Jump to content

kapnias

Members
  • Posts

    144
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by kapnias

  1. Πρέπει πρώτα να ζευγαρώσεις το obd reader με το κινητό σου και μέσα από την εφαρμογή να τη επιλέξεις . Οποια φτηνό obd reader κι αν αγόρασα (Έχω πάρει 5 και τα εκανα δώρο ) δούλευαν Όλα.
  2. Ενα πρόσθετο που επαιρναν τα πρωτα dpf σε ford Peugeot citroen κλπ ήταν το eolys το οποιο είχε την ιδιότητα να οξειδωνει την αιθαλη σε χαμηλότερη θερμοκρασία διότι τότε δεν είχαν εξελιξει την ενεργητική αναγέννηση . Αυτο εμπαινε σε μια.εξτρα δεξαμενή κάθε 60.000χλμ και σε κάθε γέμισμα του τεπόζιτου εριχνε αυτοματα λιγο eolys μεσα στο πετρέλαιο. Στα δικά μας όπως είπαμε παραπάνω,ότι μπορεί να καθαρίστει, καθαρίζεται με την αναγέννηση. Ότι δεν καθαρίζεται με την αναγέννηση καθαρίζεται μόνο στέλνοντας το φίλτρο για καθαρισμό.
  3. Αν το βγάλει σε ανοιχτό δρόμο όταν έχει πιάσει 20 γραμμάρια και γυρίσει όταν έχει πιάσει 23.80 δεν έχει νόημα. Το θέμα με τον ανοιχτό δρόμο είναι να το βγάλεις όταν έχει ξεκινήσει η αναγέννηση ή λίγο πριν να ξεκινησει. Ειδάλλως οι βόλτες σε ανοιχτό δρόμο είναι άσκοπες.
  4. Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω με το βιντεάκι. Είναι άποψη ενός, όχι οδηγίες από εταιρία. Όποιος έχει vag dpf ή vcds σίγουρα θα έχει διαπιστώσει ότι με πάνω απ 2000 στροφές η θερμοκρασία καυσαερίων πέφτει . Από προσωπική εμπειρία πιο γρήγορα κανει αναγέννηση με 4η 5η και 1500 παρά με Τρίτη και 2500-3000
  5. Ενας φίλος μου που εχει το ιδιο αμαξι με εμένα (golf 6 1.6tdi) και κυκλοφορεί μόνο μεσα στην πόλη σε διαδρομες περίπου 5 χιλιομετρα καθε φορα (4 διαδρομες την ημερα συνολο περιπου 20 χλμ) κανει αναγέννηση περίπου κάθε 120-150 χιλιομετρα δηλαδή μια φορά τη βδομάδα.(εμένα κάνει 2 φορές τη βδομάδα καθε 350 χλμ) Στου ίδιου όταν κυκλοφορεί σε επαρχιακο λογω δουλειας κάνει περίπου καθε 250 χλμ. Δεν εχει κανενα προβλημα. Κι αυτος εχει καταλάβει ποτε κάνει αναγέννηση και συνεχιζει τη βόλτα του μεχρι να τελειωσει. απο την ωρα που θα αρχίσει η αναγεννηση αν ειναι ζεστό το αμάξι θέλει περίπου 15 λεπτά για να τελειωσει. Θα σου πρότεινα να παρεις ενα obd reader και να κατεβασεις την vag dpf. Αν πάρεις την φουλ έκδοση θα καταλάβεις πολλά πραγματα για την αναγέννηση και θα απαλλαγεις σίγουρα απο το άγχος !!
