Jump to content

sakiskar

Members
  • Posts

    50
  • Joined

  • Last visited

About sakiskar

Other Info

  • Car Type
    Golf MK 6

Recent Profile Visitors

853 profile views

sakiskar's Achievements

VWClub Member

VWClub Member (1/1)

1

Reputation

  1. Εντάξει, μπορείς και να τα σημειώσεις κάπου. Αλλά ο υπολογιστής σου δείχνει το μέσο όρο της κατανάλωσης (άλλες φορές καίς πολύ, άλλες λίγο) , για να ξέρεις συνολικά τι γίνεται. Καλά θα ήταν να έχεις τέτοια στοιχεία. Υπάρχουν και άλλα π.χ. πόσο χρόνο(ώρες) έχεις οδηγήσει κ.λ. (δεν τα θυμάμαι τώρα όλα, πρέπει να τα δώ για να σου πώ). Είναι ας πούμε στατιστικά στοιχεία, με τα οποία κάποιοι δεν ασχολούνται. Απλά ,λέω άν γίνεται.
  2. Για τα στοιχεία που δείχνει ο υπολογιστής ταξιδίου. Και σου δείχνει πόσα χιλ. έκανες , πόσο έκαψες (κατανάλωση σε λίτρα ,συνολικά αλλά και στιγμιαία), κ.λ. Όλα αυτά τα στοιχεία θα μηδενηστούν. (Τα χιλιόμετρα , μάλλον δεν μηδενίζονται, αλλά όλα τα υπόλοιπα ναι). Σε παλαιό golf που είχα , οταν άλλαξα μπαταρία έτσι έγινε. Στα βιβλία του αυτοκινήτου δεν γράφει κάτι σχετικό και ρωτώ έτσι πρέπει να γίνεται ,όταν αποσυνδέουμε τη μπαταρία ή υπάρχει και άλλος τρόπος (διαδικασία) που οι ηλεκτρολόγοι δεν γνωρίζουν ??
  3. Θα πάρω την απόφαση κάποια στιγμή να αποσυνδέσω τη μπαταρία. Υπάρχει περίπτωση να σώσω τα δεδομένα του υπολογιστή ταξιδίου, κάπου, και μετά να τα φορτώσω πάλι ??? Τι συμβαίνει π.χ. όταν αλλάζουμε μπαταρία ??? υποχρεωτικά χάνουμε και τα δεδομένα ??? Ο ηλεκτρολόγος της vw που χειρίζεται και τα σχετικά προγγράματα , αδυνατεί να κάνει κάτι τέτοιο. Αν γνωρίζει κάποιος , κάποιον ή κάποιο κατάστημα που μπορεί να κάνει τη διαδικασία, ας μου προτείνει . Και βέβαια αυτό θα γίνει, δοκιμαστικά και δεν είναι βέβαιο ότι θα λύσει το πρόβλημα. Και το πιό πιθανό είναι και τα δεδομένα να χαθούν και το πρόβλημα να μη λυθεί. Ευχαριστώ.
  4. Λοιπόν, είδα το αμάξι σου fast. Έχει καλή εμφάνιση. Κάνω και εγώ αρκετές αλλαγές, με αυτοκόλητα, βαψίματα σε κάποια μέρη. Πράγματα δηλ. που δεν στοιχίζουν και δημιουργώ τη δική μου εμφάνιση. Στον τομέα αυτό κανένα πρόβλημα. Άλλα είναι τα σοβαρά ,όπως είπα πιό πάνω. Με αυτό το μαύρισμα στα πίσω φώτα (Στη λωρίδα που έχει διάφανο το φανάρι, δηλ την όπισθεν) έχεις κάνει ωραία εμφάνιση. Παράτα τα led. Μου άρεσαν και άν θές πές μου , πώς έγιναν οι μαύρες αυτές λωρίδες. Θέλω να το κάνω στο δικό μου, παρά να τα βάψω. Είχα δεί κάτι τέτοιο παλαιότερα σε site που δεν το θυμάμαι τώρα και έβαζαν μαύρο, με φιμέ ζελατίνες κομένες ακριβώς. Όπως δηλ. καλύπτουν τα τζάμια. Τέλος , έχω να πώ σαν συνέχεια απο αυτά που είπα πιό πάνω, ότι τελείωσα με αλλαγές-αγορές αυτοκινήτων golf. Αρκετά τους πλήρωσα και με βασάνισαν πολύ. Το golf 7 , είναι από σχέδιο σαν τα μούτρα τους, όποτε τέλος.
