Jump to content

xrysida

Members
  • Posts

    22
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by xrysida

  1. Καλησπέρα σε όλους, Η εταιρεία δεν παράγει πλέον τα ίδια ποιοτικά αυτοκίνητα όπως στο παρελθόν. 7 στα 10 και πολύ είναι... Ναι..στις επιδοσεις..και στην οδικη συμπεριφορά...αλλα Αυτοκίνητο 30.000 ευρώ και στα δέκα χρόνια να έχει πέσει ο ουρανός? Ντροπή!!! Με άφησε στην εθνική οδό...λόγω πολλαπλασιαστών...άλλη ντροπή αυτή.. Χαλασμένη Τρομπα βενζινης....τρομπα νερού και αλλα.... στην τελική δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναγορασω VW... Έχω δεύτερο αυτοκίνητο ...από την ασιατική ήπειρο...και είναι σκάλες πιο αξιοπιστο
  2. Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές....Με προβληματίσατε με τα Bilstein B6. δηλαδή απο ότι κατάλαβα αν δεν αλλαξω τα ελατηρία δεν θα χάσω απο πλευράς ανεσης? Eίναι ζόρικα παντως τα 560 Eυρώ χωρις την εργασία...
  3. Καλημέρα σας, Διαβαζοντας τα topic του Forum μεχρι στιγμής καταλήγω στα SACHS σπορτ αντι των BILSTEIN σπορτ. Oι βασικότεροι λόγοι είναι το κόστος 220 ευρώ (χωρίς τοποθέτηση/εργασια 30ευρώ) σε σχέση με τα 520 ευρώ των BILSTEIN αλλά και η άνεση στα ταξίδια. (Μιας και η κύρια χρήση του αυτοκινητού είναι τα οικογενειακά ταξίδια ). Όντως τα Bilstain υπερτερούν στο κρατημα κτλπ. αλλα νομίζω είναι κυριώς για "εργενηδες" Ταυτοχρονα έστειλα και ενα email στην ΚΟΣΜΟΚΑΡ για να δώ τι προτείνουν και αυτοί.
  4. Καλησπερα και παλι στην παρέα, Αισιως φτασαμε τα 135.000 χλμ απροβληματιστα...μονο με αλλαγη λαδιων/φίλτρου/μπουζι και με μια αλλαγή τρόμπας (βενζινης) υψηλής πίεσης. Αρκετα ευχαριστημενος απο την κατανάλωση και την ταχυτητα. Το μονο που θέλω να αλλάξω είναι τα αμορτισέρ τα μπροστινα γιατι ειναι καταπονημένα (ή και τα τέσσερα). Θα κοιτάξω και στο καταλληλο topic. Kαλοδεχούμενη η όποια συμβουλή.
  5. Ευχαριστω και παλι Cj Georgio. Το βασικοτερο ξεχασα....Θελουν μετατροπη ή ταιριαζουν απολυτα? Γνωριζετε καποιο συνεργειο στην Αθηνα που να γνωριζει το αντικειμενο ? γιατι εδω στην Κορινθο που ρωτησα κανα δυο-τρεις...μου ειπαν θα ρωτησουν και θα μου πουν..
  6. Ευχαριστω Cj Georgio...Απο το Audi S5 εννοεις... Ξερεις στο περιπου που παιζουν οι τιμες? Καινουργια ή μεταχειρισμενα?
  7. quicksilver ευχαριστω για την απαντηση σου...το passat βγαζει 200 αλογα.. απλα σκεφτομαι φρενα...που να νιωσω τι διαφορα...και να σταματανε το αμαξι στις μεγαλες ταχητητες πιο γρηγορα. Καταλαβαινω απο την απαντηση σου οτι λογικα και τα τετραπιστονα μου φτανουν... Τα φρενα των εταιρειων που ειπες ...highspec or stopbrakes σε τι τιμες παιζουν?
