Jump to content

AvatarX

Members
  • Posts

    301
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    11

Posts posted by AvatarX

  1. Πάντως επειδή έγραψες ότι το θέλεις για δρόμους στην Κρήτη όπου και εκτιμάς την δύναμη σε προσπεράσεις (μια και σχεδόν πάντα βγαίνεις στο αντίθετο ρεύμα για να τις κάνεις), θα ζοριστεις με αυτούς τους ίππους. Θα πρότεινα κάποιο tsi polo.

    Προσωπικά επειδή κατεβαίνω Κρήτη καλοκαίρια, όταν είχα το polo 1.4 85ps είχα ζοριστεί αρκετά μια και υπάρχουν στιγμές που αναγκαστικά κάνεις προσπέραση. Σε εθνικές για παράδειγμα δεν ένιωθα κανένα πρόβλημα, αλλά Κρήτη με τις στροφές και τις συχνές ανηφόρες κλπ ήταν δύσκολο - παρά το dsg και το kickdown.

    Σε πόλεις ή στους βόρειους κεντρικούς δρόμους δεν θα έχει τόσο πρόβλημα, αλλά αν κινείσαι προς νότια θα εκτιμήσεις κάποιο tsi καλύτερα.

  2. Πάντως όπως και να πάει κάποιος με αυτό το αυτοκίνητο είναι όντως πολύ οικονομικό, τόσο που τελικά απλά το ευχαριστιέσαι χωρίς να σε νοιάζει η κατανάλωση που συνήθως είναι πολύ ... μικρή.

    Πρόσφατα σε ταξίδι 200 + 200 km, πηγαίνοντας με AC, 3 άτομα, βαλίτσες με 140-160 συνεχώς, έβγαλε 5.4 (δεν το λες άσχημο). Στην επιστροφή το άφησα χαλαρά επειδή βαριόμουν (120) και έπεσε στα 4.8.

    Sent from my SM-A510F using Tapatalk

    • Like 1
  3. Σε θέμα χώρων, όντως καμμία σχέση το A1 με το Golf. Περισσότερο με Polo είναι συγκρίσιμο σε αυτό το επίπεδο.

    Αλλά αν δεν σε ενδιαφέρουν οι χώροι, είναι πιο μαζεμένο, ελαφρύτερο (πιθανόν να βγαίνει και στην κατανάλωση), και έχεις και τα ... "δακτυλίδια" όπως είπε και ο faniaros.

     

    Cold start εννούμε ότι δεν έχει κυλήσει το αυτοκίνητο να ζεσταθεί το λάδι. Δεν θέλει ζέσταμα πριν (εκτός αν έχει μείον έξω). Για παράδειγμα τώρα που έχει ζέστη, μετά τα 5-6 πρώτα χιλιόμετρα πέφτει η κατανάλωση κάτω από το 5 εύκολα εκεί που τον χειμώνα ήθελε παραπάνω.

    • Like 1
  4. Και για εμένα ο κύβος ερρίφθη στα Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3
    Γενικά δεν έχω ξαναδοκιμασει Goodyear ελπιζω να αξίζουν τα χρήματα τους.


    Sent from my iPhone using Tapatalk


    Αυτά έχω εδώ και 12000 km. Πολύ καλά σε όλα σχεδόν (θόρυβος - σχεδόν αθόρυβα, κράτημα, πάτημα στο δρόμο, φρένο) χωρίς να είναι ευαίσθητα σε φθορά.

    Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

    • Like 1
  5. Κάτοχος tdi 1.6 dsg από Ιανουαρίο 2015 με 45000 πλέον.

    Το μόνο που είχα παρατηρήσει ήταν μία φορά που άναψε ότι δεν είναι το κιβώτιο στο P, ενώ ήταν. Δεν το ξαναέκανε, οπότε ίσως κόλλησε ο αισθητήρας.

