Jump to content

mouzouras

Members
  • Posts

    18
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by mouzouras

  1. Είμαι κάτοχος ενός GOLF IV 2002 1,4 και μετά από αρκετή ώρα ακινησίας δεν παίρνει μπρος με την πρώτη (όχι πάντα όμως). Με τη δεύτερη φορά παίρνει αμέσως. Ουδέν άλλο πρόβλημα. Τι λέτε να είναι ; Ευχαριστώ.
  2. Αυτός ο μηχανισμός που σταθεροποιεί το κάθισμα μπροστά - πίσω έχει μπόσικα. Πως λέγεται για να το βρω ή στα Αγγλικά ή γνωρίζεις κανείς γιατί για να το φτιάξω ; Ευχαριστώ.
  3. Η ρύθμιση για το πάνω-κάτω δουλεύει κανονικά δεξιά αριστερά δεν έχει τζόγο καθόλου μόνο που τρεμοπαίζει στον κακό δρόμο πάνω κάτω το κάθισμα. όσον αφορά την ταπετσαρία στο πίσω μέρος απ' ότι διαπίστωσα οτι η κοπιτςα φαίνεται ότι δεν κουμπώνει σωστά εχει χαλασει
  4. Και εγώ βρήκα ένα ελατήριο κάτω από το κάθισμα του οδηγού. Αλλά δουλεύει κανονικά το κάθισμα. Ουδέν πρόβλημα. Έιναι όπως της φωτογραφίας. Δεν ξέρω να το ξαναβάλω στη θέση του και έαν ειναι εύκολο.
  5. Στο κάθισμα του συνοδηγού το δέρμα που έχω μου είχε ξυλωθεί λίγο η ραφή και το πήγα σε ταπετσέρη όπου μου το έβγαλε και το ξαναέραψε. Πλην όμως διαπίστωσα πριν λίγο καιρό ότι το κάθισμα κουνιέται με φορά πάνω κάτω (όχι δεξία αριστερά) όταν βρίσκομαι σε κακό δρόμο. Από ότι είδα πιθανόν να έχει πλαστικούς οδηγούς μέσα στη ράγα για αυτό έχει λίγα μπόσικα. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν ισχύει αυτό : Επίσης έφτιαξα όλοι την εσωτερική ταπετσαρία γιατί είχε ξεκολήσει. Στο χώρο του πορτ μπακάζ ένα μικρό πλαίσιο που βρίσκεται στην ορορφή λόγω του ότι είναι πιο χοντρή η ταπετσαρία δεν κλείνει καλά ή έχει χαλάσει η κόπιτσα, Υπάρχουν και εάν είναι ακριβές :
  6. Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι τελικά βρέθηκε ότι έχανε από την φλάντζα γιατί δεν το είχαν πλανιάρει σωστά λένε. Αυτή είναι η ετυμολογία τους. Μου το έφτιαξαν δωρεάν. Ευτυχώς όλα καλά.
  7. Τελικά το πόρισμα του συνεργείου είναι ότι χάνει από την φλάντζα από την μπροστινή αριστερά πλευρά του κινητήρα όπως τον βλέπουμε, αλλά για να δει με σιγουριά πρέπει λέει να το ανοίξει για να δει εάν φταίει η φλάντζα ή το σώμα του κινητήρα. Πριν δύο (2) χρόνια μου το είχαν ξανανοίξει δύο (2) φορές την πρώτη φορά επειδή μου παρουσίαζε τρέμουλο στο ρελαντί και βρέθηκε να έχει στον πρώτο κύλινδρο 2 καμένες βαλβίδες και μετά από μία βδομάδα ξανά γιατί λέει έχανε από τη φλάντζα νερό. Θα ήθελα την βοήθειά σας. Δηλαδή, το καλύτερο σενάριο είναι να έχει βλάβη η φλάντζα. Σε αυτή τη περίπτωση πόσο περίπου κατ΄ εκτίμηση στοιχίζει αυτό το πράγμα άνοιγμα, φλάντζα, κλείσμο ; Εάν συμβαίνει κάτι με το σώμα του κινητήρα τότε τι γίνεται και για πιο λόγο το έπαθε ; Είναι δυνατό να συμβεί αυτό το πράμα ; Ξέρει κάποιος να μου πει εάν υπάρχει παρόμοιο ιστορικό ; Θερμή παράκληση θα ήθελα την άποψή σας από γνώστες του θέματος. Να ληφθεί υπόψη ότι δεν υπάρχει δυνατότητα για αλλαγή οχήματος, επίσης έχει μόνο 70.000 χιλιάδες χιλιόμετρα, σε άριστη κατάσταση και δεν υπάρχει η δυνατότητα για περαιτέρω έλεγχο σε άλλο μέρος λόγω νησιού. Ευχαριστώ.
