Jump to content

Chatilas

Members
  • Posts

    64
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Chatilas

  1. Μη δώσεις λεφτά αμέσως, δοκίμασε το παρακάτω πρώτα με καλώδιο, είναι τσάμπα. Εμένα με έσωσε από τα έξοδα. Exhaust Gas Recirculation (EGR) Valve Adaptation Most VW/Audi/Seat/Skoda gasoline engines with Exhaust Gas Recirculation (EGR) Prerequisites (General): Ignition ON Engine OFF Battery voltage at least 11.5 V [select] [01 - Engine] [Meas. Blocks - 08] Select Group 074. [Go!] MVB 074.1: Min Position in Volts MVB 074.2: Max Position in Volts MVB 074.3: Potentiometer voltage MVB 074.4: Adaption status: (Run/OK/etc) [switch to Basic Settings] MVB 074.4: Adaption status: (Run) then it should change to (ADP OK) [switch to Measuring Blocks] [Close Controller, Go Back - 06] Special Notes: For ECU's using ME 7.5, the coolant temp needs to be between 10 and 50 °C. In case the adaptation fails switch OFF the Ignition for 30 Seconds, then switch it ON and try again.
  2. Κάνω copy paste την απάντησή μου σε άλλο post. "Παιδιά και σε μένα με το ίδιο πρόβλημα (δηλαδή μία να βγάζει κρύο και 10 να μη βγάζει) και μετά από επίσκεψη στην αντιπροσωπεία όπου δεν βρήκαν τίποτα μετά από 3 ώρες ψάξιμο (οι άχρηστοι) πήγα σε ένα ΜΑΣΤΟΡΑ που ασχολείται το παλικάρι μόνο με air-conditions και σχεδόν βρήκε το πρόβλημα με το που του ανέφερα τα συμπτώματα. Έβαλε μπρος το αυτοκίνητο, άνοιξε τον κλιματισμό, είδε ότι δίνει σήμα στον κομπρέσορα κανονικά αλλά δεν κομπλάρει και μου είπε ότι φταίει η ηλεκτροστατική βαλβίδα του κομπρέσορα, η οποία πάει πακέτο με τον κομπρέσορα. Ενώ δεν είχε κομπλάρει ο κομπρέσορας μου λέει δώσε 2-3 γερές γκαζιές όπως και έκανα και το Α/C πήρε μπρος κανονικά. Η βαλβίδα αυτή τα παίζει(χάχουν επαφή οι πλατίνες της) και μπορεί με ένα τράνταγμα ή μια λακούβα ή ένα χτύπημα από κάτω να επανέρχεται. Τελικά όμως μάλλον θα τα παίξει εντελώς. Δεν ανοίγει για επισκευή/καθάρισμα άρα θέλει αλλάγή. Όποιος μπορεί να τη βρεί μόνη της την αλλάζει, αλλιώς θέλει αγορά όλος ο κομπρέσορας. Υπόψιν ότι δεν έχουν όλα τα Α/C το συγκεκριμένο τύπο (ηλεκτροστατική) βαλβίδας άρα μπορεί να είναι κάποιο άλλο το πρόβλημα. Εγώ έχω Polo 9n 1.4 16V 101PS του 2004"
  3. Επανέρχομαι (Από Repair Manual) A/C Compressor Regulator Valve -N280- The regulator valve is implemented into the compressor. It is activated by the A/C Display Control Head -E87- or Climatronic Control Module -J255-. Pressure on the low pressure side is influenced via the regulator valve and thus regulates the temperature in the evaporator. Note: A/C Compressor Regulator Valve -N280- is a structural component of the A/C compressor and cannot be replaced separately.