    Ήχους ή τριγμούς γενικά δεν έχει τύχει να ακούσω - δεν ξέρω αν λόγο του rline και των ελαστικών έχει άλλη συμπεριφορά.

    Γενικά πολύ ευχαριστημένος και από την ποιότητα, πάτημα, φρένα αλλά και από οικονομία (μέσο όρο 5.2 αυτά τα δύο χρόνια με αρκετή Αθήνα κέντρο αλλά και Αττική οδό).

    • Like 2
  6. Εγώ πάντως πιστεύω ότι ακόμα και στις περιπτώσεις που με manual μπορεί να πετύχει κάποιος καλύτερη κατανάλωση (με αρκετή προσοχή), ένας μέσος οδηγός σίγουρα έχει χειρότερη, ειδικά συγκριτικά με drive στο dsg.

    Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

    • Like 1
  7. Για αρχή θα άλλαζα βενζινάδικο. Δοκίμασε με avio αν έχει ίδια συμπεριφορά.

    Ίσως με την επιλογή μόνιμα στο sport να το πιέζεις κατά κάποιο τρόπο να κάνει αναγέννηση νωρίτερα. Εμένα πάντως με ίδιο μοντέλο, dsg στο drive κυρίως και eko πετρέλαιο, μου κάνει αναγέννηση στα 600-650 km.

  8. Πριν μία εβδομάδα άλλαξα τα Bridgestone Turanza ER300 225/45/17 που είχε από εργοστάσιο με τα Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 μια και πιάσαμε τα 40000km.

    Ακόμα δεν έχουν στρώσει για να κρίνω εντελώς αλλά πραγματικά μου κάνει εντύπωση πόσο πιο ήσυχα είναι. Καμία σχέση. Είχα δει ότι σε κριτικές και EU labels έπαιρναν πολύ καλές βαθμολογίες και σε έλλειψη θορύβου, αλλά δεν περίμενα τόση διαφορά.

    Θα δείξει, αλλά τα πρώτα δείγματα μετά από 500 km είναι πραγματικά πολύ καλά.

     

    • Like 1
  9. Προσωπικά είχα κάνει 100Κ km με polo dsg και άλλα 40 πλέον σε 1.5 χρόνο με golf tdi dsg και σίγουρα δεν θα το άλλαζα με τίποτα. Απολαυστικό, απλά.

    Όπως είχα πει παλιότερα, είναι σαν ένα γλυκό. Ξέρεις ότι μπορεί να σου κάνει κακό ή μελλοντικά να σου βγάλει θέματα, αλλά είναι ωραίο το άτιμο ...

    Πάντως με μια επίσκεψη στην αντιπροσωπία θα μάθεις τα πάντα για το παρελθόν του, οπότε μην αμελησεις την επίσκεψη πριν το πάρεις.

  10. Απορώ πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν διαμάχες για τα αυτονόητα. Εννοείται ότι δεν πρέπει να αφαιρείται το dpf.

    Υποθέτω ότι είναι στην λογική ότι επειδή η εξάτμιση είναι πίσω δεν μας νοιάζει (ή έτσι νομίζουμε) αλλά παραπονιομαστε αν μας σκάσει ένα φορτηγό την μποχα του στο ανοιχτό παράθυρο.

    Προφανώς η αγορά πετρελαιοκινητου για 5km την μέρα ήταν λάθος. Το να χρειάζεται κάποιος να ανεβάσει ιπποδύναμη για τέτοια διαδρομή με ξεπερνάει...

  11. Αυτό (αναγέννηση dpf λίγο μετά από γέμισμα) το κάνει σχεδόν πάντα και εμένα ανεξάρτητα καυσίμου/πρατηρίου.

    Κατά μέσο όρο κάθε 500-600 km, εκτός από μία φορά που είχα βάλει από ένα άλλο πρατήριο και μου έκανε κάθε 70-100! Δεν ξαναπάτησα εννοείται...

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.