Jump to content

Markk

Members
  • Posts

    174
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Markk

  1. O Japanic είναι μια χαρά παιδί. Άλλος είναι που έχει ξεφύγει. Ένας τύπος που έχει γίνει ban από όλα τα forums, γιατί μπαίνει και λέει πως κάνει με στοκ auris 0-100 8.7 και πάει μαζί με στοκ rallye και γενικά πατάει ότι κινείται μέχρι 140-150 άλογα.... Μου είχε πει κι εμένα που έχω ένα golfaki 160άρι DSG πως όταν θα έρθει Αθήνα θα ανοίξουμε οπωσδήποτε, και τον περιμένω εδώ και 1,5 χρόνο. Για το αποτέλεσμα είναι σίγουρος βέβαια. Αν είμαι μπροστά θα είμαι μισό φτερό το πολύ, γιατί είχε ανοίξει λέει με Leon 1.8T 160άρι και ήταν μισό φτερό μπροστά μόνο το Seat.
  2. Πάντως καλό είναι να μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Και η toyota δεν έχει και άσχημη παράδοση στις τεχνολογικές καινοτομίες. Εκτός από τα υβριδικά, πραγματικά μάλλον είναι η μόνη ιαπωνική εταιρεία που εξελίσσει ακόμα όσο γίνεται τους ατμοσφαιρικούς κινητήρες. Μπορεί να μη μου αρέσει και πολύ η τελευταία της γκάμα αισθητικά, αλλά δε μπορώ να μην το αναγνωρίσω αυτό. Το σωστότερο είναι να μιλάει κανείς αφού έχει οδηγήσει και τα 2 βέβαια. Από ότι λένε όμως, εκτός του ότι έχει ικανή ιπποδύναμη, έχουν (στα 1.6 τουλάχιστον που θυμάμαι) σύμφωνα με τα τεστ και καμπύλη ροπής που θυμίζει υπερτροφοδοτούμενο. Όχι σε απόλυτες τιμές φυσικά, αλλά στον τρόπο που αποδίδεται. Γνώμη μου είναι πως κρατιέται καλά ακόμα αλλά οριακά. Και εννοώ οριακά, όσο κρατάει το βάρος σε χαμηλότερα επίπεδα από τους ανταγωνιστές. ¶μα βαρύνουν κι άλλο σε επόμενες γενιές θα έχουν πρόβλημα. Αλλά και πάλι αυτό δεν είναι τόσο σημαντικό, γιατί οι πολιτισμένοι άνθρωποι μπορούν και αγοράζουν και diesel, οπότε εκεί καλά τα πάνε όλοι...
  3. Α, ναι και σε μένα το κάνανε αυτό. Μου είπε ότι έχει να κάνει με τη στήριξη του αεραγωγού του οδηγού, και ότι είναι δωρεάν...
  4. Καλά, το κατάλαβα το σκεπτικό. Μεταξύ μας όμως, θα πάω να τα αλλάξω ξανά σε 7500-8000χλμ(έξω εννοείται) και θα το πάω πάλι στα 30....
  5. Το δικό μου Golfάκι έκλεισε αισίως 1 χρόνο απροβλημάτιστης λειτουργείας πριν από 1-2 βδομάδες, και έπρεπε να το πάω για την πρώτη αλλαγή λαδιών. Τα χιλιόμετρα μέχρι σήμερα ηταν 13600κάτι. Πήρα τηλέφωνο στο σέρβις της έκθεσης που το πήρα και είπαν να περάσω έτσι όπως είμαι. Ο λόγος που πήγα εκεί, δεν είναι μόνο ότι είναι κοντά, αλλά επειδή ήθελα να τους πω για ένα σημείο στην αριστερή πλευρά του προφυλακτήρα που δεν έκανε καλή επαφή. Όχι ότι έχει πρόβλημα, αλλά φαίνεται σαν να μην έχει κουμπώσει καλά. Και ήταν έτσι από την πρώτη μέρα που το πήραμε. Βλακεία μου γενικά που δεν το είχα πάει πιο έγκαιρα, αλλά πίστευα πως θα ήταν κάτι απλό και γνωστό σε αυτούς, μιας και το εκθεσιακό golf που είχα δει, είχε ακριβώς το ίδιο. Τέλος πάντων, μου απέκλεισε το ενδεχόμενο φτιαξίματος στην εγγύηση, και δεν το κούρασα παραπάνω γιατί δεν άξιζε. Πάμε στα του σέρβις. Από την αρχή αυτό που μου φάνηκε περίεργο είναι που συμπλήρωσε στο βιβλίο για το επόμενο σέρβις. Τώρα ο κατασκευαστής,αν δεν κάνω λάθος, λέει κάθε 15000 αλλαγή λαδιών(ή σέρβις λίπανσης όπως το λένε αυτοί) και σέρβις καθε 30.000. Ωραία. Εγώ το πήγα στα 13600 και μου γράφει το επόμενο σε ένα χρόνο από τώρα ή στα 28600. Είναι σωστό κάτι τέτοιο? Το είχαν γράψει έτσι και σε ένα φίλο μου που είχε πάει σε άλλο υποκατάστημα της εν λόγω εταιρείας, και πάλι μου φάνηκε περίεργο.... Το πήρα σε 1,5 ώρα περίπου με κόστος 154¤. Το τιμολόγιο έγραφε ότι κόστιζαν 88¤ περίπου τα λάδια, και τα υπόλοιπα ήταν εργασία, έκδοση κάρτα καυσαερίων, και υγρό πλυστικού παρμπρίζ. Αυτά. Γενικά η πρώτη μου εντύπωση δεν είναι και η καλύτερη. Κυρίως για το κόστος. Εννοείται ότι στα 30 θα πάω αλλού, και με δικά μου λάδια.