  4. Παιδιά και σε μένα με το ίδιο πρόβλημα (δηλαδή μία να βγάζει κρύο και 10 να μη βγάζει) και μετά από επίσκεψη στην αντιπροσωπεία όπου δεν βρήκαν τίποτα μετά από 3 ώρες ψάξιμο (οι άχρηστοι) πήγα σε ένα ΜΑΣΤΟΡΑ που ασχολείται το παλικάρι μόνο με air-conditions και σχεδόν βρήκε το πρόβλημα με το που του ανέφερα τα συμπτώματα. Έβαλε μπρος το αυτοκίνητο, άνοιξε τον κλιματισμό, είδε ότι δίνει σήμα στον κομπρέσορα κανονικά αλλά δεν κομπλάρει και μου είπε ότι φταίει η ηλεκτροστατική βαλβίδα του κομπρέσορα, η οποία πάει πακέτο με τον κομπρέσορα. Ενώ δεν είχε κομπλάρει ο κομπρέσορας μου λέει δώσε 2-3 γερές γκαζιές όπως και έκανα και το Α/C πήρε μπρος κανονικά. Η βαλβίδα αυτή τα παίζει(χάχουν επαφή οι πλατίνες της) και μπορεί με ένα τράνταγμα ή μια λακούβα ή ένα χτύπημα από κάτω να επανέρχεται. Τελικά όμως μάλλον θα τα παίξει εντελώς. Δεν ανοίγει για επισκευή/καθάρισμα άρα θέλει αλλάγή. Όποιος μπορεί να τη βρεί μόνη της την αλλάζει, αλλιώς θέλει αγορά όλος ο κομπρέσορας. Υπόψιν ότι δεν έχουν όλα τα Α/C το συγκεκριμένο τύπο (ηλεκτροστατική) βαλβίδας άρα μπορεί να είναι κάποιο άλλο το πρόβλημα. Εγώ έχω Polo 9n 1.4 16V 101PS του 2004.
  5. http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=16295&subid=2&pubid=26343145
  6. Εκπληκτικό!!!!!!!! Ταυτόχρονα και στο Audi.gr
  7. To Polo 1.2 TSI μπήκε στο site της VW με τιμές και όλα. 15άρες φοράει και το TSi.
  8. Όταν πιάσεις τη γάτα στον ιμάντα (δύο γάτες εγώ) το αυτοκίνητο πηδάει σα τρελό πριν σβήσει και μετά όταν πας να ανοίξεις το καπό να δεις τι έγινε, πρώτον βρωμάει με τρόπο που δεν φαντάζεσαι (τέτοια μπόχα δεν υπάρχει!!!) και δεύτερον υπάρχει τόσο μαλλί (όχι απλά τρίχες) που είναι σαν να άδειασες όλο το μαξιλάρι μέσα... Απατεωνιά μου μυρίζει στην περίπτωσή σου... Οι γάτες μπαίνουν όταν έχεις παρκάρει και όσο η μηχανή είναι ζεστή. Αν σε λίγη ώρα μετά από το παρκάρισμα πας να ξαναπάρεις το αμάξι, τότε μπορεί να είναι ακόμα μέσα και...
  9. Αποκάλυψη: Το νέο VW Polo GTI! h***://www.protothema.gr/content-carspeed.php?id=21310 Αν είναι έτσι και στην πραγματικότητα, τι να πω? Super!!!!
  10. Λοιπόν επειδή συμβαίνει τελικά σε πολλούς, μια συμβουλή. Είχα ξεμαλιάσει 2 γάτες πριν αρκετό καιρό και ο ιμάντας είχε ξεφτύσει λίγο σε καναδυό σημεία. Τον παρακολουθούσα ώσπου προχτές άρχισαν να φεύγουν κομάτια και ακινητοποίησα το Polo. Σήμερα το πρωί τηλεφωνήματα σε διάφορες Καρέντες και αλλού αλλά τίποτα. Ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του. ¶λλος θα έπερνε το αμάξι να το κοιτάξει, άλλος λέει να δούμε το μέγεθος της ζημιάς, μην έχουν πάρει βαλβίδες, ό,τι να'ναι... Και όλοι συμφωνούσαν ότι θα έπαιρνα το αυτοκίνητο μετά τις γιορτές. Αφού είδα κι απόειδα, λέω το μη χείρον βέλτιστο, να πάω Καρέντα Πειραιά που θα έξαχναν να μου βρούν αυτοκίνητο αντικατάστασης. Έρχεται το παλικάρι της οδικής βοήθειας να με πάρει, το κοιτάει, κάτσε μου λέει και θα δείς, το φορτώνει, με πάει σε 5 λεπτά στο πιο κοντινό κατάστημα με ανταλλακτικά, μπαίνει μέσα, βγαίνει με καινούργιο ιμάντα και μου τον περνάει σε 2 λεπτά. Κόστος ιμάντα 12.5 Ευρώ. Αυτό. Υ.Γ. Σημαντικό. Στην ερώτηση της αντιπροσωπείας "ποιός ιμάντας? χρονισμού ή δυναμό?" μάλλος έπαιζε ρόλο η απάντησή μου που ήταν "αυτός που φαίνεται" που έδειχνε ασχετοσύνη (αν και δεν είμαι, απλά απαντούσα έτσι για να μη πώ καμιά κοτσάνα).
  11. Chatilas