  5. Νίκο, επειδή είμαι άσχετος με το θέμα, τι εννοείς Κινέζικα ?? Αυτά που δίνεις στη σύνδεση δηλ pioneer, zenec . κ.λ. Είπα όχι αρχικά στα κινέζικα, αλλά αγανάκτησα, με το γνήσιο. Αν υπάρχει κάτι καλό που να αφορά μόνο μουσική (δεν θέλω navi , tv), πές μου πιό συγκεκριμένα, Πρώτα από όλα, όμως, πές. άν θές και ξέρεις για λύση στο πρόβλημά μου. Θα ήταν π.χ. λύση άν γινόταν, κάποιο reset , στο ηχοσύστημα ??? και πώς μπορεί να γίνει ??? Αν βγάλω την μπαταρία , θα χαθούν δεδομένα του υπολογιστή ταξιδίου και δεν το θέλω. Help , από όποιον γνωρίζει. Ευχαριστώ.
  6. Λοιπόν , η άποψή μου είναι (και το γούστο μου) ότι σε έμφάνιση τα μανίσια δεν φτάνονται με τίποτε. Dectane , fk ,κ.λ όχι. Τώρα αγκίζουμε και ένα μεγάλο θέμα με τους κυρίους της vw, οι οποίοι (κατά την ταπεινή μου γνώμη), ποντάρουν στην εμφάνιση και τη ωραία σχεδίαση, ωρισμένων αξεσουάρ,(για να μήν πώ καμμία βαριά ,και για όλο το αμάξι) που στοιχίζουν πολλά , (για την Ελλάδα τουλάχιστο, γιατί αυτοί έχουν μισθούς 5.000 Ευρ, το μήνα), και είναι πολύ ευαίσθητα, χαλούν με το τίποτε κ.λ. Σκοτεινές υποθέσεις. Ότι φθηνό και άχρηστο, στο βάζουν επάνω ή μέσα έκει που δεν φαίνεται και δεν μπορεί να ψάξει κανείς, όταν αγοράζει. Απαράδεκτο και κοροιδία. Έτσι παιδιά, αυτοί, γίνονται μεγάλοι. Τα έχουν οικονομίσει και κάνουν βλακείες. Κοροιδεύουν, εμάς που αγαπούμε και ασχολούμαστε με τα αυτοκίνητα. Ξέσπασα, και δεν ξέρω τι άλλο να πώ. Σαν λύση, θα πρότεινα αυτό που είδα, τυχαία σε golf 6. Βάψιμο στα σκούρα, κανονικά φώτα του gti. Γίνονται ωραία (καπνισμένα), μου άρεσαν. Fast, δεν μπόρεσα να βρώ και να δώ, το αμάξι σου. Που βρίσκονται αυτά τα βελτιωμένα ?? Αν θές οδήγησέ με. Επίσης , για τον Fast ή όποιον φίλο θέλει, μπείται λίγο στο θέμα προβλήματα, για να δείται τι έπαθα με το ακριβό-μανίσιο σύστημα ήχου. Help. Τι μπορεί να κάνω ??? Κανένα reset του συστήματος, χωρίς να σβηστούν τα στοιχεία του υπολογιστή ταξιδίου, θα μπορούσε να γίνει ??? θα ήταν λύση ?? Ευχαριστώ.
  7. Βρήκα και με 50 ευρώ από βουλγαρία, αλλά και τζάμπα να είναι, αν βγάζει προβλήματα δεν θέλω. Οχι σε κινέζικα και δεν μου αρέσει το navi και η tv. Είμαι μουσικόφιλος. Έχω βρεί καλά , αλλά στοιχίζουν. Μήπως μπορούμε να δοκιμάσουμε κάτι και να βρεθεί λύση στο υπάρχων σύστημα ??? Είμαι επιφυλακτικός και στα βγάλε - βάλε , γιατί δεν ξέρουν, ποιός είναι ο σωστός τρόπος και σου αφήνουν και κανένα κουσούρι, κακοτεχνία ή όπως θές πές το.