  6. Εννοεί ότι είναι ο πρώτος TSI που βγήκε, ο διπλά υπερτροφοδοτούμενος. Γιατί αργότερα βάφτισε TSI όλη τη γκάμα των τουρμποκινητήρων(1.4 122, 1.8, 2.0).
  7. Thanks! Το έψαχνα με τη φράση ο βλαξ και δε μου έβγαζε τίποτα!
  8. Τι μοντέλο 1.5? Πάντως δεν έχει σημασία αν τον έφτανες δύσκολα. Αυτό που μετράει είναι ότι τον έφτανες.... Γμτ, είχα ψάξει να βρω σε βιντεάκι εκείνη τη σκηνη από το Fast and the furious, που έλεγε ότι δεν έχει σημασία αν είσαι μπροστά με διαφορά μιας ίντσας είναι ξέρω 'γω μισού μιλίου, κάτι τέτοιο, αλλά δε βρήκα στο youtube....
  9. Πολύ απλά, αφού δε μας υποχρεώνει κανένας νόμος κιόλας εδώ στην Ελλάδα να έχουμε φώτα ημέρας ακόμη, εγώ δεν τα ξαναενεργοποιώ.. Είμαι της άποψης, πως όταν κάτι δουλεύει (και ειδικά αν έχεις ενδείξεις ότι ενδέχεται να έχει μία παραπάνω ευαισθησία), άσε το και μην το πειράζεις...
  10. Εμένα πάντως το δικό μου σαββατόβραδο δεν το χάλασε ένα insignia turbo που πήγαινε γρήγορα... Μια φορά άνοιγα για πλάκα, και έχοντας μειονέκτημα(ήμουν σταματημένος, ενώ αυτός ερχόταν από πιο πίσω και είχε ήδη κάποια χλμ) και ίσα που έφτασε δίπλα μου, και μετά σε κάθε αλλαγή του έκανα μισό αμάξι..
  11. Δεν αλλάζει η στιγμιαία κατανάλωση όταν είναι στο ρελαντί? Γιατί στο golf, μπορεί όταν αφήνεις το γκάζι να γράφει 0.0, αλλά όταν σταματάς και δουλεύει στο ρελαντί αλλάζει η ένδειξη και από lt/100χλμ γίνεται lt/ώρα(λογικό).
  12. Εγώ προσωπικά το έχω δοκιμάσει σε διάφορα αμάξια και ποτέ δεν χάλασε το χρώμα. Και με απλό ασετόν που βρήκα στο σουπερμάρκετ. Είναι πάντως ιδανικό για να καθαρίζει ότι μένει από κόλλα, κουτσουλιές, κλπ, ενώ επίσης από μικροεπαφές με διάφορα αντικείμενα που μπορεί να μείνει σημάδι πάνω στο αμάξι από το άλλο υλικό, συνήθως το βγάζει εύκολα. Αλλά ειδικά για την κόλλα είναι ότι πρέπει. Επίσης και σε τζάμια. Έτσι βγαίνουν εύκολα τα τέλη κυκλοφορίας. Αφού ζεσταθεί με σεσουάρ και φύγει το αυτοκόλλητο, ότι απομείνει από την κόλλα με λίγο τρίψιμο με χαρτί βρεγμένο με ασετόν και τέλος..
