Jump to content

themisperi

Members
  • Posts

    98
  • Joined

  • Last visited

About themisperi

  • Birthday 08/24/1981

User Information

  • Gender
    Male
  • Δήμος
    Ηπείρου - Ιωαννιτών
  • Νομός
    Ιωαννίνων

Other Info

  • Car Type
    Golf MK 5

Recent Profile Visitors

1,561 profile views

themisperi's Achievements

VWClub Member

VWClub Member (1/1)

4

Reputation

  1. Ο τύπος είχε 2 καταλύτες ο ένας με 200 και ο άλλος με 230 αναλόγως τον κωδικό κινητήρα BLK για παράδειγμα που είναι το δικό μου μοτέρ θέλει αυτόν με τα 230.Με πολλά τηλέφωνα και σε άλλους προμηθευτές και ψάξιμο στο νετ αυτός είχε τον πιο φθηνό.Πιο κάτω απο 230 δεν μου είπε κανείς.Και συμπεριλαμβανομένου οτι αυτός είπε 230 με σωλήνα μπροστά-πίσω και όχι σκετο καζάνι που λέγαν οι άλλοι που σημαίνει κόψε-ράψε κλπ κλπ...... Και με εγγύηση 2 χρόνια και άμεση αντικατάσταση. Αυτοκίνητο:VW GOLF fsi 1.4 16v Το αμάξι πάει όπως παλιά χωρίς να κάνει θόρυβο,οικονομικά και το κυριότερο με εκπομπές καυσαερίων στις σωστές τιμές.
  2. Τελικά παιδιά βρήκα με 230 ευρώ-δεν θυμάμαι μάρκα με 2 χρόνια εγγύηση και με σωληνα πίσω και μπροστά απο το καζάνι.Τον έβαλα πριν 2 μέρες και όλα οκ.Το αμάξι πάει μια χαρά και προπαντός οικονομικά και αθόρυβα.Όποιος θέλει τηλέφωνο του εμπόρου ας μου πει να στείλω pm.
  3. Δεν είπα να τον βγάλω απλά να τον αλλάξω γιατί αν τον βγάλω δεν θα είναι euro-4 και δεν θα περνάω και κτεο.Οι americat είναι καλοί????Θα ρωτήσω να δω τι παίζει.Άν έχει καποιος άλλος υπόωην του κάτι ας πεί
  4. Ήθελα να ρωτήσω για αμορτισέρ για το golf μου.Σε sachs ή σε bilstein?Θέλω λίγο καλύτερο κράτημα αλλά και να μη χαλάσει και η άνεση-λίγο δύσκολο βέβαια.Βέβαια δεν θα κοπανάει ιδιαίτερα επειδή έχω διάσταση μαμα 195-65-15.Τί προτείνετε???Σε ένα grande punto sporting που έχω δεύτερο αμάξι έχω βάλει τα koni sport κίτρινα ρυθμιζόμενα κ το αμάξι έιναι τρένο αλλά έχει κ' διάσταση 205-45-17.Επίσης χτυπάει λίγο παραπάνω.Να βάλω και στο γκόλφ τα ίδια???
  5. Γειά σας παιδιά.Και καλό χειμώνα.Έσπασε πριν λίγο καιρό ο καταλύτης ο κάτω απο το golf-aki.Παίζει να έχει κανείς κανέναν μεταχειρισμένο επειδή πολλοί τους βγάζετε λόγω βελτίωσης? Άν έχει κανείς ας στείλει pm ή ας γράψει εδώ.Έχω βρεί με 160 ευρώ αφτερμάρκετ με 2 χρονια εγγύηση αλλά θα προτιμούσα τον μαμά καλύτερα.Υπενθυμίζω ο κάτω είναι.
  6. Τελικά καθάρισα στο συνεργείο την βαλβίδα και τα σωληνάκια αλλά πάλι άναψε μετα απο λίγο το τσεκ.Οπότε έλυσα μόνος την βαλβίδα απο πάνω στο μοτέρ και είχε φάει 3 δοντια απο το πλαστικό γρανάζι του κλαπέτου.Άλλαξα την θέση του γραναζιού και έσβησα το τσέκ και όλα οκ.(κλασσικό πρόβλημα στις βαλβίδες λεει ο μάστορας).Την επόμενη φορά όμως μου λέει που παρουσιάσει κατι η βαλβίδα πας για καινούργια αβλεπί.Επίσης σε κάθε σέρβις μου λέει θα την καθαρίζουμε μπας και την γλυτώσεις.