  6. καλά κάνεις και ρωτάς, μηχανικός δεν ειμαι αλλα εχω 230.000χλμ με golf 6 1.6tdi και παρακολουθω το dpf απο τις αρχες. Δυστυχώς λίγοι μηχανικοι εχουν εμπειρια στην ολη λειτουργια του dpf egr και λοιπα και κυρίως σε θεωρητικο επίπεδο. Δεν ξερουν για παράδειγμα οτι για το σκάνδαλο με τα οξείδια του αζωτου η λύση που έδωσε η vw ήταν να κάνει εναν εξτρα ψεκασμο πετρελαιου μετα τον κυριως για να μειωσει τα οξειδια αζώτου αυξάνοντας όμως έτσι την αιθάλη (γι αυτο κανει διπλασιες αναγεννησεις μετά την αναβάθμιση) Αν κανεις τον κόπο να διαβασεις όλο το θέμα θα καταλάβεις πολλα, εχουν γραφτει διαφορα εδω μεσα. Ο λόγος που ειμαι κατά των καθαριστικών ειναι απλός. Η αιθάλη συσσωρεύεται στο dpf και ετσι δεν βγάζει μαυρο καπνό, Μόλις υπολογισει ο εγκέφαλος οτι εχει φτασει τα 24γραμμαρια αιθάλης ξεκιναει την διαδικασια της αναγεννησης κατα την οποια με πολυ υψηλή θερμοκρασια (500 -600 βαθμους) καίει (οξειδώνει) την αιθάλη. Η αναγεννηση τελειωνει οταν τα υπολογιζόμενα και μετρουμενα γραμμαρια της αιθάλης ειναι κάτω απο 5-6. Οπότε και καθαριστικο να βάλεις, τί θα κερδίσεις; Θα τελειώσει την αναγέννηση στα 14 λεπτα αντι για 15; ουτε που θα το καταλάβεις. Το δευτερο μέρος που γεμιζει το dpf ειναι το oil ash που γεμίζει απο κατάλοιπα καυσης λαδιου θειου κλπ. Αυτο , ότι καθαριστικο και να βάλεις δεν καθαρίζει, παρα μόνο αν αφαιρεθει και καθαριστει σε ειδικές μοναδες που καθαρίζουν dpf.(αυτο το βλέπεις μετά τις 400.000χλμ εκτος αν βάζεις λάδια χωρις προδιαγραφες low saps) Οπότε κατα τη γνώμη μου δεν υπάρχει λόγος για καθαριστικο αφου στην πρωτη περιπτωση τον καθαρισμο τον κάνει η αναγέννηση και στη δευτερη κανενα καθαριστικό δεν κάνει δουλειά. Τωρα στην περιπτωση σου με 3 -5 χλμ την ημέρα μάλλον δεν επέλεξες σωστό κινητηρα. Και δεν το λέω μονο για το dpf αλλα και για τον ιδιο τον κινητηρα. Αν δεις θερμοκρασια λαδιου δυσκολα (για να μην πω αποκλειεται) να φτάσει τους 95 βαθμους μεχρι να το σβησεις. Θα δουλευει πάντα κρυος. και κρυος σημαινει αυξημενη κατανάλωση και φθορές. Οσο για το dpf αν δεν κατεβασεις την εφαρμογη που περιγραφεται στις προηγουμενες σελίδες, δεν εχει νόημα να βγαίνεις μια φορά την εβδομάδα στην εθνική, παρα μόνο όταν πρέπει να βγεις (οταν πιασει το dpf τα 24 γραμμαρια αιθάλης) . Εγώ κυκλοφορώ μόνο εκτός πόλης (κάνω 65 χιλιόμετρα για τη δουλειά και άλλα τόσα για πίσω) και μου έχει τύχει πολλές φορές να ξεκινάει η αναγέννηση απο σύμπτωση ακριβως τη στιγμή που παρκάρω στο σπιτι. Επειδη όμως ξερω οτι την επόμενη μέρα θα κανει άλλα 65 χιλιομετρα με το που παρει μπροστα, σβήνω και κόβω την αναγέννηση. Το καλυτερο που 'εχεις να κάνεις αν σε παιρνει ο χρόνος ειναι όταν καταλαβαίνεις οτι ξεκινάει η αναγέννηση (ψηλό ρελαντί και λίγο πιο δυνατο αμάξι στις χαμηλες) να βγαίνεις μια βολτα σε ευθεια, οχι κατηφόρα. Αυτα !