  8. Γεια σας , και παλι παιδες Μετα απο αρκετα απροβληματιστα χιλιομετρα με το προγραμματακι της REVO, και εφοσον οι ταχυτητες των 220-240 χλμ (κοντερ) επιτυγχανονται ευκολα...σκεφτομαI οτι η επομενη αναβαθμιση...πρεπει να ειναι τα φρενα.. Ποια ειναι η γνωμη σας? πχ...ΦΡΕΝΑ BREMBO 6 PISTON
  9. Ταξιδευω τουλαχιστον δυο φορες το μηνα Αθηνα-Καλαματα για επαγγελματικους λόγους. Η συγκεκριμενη διαδρομη εχει καλη ασφαλτο και μεγαλες ευθείες οποτε ειναι ευχαριστο και αρκετα ασφαλες να ταξιδευω με ταχυτητες που να ξεπερνουν τα 220 Χλμ. Απλα εχω την αισθηση οτι μετα τα 220 χλμ το αυτοκινητο αργει (κατα την γνωμη μου) να πιασει την τελικη του ταχυτητα. Αυτος ειναι ο λογος που ρωταω. Εσενα με την Κ04 τι επιδοσεις εχει το διλιτρο? (τελικη ,επιταχυνση) Επισης αυτην την περιοδο ειναι σχεδον "παρανοικο" να αγορασεις ενα αυτοκινητο ανω των 2000 κυβικων εστω και μεταχειρισμενο.(Απο οικονομικης αποψης το λεω...) Να σου πω την αληθεια κοιτουσα ενα AUDI TT 2.0 TSI αλλα ειναι πολυ μικρο για τις δικες μου αναγκες.
  10. Καλησπερα σας και παλι, Λοιπον μετα απο αρκετες διαδρομές στην Εθνικη Οδο Αθηνων-Τριπολεως-Καλαματας η τελικη ταχυτητα των 250 χλμ (στο κοντερ) επετευχθει. (και με 3 ενηλικες μεσα στο αυτοκινητο ανω των 90 κιλων) Γεινικοτερα το αυτοκινητο πιανει αρκετα ευκολα την ταχυτητα των 220 χλμ (στο κοντερ), ζοριζεται λιγο απο τα 220 χλμ εως τα 240 χλμ, και μεχρι την προηγουμενη εβδομαδα δεν μπορουσα να ξεπερασω τα 240 χλμ. Το μονο που με αποσχολει και θα ηθελα τη συμβουλη σας ειναι το πως μπορει να αυξηθει η επιταχυνση του αυτοκινητου κυριως στις μεγαλες ταχυτητες δηλαδη πχ.απο τα 200 χλμ και ανω.....
  11. Μπορω να πω οτι ειμαι ικανοποιημενος με την αισθητη αυξηση της ροπης και με το γεγονος οτι δεν εχει αυξηθει η καταναλωση του αυτοκινητου. Ειμαι ομως λιγο διστακτικος γιατι οι επιταχυνσεις μου δεν ειναι τοσο ομαλες οσο πριν. Παντα οταν παταω αρκετα το γκαζι νιωθω το αυτοκινητο να "κομπιαζει'' για ενα δευτερολεπτο πριν απογειωθει..... Ειναι εντυπωσιακο παντως οτι ενα εργοστασιακο αυτοκινητο 1.800 κυβικων - limo μπορει να επιτυχει τετοιες επιδοσεις μονο με μια αναβαθμιση του προγραμματος. Θα περιμενω παντως τουλαχιστον ενα χρονο + για να δω αν η αναβαθμιση αυτη ειχε αρνητικες συνεπειες στον κινητηρα ή σε αλλα μηχανικα μερη. Το μονο ισως που θα προσθεσω ειναι ενα καλυτερης ποιοτητας φιλτρο αερα προς το παρον.
  12. Τελικα με λιγο καθυστερηση η δυναμομετρηση εγινε εχθες 9-3-13 στην CHIPTRONIC (www.chiptronic.gr) . Αποτελεσματα : 199,1 PS - 6347 1/min 335.3 Nm - 2975 1/min Μεγιστη ταχυτητα στο κοντερ 250 km - πραγματικη 238.5 km Επιστροφη απο Αθηνα με σταθερη ταχυτητα 140 km - καταναλωση 7,5 lt/100 km
  13. Λοιπον cyberfriends μου, Μετα απο δύο εβδομαδες μπορω να σας πω με σιγουρια τις παρατηρησεις μου εως τωρα απο την αναβαθμιση: 1-Το αυτοκινητο επιταχυνει σαφως πιο γρηγορα και νιωθεις πιο καλα την δυναμη του στις 5000-6000 στροφες.Δεν το εχω ζορισει παραπανω. 2-Η καταναλωση δεν εχει αυξηθει. 3-Το αυτοκινητο ξεπερνα τα 220 χλμ στο κοντερ με μεγαλυτερη ευκολια.(Μεχρι τα 235 χλμ στο κοντερ εχω φτασει μεχρι στιγμης.) Αυτο που μου προξενει απορια, είναι οτι καταλαβαινω την ενισχυση της ροπης του κινητηρα παντα οταν ανεβαινουν οι στροφες. Ειναι σαν να ανεβαινει το αυτοκινητο ενα σκαλοπατακι,δεν ειναι τοσο γραμμικη/ομαλη η επιταχυνση οσο πριν.(Δεν ξερω αν σας το εξηγω καλα.....) Αυτα προς το παρον.Μες το Φλεβαρη πιστευω θα βρω χρονο και για την δυναμομετρηση .
