias1.4tsi

  1. Στα μαιμουδιαρικα vagcom παιζει πολυ σημαντικο ρολο το ποσο καλο τσιπακι χρησιμοποιουν. Πολυ καλα τσιπακια εχει εδω παιδια http://www.vag-diag.com/en/ μπορει να ειναι λιγακι πιο ακριβο απο κινεζο αλλα σιγουρα δεν θα τα παιξει τοσο ευκολα...
  2. Στα 6αρια σασμαν η καταλληλοτερη βαλβολινη ειναι η μαμα. Απο κει και περα με επιφυλαξη επιλεγουμε εναλλακτικα εμποριου με την προυποθεση να ειναι οσο γινεται κοντα στο μαμα ιξωδες το οποιο ειναι 75w σκετο. Μια 75w90 εχει ιξωδες διπλασιο απο την μαμα και τον χειμωνα δεν λειτουργει σωστα.
  3. Με το 6αρι σαζμαν ειναι ή με το 5αρι? Αν ειναι 6αρι τοτε πολυ πιθανον η βαλβολινη που του δινει η vw ειναι η G052171A2 (ή αλλιως 75W). H 75w90 ειναι πολυ πιο παχυρευστη. Λαδακι και εγω προτεινω την προδιαγραφη vw 504. Δηλαδη 5w30 και με την αναγραφη στο μπουκαλι 504.
  4. Eγω παντως την ειχα βρει στο ebay περιπου στα 190 ευρω και κανα 50αρι εργασια εκτος vw! Για κανενα λογο στην vw...
  5. Οποτε μενει να δοκιμασεις την μτ85. Ειπαμε γνωριζοντας πλεον τι ειδους ειναι η μαμα μενει μια δοκιμη αν θα δουλεψει και μια παχυτερη αλλα σιγουρα θα θελει περισσοτερο ζεσταμα. Αλλωστε οι ανοχες απο σαζμαν σε σαζμαν δεν ειναι ιδιες... Τα προσωπικα πειραματα μου ειχαν σταματησει στο υπογραμισμενο!
  6. Εννοειται. Δεν βαζει τυχαια τοσο λεπτη βαλβολινη η vw! Aπλα ισως χρειαζεται συχνοτερα αλλαγη.
  7. Η λεπτορευστη βαλβολινη εχει την ιδιοτητα, λιγοτερο ζεσταμα στα κρυα και σταθερη αποδοση αφοτου ζεσταθει! Μα για εδω αναφερομαι οτι πολλοι ειχαν παραπονα με αλλο ιξωδες. Και ο μεγαλυτερος φοβος αστοχιας της βαλβολινης ειναι τον χειμωνα. Εννοειται το καλοκαιρι ισως να ειμαστε ευχαριστημενοι και με 75-90 αλλα μολις η θερμοκρασια πεσει κατω απο 10-12 βαθμους αρχιζουν τα "οργανα".... Παντα θα υπαρχει ομως ενα παραθυρακι το καθε σαζμαν να αντιδρα και διαφορετικα(δηλαδη και θετικα) σε πιο παχια βαλβολινη! Οποτε απλα αναλαμβανει ο καθενας το ρισκο της δοκιμης το οποιο φυσικα ειναι και δικαιωμα(του καθενος)! Πανω απο ολα ομως να γνωριζουμε το ορθο!
  8. http://www.4tforum.g...=550&start=3990 Τι κωδικο βαλβολινης δινει η vw για το μοντελο σας? Δειτε και εδω το αναλογο ιξωδες http://www.seatcupra...ad.php?t=176904 Αν σας δινει η μαμα vw την G052 171 A2 = 75W ιξωδες. (ουτε 75w80, ουτε 75w85, ουτε 75w90). Bεβαια δοκιμες ο καθενας μπορει να κανει αλλα συνηθως πολλοι απογοητευονται και γυρνανε πισω στην μαμα. Σπανια θα πετυχει αλλο ιξωδες... με ιδιαιτερα προβληματα την περιοδο του χειμωνα οπου η πιο παχυρευστη βαλβολινη αργει να ζεσταθει με αποτελεσμα πολυ σφικτος λεβιες, δεν κουμπωνουν ομαλα οι ταχυτητες, κτλ. Αντε μια μικρη παραχωρηση στο 75w80 το οποιο σε ζεστα μερη "θεωρειται" αποδεκτο. Eπισης κατι παραπλησιο ειναι και η G052 512 A2 δηλαδη πολυ λεπτορευστη βαλβολινη. Οποτε μεγαλη προσοχη, αν αναζητατε βαλβολινη εμποριου παντα να το κανετε με βαση τον μαμα VW κωδικο βαλβολινης.
  9. Πιστευω οτι εκανες πολυ καλη επιλογη φιλος!! Για μενα μην ανακατωσεις τιποτα, αν σε τρωει (καλοπροαιρετα φυσικα) δοκιμασε καποια στιγμη την 75w85 αλλα να ειναι χειμωνας για να δεις την διαφορα.
  10. Παιδες ενα δοκιμασμενο και καταλληλο σπρευ για αμεσου ψεκασμου μοτερ ειναι το WYNNS DIRECT INJECTION POWER 3 SPRAY 200ml http://www.wynnoil.c...t-power-can.htm http://www.wynns.net/product_files/direct%20injection%20power%203%20%28aerosol%29%2023079.pdf Μελος του σεατκλαμπ το εκανε δοκιμη και υστερα ελεγχο με μικροκαμερα!
  11. ilias1.4tsi

