Jump to content

B3GT

Members
  • Posts

    20
  • Joined

  • Last visited

About B3GT

  • Birthday 03/25/1977

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

User Information

  • Gender
    Male

Other Info

  • Car Type
    Eos

B3GT's Achievements

VWClub Member

VWClub Member (1/1)

0

Reputation

  1. Να ευχηθω κι εγω καλοριζικο και καλοταξιδο Παντως ουτε εγω εχω το σακο που λες στο MY07.
  2. Δεν έχω παει πανω απο 180km/h. Αλλά τα 230 ειναι λιγο πολλά, μηπως ηταν λιγο κατηφορα???
  3. Καλημέρα, δεν περίμενα να επισκεφτώ το thread με τα προβήματα τόσο γρήγορα, αλλά μετά από μόλις 530 χιλιόμετρα αρχίσαν τα τριξίματα... Ο ήχος προέρχεται από κάποιο πλαστικό της οροφής πίσω δεξιά και ειναι πολύ ενοχλητικός... (το γνωστο τσακ-τσακ των πλαστικών γκρρρ...) Με τέτοιους δρομους που έχουμε το περίμενα, αλλά όχι και τόσο νωρίς! Ήθελα επίσης να ρωτήσω, για αυτό το Kryptox που λένε όλοι στο vortex, έχει βρει κανείς που μπορούμε να το βρουμε στο Ελλάδα?
  4. Το κοίταξα χθες και οντως υπάρχουν 2 αυτοκόλητα, αλλά τα δικά σου φαίνεται να έχουν φύγει από τη θέση τους στις φωτο! Στο δικό μου ειναι κολλημένα γερά πάντως οπότε δεν νομίζω ότι είναι κάτι που 'ξέμεινε' κατα λάθος.
  5. B3GT

    τόσο κοντά...

    Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές
  6. B3GT

    τόσο κοντά...

    Περάστε απο την Gallery για περισσοτερες φωτο...
  7. B3GT

    τόσο κοντά...

    Επιτέλους ειμαι ευτυχής κάτοχος ενος EOS!!! Το ΣΚ έκανε και το πρωτο ταξιδακι μεχρι Πάτρα και ειμαι ενθουσιασμένος (αν και ο 1.6 ειναι λιγος για αυτο το αυτοκινητο...).
  8. B3GT

    τόσο κοντά...

    το παρελαβες χωρις πινακιδες? πως γινεται? 12 μερες για πινακιδες ωχ!
  9. Καλησπέρα, την προηγούμενη Τετάρτη με πηραν τηλέφωνο από ΚΑΡΕΝΤΑ ότι επιτέλους ήρθε το μωρό!!! Πόσες μέρες θέλει για πινακίδες κλπ? είναι ήδη Τρίτη, αύριο κλείνει 1 βδομαδα... Το Σάββατο πήγα ΚΑΡΕΝΤΑ-Μηλιαράκη και κολλησα στα κάγκελα κανα μισάωρο χαζεύοντάς το... Δίνω διορία μέχρι αύριο στις 12 το μεσημέρι, μετά ΠΑΙΡΝΩ ΤΗΛΕΦΩΝΟ!
  10. B3GT

    Passatb3

    Λοιπόν δεν ξερω αν εγινε καμια βλακεια και μου εβαλαν λαθος κωδικο αμορτισερ, αλλα δεν ειμαι ευχαριστημενος με τα bielstein (κίτρινα) . Είναι πολύ σκληρά μπροστά και 'σούπα' πίσω (με μαμά ελατήρια).
  11. 1. Το λαμπακι της θερμοκρασιας αναβοσβηνει και οταν η σταθμη το ψυκτικου ειναι χαμηλα. (ελεγξε για διαρροες στο κυκλωμα ψυξης, αν επαναλμαβανεται και αφου προσθεσεις ψυκτικο υγρο, ακομα δεν εχω βρει απο που χανεται στο δικο μου ) 2. 16V 139PS 3. 'ατμοσφαιρικες' αναβαθμισεις γενικως κοστιζουν πολυ σε σχεση με το αποτελεσμα... 4. πριν απο οποιαδηποτε αποφαση για αναβαθμιση σκεψου αν αξιζει να ριξεις λεφτα σε τοσο παλιο αυτοκινητο (κοινως αν σκοπευεις να το κρατησεις για πολλα χρονια κομα
  12. επισης σκεψου πολυ καλα αν θελεις να ριξεις 1600 ευρω σε αυτοκινητο τοσο παλιο, ποσα χρονια σκοπευεις να το κρατησεις κλπ.
  13. Monο-motronic είναι το συστημα ψεκασμού που χρησιμποιεί ο κινητήρας.
  14. εννοεις να βαλεις μόνο τον κομπρέσσορα πανω??? πιστευω οτι θα ειναι σχετικα ακριβο, εκτος απο καλωδιώσεις κλπ πρεπει σιγουρα να ξαναπρογραμματιστει ο εγκεφαλος.... επίσης με τη συμπίεση τι παίζει? Προσωπικα εχω ενα Β3 GT με τον PB (8V,112PS) αν ηθελα να το αναβαθμισω θα εψαχνα για ολοκληρο κινητηρα... 16V (χαμηλότερο κόστος συντήρησης) ή G60 για υψηλότερη απόδοση...
  15. B3GT

    VolksWagen EOS

    Απο εξοπλισμό δεν εβαλα πολλά πραγματα: Sport Καθίσματα Sport Ανάρτηση Η τιμη που μου εδωσαν για αυτά μαζι με πινακιδες κλπ ηταν 27.120 (Karenta Κηφισίας στο Χαλάνδρι) Χρωμα διαλεξα το blue eismeer με ταπετσαρια διχρωμη (ανοιχτο/σκουρο γκρι) και δεν εβαλα τα διακοσμητικα αλουμινιου γιατι τα stock (σκουρο γκρι) μου αρεσαν! Το προβλημα ειναι οτι μετα το ειδα το σε ασημι (που αρχικα το ειχα απορριψει επειδη ΟΛΟΙ παιρνουν ασημι αυτοκινητο...) και μου αρεσε!!! επισης δυσκολευτηκα πολυ να πεισω τον εαυτο μου να ΜΗΝ χρεωθει για να παρει το δίλιτρο
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.