  7. Ανεβαζει χιλιες στροφες ρελαντι οταν κάνει (ή έχει ξεκινήσει να κάνει ) αναγέννηση. Λαμπάκι ανάβει αν έχει προσπαθήσει να κανει αναγέννηση και την κόβεις λόγω μικρών αποστάσεων. Όταν η αιθαλη ξεπερασει κάποια γραμμάρια και έχεις κόψει επανειλημμένως την αναγέννηση, τότε ανάβει λαμπάκι που σου επιβάλλει να βγεις βόλτα . Από την εμπειρία μου θα έλεγα ότι δεν θέλει ψηλές στροφές. Πάνω από 1500 και κάτω από 2000 με 4η ή 5η νομιζω ότι ανεβάζει μεγαλύτερη θερμοκρασία καυσαερίων απ' ότι πχ με 3η και 2500. Αυτό που είναι σημαντικό όπως έγραψα και πριν είναι να πατάς τουλάχιστον λίγο γκάζι πάντα όταν κάνει αναγέννηση. Ακόμα και στο φανάρι δεν αφηνω γκαζι με ταχύτητα αλλα βγαζω νεκρά . ( Μόνο όταν κάνει αναγέννηση!). Μαύρο καπνό δεν βγάζει. Αν δεις την εξατμιση σου είναι πεντακάθαρη. Αν βγάζει μαυρο καπνό εχει τρυπησει το dpf. Για πετρέλαιο δεν εχω κατι να προτεινω. Γενικά μην αγχώνεσαι. Αρκεί να μην κάνεις μόνο μικρές αποστάσεις του τυπου 5 χιλιόμετρα και εσβησα. Αναγέννηση κάνει κανονικά μέσα στην πόλη ακόμα και μεσα στην κίνηση . Θελει ομως να ειναι ζεστο το αυτοκίνητο και με μικρες αποστασεις δεν προλαβαινει.
  8. Μην αγχώνεσαι. Αναγέννηση κανει από καθε 150 χιλιόμετρα αν κυκλοφορεις μόνο μικρές αποστάσεις μέχρι κάθε 700 χλμ αν κυκλοφορείς μονο εθνικη και πανω απο 2000 στροφες. Για μένα μην βάλεις καθαριστικό. Η αιθαλη ούτως ή άλλως φεύγει με κάθε αναγέννηση (καίγεται) και η στάχτη που αθροιζεται και γεμίζει το φίλτρο δεν φεύγει με κανένα καθαριστικό. Σημειωτέον, όταν κάνει αναγέννηση δε θέλει πλακωμα. Θέλει δρόμο με 1500 -2000 στροφές το λεπτο και όχι κατηφόρα. Θέλει πάντα λίγο γκάζι (Θέλει η στιγμιαία κατανάλωση να είναι πάνω από μηδέν). Να ξέρεις ότι αν κάνεις κανονικά αναγεννησεις, θα χρειαστείς αλλαγη dpf μετά τις 400.000 χιλιόμετρα.
  9. Στις μαμά ζάντες του 6R το οφσετ παίζει. Στις σιδερενιες 15αρες είναι 38. Σε αυτές απο τις φώτο είναι 40. Νομίζω 40 ήταν και οι 15αρες αλουμινίου του 9Ν. Με επιφύλαξη ,από μνήμης, για όταν έψαχνα για το δικο μου
  10. Ταιριάζει. Το ίδιο καρέ έχουν. Αισθητικά δεν ξέρω αν σου ταιριαζει
  11. Μαλλον ειναι καλές οι θερμοκρασίες σου. Και λέω μάλλον γιατί και το δικό μου σε χαλαρή οδήγηση παίζει 93-100 σε ανηφορικά κομματια φτάνει μεχρι 107 και δυστυχώς δεν εχω κάτι αλλο να πω γιατι ουδέποτε το έχω τελικιάσει και δεν εχω πάει πουθενα με πάνω απο 150 για παραπάνω απο λίγα δευτερόλεπτα γιατι οι διαδρομές μου ειναι Ρέθυμνο Χανιά. Θα πρέπει να απαντήσει κάποιος που μένει σε ηπειρωτική Ελλαδα. Σημερα που γυριζα απο τη δουλεια και δεν ειχε κινηση, πηγαινα με 120 σταθερα και ειδα οτι οι θερμοκρασια του λαδιου ήταν στους 96-97 με εξωτερικη θερμοκρασια 22βαθμους. Απο κατανάλωση λαδιού πώς πάς; Το μονο που μπορει να σου ανεβάζει τοσο τη θερμοκρασια λαδιου (αν είναι πραγματική) ειναι φθορά στα ελατήρια πράγμα απιθανο για ενα diesel τετοιας ηλικιας. Κυκλοφορουν κατι θερμόμετρα υπερύθρων, θα μετρήσω τη θερμοκρασια στο καρτερ στο δικό μου για να το συγκρίνω με την ενδειξη του οργάνου και θα σου πω.