    Cross Polo

    Μέχρι πρότινος ήμουνα και εγώ υπέρ της ηρεμίας και όχι υστερίες όταν παρουσιαζόταν κανένα πρόβλημα. Τελικά άργησα αλλά κατάλαβα ότι στην Ελλάδα άμα δεν το φτάσεις στα άκρα δεν κάνεις εύκολα τη δουλειά σου. Εδώ και λίγο καιρό έχω αρχίσει να στέλνω χεστήριες επιστολές (ακόμα και σε CEO) για θέματα που θεωρώ τον εαυτό μου ριγμένο και δεν μπορώ να βρώ λύση στο προβλημά μου εύκολα. Σας πληροφορώ ότι πιάνει και μερικές φορές παραπιάνει!!! Το λιγότερο που οφείλει κάποιος να κάνει είναι να τους γίνει τσιμπούρι γιατί αυτοί λειτουργούν με το σκεπτικό "όπου σε πιάσουν". Αν ξέρουν ότι δεν θα ξεμπλέξουν εύκολα μαζί σου πολλά μπορεί να γίνουν...
  12. Chatilas

    Cross Polo

    Απλά ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!!!! ΠΙΕΣΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΜΕΣΩΣ!!!! Έχω Polo 9N τεσσάρων ετών με 56.000 χλμ. και δεν έχω πάει συνεργείο ποτέ εκτός από τα service. Έτσι είναι το κανονικό. Απλά είναι πάρα πολλά τα λεφτά για να μας πασάρουν "σκάρτο" εμπόρευμα (που μπορεί και να μην είναι αλλά έτσι φαίνεται). Έλληνες ξυπνήστε και διεκδικήστε επιτέλους.... Φιλικά (αλλά τα έχω πάρει τώρα)
  13. Κοίτα εδώ. Είναι δοκιμασμένο σε 9Ν και δεν νομίζω να υπάρχουν διαφορές με το 9Ν3. http://www.vwclub.gr/vwforum/index.php?showtopic=18775
  14. http://cgi.ebay.de/Chromleiste-fuer-Heckkl...1QQcmdZViewItem
  15. Επειδή υπάρχει topic "Προβλήματα" αλλά δεν υπάρχει "όχι προβλήματα" όσοι είναι ευχαριστημένοι από τα αυτοκίνητά τους, δεν έχουν που να γράψουν. Καλή είναι αυτή η ευκαιρία λοιπόν να γραφτούν και μερικά καλά λόγια εδώ. Αν μπεί κανείς σε άλλα forum, ή και σε όλα, θα δει προβλήματα, προβλήματα και πάλι προβλήματα. Για παράδειγμα, εγώ αντί του Polo που τελικά αγόρασα, ήθελα τρελά το Audi A3. Διαβάζοντας στο αντίστοιχο forum, έκανα το σταυρό μου που δεν το πήρα, γιατί από εκεί φαινότανε ότι θα πέταγα τα (πολλά) λεφτά μου. Με τα μισά λεφτά έκανα τη δουλειά μου και ως τα 46.000 χλμ κανένα πρόβλημα. Δεν είναι έτσι όμως. Είμαι σίγουρος πως αν τελικά έπερνα το Α3, εκτός απροόπτου, πάλι ευχαριστημένος θα ήμουνα, και παραπάνω φυσικά... Όσο για τις βελτιώσεις είμαι κατά του πειράγματος μηχανής και γενικά κατά των μεγάλων παρεμβάσεων. Είμαι μηχανολόγος και ξέρω πέντε πράγματα για το πως αλληλεπιδρούν πολλά πράγματα μεταξύ τους ώστε να βγεί το τελικό αποτέλεσμα. Αφήνω λοιπόν αυτούς που ξέρουν καλύτερα από όλους (μαμά) να κάνουν αυτή τη δουλειά για μένα. Αν θέλω άλογα, θα κάνω οικονομία και θα ανέβω μοντέλο (ή μάρκα). ¶λλωστε πιστέυω ότι το αυτοκίνητο ει δυνατόν να αλλάζει νωρίς και να μη κάθεσαι να το βλέπεις να σαπίζει, και να φορτώνεσαι όλες τις βλάβες που βγάζει ή ηλικία (όπως και με τους ανθρώπους). Κάτι ξέρουν και οι Γερμανοί σ'αυτό το θέμα.
  16. Υπάρχη περίπτωση να έχει κανείς αυτοκόλητα του Club μας στη συνάντηση?
  17. Νέο design... http://cgi.ebay.de/MITTELARMLEHNE-FUR-VW-P...3QQcmdZViewItem
  18. Πολύ πιθανόν να μη δουλεύει με Vista. Πάντως οι οδηγίες λένε πως άν κάτι δεν πάει καλά τότε χρειάζεται απεγκατάσταση των drivers και ξανά όλα από την αρχή.
  19. Ποια 2 κομμάτια εννοείς? Δεν έχω κάνει ακόμα τίποτα παραπάνω από την κανονική στήριξη με τις 2 πίσω βίδες στη μοκέτα.
  20. Ρε παιδιά, ο δικός μου τρίζει αρκετά, ιδίως τώρα το χειμώνα. Πήρα ένα σπρέυ σιλικόνης, λέτε να κάνει τίποτα? ¶λλο. Σκέφτομαι να κάνω μια ενίσχυση που να φιξάρει το βραχίωνα μέσω της πάνω αλενόβιδας με τις 2 βίδες της βάσης. Π.χ. όπως το έκανε ο τύπος (παραπάνω) + άλλη μία γωνιά ανάποδα που να βιδώνει στην πρώτη και μετά στην αλενόβιδα. Έτσι πιστεύω θα είναι ο καλύτερος δυνατός τρόπος στήριξης, όπως και στο Golf και σε άλλα μοντέλα. Έχει κανένας καμιά ιδέα? Α, έκανα και ένα σκαριφιματάκι...
  21. Chatilas

    My Polo

    Polo pics
  22. From the album: My Polo

    © © Hellenic VWClub - Members

  23. Οι ζάντες μπήκανε τελικά με Goodyear Excellence 190x50x15. Νομίζω ότι του πάνε πολύ. Τι λέτε?
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.