Jump to content

Johna650

Members
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Johna650

  1. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Υπολόγιζα όμως, χωρίς τον ξενοδόχο. Το golf είχε διαφορετικές απόψεις πάνω σε διάφορα ζητήματα, οπότε κατέληξα το καλοκαίρι με σπασμένο πιστόνι, στραβές βαλβίδες κλπ. Κάθισα και έκανα ανακατασκευή το μοτέρ αλλάζοντας/κάνοντας τα παρακάτω: 1) 4-αδα μεταχειρισμένα πιστόνια 2) ελατήρια πιστονιών 3) μέταλλα μπιελών 4) καινούριες βαλβίδες, έδρες, οδηγοί, τσιμουχάκια 5) καθάρισμα και πλάνισμα κεφαλής 6) φλάντζες παντού 7) ιμάντα (χρονισμού και βοηθητικό) 8 ) οτιδήποτε άλλο προέκυπτε στην πορεία Εν ολίγοις έχω αλλάξει σχεδόν τα πάντα, το αυτοκίνητο μηχανικά είναι καινούριο και ξέρω πού βαδίζω. Σημειωτέον έχω κοντά 25000 χιλιόμετρα από την επισκευή και 3 αλλαγές λαδιών (χρησιμοποιώ motul 6100 10w40) χωρίς την παραμικρή απώλεια. Για την ιστορία, οτιδήποτε χρειάζεται το αυτοκίνητο, το κάνω εγώ, οπότε γλιτώνω τα εργατικά. Για αυτό και παλιότερα κοίταζα την λύση της μετατροπής.
  2. Καλημέρα, Είμαι καινούριος στο forum. Πριν ένα χρόνο, απέσυρα το golf mk2 που είχα και πήρα ένα mk3 1400 8βαλβιδο. Τώρα τελευταία μου μπήκαν ιδέες να κάνω μια μετατροπή σε AFH κινητήρα, που τον φορούσαν τα Polo και τα Ibiza Mk2. Έχεις κανείς καμιά πληροφορία για το πόσο εύκολο-δύσκολο είναι; Τι διαφορές υπάρχουν στις βάσεις; Τα σαζμάν ταιριάζουν; Παρακάτω είναι μια φωτογραφία του ήδη υπάρχοντος μοτέρ. Σκοπός δεν είναι να ανεβώ πολύ στην ιπποδύναμη, απλά θέλω ένα νεότερο μοτέρ, 16βαλβιδο και όχι παραπάνω από 1400 κυβικά! Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  3. Χαιρετώ το φόρουμ, Ονομάζομαι Γιάννης είμαι 23 ετών, φοιτητής στο τμήμα μηχανολόγων και αεροναυπηγών μηχανικών στην Πάτρα, απ'όπου κατάγομαι κιόλας. Εδώ και 20 κάτι χρόνια στην οικογένεια έχουμε ένα golf mk2 στην αρχή 1000 κάτι κυβικά με 4αρι σασμάν πλέον μετατροπή σε 1300 polo ( ADX ) 8-βάλβιδο καρμπυρατέρ και 5αρι σασμάν! Το αυτοκίνητο χρησιμοποιείται επαγγελματικά στην οικοδομή και μπορώ να πω με σιγουριά ότι μας έχει βγάλει ασπροπρόσωπους! Τον τελευταίο χρόνο ανέλαβα εξ'ολοκλήρου την συντήρησή του! Εως τώρα δεν έχουν γίνει πολλά πράγματα, αλλά είναι αρκετά για να εξασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία του αυτοκινήτου!
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.