  12. Σε ibiza και cordoba ταιριάζει και εχει την ιδια κλιμακωση.Το ξερω γιατι το έβαλα στο δικο μου cordoba 1.4 16v afh. Σε polo afh ταιριάζει αλλα θα του μακρύνει την 5η ταχύτητα.
  13. Γενικώς ισχύει το οτι " Αν κάτι δουλεύει δεν το πειραζουμε !! " Κι εμένα με ειχε πιάσει μια λοξα να καθαρίσω τα μπεκ στις 180.000χλμ, ρωτάω ενα μπεκά στα Χανιά και μου λέει "δεν σου παιρνω τα λεφτά σου χωρίς λογο, αφου το αμάξι σου δεν τρέμει οταν παιρνει μπροστα, δεν κροταλίζει κλπ κλπ, δεν εχει νοημα να σου τα καθαρίσω γιατι απλά δεν χρειάζεται και δεν θα δεις διαφορά" Μετα απο λιγο καιρο μαθαινω οτι γνωστός μπεκάς στη Θεσσαλονίκη ειναι ξαδερφος του κουμπάρου μου, Ρωτάω και αυτον για το καθάρισμα λόγω χιλιομέτρων και μου λέει "αυτα ειναι μαλακιες! Οταν δουλεύει σωστα δεν χρειάζεται τίποτα" Οταν του στειλαμε για καθάρισμα τα μπέκ του κουμπαρου μου απο corsa 1.3 2007 με 260.000χλμ διοτι δεν δουλευε σωστα, μας τα έστειλε πίσω χωρίς να κάνει τίποτα, λέγοντας οτι τα μπεκ είναι καθαρά και δεν χρειάζονται καθάρισμα. Το προβλημα τελικα ήταν απο maf που δεν διαβαζε σωστα χωρις ομως να εμφανίζει κάποιο σφαλμα. Απο την αλλη βεβαια μπορει τα μπεκ να θέλουν καθάρισμα σε πολύ λιγοτερα χιλιόμετρα αν έχουν πιάσει κανενα μύκητα, τότε ομως θα εμφανίζει το αυτοκινητο συμπτώματα δυσλειτουργίας. Πάντως στην πιάτσα υπάρχουν μπεκάδες με καλό εξοπλισμο και εκπαιδευση που μπορουν να δώσουν και νεα κωδικοποίηση για ενα μεταχειρισμένο μπεκ αν εχουν αλλάξει τα χαρακτηριστικά του. Υπάρχουν και μπεκ ανακατασκευής (στο εξωτερικο) με εγγυηση και παιζουν στο 500αρικο η τετράδα (αχρειαστα να είναι)
  14. Η θερμοκρασία του λαδιου και του νερού θα πρεπει να ειναι κοντα και να ακολουθει η μια την άλλη με μικρη αδράνεια. Μου φαινεται πολύ παράξενο πάντως, για να έχεις θερμοκρασία λαδιου 120 βαθμούς σημαινει οτι ολο το μοτέρ σου εσωτερικά ειναι σε αυτη τη θερμοκρασία, θα ανέβαινε και η θερμοκρασία του νερού ψηλά (εκτός αν οι υψηλές θερμοκρασίες λαδιου δεν εχουν μεγάλη διαρκεια). Θα βοηθουσε αν μπορούσες να δεις την θερμοκρασία του νερού (την πραγματική οχι του οργάνου) την ωρα που εχεις υψηλές θερμοκρασίες λαδιου. Μεσα στην πόλη ή με χαλαρή οδήγηση είσαι πάλι ψηλά ή παιζεις γύρω στους 95-100 βαθμούς; Αν το αφήσεις στο ρελάντί για ωρα (ειτε απο ζεστό ή απο κρύο) σε ποια θερμοκρασία σταθεροποιείται το λάδι; Πολλα ρωτάω εε;
  15. Μήπως φταίει ο αισθητήρας θερμοκρασίας του λαδιού και δειχνει παραπάνω θερμοκρασία;
  16. Κι εγω νόμιζα οτι θελει πολυ πλακωμα την ωρα της αναγέννησης. Όταν όμως κατέβασα την εφαρμογή και είδα θερμοκρασία καυσαερίων, διαπίστωσα ότι ακόμα και με 1500στροφες φτάνει σε πολύ υψηλές θερμοκρασιες καυσαερίων και ολοκληρώνει την αναγέννηση μέσα σε 10 λεπτά.
