Jump to content

geoioa

Members
  • Posts

    65
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by geoioa

  1. ναι το ξερω ότι δεν έχει αλλαξει μια φορά. Τέλος πάντων εγώ λέω αυτό που εκανα και ότι είναι διαφορετικά (εμπιστεύομαι τα μάτια μου ακόμα) και ότι πλέον δεν κατακρατουνται νερά στα σημεια αυτα. τώρα ο καθενας μπορει να έχει αλλη άποψη οκ δεκτό.
  2. καλησπέρα, τα λάστιχα τα πήρα μεταχειρισμένα από cc του 2004. Ο κωδικός τους έχει αλλάξει και ναι έχουν διαφορά στην σχεδίαση. Όπως έγραψα και αλλη φορά δεν εχει να κανει αν ειναι παλιο η καινουριο το λαστιχο. το προβλημα είναι (επειδη ασχοληθηκα ΠΑΡΑ πολύ με το θεμα) η σύνδεση του επανω με το κάτω λάστιχο. Ε λοιπόν αν δείτε τα παλιά με το καινουρια ειδικα στις πισω πορτες, η σχεδιαση του επάνω λαστιχου ειναι διαφορετική με αποτέλεσμα να διώχνει το νερό αντί να το περνάει πίσω απο τα κάτω λαστιχα και να μαζευονται κατω. Τα επάνω λάστιχα τα οποία είναι πάνω στο αμαξωμα είναι διαφορετικά τα κάτω όχι.
  3. καλησπέρα, Εγώ δεν μπήκα καν στο κόπο να ασχοληθώ με την αντιπροσωπεία. Εννοείται εσείς καλά κάνατε και το προσπαθήσατε έστω και χωρίς αποτέλεσμα. Πάντως όπως και να έχει είναι βέβαιο ότι πρόκειται για σχεδιαστικό σφάλμα τών λάστιχων των θυρών και εντοπίζεται σε πολλά αυτοκίνητα οπότε ότι και να λένε....αντίστοιχο πρόβλημα είναι και το πλαστικό στο κάτω μέρος του πίσω τζαμιού στο καπακι του πορτ μπαγκαζ. για εκείνο είχα ρωτήσει την αντιπροσωπεία αλλά.......δεν αναγνώρισαν τίποτα. (μάλλον έτυχε μόνο σε μένα και αυτό). Τελικά όσο για την σκουριά το επισκευασα μόνος μου. Τρίψιμο την σκουριά μεχρι το μεταλλο και μετά με πινελο ειδική μπογια για σκουριες που δεν χρειάζεται ούτε αστάρια ουτε τίποτα. Εξάλλου κάτω από τα λαστιχα δεν φαίνεται το βάψιμο με πινέλο. Οποσδήποτε νέα λάστιχα (νεοι κωδικοί και άλλη σχεδιαση) και τέλος το πρόβλημα. Το έχω κάνει από τον απρίλιο και όλα οκ. Με τόσες βροχές μεχρι τώρα, ουτε σταγόνα πλέον κάτω από τα λάστιχα. (το κοιτάω που και που από συνήθεια πλέον)
  4. καλησπέρα, ανεβάζω 2 φωτο (sorry για την άμμο αλλά πολύ έριξε ). Η διαφορά είναι στην σύνδεση του νέου λάστιχου με το λάστιχο το οποίο είναι πάνω από το αλουμινένιο πλαίσιο. Το νέο λάστιχο μπαίνει αρκετά κάτω από το παλιό λαστιχο όπως φαίνεται στην φωτο. Μπορεί να υπάρχουν και άλλες διαφορές τις οποίες όμως δεν έψαξα. Τώρα πάντως το νερό που έρχεται απο το αλουμινενιο πλαίσιο δεν μπαίνει κάτω από το νέο λάστιχο με αποτελεσμα να τρέχει πισω από το λαστιχο και να μαζευεται κάτω με τα γνωστά αποτελέσματα.
  5. εγώ όταν έβαλα ξενον είχα δηλώσει ότι έχω ξενον μεσω του vcds και όλα οκ. 35w ειναι τα δικά μου σαν τα εργοστασιακά. Καλό είναι να δηλώνεται σωστά γιατί έτσι σταματάει να στέλνει και τον παλμό στην αρχή για να τσεκαρει αν ειναι οκ η λάμπα αλογόνου - κάτι το οποίο δεν είναι καλό για τα ballast.
  6. geoioa

