Jump to content

blinkofaneye

Members
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by blinkofaneye

  1. Καλησπέρα σε όλη την παρέα. Καλή χρονιά εύχομαι σε όλους, με απροβλημάτιστα και ασφαλή χιλιόμετρα. Και η ταλαιπωρία συνεχίζεται με το εν λόγω πρόβλημα... Να πω ότι από την ημέρα που έκανα το τελευταίο post δεν ξανά ασχολήθηκα με το θέμα. Μπήκε και το φθινόπωρο και σταμάτησα να χρησιμοποιώ το A/C. Πριν λίγες ημέρες είπα να το χρησιμοποιήσω...έτσι από περιέργεια για να δω πως λειτουργεί. Το πρόβλημα με τα "βυθισματάκια" των στροφών παραμένει. Βέβαια τώρα που το A/C δουλεύει στο ζεστό, τα βυθίσματα είναι τόσο μικρά, που δεν το καταλαβαίνεις καν. Αυτό που παρατήρησα όμως είναι ότι όταν ανάβω την ανακύκλωση του αέρα, ενεργοποιείται κανονικά. Αλλά αν αλλάξω την θέση του αέρα, τότε η ανακύκλωση απενεργοποιείται αυτόματα. (Για να το κάνω πιο αναλυτικά, Έχω τον αέρα να βγαίνει στα πόδια. Ανάβω την ανακύκλωση και δουλεύει κανονικά. Μόλις γυρίσω τον αέρα στο παμπριζ η ανακύκλωση σβήνει. Αυτό συμβαίνει είτε δουλεύει το A/C, είτε όχι.) Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα πολύ σπάνια την ανακύκλωση και δεν ξέρω αν αυτό είναι φυσιολογική αντίδραση ή όχι. Στο manual δεν γράφει τίποτα. Διάβασα εδώ ότι μπορεί να φταίει το μοτεράκι της ανακύκλωσης ή το κλαπέτο. Μέσα στο Φεβρουάριο θα πάω για σέρβις. Θα τους πω να το κοιτάξουν και αυτό και θα ενημερώσω. Καλό Σ-Κ σε όλους.
  2. Φίλε Polakia καλημέρα. Επαναπρογραμματισμός στον εγκέφαλο όχι δεν έχει γίνει. Μου είπαν ότι θα κοιτάξουν μήπως υπάρχει διαθέσιμο κάποιο update μετά από τόσο καιρό και δεν με έχουν ειδοποιήσει. Σχετικά με την καλωδίωση, και στην αντιπροσωπεία και ο μηχανικός της γειτονιάς βρήκαν ότι είναι οκ. Τώρα για τα ηλεκτρονικά...μάλλον κάπου εκεί είναι το πρόβλημα. Απλώς όλοι αναρωτιούνται (κι εγώ μαζί) γιατί δεν εμφανίζει κάτι ο εγκέφαλος. Οπότε έχει ξεκνήσει το ψάξιμο.
  3. Καλησπέρα παιδιά. Καταρχήν συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση και ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Έλεγξα ότι μου είπατε και όλα είναι οκ. Μετά από επίσκεψη σε αντιπροσωπεία, το βάλανε σε διαγνωστικό και δεν εμφανίζει κανένα σφάλμα. Ούτε ο εγκέφαλος καταγράφει το σβήσιμο του κινητήρα. Αντικαταστάθηκε για ακόμη μία φορά η βαλβίδα του συμπλέκτη (χωρίς κόστος, μιας και είχε αλλαχτεί ξανά πριν 3 μήνες). Μου εξήγησαν ότι η αλλαγή είναι προληπτική σε περίπτωση που η βαλβίδα έχει βγει ελαττωματική και ο εγκέφαλος δεν καταλαβαίνει πότε πατάω συμπλέκτη για να κρατήσει τις στροφές του κινητήρα. Έτσι με το αυξημένο φορτίο του a/c, οι στροφές πέφτουν και ο κινητήρας σβήνει. Δεν είχα λόγο να μην τους πιστέψω-δεν με χρέωσαν και τίποτα. Την Κυριακή όμως το πρόβλημα επανήλθε. Σήμερα το πήγα σε ένα μάστορα στην γειτονιά και του περιέγραψα το πρόβλημα. Το έβαλε στο διαγνωστικό και απλά επιβεβαίωσε τα λεγόμενα της αντιπροσωπείας. Όπως χαρακτηριστικά είπε..."Το αμάξι είναι σαν να βγήκε χθες από το εργοστάσιο". Έχετε καμιά ιδέα για το τι άλλο πρέπει να κοιτάξω? Έχει αρχίσει να με εκνευρίζει η όλη κατάσταση. Ευχαριστώ.