  8. Χαιρετώ όλους. και έρχομαι αμέσως στο πρόβλημα. Το ηχοσύστημα, άρχισε (αφού τέλειωσε η 2ετής εγγύηση), να μου δημιουργεί πρόβλημα σε ορισμένα τραγούδια, με τη χρήση SD. Κόβει, 2-3 sec από την αρχή κάποιων κομματιών ή και ενδιάμεσα (πιό σπάνια) μέρη τραγουδιού. Κάνει δηλ. κενά ή καθυστερήσεις .Αυτό γινόταν, όταν έκανα κάποιες αλλαγές στις συλλογές μου (όταν π.χ. άλλαζα τη σειρά ή προσέθετα καινούργια τραγούδια). Τελευταία , παρατήρησα ότι άρχισε να γίνεται και στα καλά του καθουμένου . Δηλ ενώ παίζει πατάω το βελάκι να πάει στο επόμενο και , πάλι τα ίδια (όχι βέβαια σε όλα τα τραγούδια) Όλα παίζουν κανονικά στον υπολογιστή , γίνεται form τις SD και δεν φταίει το λαπτοπ. Η κατάσταση είναι ανεκτή, αλλά θα γίνει με τον καιρό μη ανεκτή. Απαράδεκτο , για το ακριβό αυτό σύστημα. Το δέχτηκαν, (η vw), ότι φταίειι, και είπαν ότι πρέπει να αλλαχθεί και μου έκαναν μία καλή τιμή γύρω στα 400 ευρώ. Δεν πρόκειται να βάλω γνήσιο ξανά. Δεν είναι το μόνο πρόβλημα στο αμάξι, έβγαλε και 3-4 ακόμη (σε άλλους τομείς). Πρόκειται για κοροιδία. Μήπως, υπάρχει κάποια λύση στο πρόβλημα (γιατί πολλά δεν γνωρίζουν, ούτε οι αντιροσωποίες). Παρακαλώ για βοήθεια, από φίλους που ξέρουν. Ευχαριστώ.
  9. OK Arikorn, ευχαριστώ . Κufatec λοιπόν, και το μόνο που μένει να διευκρυνηστεί ,είναι αυτό που ρώτησα πιό πάνω. Δεν το διευκρυνίζει η kufatec, αλλά το λέει η hella, δηλ. με κίτρινη ή λευκή λάμπα. Τι σημαίνει αυτό ?? ,αν κάποιος φίλος γνωρίζει σχετικά , ας γράψει λίγα, καθώς και για το κατά πόσο είναι αξιόπιστα τα led ή αν βγάζουν προβλήματα.
  10. Τα βρήκα, είναι λίγο φθηνότερα από kufatec. Δεν ξέρω αγγλικά ,γιαυτό είδα μόνο 2 και όχι 3 όπως αναφέρεις. Αυτά για αγγλία και άλλα για άλλες χώρες . Σε τί διαφέρουν αλήθεια αυτά που ποροορίζονται για αγγλία ??? Το συγκεκριμένο site , είναι από πολωνία (αν κατάλαβα καλά, γιατί είδα .pl) ή όχι ???
  11. Δεν τα βρήκα. Το google με βάζει σε κάποιο κατάστημα andy auto στο οποίο έχει από παλαιά golf . Είναι σε αυτό ?? ή στο ebay ??? Γίνε αν θές πιό συγκεκριμένος. Εγώ αγόρασα 06/2010 και δεν ξέρω πρός στιγμήν, αλλά θα μάθω. Έχει δίκαιο ο fast αν υπάρχει νέο bcm δεν υπάρχει μετά πρόβλημα. Ισως να είναι καλύτερη αγορά από τους Γερμανούς, απο άποψη υποστήριξης του προιόντος κ.λ. οι οποίοι είναι και πιό σωστοί στις συναλλαγές τους από τους άγγλους. Θέλω να ρωτήσω όσους ξέρουν το εξής. Μπήκα και στο site της hella.com. Εκεί βρήκα 2 ειδών σκούρα κόκκινα .Με bulb (λάμπα) λευκή και λάμπα κίτρινη. Αφορά σαφώς το εσωτερικό του φαναριού αλλά τι σημαίνει από άποψη εμφάνισης αυτό ??? ποιά η διαφορά ανάμεσα στα δύο ??? Τέλος, θα ήθελα την άποψη όσων τα έχουν βάλει. Είναι αξιόπιστα ή βγάζουν προβλήματα, όπως μου λένε αρκετοί σε συζητήσεις ,έξω. Δηλώνω άσχετος σχετικά με το θέμα. Ξέρω βέβαια ότι τα led είναι ωραία ,οικονομικά κ.λ.. Οι φακοί όμως π.χ. βγάζουν προβλήματα,χαλάει με τον καιρό η κεφαλή τους. Ισχύει κάτι τέτοιο στο αυτοκίνητο ???, υπάρχουν άλλα προβλήματα ???