    rcd310 pin

    καλημέρα σε όλους, στο αυτοκίνητό μου (passat cc) είχα το εργοστασιακό rcd310. εδω και χρόνια το έχω αντικαταστήσει με το rns510. Τώρα θέλω να δώσω το rcd310 αλλά δεν έχω το pin που μάλλον θα ζητήσει αν τοποθετηθεί σε άλλο αυτοκίνητο. Δεν ξέρω αν το ξαναβάλω εγώ αν θα το ζητάει. Πώς μπορώ να βρώ το pin? μέσω vcds γίνεται? την αντιπροσωπία την ξεχνάμε γιατί μου είπαν να ξαναβάλω το rcd310 στο αμάξι μου και να τους το πάω (200κμ δρόμος) να το δουν ότι δουλέυει στο δικό μου αμάξι-άρα ειναι δικό μου και να μου δώσουν το pin. Συνολικό κόστος βενζίνης - κοστους pin παραπάνω απότι θα το πουλουσα. Τι άλλες επιλογές υπάρχουν εκτός απο το να το πετάξω?
  7. καλησπέρα, ναι θα βγάλω αυριο φωτο με το σημείο ενώσεως. Απλά δεν ξερω αν θα φαίνεται καθαρά η διαφορά γιατί στην ουσία ειναι από <κάτω> η διαφορά στο λάστιχο, ώστε τα νερά τα οποία ερχονται από το λάστιχο πάνω από το αλουμινενιο προφίλ των πισω πορτών να μην μπαίνουν κάτω από το λάστιχο για το οποίο μιλάμε ότι θέλει αντικατάσταση.
  8. ναι αυτές οι εκδόσεις είναι. Η αντικατάσταση θέλει υπομονή και ερκετή ώρα για κάποιον που το κάνει για πρώτη φορά. Για να μπουν σωστά καλό είναι να αφαιρεθεί και το μαυρο πλαστικό αναμεσα στις 2 πόρτες ( 2 βίδες έχει και είναι κολλημένο πολύ καλά με ταινία διπλής - θέλει προσοχή να μην σπάσει). τα λάστιχα είναι <κουμπωτά> στο αλουμινένιο προφίλ.
  9. καλησπέρα, εγώ επισκεύασα μόνος τις λίγες ευτυχώς σκουριές (τρίψιμο κτλ...) και αντικατέστισα τα λάστιχα όλων τών πορτών (πάνω κάτω) με τις νεώτερες εκδόσεις. Τα κάτω λάστιχα είναι ίδια με τα προηγούμενα αλλά τα πάνω άλλαξαν. (τα αγόρασα σετ από Γερμανία μεταχειρισμένα από cc 2014). Μέχρι τώρα με αρκετες βροχές όλα οκ. Τα νέα λάστιχα παρατήρησα έχουν διαφορά στην σχεδίαση στο σημείο που ενώνεται με το κάτω λάστιχο, ειδικά στις πίσω πόρτες.
  10. δεν ξέρω ακριβώς πόσο για καινούρια αλλά εγώ βρήκα μεταχειρισμένα από cc 2014 από Γερμανία από καινούριο τρακαρισμένο αυτοκίνητο με περιπου 100ε τα 8 λάστιχα στο πλαίσιο πορτών (πάνω κάτω) , πορτ μπαγκαζ και καπό. Σήμερα άλλαξα τα πίσω πάνω- τελικά δεν ήταν τόσο δύσκολο.
  11. Καλησπέρα παιδιά, μήπως κάποιος γνωρίζει πώς βγαίνουν τα λάστιχα (πάνω στο πλαίσιο) των πορτών? Φαντάζομαι τα κάτω θα ειναι ευκολα αλλά τα πάνω? Θέλω να τα αλλάξω , έχω τα καινουρια, αλλά δεν ξέρω πώς βγαίνουν.
  12. τελικά η τελαυταία έκδοση L λύνει το πρόβλημα στις πίσω πόρτες? Αν ναι ποιο το κόστος από αντιπροσωπεία των 2 ανταλλακτικών για τις πίσω πόρτες?
  13. εννοείς να κολληθούν τα 2 λαστιχα μαζί? που ακριβώς έβαλες την σιλικόνη? Το πάνω λάστιχο καβαλέι απότι βλέπω το κάτω κομμάτι. ανάμεσα σε αυτά? Εβαλες σιλικόνη και στην τρύπα στο κέντρο που έχει το κάτω λάστιχο για να μην μπαινει το νερο μεσα στο λάστιχο?
  14. καλησπέρα και από εμένα, επειδή ήρθε η ώρα να ασχοληθώ και εγώ με το δικό μου cc στο οποίο έχω το ίδιο ράγισμα εδώ και μερικους μήνες (το καλοκαίρι λόγω ζέστης τις περισσότερες ωρες δεν φαινόταν το σπασιμο γιατί έκλεινε λόγω διαστολής του πλαστικου) τώρα πλέον φαίνεται καθαρά όλη την ημέρα (ενα κενο στην μέση περίπου 1,5-2χιλ.) τι μου προτείνετε να κάνω? Καινουριο ανταλλακτικό κάνει 200ε τα οποία δεν θέλω να δώσω οπότε ποια η αλλη λύση? Σκεφτηκα να γεμίσω το κένο με πολυεστερικό στόκο - λίγο τρίψιμο του γεμισματος και μεμβρανη. Η μήπως χωρίς γέμισμα?