  4. Καλημέρα παιδιά. Έχω ένα πρόβλημα εδώ και κάποιους μήνες με το Polo μου (9Ν, μοντέλο του 2007 και καμιά 80.000km). Το πρόβλημα παρουσιάστηκε πριν δύο μήνες περίπου και μετά από απόπειρα κλοπή του αυτοκινήτου (θέλω να πιστεύω πώς είναι τυχαίο). Όταν είναι ενεργοποιημένο το a/c (ανεξάρτητα με την θερμοκρασία) οι στροφές του κινητήρα στο ρελαντί πέφτουν τόσο πολύ, με αποτέλεσμα να σβήνει ο κινητήρας. Το πρόβλημα παρουσιάζεται συνήθως όταν πατάω συμπλέκτη για να σταματήσω σε ένα φανάρι κλπ. Οι στροφές του κινητήρα κάνουν βουτιά και ο κινητήρας σβήνει. Το πήγα σε αντιπροσωπεία όπου και έχω κάνει όλα τα service και μου είπαν ότι θέλει καθάρισμα η πεταλούδα εισαγωγής. Μετά τον καθαρισμό της πεταλούδας το πρόβλημα με το σβήσιμο του κινητήρα διορθώθηκε. Η βουτιά των στροφών όμως παρέμεινε, με αποτέλεσμα πολλές φορές όταν σταματάω σε ένα φανάρι, οι στροφές να πέφτουν περίπου στις 100-200 στροφές, ο κινητήρας να "πνίγεται" και μετά να ξανά ανεβαίνουν στις 700-800 και σταθεροποιούνται εκεί (βλέπεις το στροφόμετρο να παίζει πάνω-κάτω για λίγο). Εδώ και λίγες ημέρες το πρόβλημα με το σβήσιμο του κινητήρα επανήλθε. Κάνει ότι ακριβώς περιέγραψα και πιο πάνω, με μια διαφορά...έχει τύχει ο κινητήρας να σβήσει κανά δυο φορές εν κινήσει (με λίγα χιλιόμετρα και λίγες στροφές). Χωρίς το a/c το αυτοκίνητο δουλεύει χωρίς κανένα πρόβλημα. Έχει κανείς καμιά ιδέα για το τι μπορεί να φταίει, εκτός από την πεταλούδα? Λέτε να θέλει πάλι καθάρισμα? Υ.Γ. Ανέφερα την απόπειρα κλοπής γιατί ναι μεν ευτυχώς δεν πήραν το αυτοκίνητο και τίποτα από μέσα. Έκαναν όμως αρκετές φθορές σε καλώδια (π.χ. συναγερμού). Να φανταστείτε ότι είχαν βγάλει ακόμη και τα βύσματα-καλώδια του εγκεφάλου. Στην αντιπροσωπεία που έγινε η επισκευή, εκτός από κλειδαριές κλπ. μου είπαν ότι ήταν σπασμένη και η βαλβίδα του συμπλέκτη (έχει αλλαχτεί και αυτή).