  12. Aricorn, οι σύνδεσμοι που δίνεις δεν ανοίγουν και όταν ψάχνω στο google υπάρχει αρκετό μπέρδεμα με τη σελίδα carsystem. Μάλιστα μου πέταξε στην επιφάνεια εργασίας και ένα περίεργο έγραφο ακαταλαβήστικο και φοβήθηκα για ιό. Βοήθα ,αν θές λίγο για να τα βρώ. Θα με ενδιέφερε η τιμή κυρίως, γιατί εγώ τα βρήκα στην kufatec πάνω από 500 Ευρώ. Η Τοπική vw μου είπε ότι πρόκειται για άριστη εταιρεία, μάλιστα σου λένε και χρήσιμα στοιχεία ,όπως ότι ο εγκέφαλος δυκτίου πρέπει να δείχνει τον αρ. 500 ή πιό πάνω, ενώ άν είναι πιό κάτω πρέπει να αναβαθμήσεις ή πρέπει το αμάξι να είναι κατασκευασμένο μετά την 45 βδομάδα του 2009.
  13. Ευχαριστώ ,fast. Ρώτησα για το χρώμα, επειδή αλλοί τα λένε καπνισμένα, άλλοι σκούρα κ.λ και με μπέρδεψαν. Βρήκα πολλά τέτοια φανάρια στο ιντερνετ με διαφορά στις τιμές. Τώρα ποιά έίναι γνήσια ,ποιά όχι ,τρέχα γύρευε, όπως και με τις αντιπροσωποίες vw, που δεν γνωρίζουν τίποτε.
  14. Χαιρετώ τον φίλο μου fast. Τί γίνεται είμαστε καλά. Λοιπόν από τον αριθμό πλαισίου θα μπορέσουμε να ξέρουμε ?? Τα σκούρα γνήσια-hella ,είναι εμφανισιακά ίδια (στο χρώμα κυρίως) με τα R20 ?? Αν τα R είναι πιό όμορφα , μάλλον θα τα προτημήσω. Τέλος γιατί οι αντάπτορες να είναι άλλης εταιρείας. Δεν έπρεπε να πάνε μαζί με τα φώτα ?? Τι είναι αυτή η κωδικοποίηση τελικά ,και πώς θα γίνει δεν ξέρω, ούτε η τοπική vw γνωρίζει κάτι. Αν υπάρχει κάποιο κατάστημα που να φέρνει και να κάνει όλη τη διαδικασία τοποθέτησης-κωδικοποίησης (στη Θεσσαλονίκη), θα ήθελα να ξέρω. Ευχαριστώ, γειά.
  15. Να χαιρετήσω και εγώ όλους και να παρέμβω για να ζητήσω βοήθεια πάνω στο θέμα. Έχω golf 6 gti μοντέλο 2010. Ρώτησα σε κατάστημα της Θεσ/νίκης που εισάγει τα hella πίσω σκούρα με led και μάλλον δεν γνώριζαν καλά το θέμα. Μου είπαν ότι η hella ,δίνει μόνο φανάρια και θα μου δώσουν καλώδια-αντάπτορες, άλλης εταιρείας ,οπότε θα λειτουργήσουν τα φώτα χωρίς να χρειάζεται κάτι άλλο, κωδικοποίηση κ.λ.. Ισχύει κάτι τέτοιο ??? είναι σωστό ?? Τι είναι καλύτερο για το δικό μου αυτοκίνητο, σχετικά με τοποθέτηση πίσω led σε σκούρο χρώμα ?? Από που μπορεί να βρεί κανείς φθηνότερα και μιλάω μόνο για hella ή γνήσια. Αυτά παθαίνουμε σε αυτή τη χώρα, όπου πληρώνουμε τα αυτοκίνητα πολύ ακριβά , χωρίς πράγματα που έπρεπε να υπάρχουν από τη μαμά, ενώ σε άλλες χώρες (Ρουμανία , Τουρκία κ.λ.) υπάρχουν ακόμη και στα πιό φθηνά 1,4 golf. Ευχαριστώ ,γειά.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.