  7. Γειά χαρά σε όλους! Μετά απο ταξίδι την επόμενη μέρα το πρωί βάζω μπροστά και μου άναβε το check engine(πορτοκαλί λαμπάκι που δείχνει τον κινητήρα).Το βάζω στο διαγκνωστικό που έχω και μου λέει για gas recirculation control - EGR.Τη σβήνω και την άλλη μέρα πάλι τα ίδια.Πάω συνεργείο και μου καθαρίζει τη βαλβίδα βγάζοντάς τη έξω.(Πολύ ντουμάνι.....)Την βάζει επάνω κάνω μια βόλτα και πάλι ανάβει.Πάω για βαλβίδα καινούργια ή παίζει να την ανοίξω απο πάνω να δω σε τι κατάσταση είναι το γραναζάκι(μου έιχε πει ηλεκτρολόγος πιο παλιά οτι το γραναζάκι του μοτέρ της βαλβίδας ειναι μεταλλλικό και του κλαπέτου πλαστικό.Οπότε απο ακαθαρσίες το κλαπέτο δυσκολεύεται να ανοιγοκλείσει σωστά οποτε το μοτέρ προσπαθώντας να γυρίζει 'τρώει' τα πλαστικά δοντάκια απο το γραναζάκι του κλαπέτου.Και μου είπε οτι αν την ανοίξω και αλλάξω το γραναζάκι βγάζοντάς το και γυρνώντας του θέση,τοτε κατα 99% θα είμαι ΟΚ).Τόχει πάθει κανείς συτό το πράγμα?????
  8. Τελικά πήγα το πρωί και έβγαλα τον καταλύτη και μου έβαλε μια σωλήνα στη θέση του.Τελικά δεν άναψε λαμπάκι και το αμάξι πάει κανονικά με λίγο αυξημένο ήχο.Οπότε την ψάχνω για καινούργιο μεταλλικό για να τον βάλω πάνω να τελειώνουμε.
  9. Με τον καταλύτη είπα τον παλιό λόγω των κομματιών που έχουν σπάσει.
  10. Βρήκα aftemarket με 120 ευρώ μεταλλικός και όχι κεραμικός.Οπότε μάλλον αυτόν θα βάλω να ξενοιάσω.Αλλά αν βγάλω προς το παρόν τον παλιό και βάλω σωλήνα εκτός του οτι θα ανάβει λαμπάκι το αμάξι θα πάει σχετικά καλά ή θα κάνει τρελλά(διακοπές-ρεταρίσματα-υψηλή κατανάλωση βενζίνης).Αυτό ήθελα να ξέρω γιατί μέχρι να βάλω καταλύτη δεν θέλω να το πάω έτσι γιατί φοβάμαι μην φράξει η έξοδος προς τα πίσω και κάψω κανα μοτέρ....
  11. Καλημέρα παδιά καλό μήνα! Χθές το πρωί στο αμάξι ακουγα ένα θόρυβο όταν πάταγα γκάζι σταματημένος.Πήγα συνεργείο και αφού το σηκώσαν το αμαξι στο ανυψωτικό ο μάστορας ειδε ότι ο καταλύτης έσπασε!!!Μου λέει αλλαγή καινούργιου έχει κοντά στα 700ευρώ.Οπότε 2 λύσεις υπάρχουν. 1)Βρήκε μεταχειρισμένο με 120 ευρώ 2)Κοιτάω για άφτερμάρκετ μέχρι 200 ευρώ και να έχω το κεφαλι μου ήσυχο διότι ο μεταχειρισμένος μπορεί να κρατήσει και ένα μήνα ή και 5 χρόνια.Ήθελα να ρωτήσω εάν προς το παρόν βγάλω τον καταλύτη και μου βάλει ο εξατμισάς μια σωλήνα εως οτου το φτιάξω θα υπάρχει πρόβλημα π.χ. θα ανάβει λαμπάκι ή δεν υπάρχει πρόβλημα????Να πώ οτι το αμάξι έχει 113.000κμ.Άν ξέρει κάποιος κατι ας γράψει. Σε ένα hyundai accent 1.3 gls που είχα,είχα βάλει μεταλλικό με 150 ευρώ και θυμάμαι οτι το αμάξι ανέπνεε καλύτερα.
  12. Μια ωραία πρωϊα έβαλα μπροστά και μετά απο λίγα χιλιόμετρα ανάβει το πορτοκαλί λαμπάκι του κινητήρα και το αμάξι ρετάριζε.Πάω σε ηλεκτρολόγο,το βάζει σε διαγνωστικό και μου λέει καμμένος πολλαπλασιαστής 4ου κυλίνδρου.Αλλάζει και μου βάζει καινούργιο 35 ευρώ (B E R U) και καινούργια μπουζί γιατί τα είχα 30.000κμ και μετά απο λίγες μέρες έκανα και σέρβις.Μήπως έπρεπε να αλλάξω και τους άλλους 3 πολλαπλασιαστές να ησυχασω? Έχω 110.000κμ.Άλλος φίλος μου λέει πάρε έναν και έχετον στο πορτπαγκάζ σε περίπτωση που σε αφήσει κάποιος να τον έχεις καβάτζα. Υ.Γ. Ο ηλεκτρολόγος μου λέει οτι οι BERU είναι Νο1 σε σχέση με τους marelli.
  13. Κι εγώ σε aral 5w30 είμαι και δεν έχω πρόβλημα.Απο χιλιόμετρα κάνω καμιά 20.00κμ το χρόνο + -.Οπότε περίπου 2 αλλαγές το χρόνο και πάντα φίλτρο. Ίσως καμια φορά είμαστε πολύ υπερπροστατευτικοί με τα τουτού μας.Αλλά και πάλι δεν μπορώ ρε γμτο να βάζω μπροστά το αμάξι με -5 ή με 0 βαθμούς και για 4 με 5 δευτερολεπτα να ακούω τα ωστήρια να ''χτυπάνε''(τσίκι-τσίκι).....
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.