  8. Η απάντηση του συνεργείου ειναι πως βρίσκει οτι η διαρροή είναι τελικά μάλλον απο τη φλαντζα στο πανω καπάκι σε μια γωνία χάνει ελάχιστα. Συμπλήρωσε 100 γραμμάρια λάδι στο κινητήρα γιατί είχε χάσει. Εχω την απορία γιατι όμως ; Πριν κανα 2 χρονια που μου ανοιξανε το καπάκι γιατι μου ετρεμε στο ρελαντί και βρέθηκε οτι εχει καμένες 2 βαλβίδες στο πρώτο κύλινδρο την είχαν αλλάξει. Τι μπορει να εγινε ; Ξέρει κανεις ; Τωρα μου λεει το έσφιξα και δεν βλέπω να χάνει. Αστο και βλέπουμε. Εάν συνεχίσει μου λεει πρεπει να το ανοίξουμε για να δούμε. Μπορει να ειναι η φλατζα μπορει το σώμα του κινητήρα δεν ξέρω πως μου το είπε. Σίγουρα αυτό θα στοιχίζει κιολας αρκετά. Ξέρει κάποιος πόσο μπορεί να στοιχίσει και γιατί μπορεί να συμβεί αυτό ;
  9. Παρατηρώ κάτω απο το κινητήρα μια μικρή απώλεια λαδιου του κινητήρα γιατι συμπλήρωσα 40 γραμμάρια περιπου προς την πλευρά του ιμαντα κυρίως. Την πανω φλατζα την εχω αλλάξει λογω καμένης βαλβίδας και δεν παρατηρώ διαρροή απο εκεί. Στο συνεργειο ακόμα ψάχνουν πιθανόν λένε κάποια τσιμουδιά. Στο ΚΤΕΟ που πήγα μου είπαν οτι εχει διαρροή απο την κάτω φλατζα. Ειναι κατι σοβαρό αυτό ; Ειναι ακριβή ζημιά ; Εχει συμβεί σε κάποιον αλλο ; Υπόψη εχω 70.000 χιλιόμετρα μόνο και ολο προβληματα και αγοραστο καινούργιο το αμάξι.
  10. Θα ήθελα να σας πω οτι τωρα που πήγα διακοπές παρατήρησα οτι κάποια στιγμή οταν ειχα την 5η ταχύτητα μου εκανε ενα ήχο, πήγα άμεσα σε συνεργειο και μετα απο έλεγχο διαπιστώθηκε οτι δεν ειχα βαλβολινες μου έβαλαν 1950 γραμμάρια. Μου είπαν οτι δεν φαίνεται κάποια διαρροή εκτός απο μικρή διαρροή απο την πανω πράσινη ταπα αμελητέα η οποία δεν δικαιολογεί ολη αυτή τη διαρροή. Με ρώτησαν επίσης εάν εχω αλλάξει δίσκο πλατω τους είπα ναι και τότε μου είπαν οτι το ποιο πιθανό ειναι δεν μου έβαλαν βαλβολινες. Άφησαν αυτές που είχε μεσα και οτι ήμουν τυχερός λογω οτι κανω πολύ μικρές διαδρομές. Αυτό διαπιστώθηκε τωρα λογω μεγάλης διαδρομής και οτι ήμουν τυχερός. Ισχύουν αυτά ;
  11. Τελικά μετά από τόσο καιρό το πρόβλημα βρέθηκε. Δύο (2) καμένες βαλβίδες εξαγωγής στον πρώτο κύλινδρο. Το πρόβλημα διορθώθηκε.
  12. Μου ανάβει συχνά η ένδειξη check engine στο αυτοκίνητό μου vw golf iv 1,4 2002 μοντέλο generation δίπορτο χωρίς όμως να δημιουργεί άλλο πρόβλημα προς το παρόν. Η ένδειξη άλλοτε τη σβήνει το συνεργείο άλλοτε μόνη της. Έχω κάνει πλούσια τα συνεργεία χωρίς να έχουν καταφέρει να βρουν τι είναι. Η ένδειξη στο υπολογιστή δείχνει συνεχώς στιγμιαία διακοπή καύσης στον 1ο κύλινδρο. Έχω κάνει τα πάντα. Τελευταία λύση που είπαν λύσιμο κινητήρα για έλεγχο βαλβίδων. Έχει συμβεί σε κάποιον άλλον αυτό και εάν ναι βρήκατε λύση ;
  13. Σε συνέχεια του προηγούμενου ανάβει και σβήνει η ένδειξη check engine πάντα βγάζει στο διαγνωστικό στιγμιαία διακοπή καύσης στον 1ο κύλινδρο χωρίς κανένα άλλο πρόβλημα στην λειτουργία του. Σήμερα στο ρελαντί ακούω ένα μεταλλικό θόρυβο στον κινητήρα όταν είναι στο ρελαντί. Μήπως γνωρίζει κάποιος τη συμβαίνει ;