  15. ναι το ξέρω ότι το κάνουν πολλά. Το θέμα είναι ότι εμένα δεν το έκανε και τελευταία άρχισε κάτι που σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Και εμένα μου είπε ο μηχανικός μου (αυτός που θα μου το φτιάξει) ότι πολλά κάνουν έτσι και πολύ χειρότερα και δεν παθαίνουν τίποτα (τα 1.8). Εγώ όμως φοβήθηκα και λέω να δώσω τα χρήματα (εξάλλου το κόστος είναι λίγο μεγαλύτερο από το να άλλαζα ιμάντα στο προηγούμενο μου αυτοκίνητο). Αν ήταν πολύ πιο ψηλό δεν θα το έφτιαχνα. Επειδη το αυτοκίνητο βγαίνει και συχνά εξωτερικό δεν θα ήθελα περιπέτειες τέτοιου είδους.( και σε καμία περίπτωση να ψάχνω κινητήρα επειδή δεν έδωσα 350ε.) πάντως άμα ανάψει το λαμπάκι του κινητήρα θα έχει χαθεί ο χρονισμός και πιθανον να είναι ήδη αργά. Δεν θέλω να το ρισκάρω για 350ε. το αμάξι έχει 120000κμ και μέχρι τα 80000 συντηρούμενο ότι και οποτε προβλέπεται στην αντιπροσωπία και ύστερα ότι προβλέπεται και νωρίτερα (λάδια πάντα αυτά που προτείνει η vw) με ανταλλακτικά αντιπροσωπίας σε δικό μου μηχανικό. στα 120000κμ αυτά που έχω αλλάξει, εκτός από τα συνηθησμένα που φθείρονται με τον χρόνο, είναι το σετάκι της αντλίας νερου (αν θυμάμαι καλά μου είχε βγει 450ε σε δικο μου μηχανικό - είχε αρχίσει να χάνει), αμορτισέρ, τα ρουλεμάν με βάσεις για τα εμπρός αμορτισέρ και τα εμπρός σινεμπλόκ. Τα υπόλοιπα που έχω κάνει στο αμάξι (drl's, rns510+bluetooth, κεραια gps και κινητου οροφής, cruise control που δεν είχα, ambient lights, door lights, carbon εσωτερική διακόσμηση, επισκευή της πλεξούδας πορτ-μπαγκάζ ) τα έχω κάνει μόνος μου. Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος με το αμαξι έως τώρα γιαυτό και αφιέρωσα πολύ χρόνο σε αυτό.
  16. 210ε για την ακρίβεια τεντωτήρας-καδενα-γλυστρες , ναι γνήσια από αντιπροσωπία. (+ κανα 150ε για την δουλειά)
  17. ναι , τελικά έχω την παλιά έκδοση. Στο συνεργείο μου είπαν ότι έχει κάνει πάρα πολλά 1.4 αλλά όχι 1.8. Σε διάφορα φορουμ και γενικά στο νετ διαβάζω για πολλά προβλήματα και σε αυτους τους κινητήρες 1.8 και 2.0. οπότε αποφάσισα να το αλλάξω. κόστος υλικών (το σετ 200ε) συν την εργασία. Μπορεί να μηου έβγαζε ποτέ προβλημα αλλά δεν θελω να το ρισκάρω.
  18. τους αεραγωγούς από που τους πήρες και πόσο? Ηθελα και εγώ να τους αλλάξω αλλά μου φαίνονταν ακριβοί. Η σύνδεση γίνεται στον διακόπτη των φώτων?
  19. καλησπέρα, και εγώ πέρασα ενα τετοιο κάλυμα στο τιμόνι και μετά από 2 χρόνια είναι ακόμη σε πολύ καλή κατάσταση. το είχα πάρι κάπου 40ε αν θυμάμαι καλά.
  20. καλημέρα, κάτοχος ενός cc 1.8tsi bzb και μετά από πολλά διαβάσματα σε διάφορα forum (μετά από ένα πολύ σύντομο 0.5sec διαφορετικό από συνήθως ήχο κατά την εκκίνηση τα πρωινά και όχι πάντα) είπα να πάρω την γνώμη σας όσο αφορά την προληπτική αλλαγή του τεντωτήρα-αλυσίδας και γλυστρών. Είμαι σε φάση που περιμένω τιμή από ενα συνεργείο (το οποίο εμπιστευομαι απόλυτα πολλά χρονια τώρα). Επειδή φοβήθηκα με όλα αυτά που διαβάζω και επειδη σίγουρα έχω την παλιά έκδοση του τεντωτήρα με συμβουλέυετε να προχωρίσω με την αλλαγή? (εάν ήμουν άνετος οικονομικά δεν θα το συζητούσα καν- αλλά επειδη δεν είμαι και αν γίνει κάποιοα στραβή μετά τα πράγματα θα είναι δυσκολα) Το αμάξι σκοπεύω να το κρατήσω καθώς το έχω κάνει όπως το ήθελα και έχω αφιερώσει πολύ χρόνο σε αυτό.
  21. Καλησπέρα, Πριν μερικές ημέρες μου άδειασε η μπαταρία του αυτοκινήτου και δεν μπορούσα να ανοίξω την πόρτα. Οπότε λέω να χρησιμοποιήσω το πλαστικό κλειδί για να ανοίξω την πόρτα του οδηγού. Η κλειδαριά δυστυχώς δεν άνοιγε. Οπότε αφού σπάσαμε το τζάμι ανοίξαμε το καπό και συνδεσαμε άλλη μπαταρία. Τώρα εχω βγάλει την κλειδαριά και είναι σπασμένη. Το πώς έσπασε δεν έχω ιδέα. Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να βρω πουθενά άλλη ώστε να επισκευασω την δική μου. Μήπως κάποιος ξέρει που μπορώ να βρω μια μεταχειρισμενη?
  22. geoioa