  14. Θα ηθελα να σας ρωτησω μετα τo update στο software (και την αυξηση της ροπης ) σε ποια χλμ/ στροφες θα πρεπει να γινεται η αλλαγη της καθε ταχυτητας αν θελουμε να πετυχουμε της max επιδοσεις του κινητηρα ? Δηλαδη την πρωτη την κραταμε μεχρι πχ. τα 60 χλμ , την δευτερα μεχρι τα 100 χλμ.........
  15. Eυχαριστω konstantinos passat ,Cj Georgio . Το αυτοκινητο το οδηγω επαρχία, Πελοποννησο. Γενικοτερα οδηγω ομαλα , μονο οταν ανεβαινω Αθηνα , σε καποιες μεγαλες ευθειες μου αρεσει να το ζοριζω. Την Revo την επελεξα γιατι παρατηρησα οτι και σε αλλα forum η αναβαθμιση της ειναι η πιο δημοφιλης και θεωρειται αξιοπιστη.
  16. Oxι σε αντιπροσωπεια,στην Cargate (Νεα Ερυθραια) με 650 ευρω (συμπεριλαμβανομενου του ΦΠΑ). Εχει η REVO 20%εκπτωση μεχρι της 15/1/13.
  17. Γεια σας και παλι, Απλα σας ενημερωνω οτι μετα απο πολλη σκεψη εκανα update στο software του Passat και εβαλα το προγραμμα της REVO stage1 (Revo file V5B-Settings Perf.mode 2) για βενζινη 95 οκτανιων στις 8/1/13 . Αυτο που εχω παρατηρησει μεχρι στιγμης ειναι οτι η ροπη του αυτοκινητου εχει αυξηθει σημαντικα . (η καταναλωση οχι) Επισης μεχρι το τελος του μηνα θα το δυναμομετρησω για να δω και την πραγματικη αυξηση της ιπποδυναμης, ροπης, τελικης ταχυτητας.
  18. Λοιπον απ' ότι καταλαβα απο τις απαντησεις σας εφοσον εχεις προγραμμα για 95αρα βενζινη,ιπποδυναμη μεχρι τα 215 αλογα και δεν ζοριζεις μονιμα την τουρμπινα και τον κινητηρα προβλημα λογικα δεν θα υπαρξει. Την διαφορά θα την καταλάβω ? δηλαδη θα αυξηθει η τελικη ταχυτητα? ή επιταχυνση του αυτοκινητου? ή απλα το αυτοκινητο θα γινει πιο ζόρικο? Βεβαια υπαρχει και η αλλη αποψη που λεει ότι αν δεν "αναβαθμισεις" συνολικα το αυτοκινητο με προγραμμα,εισαγωγη,εξατμιση,ιντερκουλερ δεν θα νιωσεις κατι διαφορετικό. (προφανως θα αυξηθουν και οι κινδυνοι δυσλειτουργιας του αυτοκινητου) Εσεις τι λετε? (Απο Δευτερα παντως θα προσπαθησω να επικοινωνησω με την Revo και την Chiptronic για περισσοτερες λεπτομερειες.)
  19. Σε ευχαριστω vg1912 για την απαντηση σου. Κατ' αρχην μου αρεσει η ταχυτητα και επιταχυνση αλλα δεν ειμαι τυπος που του αρεσει να κινειται αρκετα στα ορια καθ' οτι οικογενειαρχης.(και δεν θελω να παω παραπανω απο τα 215-220 αλογα) Για λιγο δεν λεω οχι...δηλαδη σεν ενα ταξιδι 200-300 χλμ θελω μία ή δυο φορες να πιασω τα 220. Αλλα ως εκει. Εχω καταλαβει παντως ότι παιζει ρόλο και ο οδηγος του αυτοκινητου για το πως γενικα συμπεριφερεται ενα αυτοκινητο.Εγω ειμαι ενας μετριος οδηγος και σιγουρα θελω καποια μαθηματα. Το προγραμμα για 95αρα βενζινη (πχ chiptronic ή revo που εχω καποιες επιφυλαξεις) θα του δωσει την λιγο παραπανω σπιρταδα που χρειαζομαι χωρις να υπαρχουν αρνητικες συνεπειες? Η υψηλοτερη πιεση του τουρμπο δεν θα δημιουργησει προβληματα? Απο την εμπειρια σας σε ποια ταχυτητα ( ή στροφες) το νιωθεται πιο δυνατο?