  14. Έχω ένα Golf 1.400 κυβικά, μοντέλο 2002. Εδώ και ένα χρόνο περίπου είχα πρόβλημα με το ρελαντί. Μου παρουσίαζε αστάθεια κάποιες στιγμές με διαφορετική ένταση και διάρκεια. Μετά από ένα χρόνο σε συνεργείο φίλου το πρόβλημα λύθηκε. Μετρήθηκαν συμπιέσεις, αλλάξαμε πολλαπλασιαστές, μια βάση του κινητήρα, αλλαγή ωστηρίων και πολλά άλλα που δεν μπορώ να θυμιθώ και δεν γνωρίζω την ορολογία. Άσχετο αλλά κάποια στιγμή άλλαξα και δίσκο - πλατό. Τυχαία μετά από αυτό σταμάτησε οριστικά το τρέμουλο και το αυτοκίνητο μέχρι τώρα δουλεύει φαινομενικά σωστά. Τώρα και μερικές μέρες μου ανάβει η ένδειξη στο ταμπλό του κινητήρα. Το βιβλίο λέει κάτι για καυσαέρια. Την πρώτη φορά μετά από έλεγχο σε υπολογιστή έδειξε στιγμαίο πρόβλημα καύσης στον πρώτο κύλινδρο. Μετά σβήσαμε την ένδειξη όπου ανά δύο μέρες άναβει περίπου στο ταπλό, χωρίς να παρουσιάζει κανένα λειτουργικό πρόβλημα στο αυτοκίνητο. Ο πολλαπλασιαστής είναι εντάξει, δοκιμάστηκε, το μπουζί εντάξει. Τις πρώτες φορές μου είπαν ότι φταίει η ποιότητα της βενζίνης. Εν συνεχεία σε άλλο συνεργείο για δεύτερη γνώμη που ήθελα μου είπαν ότι η συμπίεση στον πρώτο κύλινδρο είναι περίπου (50) ενώ στους άλλους τρείς (150). Δηλαδή λέει κατά 90% καμένη βαλβίδα. Στο τηλέφωνο το δικό μου συνεργείο που το πάω καιρό εκεί το όχημα και το γνωρίζει λέει ότι στον πρώτο κύλινδρο τα ωστήρια δεν ανεβαίνουν. Επειδή βρίσκομαι μακρία από τον τόπο κατοικίας μου και δεν είμαι και γνώστης αυτών, και θέλω να πάω και μακριά λόγω ότι βρίσκομαι σε διακοπές με παιδιά και δεν θέλω να μείνω στη μέση του δρόμου με παιδιά, γνωρίζεις κάποιος τι να κάνω ; Να συνεχίσω κανονικά αφού δεν έχει φαινομενικά πρόβλημα και όταν γυρίσω στον τόπο μου να εξετάσω την άποψη για καμένη βαλβίδα ; Ποιά είναι τα συμπτώματα της καμένης βαλβίδας ; Είναι συνεχόμενα ή παροδικά ; Σας ευχαριστώ.
  15. Τελικά προχθές το βράδυ βρέθηκε ότι το πρόβλημα ήταν καμμένος πολλαπλασιαστής. Τώρα όλα εντάξει.
  16. Έχω ένα vw golf 1.400 cc generation μοντέλο του 2002 με 38.000 χιλιόμετρα και θα ήθελα να μου πείτε την απόψή σας σχετικά με ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω το τελευταίο καιρό με το αυτοκίνητό μου. Κάποιες φορές έχω παρατηρήσει τρέμουλο του αυτοκινήτου στο ρελαντί. Αυτό δεν γίνεται πάντα, αλλά αρκετές φορές τον τελαυταίο καιρό. Έχω επισκεφθεί τρία (3) διαφορετικά συνεργεία προς διάγνωση του προβλήματος. Και οι τρείς (3) διαγνώσεις ήταν ομόφωνες ότι το πρόβλημα προέρχεται από την βενζίνα. Χωρίς να γνωρίζω από μηχανικά θέματα μου είπαν ότι καθάρισαν την ''πεταλούδα'' και τη ρύθμισαν, αλλά παρόλα αυτά το πρόβλημα παραμένει. Επίσης έχω αλλάξει μπουζί. Στο τέστερ δεν βγάζει πρόβλημα. Σημειολογικά ανάφερω ότι σε προγενέστερους χρόνους είχα αλλάξει δύο (2) πολλαπλασιαστές. Δεν μπορώ να πάω το όχημα σε επίσημο συνεργείο γιατί ζω σε νησί και δεν υφίσταται επίσημη αντιπροσωπεία. Το όχημα είναι αγορασμένο καινούργειο. Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω για ένα τρίξιμο πλαστικού μάλλον που ακούω εδώ και καιρό μέσα στην κεντρική κονσόλα του οχήματος πίσω από τους κεντρικούς αεραγωγούς το εντοπίζω, εάν γνωρίζεται τι μπορεί να είναι. Η απόψη και των τριών (3) συνεργείων για το αυτοκίνητό μου είναι ότι πρόκειται για ένα καινούργιο αυτοκίνητο, αχρησιμοποίητο. Επίσης σε περίπτωση επιθυμίας πώλησής του ποιά είναι η αξία του ; Διαθέτει clima και δέρμα. Ατρακάριστο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.