    Sos

    Αστο οπως ειναι, βοηθαει στο ματι(να μην στο ματτιαζουν)!! Χωρις πλακα...
  12. Τι γινεται δηλαδη στην πραξη με τα καυσαερια αν γυρισει σε euro 3? Φαινεται πουθενα σε κτεο?
  13. Εγω προτιμησα την VARTA C10 53Ah ,470A περιπου στα 73 ευρω. Εως 62αρα πιστευω μπορεις να βαλεις. Καλα η 44αρα ειναι απαραδεκτη...
  14. Βασιλη εχεις κανενα νεο?
  15. Πηγαινε καλυτερα σε καποια αλλη αντιπροσωπεια. Το προβλημα του συγκεκριμενου μοντελου με το nox ειναι γνωστο αλλα αυτο που λεει με τον εγκεφαλο μου φαινεται οτι δεν ευσταθει. Επισης nox μπορεις να βρεις και μεταχειρισμενο ή με επαναπρογραμματισμο να σου τον καταργησει(εκτος αντιπροσωπειας). Πρεπει για αρχη καποιος υπευθυνος να κατσει να ασχοληθει λιγο με τις βλαβες... Μηπως θα μπορουσες να μας πεις ποιους κωδικους βλαβων σου εμφανιζει?
  16. Tην Fuchs 75w δεν θα την βρεις σε μαγαζι, αναφερω πιο πανω πως θα την αναζητησης. Ρωτα πρωτα την vw ποιον κωδικο σου δινει για να μην γινει καποιο λαθος. Αν σου δωσει η vw εναν απο τους κωδικους δεξια τοτε η fuchs 75w σου κανει.
  17. Ενα χρησιμο λινκ για ευρεση μπαταριας! http://www.varta-automotive.gr/index.php?id=256&L=2&h=1&presetApplication=&presetManufacturer=&presetModelline=&application=PKW&manufacturer=&modelline=〈=gr&range=
  18. Ναι 2 λιτρα χρειαζεσαι. Για το αλλο που ρωτας δεν το καταλαβαινω τι εννοεις?
  19. Μαλλον την ιδια φοραμε G052512A2 αλλα στα σιγουρα θα σου πει η αντιπροσωπεια με βαση τον αριθμο πλαισιου σου. Προσωπικα ανα 30.000χλμ ή 2 χρονια τις αλλαζω και ας λεει οτι θελει η αντιπροσωπεια.
  20. Προτεινω να παρεις μια 60αρα συριγγα και 2 μετρα αλφαδολαστιχο και τα κανεις αναρροφηση απο τον δεικτη. Με λιγη υπομονη 5-6 αναρροφησεις εισαι οκ! Προσωπικα εχω σταματησει να κοιταω τον δεικτη οταν αλλαζω λαδια γιατι παντα βαζω 3.6 λιτρα. Οτι και να δειξει δηλαδη ο δεικτης δεν με απασχολει ειτε λογω κλισης ανυψωτικου ή εδαφους κτλ...
  21. Βγαζεις το φιλτροκουτι και διπλα απο τον μοχλο του σαζμαν ειναι ο αισθητηρας-βαλβιδα οποισθεν (φαινεται απο την φυσα). Δηλαδη η νεα βαλβολινη μπαινει απο πανω. Βρηκα μια φωτο απο σαζμαν 1.4τσι (για το οποιο ισχυει αυτη η διαδικασια). Για αλλα μοντελα πχ γκολφ 4 δεν γινεται με αυτον τον τροπο η τοποθετηση. Το αναφερω για να μην γινει καποιο μπερδεμα.
  22. Ναι, εχουν παραπλησια κινηματικα ιξωδη, δηλαδη ειναι πολυ πολυ λεπτορευστες.
  23. Μονο σε καποια συνεργεια...προσωπικα πηρα τηλ στην κεντρικη αντιπροσωπεια της fuchs και μου εδωσαν τηλ εμπορου οπου μεσω αυτου βρηκα στην περιοχη μου. Το τηλ της αντιπροσωπειας ειναι 2106712646. Αν φορας την G052512A2 απο μαμα, ειναι φθηνη επισης για να την ξαναπροτιμησεις!!
  24. Ειναι ρισκο η χρηση τετοιων χημικων τα οποια ως επι το πλιστον περιεχουν κυροζινη. Αν ειναι πολυ χαλια το μοτερ υπαρχει περιπτωση να ξεκολλησουν μεγαλα κομματια και να φραξουν σημαντικες διοδοι λαδιου ή ακομα και την αντλια λαδιου με τραγικες συνεπειες... Επισης λογω της καυστικοτητας (αναλογα την μαρκα) μπορει να επηρεασει και τσιμουχες. Αν χρησιμοποιηθει πρεπει να γινει με ευθυνη του καθενος(με εβλαβικη τηρηση των οδηγιων) και πιστευω αμεσως μετα οτι μπορει να χρειαστει κατεβασμα καρτερ για ελεγχο και καθαρισμο της αντλιας λαδιου κτλ... Το καλυτερο λενε οτι ειναι το auto rx αλλα δεν εισαγεται στην χωρα μας... Θα προτεινα σαν αντιδοτο 2-3 αλλαγες λαδιων σε μικροτερο διαστημα πχ ανα 3.000χλμ. με λεπτορευστο λαδακι.
  25. Δυστυχως σημερα που το εψαξα σε μενα χανει αναμεσα απο τον κορμο και τον πλαστικο κεντρικο διακλαδωτη. Οποτε παει ολο μαζι σετ... Το παρακολουθω μπας και σταματησει απο μονο του καθως πηρε λιγο σφιξιμο και το βλεπω στην πορεια.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.