  17. Δυστυχώς είναι γεγονός. Μαζεύει καπνα σε λιγότερο από τα μισά χιλιόμετρα από πριν.
  18. Το oil ash δυστυχώς δεν μειώνεται ποτέ. Το δικό μου στις 188.000χλμ που έχει τώρα είναι στα 45 γραμμάρια. Του φίλου μου το golf στις 150.000χλμ εχει 37 γραμμάρια. Με αυτο το ρυθμο φαίνεται ότι θέλει αλλαγή στις 300.000χλμ και βλέπουμε. Πάντως όταν κάνει αναγέννηση με τον έξτρα ψεκασμό όταν οι βαλβίδες εξαγωγής είναι ανοιχτές η θερμοκρασία καυσαερίων ακομα και στο ρελαντι φτανει σε 500 με 600 βαθμούς. Στην επόμενη αναγέννηση έτσι για την ιστορια θα δω το ρυθμό που κατεβαίνει η αιθαλη. Αυτό με το αφημα του γκαζιού το πρόσεξα και εγω. Ήταν προτιμότερο για την αναγέννηση να βάλεις νεκρά και ρελαντί στην κατηφόρα παρά να αφήσεις το γκαζι και να ρολλαρει με ταχύτητα . Στο ρελαντί ψεκαζει πετρέλαιο στο αφημα του γκαζιου με ταχύτητα δεν ψεκάζει και η θερμοκρασία στο dpf πεφτει αμέσως.
  19. Να απαντήσω ανάποδα. Λαμπάκι dpf αναψε στον ξαδερφο μου σε altea 1.6 tdi που κυκλοφορεί μονο μεσα στην πολη κάνοντας μικρες αποστασεις. Το αυτοκινητο του ειχε περι τις 60.000χλμ οταν του αναψε πρωτη φορα. Ο λόγος που του άναψε ήταν οτι ποτε δεν ολοκλήρωσε τις αναγεννήσεις που προσπαθουσε να κάνει το αυτοκίνητο, μιας και οπως ειπα εκανε μονο μικρες αποστασεις της τάξεως των 3-4 χιλιμετρων. Λαμπάκι dpf άναψε σε συνάδελφο σε corolla 1.4 d4d στα,ακουσον άκουσον, 400 πρώτα χιλιόμετρα !!! Έδειξε υπερβάλον ζήλο στο στρωσιμο και γέμισε το dpf (ήθελε αναγέννηση) Το λαμπακι δεν προτρέπει σε παθητικη αναγέννηση,προτρέπει να συνεχίσεις την ενεργητική αναγέννηση που εχει ηδη ξεκινήσει. Οταν μάλιστα φτάσει στα 40γραμμάρια αιθάλης μονο με ενεργητική αναγέννηση απο το διαγνωστικό μπορεί να καει η αιθάλη. Θα ειχε πραγματικά ενδιαφέρον να δεις τί θερμοκρασίες καυσαερίων μπορεις να πιασεις πηγαίνοντας με τελική. Σίγουρα θα μειώνεται η αιθάλη, θα ήθελα να ξέρω με τί ρυθμό. Ειναι γεγονός οτι μεγάλο μέρος της στάχτης που γεμιζει το dpf προέρχεται απο τα λάδια και συγκεκριμένα απο τα προσθετα τους. Γι ' αυτό άλλωστε τα αυτοκίνητα με dpf χρειάζονται λάδια low saps ( sulphated ash, phosphorus and sulphur) Ισως γι αυτο βαφτίσαν το " oil ash " οι Γερμανοί. Αν η σταχτη οφείλεται κυριως στην κατανάλωση λαδιού τότε θα πρέπει αυτοκινητα που κάνουν συχνότερες αλλαγες λαδιου να μαζεύουν σταχτη στο dpf με μικρότερο ρυθμό. H στάχτη που προκύπτει απο την καύση της αιθάλης σίγουρα δεν βγαινει έξω αλλα παγιδεύεται και αυτη. Αυτή ειναι η δουλεία του dpf (φίλτρο μικροσωματιδίων). Ο