  13. Για καλύτερα αποτελέσματα, ασετόν. Δεν πειράζει καθόλου το χρώμα, ενώ απομακρύνει ότι έχει μείνει πάνω κολλημένο. Το ζέσταμα με ένα σεσουάρ θα βοηθήσει επίσης.
  14. Πάντως ένα μαμά παλιό(κομπρεσσοράτο) των 163αλόγων, το δικό μου που είναι 160 με DSG το είχε σχετικά εύκολα. Σχετικά εύκολα εννοώ να απομακρύνεται λίγο σε κάθε αλλαγή.
  15. Μπορεί να είναι ακόμα και 122... Το οποίο και πάλι δεν είναι πιο αργό από το συγκεκριμένο civic. Επίσης, αυτό που βλέπω εγώ είναι πως βρίσκεται σε δρόμο με 1,5 λωρίδα, προσπερνάει άλλους, και ο "ξαναμμένος" με το civic φτάνει δίπλα στο golfaki μόλις πατάει φρένο....
  16. Τους έχουμε δει αμέ... Κόμπλεξ σε όλο του το μεγαλείο....
  17. Κι εγώ νομίζω ότι κάνουν σινιάλο επειδή νομίζουν ότι τα έχεις ξεχάσει ανοιχτά. Μου έχουν κάνει σινιάλο πολλές φορές, ενώ 2 φορές μου το έχουν πει πεζοί. Πήγα πριν από λίγο να απενεργοποιήσω τα συγκεκριμένα φώτα. Έκανα τη διαδικασία κανονικά. Σβήσανε όπως έπρεπε, αλλά έφαγε μάλλον κάποιο κόλημμα, και όταν πας να βάλεις μπρος, που κάνει τα τεστ ο εγκέφαλος, μου ανάβει ένα πορτοκαί λαμπάκι εκεί μέσα στο στροφόμετρο που έχει σήμα μια λάμπα πυρακτώσεως. Έπειτα αρχίζει και μου γράφει check για κάθε λάμπα ξεχωριστά(προφανώς το μήνυμα που εμφανίζεται όταν καεί κάποια), χωρίς ωστόσο να έχει πρόβλημα κανένα φως. Και είναι λίγο σπαστικό γιατί αναφέρει όλα μα όλα τα φώτα, μέχρι πινακίδας, πίσως ομίχλης, όπισθεν, τρίτο στοπ κλπ, και χωριστά για δεξιά αριστερή πλευρά. Μόλις περάσει το μήνυμα check για κάθε λάμπα πηγαίνει στην κανονική οθόνη, αλλά το λαμπάκι στο στροφόμετρο παραμένει αναμμένο... Επίσης δοκίμασα να επαναφέρω τα φώτα ημέρας, αλλά ακόμα και με αυτά σε λειτουργία, παραμένει το πρόβλημα με τα check.
  18. Το DSG έχει πάντα και μία θέση στο μοχλό με +/- όπου αλλάζεις εσύ τις σχέσεις όπως θες. ¶μα ανεβάζεις μέχρι τον κόφτη σου αλλάζει μόνο του, ενώ αν το κατέβασμα που θέλεις να κάνεις θα ανεβάσει πολύ τις στροφές, δε στο κάνει για προστασία του κινητήρα. Γενικά βολεύει πάρα πολύ, αλλά πάντα υπάρχουν και τα διαφορετικά γούστα των ανθρώπων. Εγώ δε θα σου πω πήγαινε και πάρε το DSG και τέρμα. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να πας να κάνεις test drive ένα DSG και ένα χειροκίνητο και μετά να δεις τι σ'αρέσει καλύτερα.
  19. Markk

    Polo Tsi 1.2..