  5. Καλησπέρα παιδιά. Το θέμα υγρασία είναι απολύτως φυσιολογικό κατά την γνώμη μου. Έχει να κάνει με την διαφορά θερμοκρασίας στο εσωτερικό και το εξωτερικό της καμπίνας. Δυστυχώς δεν μπορούμε να τα βάλουμε με τους νόμους της φυσικής. Το αν μαζεύει πολύ υγρασία ή όχι έχει να κάνει με την μόνωση της καμπίνας και ειδικά με τα λάστιχα στις πόρτες, τα παράθυρα και γενικώς σε όλα τα μέρη που ανοιγοκλείνουν. (Στην περίπτωση του Polo, που το ρεζερβουάρ είναι κάτω από το πίσω κάθισμα και η πρόσβαση σε αυτό γίνεται από καπάκι κάτω από το πίσω κάθισμα, μπορεί να μπάζει υγρασία και από εκεί (τουλάχιστον στον δικό μου 9Ν3 έτσι είναι). Ευτυχώς όμως, έχουν προβλέψει κι έχουν βάλει λάστιχο ακόμα κι εκεί). Τώρα για τον φίλο που λέει ότι βρίσκει πολύ υγρασία (νερό όπως λέει) σε καινούργιο αυτοκίνητο, ίσως θα πρέπει να το δει με την αντιπροσωπεία και να ελέγξει ποιος είναι ο πιο συμφέρων τρόπος και αν μπορεί να περάσει την επιδιόρθωση στην εγγύηση. Μιας και προτείνουμε τρόπους απορρόφησης της υγρασίας, βρήκα ένα άρθρο και σκέφτηκα να το μοιραστώ μαζί σας. Ας δοκιμάσουμε λοιπόν και τα σακουλάκια με τζελ πυριτίου που βρίσκονται στις συσκευασίες παπουτσιών (Είναι λίγο πιο διακριτικά από τις κάλτσες). Το άρθρο το βρίσκετε εδώ. Αυτά από εμένα. Καλά και ασφαλή χιλιόμετρα να έχουμε όλοι τώρα που έρχονται και οι γιορτές.
  6. Καλημέρα σε όλους. Θα συμφωνήσω με τον wolfsburg για βαλβίδα ψυχρής εκκίνησης. Απλά, να αναφέρω ότι σε γνωστό μου με παρόμοιο πρόβλημα έφταιγε ο αισθητήρας στροφάλου και ο εγκέφαλος δεν έβγαζε κανένα πρόβλημα.
  7. Καλημέρα Σταύρο. Δυστυχώς δεν ξέρω τι φοράει το cupra.... Επειδή έκατσα στο συνεργείο κατά την διάρκεια της αντικατάστασης, είδα ότι τα καινούργια silent blocks ήταν πιο ενισχυμένα από τα παλιά. Να προσθέσω ότι η αντικατάσταση έγινε σε επίσημη αντιπροσωπεία. Απ' ότι είπε ο μάστορας, είναι διαφορετικά από αυτά που φορούσε από την μάνα του και αυτό γιατί η VW κατήργησε τα προηγούμενα εξαιτίας της συχνής φθοράς που παρουσίαζαν.
  8. Καλημέρα σε όλους. Τελικά το πρόβλημα ήταν τα φθαρμένα silent blocks (=σινεμπλοκ όπως το λέμε κι εδώ στο Ελλάντα). Το πρόβλημα λύθηκε με αντικατάσταση των silent blocks. Το κόστος αντικατάστασης μαζί με εργασία και ευθυγράμμιση ήταν 115,00€. Συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση.
  9. Καλημέρα σε όλους. Καλή χρονιά. Θα ήθελα να ρωτήσω τον φίλο mikesera, τι ήταν τελικά ο θόρυβος που άκουγε? Θυμίζει πολύ τον θόρυβο-τρίξιμο που ακούω τώρα τελευταία και στο δικό μου Polo. Ευχαριστώ.