κόκκος αιθάλης εχει διάμετρο 0,1 μικρόμετρα και όλως παραδόξως ο κοκκος στάχτης 1-10 μικρομετρα Τώρα που εχω κάνει την ανάκληση και κάνει συχνά αναγεννήσεις , αν το oil ash προέρχεται μονο απο κατανάλωση λαδιού, τότε ο ρυθμος που ανέβαινε η στάθμη του θα παραμείνει σταθερός. Αν συμβάλλει η καυση της αιθάλης, τότε θα ανεβαίνει πιό γρήγορα. Μολις δώ διαφορά (ή δεν δώ διαφορά) θα ενημερώσω. Τώρα για το σχόλιο του προγραμματιστη που έφτιαξε την εφαρμογή, για να φτάσει λάδι μεσα στο dpf και να μην καεί θα πρέπει να είναι super λάδι που αντέχει τους 800 βαθμους κελσίου. Ο άνθρωπος μάλλον δεν ηξερε ή ήξερε και δεν μπορούσε να το περιγράψει, Στο κάτω κάτω προγραμματιστης είναι που διάβασε πρωτοκολλα επικοινωνίας και εφτιαξε εφαρμογη ( και πολύ καλή μάλιστα) , δεν ειναι μηχανικός. Ξέχασα να γράψω για λαμπάκι που άναψε στο golf του φιλου μου (140.000χλμ και 35 γραμμάρια στάχτης) το οποίο μετά απο βόλτα δεν ολοκληρωσε την αναγέννηση. Οταν το έβαλα στο vcds είδα με έκπληξη οτι ειχε μονο 5 γραμμαρια αιθάλης. Την επόμενη μέρα ξεκίνησε για την αντιπροσωπεία αλλα μετά απο 5 χιλιόμετρα το λαμπάκι έσβησε και γύρισε πίσω. Οταν γύρισε το ξανάβαλα στο διαγνωστικό ειχε 4 γραμμαρια. Το μονο που μπορώ να φανταστώ ειναι οτι επειδή δεν ολοκλήρωσε την αναγέννηση οπως αυτο υπολόγιζε, άναψε η ένδειξη . Άβησσος η ψυχή του vw !!!
  20. Είπα να ρωτήσω κι εγώ αλλά ντράπηκα. Ποτέ δεν έχω πιάσει τελική στο δικό μου ούτε από περιέργεια , οπότε δεν ξέρω να απαντήσω. Πάντως οι φίλοι που τελικιαζουν τα diesel τους αν έχουν ένδειξη θερμοκρασίας λαδιού ας την παρακολουθήσουν από περιέργεια την ώρα της τελικής. Πάντως στο golf 1.6 με τα 105 άλογα μπορώ να επιβεβαιώσω καλύτερη επιτάχυνση με αντίστοιχη βεβαια αύξηση στην κατανάλωση
  21. Σε 2 golf 6 blue motion που έχουμε στην παρέα αυξήθηκε η κατανάλωση κατά 10% περίπου, το αυτοκίνητο ζωντάνεψε παρά πολύ στις χαμηλές και χαμηλομεσαιες, τραβάει απο το ρελαντί με όλες τις ταχυτητες και κανει τις διπλασιες αναγεννησεις. Η συμπεριφορά του μοτέρ μου θυμίζει το focus 1.6 diesel που είχα πριν το golf Όταν το είχα τσιπαρει. Το αμάξι ειναι απολαυστικο οι διπλασιες ομως αναγεννησεις ειναι ανησυχητικές και θα χρειαστεί dpf στο μισό χρονο. Εγώ θα προσπαθήσω να βαλώ το παλιό πρόγραμμα. Ο φίλος μου με το δεύτερο golf το γουστάρει πολύ και δεν τον νοιάζει ούτε κατανάλωση ούτε dpf αλλά το κυκλοφορεί πολύ μέσα στην πόλη. Η αύξηση στην κατανάλωση φαίνεται και από τις μέγιστες στιγμιαίες καταναλώσεις. Η μέγιστη κατανάλωση με 5η ήταν 14λιτρα/100 τωρα ειναι 15