    Service

    σας ευχαριστώ πολύ όλους, τα αμορτισέρ από πρόσφατο κτεο είναι σε πολυ καλή κατάσταση. (στην αντιπροσωπία μου είχαν πει ότι άνετα θα πάνε 150κ κμ), η αντλία νερού (όλο το σετ) είχε αλλαχτεί πριν 10000κμ, τα τακάκια πίσω είναι πολύ καλά ακόμη. το κόστος μου είπαν θα βγει 250-270 ευρώ ανάλογα τι τακάκια φοράει. στην τιμή περιλαμβάνονται: λάδια και φίλτρο λαδιού μπουζί φίλτρο αέρα φίλτρο καμπίνας τακάκια εμπρός και υγρά φρένων όλα τα υλικά θα είναι τα ίδια με μαμά.
  23. geoioa

    Service

    καλημέρα και καλή βδομάδα σε όλους μήπως ξέρει κανείς τι περιλαμβάνει το service , εκτός από φίλτρα - μπουζιά - λάδια? το άμαξι έχει 100k και κάτι χιλιόμετρα και είναι το 1.8 και άρχισε να γράφει στην οθόνη ότι σε λίγες μέρες και χιλιόμετρα θέλει λεφτά. τι είναι καλό να αλλαχτεί? πχ υγρά φρένων-ψυγείου κτλ? απότι έχω δει χρειάζομαι: λάδια+φίλτρο φίλτρο καμπίνας φίλτρο αέρος φίλτρο βενζίνης τακάκια εμπρός μπουζί και τι κόστος να περιμένω? ευχαριστώ
  24. https://www.retrofitlab.com/en/projector-kits/bi-xenon-mini-h1-twin-kit-1.html δεν χρειάζεσαι το extra relay. το κιτ είναι 35w (όσο κι το εργοστασιακό) και με ελάχιστο προγραμματισμό vcds είσαι έτοιμος.
  25. φιλε μου καλησπέρα, λοιπόν τα φανάρια για να βγουν δεν χρειάζεται να βγει ο προφυλακτήρας. Τώρα αν φυσικά σου είναι εύκολο να τον βγάλεις τότε τα φανάρια βγαίνουν πιο εύκολα. Επειδή τα έχω βγάλει και τα έχω ανοίξει για να βάλω projectors για xenon σου λέω πώς ΔΕΝ ανοίγουν εύκολα. (δεν παίζει να τα ζεστάνεις στον φούρνο όπως άλλα φανάρια) Αλλά με πολύ υπομονή και προσοχή ανοίγουν. Δεν νομίζω να αξίζει τον κόπο για να τα καθαρίσεις. καλύτερα αν έχουν σκόνη μέσα να τα φυσίξεις από πίσω με κονφλέρ αλλά αυτό που λες μάλλον θα είναι από εξω διαφορα μικροσημαδάκια κάτι το οποίο είναι φισιολογικό και δεν θα σε βοηθήσει αν τα ανοίξεις. Αποψή μου είναι αυτή καλο σου βράδυ. Γιώργος
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.