  10. Καλησπέρα παιδιά. Καλή χρονιά σε όλους. Δυστυχώς, στο θέμα αυτοκίνητο, το 2015 δεν ξεκίνησε καλά. Είμαι κάτοχος ενός Polο 9N3 1.4 και τώρα τελευταία ακούω ένα θόρυβο κάθε φορά που ξεκινάω το αυτοκίνητο. Πιο πολύ σε τρίξιμο φέρνει, σαν να έχει σκουριάσει. Μόλις το βάλω μπρος και πάω να ξεπαρκάρω...αρχίζει να τρίζει όλο το αυτοκίνητο. Ο θόρυβος ακούγεται από το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω από που ακριβώς, μιας και τρίζουν τα πάντα. Στρίβεις το τιμόνι για να ξεπαρκάρεις....τρίζει. Πατάς συμπλέκτη για να αλλάξεις ταχύτητα..τρίζει. Πατά σε λακούβα-σαμαράκι....τρίζει. Γενικά όσο κουνιέται το αυτοκίνητο, ακούγεται το τρίξιμο. Το θετικό είναι ότι μετά από 2-3 km σταματάει. (τώρα τελευταία θέλει περισσότερα km για να σταματήσει) Πριν τις γιορτές το είχα πάει για service αλλαγής λαδιών και το ανέφερα στο συνεργείο. Το κακό είναι ότι μέχρι να φτάσω στο συνεργείο ο θόρυβος είχε σταματήσει. Στο τέλος μου είπαν ότι είναι εξαιτίας της υγρασίας (λίγο κουφό μου φαίνεται). Επίσης, όλα τα υγρά είναι οκ. Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι αν αφήσω τον κινητήρα να ζεσταθεί μέχρι να φτάσει την θερμοκρασία λειτουργίας (90 βαθμούς) πριν ξεκινήσω, τότε το τρίξιμο δεν ακούγεται καθόλου. Καμιά ιδέα??? Ευχαριστώ.
  11. Το έχω κυκλοφορήσει με τόση βενζίνη. Κάποιες φορές και με λιγότερη. Όσο καιρό το έχω δεν το έχει ξανακάνει, οποιαδήποτε κι αν ήταν η στάθμη της βενζίνης. Σήμερα αποφάσισα να δω τι θα κάνει με γεμάτο ρεζερβουάρ....Άρχισε πάλι τα τρελά του. Το trip computer ξεκίνησε από τα 620km αυτονομία, σκαρφάλωσε στα 790km και μετά πήρε ξανά την κατηφόρα καταλήγοντας στα 750km. Νομίζω στην εβδομάδα που έρχεται πρέπει να πάω μια βόλτα από το διαγνωστικό....
  12. Καλησπέρα σε όλη την παρέα. Είμαι κάτοχος ενός Polo 9N3 1.4 και θα ήθελα να σας αναφέρω ένα πρόβλημα που παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί. Το αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο για μία εβδομάδα χωρίς να το βάλω μπροστά (όταν το είχα παρκάρει, το άφησα χωρίς κανένα πρόβλημα). Σήμερα το πρωί, το έβαλα μπροστά και μετά από λίγα δευτερόλεπτα άναψε το λαμπάκι της βενζίνης, έσβησε και ξανά άναψε. Στο trip computer η ένδειξη ήταν ότι είχα αυτονομία για ακόμα 40km και ο δείκτης της βενζίνης στα ανάλογα επίπεδα. (Σημ. Όταν το είχα παρκάρει, δεν είχε ανάψει κανένα λαμπάκι). Σε μια διαδρομή 30km περίπου οι ενδείξεις άρχισαν να παίζουν, μαζί με τον δείκτη της βενζίνης. Την μία έδειχναν 50km αυτονομία, την άλλη 30km, την άλλη 120km. Για να μην τα πολυλογώ οι ενδείξεις έπαιζαν πάνω-κάτω (μαζί και ο δείκτης της βενζίνης) και το λαμπάκι της βενζίνης αναβόσβηνε ανάλογα με την ένδειξη. Η πρώτη σκέψη ήταν ότι κουνιέται η βενζίνη στο ντεπόζιτο (όπως συμβαίνει σε κάτι παλιά φορτηγά....χαχαχα) και γι' αυτό οι περίεργες ενδείξεις (αν και δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά). Το περίεργο όμως ήταν ότι το κάνει ακόμα και όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο και απλά δουλεύει στο ρελαντί. Το αυτοκίνητο σε όλη την διαδρομή λειτουργούσε κανονικά και χωρίς κανένα πρόβλημα. Όταν το πάρκαρα, το trip computer έλεγε ότι έχω αυτονομία για ακόμα 80km, ο δείκτης της βενζίνης ήταν λίγο κάτω από το 1/4 και το λαμπάκι της ρεζέρβας ήταν αναμμένο. Έχει κανείς καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει? Μηχανισμός στο ντεπόζιτο? Trip computer? Εγκέφαλος? (Πάντως αν η βενζίνη αυξάνεται στο ντεπόζιτο αντί να μειώνεται, να το αφήσω έτσι. Σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς που ζούμε...)
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.