  22. Μην τα βάζεις μαζί μου, δεν εχω κανει εγω τη μεταφραση απο τα Γερμανικα στα αγγλικα. Οι Γερμανοι το λένε "dpf ölaschevolumen" Ειτε σου αρέσει είτε οχι, η VW ετσι αποφασισε να βαφτίσει τη σταχτη που συσσωρευεται στο dpf. Πρίν αμφισβητήσεις αυτά που γράφω γραψε στο google " vw dpf oil ash" και διάβασε σχετικά, Αν εχεις και vcds ακόμα καλύτερα, ψαξε στο "engine", στα "advance measured values", τα πεδία "DPF soot mass measured" ," dpf soot mass calculated" και "dpf oil ash volume" . Στο 1.6 ειναι τα πεδία 234, 236, 237 Αν εχω κάπου λάθος πολύ ευχαρίστως δεχομαι την παρατηρηση σου. Aν θέλεις μπορώ να ποσταρω και τα logs του vcds που κραταω ανα μήνα για να δεις που κυμαινουνται οι τιμες του dpf και πως αυξανεται το "dpf oil ash load" (Μαλλον θα επρεπε να μεταφερθει στο "αναγεννηση dpf σε καθε γεμισμα")
  23. Κατι εχει παρανοηθεί ως προς το πινακάκι και το dpf. Το dpf μαζεύει αιθάλη (κάπνα) την οποια συσσωρεύει και την μετράει σε γραμμάρια. Οταν φτάσει περίπου τα 18-24 ξεκινάει την αναγέννηση. Οταν η αναγέννηση ολοκληρωθεί η αιθάλη μετατρέπεται σε σταχτη η οποία συσσωρεύεται - παγιδεύεται στο dpf και οταν φτασει τα 70 γραμμάρια στο 1.6tdi και παλαιότερα τα 45 στο διλιτρο (με επιφυλαξη) τοτε το dpf έφτασε στο τελος της ζωής του και θέλει αλλαγη ή καθάρισμα. Αν ξεπεράσει τα 24 γραμμάρια αιθάλης τοτε ανάβει το λαμπάκι του dpf, αν το αγνοήσουμε και φτασει στα 40 γραμμάρια αιθάλης τοτε αναβει όλο το ταμπλό . Ακόμα μπορει ο οδηγός να κανει αναγέννηση πριν να φτασει στα 40 γραμμαρια αιθάλης οδηγωντας το αυτοκινητο π.χ. σε εθνικη. Μετά απο τα 40 γραμμαρια μπορει μονο μεσω διαγνωστικού σε αναγκασμενη αναγέννηση. Αν τωρα συνεχισε να αγνοεί τα λαμπάκια και δεν κανει αναγέννηση, μόλις φτάσει στα 45 γραμμάρια αιθάλης, το dpf ειναι πλέον για πεταμα διότι δεν ειναι ασφαλές να γίνει αναγέννηση. Μιλάμε πάντα για αιθάλη ή soot οπως εμφανίζεται στο soot mass. Το oil ash ειναι τα κατάλοιπα της καυσης του soot και ειναι αυτο που καθορίζει τη διαρκεια ζωής του dpf.
  24. oil ash ειναι τα κατάλοιπα της αναγγέννησης που παραμενουν μεσα στο dpf. Μετά απο κάθε αναγέννηση το soot mass μηδενίζει (ή πεφτει χαμηλά) και προστιθεται κάτι στο Oil ash, Tο παρακολουθώ απο οταν πηρα το αυτοκινητο για να ξερω ποτε θα χρειαστει αλλαγη στο dpf (θελει οταν μαζεψει 70γραμμαρια σταχτης) 45 γραμμαρια ήταν στο διλιτρο. Στο 1.6 ειναι 70 γραμμαρια
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.