    Καλά, όλα αυτά που λένε για το μοτέρ, ότι είναι πιεσμένο, και θα χαλάει συχνά κλπ είναι μερικές ακόμη γενικεύσεις από άτομα που δεν έχουν δει καν από κοντά τέτοιο μοτέρ σε σύγχρονο αμάξι, και μιλάνε μόνο με την πείρα που ενδεχομένως έχουν από τουρμπάτα περασμένων δεκαετιών κλπ. Πρώτα από όλα, τουρμπάτο 1200άρι υπάρχει εδώ και 3 χρόνια πριν κυκλοφορήσει η VW το δικό της. Αυτό της renault που έχω στο άλλο μου αυτοκίνητο. Και δε λέω, καλό.Ιπποδύναμη 100 και ροπή 14,8 και παίρνει υπό προϋπουέσεις 5 άλογα και μισό κιλό παραπάνω όταν χρειαστεί. Το μοτέρ της VW έχει σταθερά 105(αν είναι τόσα, γιατί από ότι ακούγεται πρέπει να είναι αρκετά περισσότερα), και 17,7 κιλά ροπή αν θυμάμαι καλά. Η ροπή κυρίως είναι πολύ μεγάλη διαφορά. Και οφείλεται και στο ότι είναι 8βάλβδιδο. Επειδή σχεδιάστηκε να μπει και σε αυτοκίνητα όπως το yeti που είναι πολύ πιο βαρύ και το κινεί ικανοποιητικά, το πόλο το πάει θαυμάσια. Και όχι με 1400άρι δε συγκρίνεται, αλλά μάλλον ούτε με 1600άρι ατμοσφαιρικό. Χώρια που σε ταξίδι θα είναι πολύ πιο ξεκούραστο. Συμβουλή : όταν έχει να κάνει με θέματα τέτοια, μην ακούτε τους παντός είδους "γνώστες" που δεν έχουν καμμία επαφή με το συγκεκριμένο αντικείμενο, έστω και αν είναι μηχανικοί. Πιο καλά να προσπαθείτε να πάρετε πληροφορίες από ανθρώπους που έχουν εμπιστευτεί τέτοιες ας πούμε καινοτομίες, και να μάθετε από πρώτο χέρι. Το τελευταίο το λέω γιατί έχω διαπιστώσει πως πάρα πολλά άτομα, επειδή δεν χωνεύουν κάποια αυτοκινητοβιομηχανία που εξελλίσει ας πούμε τουρμπο κινητήρες κλπ για τους χ ή ψ λόγους, κοιτάνε πάντα να θάψουνε και αυτή, αλλά και όλα τα τούρμπο αμάξια.
  20. Διάβασε καλύτερα τι γράφω.. Συγκρίνω 6η manual με 7η DSG. Λογικά θα είναι πιο κοντή η 6η του DSG. Όχι όμως πολύ, καθώς πιάνει τελική και με 6η.
  21. Έχει να κάνει με την κλιμάκωση των σχέσεων. Οι στροφές να είναι ίδιες σε manual και DSG δε συνεπάγεται ότι θα έχουν και τα ίδια χιλιόμετρα αν δεν είανι και ίδιες οι σχέσεις (6η manual - 7η DSG που σε ενδιαφέρει). Το λογικό είναι πως δε θα είναι ίδιες. Και αυτό γιατί στο 7άρι έχει πιο κοντές τις ενδιάμεσες σχέσεις και πολύ μακριά την 7η για οικονομία και ησυχία. Οπότε μάλλον η 6η του DSG είναι πιο κοντή από την 6η του manual. Στην πράξη, από τις μετρήσεις που έχω δει έχω βγάλει το συμπέρασμα ότι το DSG σε δυνατούς κινητήρες έχει την ίδια επιτάχυνση από το manual έως 1-2 δέκατα παραπάνω, ενώ σε πιο αδύναμους όπως ο 1.4 με τα 80 άλογα επιταχύνει από στάση λίγο πιο αργά(λίγο όμως, όχι κάτι τραγικό). Σε ρεπρίζ όμως καμμία επαφή, σε όποιον κινητήρα και να είναι γιατί έχει πολύ πιο κοντές σχέσεις όπως είπαμε το DSG. Tώρα για το polo που λέμε. Αν και δεν το έχω οδηγήσει το 1.2, από τις πρώτες γνώμες που έχω ακούσει γενικά, είναι το ένα ότι έχει λίγο lag χαμηλά, και 2ον μετά τις 5000 ψοφάει (λογικό σαν 8βάλβδιδος). Για αυτούς τους λόγους πιστεύω πως το DSG ταιριάζει γάντι και θα αξιοποιήσει στο έπακρο το μοτεράκι.
  22. Πάντως, το αντίθετο γίνεται.. Εννοώ από D/S να βάλεις Ν καταλάθος. Το είχα στο S και πήγαινα να βάλω D εν κινήσει, και πήγε στο N. Κανονικά, ανέβαζε στροφές που πάταγα γιατί νόμιζα ότι είχα βάλει D, αλλά τίποτα. Δεν έχουν ,όχι.
  23. Τελική θα έχει ίδια με το χειροκίνητο, αλλά πιο ήσυχα καθώς θα δουλεύει σε λιγότερες στροφές. Ενδεικτικά σου λέω ότι στο 160άρι Golf που έχει 220 πραγματικά χλμ τελική, σε αυτήν την ταχύτητα με 7η σχέση έχει 4950σαλ.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.