  20. Aκολουθησα την συμβουλη σου και διαβασα τα θεματα που αφορουν τις βελτιωσεις ενος Passat, αλλα περισσοτερο προβληματιστηκα παρα κατεληξα σε καποιες ενεργειες. 1) Σχετικα με την χαρτογραφηση του κινητηρα και τα προγραμματα που κυκλοφορουν...Τι πραγματικα κανουν...βελτιωνουν την αποδοση ? ή απλα ο κινητηρας κινειται σε πιο γρηγορους ρυθμους με αυξημενη καταναλωση? Αρα αυξανουν την ιπποδυναμη (απ'οτι καταλαβα και ρωτησα-ΑΒΤ το ασφαλες οριο για τον 1.8 Tsi ειναι τα 215 αλογα) και την ροπη εις βαρος της αξιοπιστιας και της σωστης μακροπροθεσμης λειτουργιας του κινητηρα. (π.χ ζημιες σε εμβολα κ.α. απο προγραμμα της .....) 2) Η αλλαγη του φιλτρου απ΄οτι διαβασα στον συγκεκριμενο κινητηρα πρεπει να γινει με προσοχη.Οι επιλογες δεν ειναι πολλες και τελικα τι διαφορετικο και μετρησιμο προσφερουν σε συγκριση με το εργοστασιακο? Ανεβαζουν την ιπποδυναμη και πως? μηπως αυξανει ο θορυβος και ο κινδυνος φθορας του κινητηρα? (εισοδος σκονης ή υπολειμματων λαδιου) 3)Για την αλλαγη του ιντερκουλερ ή την αλλαγη της εξατμισης να σας πω την αληθεια δεν καταλαβα πως ακριβως μπορουν να βοηθησουν στην αυξηση της ιπποδυναμης.... Υπαρχουν για τον 1.8 TSI (ΒΣΒ) δοκιμασμενες λύσεις ?
  21. Γεια σας και συγχαρητηρια για το φορουμ και γενικοτερα για τις συμβουλες σας. Ανοιγω το συγκεκριμενο θεμα επειδη οτι σχετικο υπαρχει με βελτιωση σε Passat ειναι σχετικα παλιο.(2009,2010) Θα με συγχωρεσετε αν δεν ειδα κατι πιο προσφατο στο φορουμ.... Εχω ενα Passat 1.8 TSI Highline (11/2008) και θα ηθελα να βελτιωσω την αποδοση του κινητηρα οικονομικα ,χωρις μεγαλη αυξηση της καταναλωσης και οπωσδηποτε χωρις μειωση της αξιοπιστιας γενικοτερα του αυτοκινητου. Σας πληροφορω ότι απεστειλα ενα email στην VW ΕΛΛΑΣ θετωντας τους καποιες ερωτησεις για την βελτιωση του κινητηρα και η απαντηση τους ειναι οτι VW δεν συνεργαζεται με καμια εταιρεια βελτιωσης στην Ελλαδα και δεν προτεινει την βελτιωση μεσω της αλλαγης του προγραμματος του κινητηρα. Ποια ειναι γνωμη σας? Γιατι υπαρχουν τοσο μεγαλες διαφορες στις τιμες για την αλλαγη του προγραμματος απο καποιες εταιρειες (ABT,CHIPTRONIC ΚΤΛΠ). Για αρχη ξεκιναμε με αλλαγη του προγραμματος και με καινουργιο φιλτρο ? και αν ναι ποιο? Σας ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις σας.
  22. Γεια σας και συγχαρητηρια για το forum σας. Με λενε Λεωνιδα και μενω στην Κόρινθο. Ειμαι κατοχος ενος Passat 1.8 TSI Highline .(11/2008) Eπαγγελμα ιδιωτικος υπαλληλλος.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.